Partyflock
 

Sugar Factory

op de kaart
Sugar Factory
4 oktober 2018
Locatie is gesloten.
AdresLijnbaansgracht 238
1017 PH
Amsterdam
Nederland
Telefoon+31 20 627 0008
SiteSite sugarfactory.nl
E-mailinfo@sugarfactory.nl
Linksfacebookpagesoundcloudxyoutube
Capaciteit600
Opvolger van Amuse.

Informatie

Sugarfactory in Amsterdam is a dynamic, open-minded and creative place where club, live music and theatre meet. Sugarfactory has been open 7 days a week, starting from early evening and stretching into the night. Inclusion of the extra stage, Sugarfactory serves as a popular springboard for upcoming talent, such as live bands, singer/songwriters and young organizations with remarkable initiatives.
Boek een overnachting in of in de buurt van Sugar Factory via Booking.com.

Uitgaansagenda Sugar Factory

Laatste feest was op dinsdag 29 januari 2019: Techno Tribe

Elders

Laatste feest was op donderdag 19 oktober 2017: Martin Kohlstedt, De Waalse Kerk, Amsterdam

Nieuws

Vanaf maandag 7 januari 2019 zal Sugar Factory in Amsterdam per direct haar deuren sluiten. De club is niet langer gemachtigd om te exploiteren en heeft faillissement aangevraagd.
Sugar Factory
6 december 2018
Stripped is de terugkerende avond in Sugar Factory die focust op de diepere en minimalistische kant van house en techno. Tijdens de aanstaande NYE viering komen onder de vlag van Stripped een keur aan artiesten, uit binnen- en buitenland, die zich in de frontlinie van deze stroming bevinden acte de présence geven. We starten vlak na middernacht en zullen naar goed Amsterdamsch gebruik maar liefst tot 17:00 op nieuwjaarsdag doorgaan.
Sugar Factory presenteert haar volledige line-up voor Amsterdam Dance Event 2018. Het is een vol en veelzijdig programma, met clubnachten, concerten en afterparties.
ADE Live 2018
9 augustus 2018
Voor het derde jaar op rij krijgt livemuziek een serieuze plek binnen Amsterdam Dance Event. Paradiso, Melkweg en Sugarfactory bundelen opnieuw de krachten tijdens ADE LIVE: een tweedaags festival waar bezoekers en professionals de nieuwste elektronische live acts ontdekken en de gevestigde namen eren.
Dames en heren, hij is terug! De uit Noorwegen afkomstige Sex Tags Mania mede-oprichter DJ Fett Burger is gehuld in een wolk van mysterie.
We Play House
19 juli 2018
Geen hypes en trends, maar kwalitatieve house muziek in al haar verschijningsvormen.
Het zal de echte liefhebbers niet ontgaan zijn; de Sugarfactory is een nieuwe weg ingeslagen wat betreft haar clubprogramma. Steeds vaker maken artiesten hun opwachting die zich qua sound richten op diepe en minimalistische house en techno. Uit deze serie avonden is nu Stripped voortgekomen. Vrijdag 20 juli zullen drie lokale voorvechters van deze sound achter de knoppen plaatsnemen.
Galactic Funk
6 juli 2018
Galactic Funk keert op zaterdag 21 juli terug naar haar thuisbasis Sugar Factory met een illustere headliner!
DJ Sotofett & LNS
29 juni 2018
DJ Sotofett is met zijn gigantische stroom releases, verschillende collabs en talloze aliassen een van de meest actieve artiesten afkomstig uit de Noorse elektronische underground.
Techno voor de fijnproevers! Dat is wat er op het menu staat bij Sugarfactory op vrijdag 22 juni.
Techno heads kunnen vrijdag 15 juni hun hart ophalen! Twee zeer gerespecteerde veteranen die beiden al meer dan twintig jaar van grote invloed zijn op de ontwikkeling van de techno zullen hun opwachting maken in Sugarfactory.
Na een knaller van een eerste editie afgelopen Maart keert Luke Solomon binnenkort terug naar Amsterdam voor het tweede deel van Classic Music Company's drieluik resident avonden in Sugarfactory.
Techno liefhebbers opgelet! Insolate trad voorheen op onder de naam Miss Sunshine en staat al twintig jaar aan de top van de Kroatische techno scene. 1
Het Londense label Hypercolour specialiseert zich al meer dan tien jaar in house techno, breaks, rave en aanverwante stijlen. De indrukwekkende discografie die ze hebben opgebouwd omvat werk van artiesten zoals Luke Vibert, DMX Krew, Maya Jane Coles, Huxley en vele anderen.
DJ Seinfeld, Serge, Fit Siegel 1
Sugarfactory
25 april 2018
Het zal de echte liefhebbers niet ontgaan zijn; de Sugarfactory is een nieuwe weg ingeslagen wat betreft haar clubprogramma.
Koningsnacht zal dit jaar groots gevierd worden in de Sugarfactory in samenwerking met het beruchte techno label IMF. Marcel Fengler onthulde op zijn label (IMF staat voor Index Marcel Fengler) onlangs een nieuwe compilatie die de komende maanden in drie delen zal worden uitgebracht.
Op zaterdag 21 april nodigt Project Sugar het Zweedse label Dirty Hands uit in de Sugarfactory. Na de ongelofelijke label nacht van vorig jaar, heeft labelbaas Per Hammar dit jaar een zeer speciale gast uitgenodigd, niemand minder dan Bella Sarris.
Sugarfactory
29 maart 2018
Het bekende Engelse boekingskantoor Air London viert haar 10 jarig bestaan met een tour langs verschillende vooraanstaande Europese clubs en zal op vrijdag 6 april de Sugarfactory aan doen.
Tijdens Goede Vrijdag zal de Zweedse techno legende Cari Lekebusch zijn opwachting maken in de Sugarfactory.
Sugarfactory presenteert een overvol en veelzijdig programma tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) 2017.
MN2S Presents
12 september 2017
Legendes en pioniers Roger Sanchez, Todd Terry en A Guy Called Gerald zullen vrijdag 20 oktober in de Sugar Factory het Amsterdam Dance Event-publiek een ware House geschiedenisles voorschotelen.
Red Axes 4, Chrome Sparks, Youngr, Sinead Harnett en meer toegevoegd aan de line-up van het tweedaags showcase festival in Melkweg, Paradiso en Sugarfactory, tijdens Amsterdam Dance Event.
ADE LIVE 2017: de tweede editie van het succesvolle showcase festival voor elektronische livemuziek in Melkweg, Paradiso en Sugarfactory
Op woensdag 26 april wordt het 3 jarig bestaan van Project Sugar royaal gevierd. Tijdens Koningsnacht laat Project Sugar zich van haar beste kant zien met een line-up om je vingers bij af te likken, gepresenteerd in een volledig omgebouwde Sugarfactory
On_demand
31 maart 2017
On_demand is een nieuw en uniek clubconcept dat op zaterdag 15 april zijn Amsterdamse première in Sugarfactory gaat beleven.
Project Sugar
22 maart 2017
Op woensdag 26 april wordt het 3 jarig bestaan van Project Sugar royaal gevierd. Tijdens Koningsnacht laat Project Sugar zich van haar beste kant zien met een line-up om je vingers bij af te likken, gepresenteerd in een volledig omgebouwde Sugarfactory.
Sugarfactory slaat de komende periode een nieuwe weg in door voor het eerst in twee jaar een aantal compleet eigen clubavonden neer te gaan zetten.
Met een uiterst succesvol 2016 achter de rug, met als hoogtepunten toch wel de samenwerking met Ellen Allien's Bpitch Control op ADE, en de verschillende Flashmob Label nights, gaan we nog éen keer los om het jaar in stijl af te sluiten alvorens we een nieuwe weg in te slaan in 2017.
Wicked Weekender 2016
28 november 2016
NIGHTCARE & Wicked Jazz Sounds, curators van de Wicked Weekender, presenteren u een showcase waar opkomend talent in de spotlight wordt gezet. Deze live acts en DJ's staan op het punt om te ontploffen!
Sugarfactory staat komende week vol met spraakmakende programma's tijdens het Amsterdam Dance Event. Pablo Nouvelle, Suuns, Blanck Mass, Carl Craig & Friends, Louie Vega, Jazzy Jeff, Cassy, Ellen Allien, Kenny Dope en meer spelen van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober in Sugarfactory.
Ellen Allien, Project Sugar & GROOVE-Magazin, Duitsland's meest prominente tijdschrift betreft elektronische muziek sinds 1989, presenteren met trots een ADE special van Ellen Allien's "We Are Not Alone" series.
Grootmeester DJ Jazzy Jeff domineert op vrijdag 21 oktober de draaitafels van de Sugarfactory. Ook de Grammy genomineerde Kenny Dope en BBC coryfee Kayper treden op tijdens deze speciale nacht tijdens Amsterdam Dance Event, georganiseerd door internationaal boekingskantoor MN2S uit London.
Sugar Factory maakt het programma van Amsterdam Dance Event 2016 compleet met een grote lijst nieuwe bevestigingen waaronder Pablo Nouvelle, Suuns, Blanck Mass, Carl Craig & Friends, Little Louie Vega, Jazzy Jeff, Cassy, Ellen Allien, Kenny Dope en meer. Van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober staat de zaal met maar liefst twaalf producties in de avond, nacht en ochtend, helemaal in het teken van het internationale dancefestival.
Het label genaamd Katnip, van dj en producer Larry de Kat zal op donderdag 16 juni haar primeur maken met een eerste labelnight in de Sugar Factory Amsterdam. Hiervoor heeft hij niemand minder dan Malin Genie uitgenodigd voor een drie uur durende back to back set.
Robosonic, Philou Louzolo en Bam Boe Residents verwelkomen het nieuwe jaar in Sugar Factory. Op 31 december geeft Bam Boe daar zijn grootste editie ooit om van de jaarwisseling de opwindendste nacht van het jaar te maken. Heerlijke house, disco en techno tunes, een echt bamboebos, warme gezelligheid en fijne sfeer omdat je onder vrienden bent, in Sugar Factory komt het allemaal samen. Zo het nieuwe jaar beginnen is precies wat iedereen wil.
Bookings agency MN2S viert tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) zijn 20-jarig bestaan en komt met een leger aan zwaargewichten naar Sugar Factory. De club is sinds haar bestaan de vaste uitvalsbasis van MN2S met in het verleden louter epische nachten.
Liefde voor elektronische live muziek in al haar facetten krijgt een plek in de vooravonden tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in Sugar Factory. In de club nabij Leidseplein staan tussen 14 en 18 oktober een presentatie van Arturia synthesizers, vooruitstrevend theater tijdens Modalities en samenwerkingen met Comport Records, Various Artists en Houndstooth. Van live-electronica geluiden in tech-house, experimental tot hip hop en meer. Verder wordt iedere nacht en tijdens drie afterparty's ADE in volle teugen gevierd.
Amsterdam is half oktober weer vijf dagen lang het kloppende hart van de planeet als heel de wereld afreist naar de hoofdstad voor het Amsterdam Dance Event. Meer dan 2200 artiesten draaien het dak van meer dan 450 locaties eraf. Er is één plekje waar het hart net iets harder klopt en dat is de Sugar Factory waar Systematic Recordings neerstrijkt. Na zeven uitverkochte edities is het Duitse label terug met het beste uit eigen stal.
Dansor, Zagar & Ayden Vice live on stage tijdens de Comport x Hotchpotch presents ADE electronica special op 15 oktober in Sugar Factory
Met trots presenteert Sugar Factory de tiende nacht- en afterparty programmering voor Amsterdam Dance Event (ADE). Tussen 14 en 18 oktober komen nationale en internationale topartiesten samen voor een vijftal bijzondere etmalen in de intieme club dichtbij Leidseplein. Kerri Chandler presenteert Kaoz Theory Label Takeover, Roush en WOW! slaan de handen in één en schuiven Popof en Hector Couto naar voren. Ook komt NGHTDVSN presents Systematic terug. Wie er geen genoeg van krijgt, kan 's ochtends terecht op de afterparty's met oa. Art Department, Alex Bau en Flashmob. Daarnaast heeft Sugar Factory een programma in de vooravonden met live-electronica en theater.
Op 5 juni bundelen Ruffneck & Cenobite Records de krachten voor een al lang verwacht hardcorefeest 'Ruffneck versus Cenobite'. Een line-up om van te smullen, harde duistere early beats uit vroegere jaren waarin't allemaal begon. Maar, dit is nog niet alles... Een nieuwe Cenobite CD Release van Manic & Csabi 'Equilibrium' met maar liefst 13 nieuwe tracks zullen gratis worden weggegeven aan de eerste 50 bezoekers aan de deur. 6
Op donderdag 23 april verzamelt het ''schuim van de stad'' zich in de Sugar Factory voor alweer de elfde editie van het Bladenbal. In 2004 opgezet door de makers van independent zines en magz: LFTFLD, Elf en Tablet als alternatief voor het highbrow Boekenbal, is het Bladenbal inmiddels uitgegroeid tot een niet te missen evenement binnen de Amsterdamse (sub)cultuur.
Vrijdag 27 maart tot en met zondag 5 april viert het Amsterdamse cultuurpodium Sugar Factory haar tienjarig bestaan! Enkele highlights: Kabale und Liebe b2b met Anton Pieëte, Bok Bok, Spartaque, Rancido, Sevdaliza, twee speciale edities van Wicked Jazzsounds, een indrukwekkende audiovisuele liveshow van 2562 & Heleen Blanken, multidisciplinaire theatervoorstelling Get Connected, de VJ Academy workshop en exposities van Sjem Bakkus en Leendert Mulder. De tiendaagse jubileumprogrammering (van zowel de vooravonden als clubnachten) vormt een weerspiegeling van Sugar Factory's verleden, heden en toekomst.
Na een heftige strijd het afgelopen jaar, ze hebben meer dan 500 inzendingen beluisterd en meer dan 140 optredens in verschillende clubs in Amsterdam beoordeeld, staan de laatste vijf deelnemers tegenover elkaar in de finale van de TWSTd DJ Contest 2014.
Donderdag 25 december zal de ondergrondse clubnacht Project Sugar weer groots uitpakken en hebben Shinedoe uitgenodigd. Waar Kerst normaal rustig met de familie wordt gevierd, gaan we dit jaar massaal naar Sugar Factory voor dit eenmalige muzikale spektakel.
. Met bijzondere acts die ter plaatse muziek produceren, onderscheidt deze programmering zich van alle andere clubavonden die draaien om de mixtechniek en platenkeus van de dj. Van trippy dubstep tot electro en disco, de uitgesproken keuze van Sugar Factory om dagelijks met live acts de diepte in te gaan is uniek.
Tussen de vele feesten die in oktober de hoofdstad gaan domineren zijn er steevast een paar avonden die al jaren tot de kern van het ADE horen, waaronder ook de showcase van Systematic Recordings. Dit jaar krijgt deze avond zelfs een extra feestelijk randje met de viering van het tienjarig bestaan van Systematic, de line-up die zaterdag 18 oktober in de Sugar Factory staat gepland is er alleen maar spannender van geworden. 1
De organisatie van Nordic Delight Festival brengt op donderdag 16 oktober het beste van het beste van de elektronische scene uit Kopenhagen samen op één avond in Sugar Factory in Amsterdam. Tijdens het officiële Amsterdam Dance Event programma zijn er optredens van Bottled in Engeland, Den Sorte Skole en Sekuoia.
24 Juli 2014 zal het legendarische donderdagnachtprogramma Vreemd eenmalig terugkeren in Sugar Factory. Project Sugar heeft de handen ineen geslagen met Carlos Valdes om een van de meest succesvolle donderdagnacht concepten van Amsterdam nog eenmaal in volle glorie te herleven.
Het is de hoogste tijd voor de tweede editie van This is the Room in Sugar Factory! En wel op zaterdag 14 juni. Er zijn wederom mooie gasten uitgenodigd die op de bank neer zullen ploffen en tegelijkertijd de fijnste muziekjes zullen opzetten.
Nederlands kleurrijkste underground concept, Excess The Movement, heeft de komende weken weer een mooie reeks aan feesten op de planning staan. Na een uitverkochte Sugar Factory in februari en een aantal ruige Basement Sessions, richt Excess het vizier nu weer op Amsterdam. Tijd om Excess, eens nader te presenteren.
Vrijdag 25 april, de allereerste Koningsnacht van Nederland! De eerste Koningsnacht wordt keihard gevierd op de plek waar het voor Junction allemaal begonnen is: Sugar Factory. Met een line-up vol Amsterdamse helden wordt de Koning geëerd.
10 jaar Bladenbal
19 februari 2014
De dag voor dat in de Stadsschouwburg de grachtengordel en literaire elite bijeenkomt voor het ietwat stoffige Boekenbal, verzamelt het schuim van de stad zich in de Sugarfactory voor het Bladenbal.
Errorkrew, de techno-organisatie die tussen 2002 en 2011 regelmatig dansvloeren van Amsterdamse clubs heeft gesloopt, keert eenmalig terug met een reünie. De Errorkrew Reunion vindt plaats op zaterdag 8 februari in één van de meest geliefde vroegere locaties, de Sugar Factory. De line-up van de avond met onder andere Bart Skils, Carlos Valdes, de oude residents V-Neal en Kwik laat in één klap zien waarom Errorkrew lange tijd een goed oor had voor de betere electro en techno.
Op donderdag 19 december start de Amsterdamse techno organisatie Junction met een nieuw donderdagnacht concept 'Meet me at Junction'. Het nachtleven in Amsterdam bruist en daar horen de donderdagnachten ook bij. Elke donderdagnacht is er veel aan de gang in de stad. Een terugkerend techno-concept ontbreekt hier echter nog aan.
Klaar met het vuurwerkspektakel, de zompige oliebollen en je schoonouders? Luid dan samen met Wicked Jazzsounds het nieuw jaar in! De populaire clubavond zorgt in de vertrouwde Sugar Factory voor een knallende opening van 2014. Wicked Jazzsounds is al twaalf jaar de toonaangevende jazz avond in Nederland en is still going strong!
26 Oktober is het alweer zover: Halloween! De avond dat de hele stad in het teken van horror staat. Durf jij het aan? Ben jij klaar voor de engste, spectaculairste en simpelweg de beste internationale Halloween Experience in de stad?
Danceliefhebbers kijken er al maanden naar uit: Amsterdam Dance Event neemt van 16 tot en met 20 oktober onze hoofdstad weer over! Sugar Factory maakt, voor alweer het achtste achtereenvolgende jaar, deel uit van het prestigieuze evenement. Tijdens deze editie pakt de Amsterdamse club uit met nog mooiere acts!
Picknicken in het park, drankjes op het terras, barbecueën op het strand. En dan gaat de zon onder. Wat nu? Niemand wil naar huis, morgen vrij, maar al je vrienden zijn besluiteloos. Bovendien is het een doordeweekse avond; dan sluiten de meeste cafés al vroeg...Sugar Factory weet wel raad!
Op 21 juni organiseert de Amnesty International Studentgroup Amsterdam (AISA) een benefietfeest in Sugar Factory Amsterdam. De gehele opbrengst zal gaan naar het door Amnesty International ondersteunde Chicoco Radio. Onder het mom 'housing for housing' werken DJ's Bas Amro, Koen Lebens, Hubert Kirchner, No Reset en Anton Kuertz belangeloos mee.
Wat ging iedereen toch heerlijk tijdens de eerste editie van Estéreo in de Sugar Factory! Gelukkig hoef je niet lang te wachten op een waardig vervolg: Zaterdag 20 april ga je het gewoon dunnetjes overdoen!
Volgende maand bestaat de Amsterdamse Sugar Factory maar liefst acht jaar en dat kunnen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Het weekend van 5 tot en met 7 april wordt dan ook omgedoopt tot een eersteklas verjaardagsmarathon. Er wordt een speciale programmering opengetrokken met nationaal en internationaal muziektalent, waarbij iedereen - van clubgangende nachtvlinders tot radicale huismuissen - zijn hart kan ophalen.
Donderdag 7 februari vindt de allereerste editie van de TWSTd Nights plaats. Deze clubavond wordt georganiseerd door TWSTd in Sugarfactory te Amsterdam.
2013 Begint hard! Vanaf zaterdag 26 januari zal Terry Toner tweemaandelijkse iconen uit de scene uitnodigen om met hem een avond neer te zetten van kwaliteitshouse in de Sugar Factory. Een avond waar DJ's of muzikale collectieven lang de tijd krijgen om hun muzikale visie op te leggen.
Zijn je handen en voeten aan het jeuken om een avond te beuken? Na een succesvolle eerste editie tijdens ADE, bundelen twee van 's werelds meest bekende en invloedrijke hardcore-labels - PRSPCT en The Third Movement - wederom hun krachten voor een tweede editie van Damnation. 5
Meer dan dertig acts gedurende vijf dubbelgeprogrammeerde clubavonden, een nieuw podium, herziend licht en geluid, en alle ADE info op een gloednieuwe site. Sugar Factory belooft de verrassing te worden van Amsterdam Dance Event 2012.
Om de zomer definitief uit te zwaaien en een keiharde ontsnapping te bieden aan de nu al grauwe sleur van werk of studie, heeft Junction van de september editie een speciale gemaakt.
Vanavond is het weer zover: Helix, het huisfeestje buiten de deur, barst weer los in Sugar Factory! Na een succesvolle editie in juni is het deze keer opnieuw de beurt aan Genau Genau om de menigte los te laten gaan.
Junction invites KrancK
15 augustus 2012
Om het einde van de zomer in stijl te vieren hebben de liefhebbers van Junction weer een prachtige editie in elkaar getimmerd, dit keer met Utrechts trots KrancK!
Het kersverse clubconcept Point of View (PoV) brengt met Milan Meyberg en Maarten Pordon de vernieuwende diepere house-sound en -feel naar Sugar Factory te Amsterdam.
De Amsterdamse Sugar Factory opent vanaf 13 augustus zeven nachten per week haar deuren. Vanaf deze dag gaan de nieuwe avonden Yolo en Pump van start. Met de start van deze clubnights op maandag en dinsdag biedt Sugar Factory de hele week door een afwisselende programmering aan Amsterdam en haar bezoekers.
Op zaterdag 28 juli is Sugar Factory voor één nacht het domein van het techno-platform Collective d'Amsterdam samen met Junction. Nog amper bijgekomen van het enorme geweld dat vorige maand op haar geluidssysteem is losgelaten (in de propvolle chaos van NOX & Kapot) zullen de woofers van Sugar Factory deze maand wederom flink op de proef worden gesteld!
Aankomende zaterdag 7 juli 2012 zal de Costa del Soul Pre Party plaatsvinden in Sugarfactory in Amsterdam. Costa del Soul is hét jaarlijkse festival op Blijburg dat dit jaar wordt gehouden op 15 september. De Pre Party biedt meer dan een mooie selectie uit de festival line-up: er wordt ook art tentoongesteld en ter plekke gemaakt.
Floris Regoort treedt op onder de artiestennaam Rauwkost en woont in Amsterdam. Dit talent zal op 30 juni z'n beats in de Sugar Factory laten horen, voor het goede doel! Op deze dag vindt namelijk 11:11 plaats, een elektronisch benefiet concert. Als jij naar dit concert gaat, heb je niet alleen een fantastische avond, maar steun jij ook het goede doel!
Zaterdag 23 juni zal Sugar Factory een zeer speciale editie van maandelijks techno-concept Junction voor haar kiezen krijgen. Op uitnoding van deze techno liefhebbers is er een hele fijne, nog niet eerder vertoonde combo van twee partijen gebouwd: NOX & Kapot. Beide underground partijen zijn nooit vies van een paar tandjes harder en deze editie zullen zij dan ook niet schromen om met grof geschut het strijdperk te betreden! Daarnaast zal Junction resident van het eerste uur Kevin Arnemann hier ook nog eens zijn verjaardag vieren, dus de 23e kan maar beter nu alvast omcirkeld worden in de agenda.
9 juni wordt een memorabele dag, het Nederlands elftal trapt het EK af tegen Denemarken en 's avonds is er de tweede editie van Roos! in de Sugar Factory. De avond waarop het allemaal draait om de vetste tech & deep house, techno & disco hits, de hele avond lang, non-stop! 3
Roos!
30 mei 2012
Het nieuwe vriendinnetje van Luiz David valt in de smaak. Misschien had je haar al eerder ontmoet: Roos, de vrouwelijke tegenhanger van Luiz. Vorige maand heeft ze zich voor het eerst laten zien tijdens haar knallende housefeestje in de Sugar Factory.
Zaterdag 26 mei brengt Junction opnieuw een aantal partijen samen waar de echte techno liefhebbers heel blij van zullen worden! Onder het mom van onofficiële festival after haalt Junction de vaandeldragers van de Amsterdamse underground scene naar de Sugar Factory: On & Schwung. 3
Na een heeeerlijke eerste en vrolijke editie van Roos!, is Luiz David weer aan de beurt met wat diepere en hardere stylo. Als iedereen een beetje is bijgekomen van alle Koninginnedag festiviteiten staat Luiz David 12 mei in de Sugar Factory garant voor een ouderwets potje Amsterdamse techno. 1
Vanavond barst het Oranjeweekend los: vanaf middernacht keert Housequake-duo ROOG en Erick E de Sugar Factory binnenstebuiten!
28 april is het wederom tijd voor een speciaal samenwerkingsproject van Junction, dat elke laatste zaterdag van de maand de Sugar Factory overneemt om te laten zien waar echte techno voor staat. 1
Na het enorme succes van de afgeladen editie met Steiger vorige maand, pakt Junction voor zijn maart editie meteen stevig door met niemand minder dan de in Berlijn wonende Italiaan Lucy.
Luiz David heeft in de maand februari even rustig aan gedaan maar in maart staat hij weer op zijn geliefde tweede zaterdag van de maand in de Sugar en waar Luiz David heel blij mee is: vanaf maart elke maand!
De februari editie van maandelijkse techno concept Junction zal een zeer speciale zijn: een samenwerking met Steiger. Als iemand de ware techno gedachte van de underground begrijpt en toepast zijn het de mannen van dit opkomende techno collectief wel. Na een aantal feesten op afgelegen locaties zullen zij in deze unieke combo met Junction een avond meedogenloos hard los gaan in de club! 1
Burlesque in de gayscene
11 februari 2012
Girlesque, de Amsterdamse organisatie van vrouwenfeesten, geeft op 9 maart een groot feest met maar liefst dertien dj's en artiesten die de afgelopen jaren de revue passeerden. Girlesque ontstond vijf jaar geleden vanuit de behoefte aan spannende, vernieuwende vrouwenfeesten en uit verbazing dat er geen enkel vrouwenfeest tijdens de Gay Pride in Amsterdam was.
Na een spetterende zomer komt ook voor jongens met de tropen in hun hart een lange koude winter. Gelukkig is er altijd één lichtpuntje om naar uit te kijken: carnival! Carnival? Je bedoelt van onder de rivieren? Nee man, onder de evenaar!
Aankomende zaterdag, 28 januari, is het dan eindelijk weer tijd voor een portie kwaliteitstechno in Amsterdam's eigen Sugar Factory. Met het nieuwe concept Junction wordt iedere laatste zaterdag van de maand de nieuwe, opwindende techno-garde van nu een vaste residentie geboden. Met veel ruimte voor jong talent en oog voor het visuele.
Allereerst wil de Luiz David crew iedereen bedanken voor een knallende 2nd Year Anniversary afgelopen 10 december. Wat een avond en wat een sfeer, echt geniaal! Dit is waar Luiz David voor staat en in 2012 gaat het door, thnx voor de support!
Weet je nog niet wat je met Oud & Nieuw gaat doen en willen al je vrienden ergens anders heen? Hak dan nu de knoop door en koop met z'n allen kaarten voor de eerste Sugar Factory 'Electronation NYE' editie: het knallende NYE Silver Disco!
Na alle geforceerde diners en familiebezoekjes is het tijd om de kerstdagen goed af te pieken. Op 2e kerstdag start Abnormaal Lokaal met een nieuw en echt Amsterdams feest. Het biedt lokaal beginnend talent en de lokaal gevestigde orde een avond met verrassende lokale back2backs, extra lange sets en live acts.
Nachttheater Sugar Factory presenteert met trots een nieuw eigen event: Cabaret Factory. Een avond vol stand-up comedy en cabaret, verzorgd door internationaal toptalent. Op donderdag 24 november is de kick-off van deze gloednieuwe maandelijkse avond, die wordt gehost door de bekende comedian Greg Shapiro. Bezoekers van Cabaret Factory zijn van harte uitgenodigd om te blijven dansen op de warme house sounds van The Salvador Brothers.
Zaterdag 26 november is het dan eindelijk weer tijd voor een portie kwaliteitstechno in Amsterdam's eigen Sugar Factory. Met Junction, een gloednieuw concept, zal iedere laatste Zaterdag van de maand de nieuwe, opwindende techno-garde van nu een vaste residentie geboden worden. Met veel ruimte voor jong talent, oog voor het visuele en interessante boekingen. 1
3
6 november 2011
3 neemt op de derdee zaterdagnacht van november de Amsterdamse Sugar Factory weer over. Tijdens de eerste editie vorige maand hielden Mirella Kroes met een drie-uur set en de dames Delicatesse de gemoederen flink in beweging. Komende zaterdag 19 november mogen de kwajongens van de nacht hun stoute streken uithalen. 3
Barkers Bar
4 november 2011
Op 25 november organiseren boekingskantoor Barkers en label Bmkltsch Rcrds samen voor de tweede keer de BarkersBar in Sugar Factory Amsterdam. Wannabeastar presenteert die avond tevens haar nieuwe album Wannabeanalbum.
Na een soulvolle ADE editie in Little Buddha keert Deepheat op zaterdag 12 november terug naar techy thuishaven Sugar Factory.
Sugar Factory presenteert voor het zesde jaar op rij aan de elektronische fijnproevers een uitgebreid ADE programma van maar liefst vier volgeboekte avonden. Het onafhankelijke Nachttheater treedt buiten de gebaande paden en ontvangt opvallende artiesten als Oliver Huntemann, Ellen Allien, Headhunterz, Eskmo, Mike Dehnert en de legendarische David Morales.
3
12 oktober 2011
De wind waait door de bomen en de bladeren vallen op straat, hoogste tijd om op zaterdagnacht weer knus samen te gaan dansen in het hart van onze hoofdstad. Stefano Richetta en Ille Bitch gaan daarom vanaf zaterdag 15 oktober het Amsterdamse nachtleven onveilig gaan maken met hun nieuwe maandelijkse clubnacht: 3. 1
Headhunterz ADE showcase
23 september 2011
Op 20 oktober host Headhunterz voor het eerst een echt hardstyle evenement tijdens het ADE. Met een exclusieve showcase op een van de belangrijkste ADE festival locaties gaat hij zijn visie presenteren voor het komende jaar. Hierbij gaat hij worden ondersteund door een van de snelst stijgende artiesten in de scene; Ran-D, en de wereldwijde voorvechter van harde dance: BBC Radio One dj Kutski. 12
Nachttheater Sugar Factory heeft de winnaars bekend gemaakt van de Sssst! fotowedstrijd. Uit een overweldigend aantal inzendingen is de keuze is uiteindelijk gevallen op de ervaren fotograaf Marc van der Aa en de jonge Angela Tellier. 1
Herfssst
7 september 2011
Zaterdag 24 september verwelkomt Sugar Factory's Zaterdagavond concept SSSST! op gepaste wijze de eerste paar dagen van de Herfst! De blaadjes zijn alweer aan het vallen en de regen hangt in de lucht.
Na 3 eerder uitverkochte edities, bundelen Electronation en het Duitse Plantage 13 opnieuw de krachten om de Sugar Factory te rocken op de zaterdagavond van Amsterdam Dance Event! 2
Na een serie goedgevulde vrijdagavonden gaat het clubconcept 'Deepheat' voortaan tweemaandelijks op zaterdagnacht plaatsvinden in de Sugar Factory.
Nachttheater Sugar Factory organiseert deze zomer een artistieke wedstrijd voor jong fotografie talent. Tot en met 10 augustus kunnen up and coming fotografen hun mooiste werk rondom het thema 'Urban Lifestyle' inzenden. De winnaar wordt 14 augustus gekozen en wint onder andere een maand lang een eigen expositie in de club en twee maanden lang exposure via een postercampagne. De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van de clubnacht SSSST!, waarin fotografie en kunst naadloos gemengd worden met warme house sounds. 1
Deze zaterdag (28 mei) is het eindelijk tijd voor weer een echt Electronation feest, met niemand minder dan de Engelse elektronica held Max Cooper in de Sugar Factory! 1
Tube 10 is een label wat al ongeveer 4 jaar meegaat en heeft in de loop van tijd altijd releases uit de meest uiteenlopende hoeken vandaan gehaald; Mutt vanuit de USA, Cosmin TRG, nu beter bekend als Cosmin TRG, uit Roemenië en DJ Madd, eveneens vanuit het Oostblok. De volgende Tube 10 release is afkomstig uit Atlanta, Down South USA. 2
Struinen over de vrijmarkt, meezingen op het Museumplein? Iedereen bouwt zijn of haar eigen feestje. Maar wil je op Koninginnedag rondjes rennen en 'met je voetjes van de vloer' op het leukste plein van Amsterdam? Kom dan naar Ray-Ban presents Apenkooi op het Marie Heinekenplein. Voor de vijfde keer viert Apenkooi, op de mooiste dag van het jaar, haar feestje in Amsterdam. En dit jaar is het niet zomaar een feestje, maar het wordt een groots jubileumfeest! Kortom, een kraker van jewelste die je niet mag missen.
Nog een paar dagen te gaan en dan is het eindelijk zover. dit paasweekend brengt de Sugar Factory een speciale zaterdagavond Ssst! editie met twee absolute publieksfavorieten de hele nacht lang. Ssst! is het nieuwe zaterdagavond concept van de Sugar Factory, wat volledig gericht is op gezellige, warme, sexy house. Muziek om op te dansen en te sjansen.. en wie zijn hier beter geschikt voor dan de lokale leveranciers hiervan bij uitstek: Terry Toner & Warren Fellow! 1
Step up front
4 april 2011
Woensdag 13 april komen Top Notch artiesten Zo Moeilijk & Winne voor een fantastische hiphop avond naar Sugar Factory Amsterdam. Het Nijmeegse Zo Moeilijk is een van de nieuwste sensaties in de Nederlandstalige hiphop. Dit is hun eerste Amsterdamse show na de release van het album Nieuwe Moves.
Zaterdag 28 mei is het tijd voor een portie fatsoenlijke electronica in de Sugar Factory! Met op het menu, één van de snelst rijzende sterren van de huidige scene: Max Cooper.
Sssst!
25 maart 2011
Eén van Amsterdams nieuwste aanwinsten zal aanstaande Zaterdag 26 maart eenmalig de samenwerking aangaan met de zaterdagavond Sugar Factory SSST! Avond: Luiz David!
Zaterdag 23 april is het de beurt aan twee publieksfavorieten uit de Amsterdamse underground scene: Terry Toner & Warren Fellow. Zij zullen los gaan op de nieuwe ssst! avond van de Sugar Factory, in een 5 uur durende back2back show! 4
Lentekriebels verhogen de drang naar dansen en sjansen, kijken, voelen en ervaren. Terwijl de winter langzaam plaats moet maken voor de lente brengt Click samen met Sugar Factory een nieuw concept tot leven. Sssst! zag in februari het levenslicht en op zaterdag 19 maart neemt Click voor het eerst onder die vlag de sikkel over en brengt een zwoel housegeluid vanuit het hart van de hoofdstad met Estroe, Wouter de Moor en Stefano Richetta. 1
Youri Donatz, ROOG, Greg van Bueren en Timothy Watt produceren zich te pletter. Maar 25 maart komen ze uit hun studio's gekropen. Om middernacht transformeren ze in rasentertainers om het Deepheat publiek tot 05.00 uur te trakteren op hun nieuwste werk. Tweemaandelijks op de laatste vrijdag van de maand is Nachttheater Sugar Factory in Amsterdam de thuishaven van clubconcept Deepheat. 2
Zaterdag 26 februari is het zover, de release night van Mason's langverwachte debuutalbum "They Are Among Us" op het eigen label Animal Language. Dit moet natuurlijk gevierd worden en hoe kan dit beter dan met een uniek voorproefje op de gloednieuwe Mason Live show in de Sugar Factory met optredens van het duo zelf en hun vrienden Willie Wartaal, Kypski, René Amesz, San Proper, Hammeroids & Clockwork. 2
Neem twee muzikale creatievelingen, gooi er een batterij laptops, effecten en instrumenten bij, koppel het hele zooitje aan licht, geluid en een mega videoscherm en je krijgt de explosieve Mason Live experience! Een volledig gesynchroniseerd en dus uniek spektakel wat je werkelijk van je sokken blaast. 11
Zaterdag 22 januari gaat de nieuwe zaterdagavond in Sugar Factory van start. Op de openingsavond staat er een bijzonder nachtconcert van de Leipzigse band Marbert Rocel op het programma. 3
Click Talent Factory
12 januari 2011
Click heeft veel moois in petto voor 2011. Na een magistraal 2010, een jaar met gevuld met steevast uitverkochte Click edities in de Amsterdamse WesterUnie met verrassende en vernieuwende grote technonamen, is Click klaar voor nieuwe stappen. 1
Kerst staat weer bijna voor de deur en bij deze periode om het jaar draait het natuurlijk enkel maar om gezelligheid, vrienden en cadeautjes! Dit jaar zit je voor alle drie weer gebakken bij de Sugar Factory!
Rubbadub special
10 december 2010
Op vrijdag 17 december is Rwina Records te gast op Rubbadub special in de Sugar Factory. Het Nederlandse label Rwina Records heeft de afgelopen 2 jaar wereldwijd respect gekregen in de dubstep en grime scene door 10 ijzersterke releases uit te brengen. Speciale gast deze avond is Swindle.
Een nieuwe avond met een nieuw geluid, met tevredenheidsgarantie: dat is Sat Is Factory. Een terugkerende avond in Amsterdams enige nachttheater, de Sugar Factory. Nieuw talent, artiesten van groot kaliber en frisse live acts, aangevuld met VJ's, theatrale acts en andere verrassingen. De kick-off is met underground host Electronation op zaterdag 27 november, met Olene Kadar Live, Kevin Arnemann en unders. 4
Click Factory
3 november 2010
Click overdonderde letterlijk het vers afgelopen ADE 2010 met 2 klappers van uitverkochte edities. Een XL ADE special in de WesterUnie samen met Get Physical en AD Bookings en samen met Labyrinth voor een tot de nok toe gevulde after in club Home. 1
Amsterdam maakt zich klaar voor alweer het 15e ADE! Volgende week woensdag 20 oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad aandoen en dat betekent muziek, artiesten en vooral veel feest! En waar feest is, is Electronation! Er zal genadeloos worden toeslaan met ongekende line-ups, vette locaties en zinderende avonden met afterparties tot 8 uur! Zaterdag 23 oktober viert Electronation samen met Plantage 13 dé ADE special in de Sugar Factory. 2
Mn2s
16 oktober 2010
Het house label Mn2s uit Londen is sinds 2006 vaste waarde tijdens het Amsterdam Dance Event. Voor het tweede jaar op rij vormt nachttheater Sugar Factory, de grootste kleine club van Amsterdam, het decor voor hun showcase. Vrijdag 22 oktober van 23.30 tot 05.00 uur presenteert het label niemand minder dan: Alex Gaudino, Full Intention, Ron Carroll, Seamus Haji en Robert Owens. 1
Debuut DJ optreden in Nederland van hitmakers achter zomerhit ‘We Speak No Americano’ tijdens Don Diablo's drive by disco. 1
Het is officieel: de allerlaatste festivals zijn geweest! Kortom, hoog tijd voor een fris clubseizoen. Eindelijk weer de warme, droge en vooral gezellige clubs induiken met je vrienden en aanhang. Electronation ondersteunt deze start van een vers clubseizoen met een heuse Season opener vol kwaliteitsmuziek in het Amsterdamse nachttheater Sugar Factory komende zaterdag 25 september. Niemand minder dan de Duitse held Einmusik DE komt hierbij live de tent verbouwen! 4
Helix
12 september 2010
Helix is vanaf 16 september de nieuwe donderdagnacht in Sugar Factory. Af en toe een enkele maar meestal een dubbele. Twee Helices die los om elkaar heen draaien net zoals de muziek, dans en theater. Los van elkaar maar toch verbonden! Midden in de nacht komen alle onderdelen samen in Helix. Met op de programmering elke avond duo DJ's die zorgen voor de lekkerste sound uit diverse genres. Verwacht een combinatie van alle muziek die je reeds in Sugar Factory hoort. Van Jazz dance tot groovy techno en van hip-mash-hop tot nieuwe disco. Naast muziek komen onverwachte theatrale acts langs en is de lift in de galerie een open podium. Kortom alles wat je nodig hebt voor een goed feest in dubbel effect!
Na een veel te wisselvallige zomer met hier en daar wat zon maar helaas ook bakken met regen is het tijd om weer de warme, droge en gezellige clubs in te duiken. Electronation opent de start van het nieuwe clubseizoen met een heuse Season Opener in het Amsterdamse nachttheater Sugar Factory. Niemand minder dan de Duitse held Einmusik DE komt hierbij een live set verzorgen! 1
Click factory
11 september 2010
Na een fantastisch zomerseizoen met spetterende click edities aan het Bloemendaalse strand, komt de organisatie weer met een warme click Factory editie. Dit heerlijke feest vindt plaats op zaterdag 18 september aanstaande in de Sugar Factory te Amsterdam.
Adam Beyer, Josh Wink, Ida Engberg, Shlomi Aber, D'Julz, Kink Live, Cari Lekebusch, Alan Fitzpatrick, Terry Toner, Jesse Rose, Riva Starr, Round Table Knights, ZDS / Zombie Disco Squad, Oliver $, Marc Romboy, Stephan Bodzin (live), Gorge, Robert Babicz (live), Rodriguez Jr. (live), Spirit Catcher (live), Oliver Huntemann, Super Flu, Nicolas Masseyeff, Andreas Henneberg, André Winter (live) en vele anderen staan tijdens het Amsterdam Dance Event op één van de Electronation! 1
Curious Behaviour
21 augustus 2010
Curious Behaviour geeft een nieuwe impuls aan zowel theater als nachtleven.Stichting Curious Behaviour lanceert een unieke reeks interactieve theaternachten vol performances en belevenissen waarbij elke editie draait om interactiviteit met de omgeving. Het publiek belandt in eigenaardige situaties en wordt onderdeel van een avontuurlijke theaterlicht.
Miami, Ibiza, Griekenland of Lowlands zijn natuurlijk stuk voor stuk heerlijke vakantiebestemmingen maar Errorkrew blijft iets dichter bij huis en gaat zaterdag 21 augustus op vakantie in de Sugar Factory. Gelukkig gaat de organisatie niet alleen en neemt de volgende vakantiegangers mee: Philogresz (live!), Kwik, Kevin Arnemann en Peter Van Hoesen.
Zaterdag 21 augustus gaat ‘Errorkrew op vakantie!' maar niet voor ze met een flinke overladen bak vol met muzikale bagage een tussenstop maakt in de Sugar Factory. De in Berlijn woonachtige Belg Peter Van Hoesen is uitgenodigd samen met Kevin Arnemann en Philogresz en eigen resident Kwik staat de mannen bij in de Sugar Factory. 2
Bij Gem zijn ze nog maar net hersteld van de oranjekater of ze stevenen alweer af op de volgende physieke en mentale uitdaging. Namelijk 14 artiesten verspreid over 3 steden in locaties midden in het centrum van Rotterdam tussen de wolkenkrabbers, op het strand van Scheveningen, in het Amsterdamse Westerpark en in de Sugar Factory. En dat allemaal in één weekend!
Tweemaandelijks is Nachttheater Sugar Factory de nieuwe thuishaven van clubconcept Deepheat! Te beginnen op vrijdag 23 juli. Van middernacht tot vijf uur 's ochtends zijn het ROOG, Greg van Bueren, Timothy Watt en de Duitse dj/producer Tapesh die met diepe, techy, soulful house het komende Deepheat tijdperk inluiden.
Coming Friday a new Stad van Spinoza [vids|pics] party called "Things go better together" takes place is the Sugar Factory. This time we are going back to the essence of the party: it’s people. We think a party should be built and enjoyed together. Therefore we focus on bringing people together - so expect a great atmosphere, great entertainment and new friends in this homage to you.
Op zaterdag 10 juli zal de Sugar Factory in het teken staan van het 5 jarig bestaan van Manual Music. Dit Nederlandse label werd in 2005 opgericht door Paul Hazendonk en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het internationale muziek landschap. 1
Deze zaterdag verwelkomt de Sugar Factory wederom een internationale topper van formaat. Dit keer is het de beurt aan de ongekroonde Israëlische koning van de “zweef techno” Guy J om de Amsterdamse nachttheater op zijn kop te zetten met emotioneel gedreven electronica.
Na een handvol dampende edities in de De Kring & Up is komende zaterdag de Sugar Factory voor het eerst de plek waar Plak zal neerstrijken. Ideaal voor diegene die rechtstreeks van Awakenings vandaan komen, maar ook voor de mensen die daar niet heengaan is de Sugar Factory die nacht bij uitstek geschikt om het einde van bijvoorbeeld een lang studiejaar, de verjaardag van je huisdier of de komende overwinning van Oranje te komen vieren. 1
Lovin L'ectro bezoekt Amsterdam! Deze keer niet voor het legendarische TunnelFest maar om haar vijfjarig bestaan te vieren. Het beruchte clubfeest zal dit doen in de Sugar Factory, op 19 juni, met optredens van Maetrik, Tomaschek, Miss Melera, Size en Moritz. 1
Het Foktop! platenlabel loopt als een trein en ook de feestjes zijn om over naar huis te schrijven. Vrijdag 18 juni vindt de vierde illustere Foktop! editie plaats, in de Sugar Factory, de grootste kleine club van Amsterdam.
Komend weekend staat er in het Amsterdame nachttheater Sugar Factory een klapper geprogrammeerd: Christian Smith! Deze Zweed rockt al ruim 15 jaar de wereldwijde technoscene maar lanceert nu pas zijn eerste eigen album, genaamd Director's Cut. 3
De line ups van Saturday Factory worden elke maand een stukje heter: een warme juni maand is dus ook zonder Piet Paulusma gegarandeerd in nachttheater Sugar Factory. Dat wordt elke zaterdagavond zweten op de tunes van o.a. Alex Gopher, Christian Smith, Mason, Maetrik en Hermanez.
Hoe kan je de zomer maanden beter beginnen dan met diepe, zware basslijnen van een van Nederlands beste techno dj's? Volgens de The new house collective is dat de beste manier. Zij hebben daarom voor de eerste editie van Miko op donderdag 3 juni niemand minder (hard) dan Steve Rachmad uitgenodigd. Verder loop je op de donderdagavonden in de Sugar Factory nog tegen dj Remy Unger aan, de Engelse Nathan Coles en de grandioze live-act: HouseTree. 1
Op zaterdag 22 mei staat wederom een techno held live in de Sugar Factory: Robert Babicz! Op uitnodiging van Terry Toner en Warren Fellow komt deze excentrieke Duitser een dijk van een live set weggeven. Na zijn erg goed ontvangen album Immortal Changes verovert deze Duitser zo langzamerhand de wereld. En met gemak, want dankzij een jarenlang opgebouwde ervaring onder pseudoniemen als Rob Acid, Church Window en Acid Warrior weet Babicz wel van wanten. Hij treed niet veel meer op onder zijn acid alter ego's, maar: "If the timing is right and the people are openminded you can find some Rob Acid inside a Babicz set!” 3
Wanneer je denkt aan mei denk je aan zonnestralen, vogeltjes die fluiten en een hoop vrolijke gezichten. Dit bijna-zomer-gevoel wordt ondersteund door een dikke line-up die de New House Collective elke donderdag van mei neerzet in de Sugar Factory.
Beyond Rotation
4 mei 2010
Op vrijdag 28 mei vindt voorlopig de laatste editie van Beyond Rotation plaats in de Sugar Factory in Amsterdam. Speciaal voor deze afsluiter pakt organisator Beyond Bookings flink uit: het artiestenbureau schuift haar sterkste formatie naar voren. Van middernacht tot vijf uur 's nachts wordt het publiek getrakteerd op een verrassend back-to-back programma, met in de ring drie goedgetrainde duo's die de zaal bewerken met knallende housecombo's.
Hoppakee, Koninginnedag staat weer voor de deur. Een dag waarin wij ons allemaal in oranje kledij hijsen en onze leuke koningin huldigen. Wat een pracht en praal in dit kikkerlandje. En wij als echte Nederlanders vinden dat natuurlijk reden genoeg voor een feestje, of gewoon lekker twee. Nederlanders halen graag het onderste uit de feestelijke-kan en daarom vieren wij nu ook traditiegetrouw elke jaar: Koninginnenacht. 1
Saturday Factory verwelkomt Martin Eyerer, Heartthrob, Marc Romboy, Rodriguez Jr, Michel de Hey, Robert Babicz en Adultnapper. 2
Heb je altijd al je eigen radioshow willen maken om je mening en gevoel muzikaal te uiten? Red Bull opent op zaterdag 24 april een radiostudio in de Amsterdamse Sugar Factory, waar zelfbedachte formats ingeleverd kunnen worden om zo kans te maken op een maandelijkse live radioshow. Dennis Ruyer (Radio 538) en I-F (Intergalactic FM) zijn tijdens de opening in de Redbull Music Academy Gallery aanwezig om voor de nodige inspiratie te zorgen door ervaring en kennis te delen met jonge talenten.
In de maand mei organiseert 365Mag weer een nieuwe editie van 365(live)! In de Sugar Factory, Amsterdam. Beroemd en berucht door de live artiesten die er elke keer optreden en de losgeslagen muziekliefhebbers die elke keer weer trouw in de gezellige Sugar Factory samen komen. 1
Onderstroom breidt uit! Als één van de nieuwe avonden van Saturday Factory gaat Onderstroom 24 april de Sugar Factory veroveren. Saturday Factory is in januari 2010 als een speer van start gegaan met stampendvolle avonden onder de bezielende leiding van grootheden als Sébastien Léger, Timo Maas, Marc Houle en Ida Engberg. 2
De programmering van Miko voor de maand van april ziet er weer veelbelovend uit. De lente is weer begonnen en koningennendag staat voor de deur en de The New House Collective vond dat het tijd werd voor een lente kriebelende lineups en nog gekkere lifacts in de rokersruimte van de Sugar Factory. 1
Saturday Factory in april gaat los met o.a. Butch, Funk d'Void, Jamie Anderson, Terry Toner, Secret Cinema en Martin Eyerer. Men neme de volgende ingrediënten: LIST NOT SUPPORTED HERE 1
Na de start van Saturday Factory in januari weten wekelijks vele house en technofreaks de Sugar Factory te vinden. En dat is niet zo gek met een strakke en originele programmering waarbij een uitgekiende mix van beruchte underground artiesten als Kreon & Lemos, bekende jocks als Timo Maas en techno helden als Alex Under elkaar afwisselen. Aangevuld met lokaal talent van eigen bodem levert dit elke zaterdag een zeer sterke line up op. 2
Wie noemt z'n feest nou Foktop? Dat is toch foktop? Precies. Op vrijdag 16 april is Foktop! terug in de Sugar Factory in Amsterdam met de funk en hoe.
De lente is bijna officieel begonnen en dat zorgt voor heel wat lachende gezichten, ook bij de New House Collective. De lente betekend zoveel: nieuwe liefdes, vrolijke bloemetjes, de vogels die fluiten, het is een uur langer licht en Boris Werner komt draaien bij Miko! Een swingender begin van de lente bestaat bijna niet! 4
Na de start van Saturday Factory in januari weten wekelijks vele house en technofreaks de Sugar Factory te vinden. En dat is niet zo gek met een strakke en originele programmering waarbij een uitgekiende mix van beruchte underground artiesten als Kreon & Lemos, bekende jocks als Timo Maas en techno helden als Alex Under elkaar afwisselen. 2
The New House Collective heeft in de maand februari laten zien wat zij in huis hebben. februari stond in het teken van veel buitenlands talent zoals M_nus protégee Gary Beck en de Russische talenten MiniCat en Tunneltube. 1
Dat een geslaagd feest niet altijd afhangt van de toeters en bellen, wordt op vrijdag 26 maart duidelijk tijdens de volgende editie van Beyond Rotation. In de Sugar Factory in Amsterdam gaat het feestje van boekingskantoor Beyond Bookings terug naar de basis: warme house in een gezellige sfeer.
Electronation Weekender
24 februari 2010
Komend weekend staat een deel van de internationale technotop in onze hoofdstad achter de wheels of steel. Electronation haalt vrijdag 26 februari Josh Wink en Jimpster naar de Melkweg en programmeert de dag erop Ida Engberg, Menasse Workala en Sebastian Sleebos in de Sugar Factory. Electronation resident Terry Toner vult deze line ups aan in beide locaties. 1
Elke donderdagavond staat het New House Collective weer paraat voor een innoverende clubavond vol met opkomend en bloeiend talent. Samen zetten zij een knusse en warme avond neer waarbij iedereen zich welkom voelt. Met acts in de lift en acrobaten op het podium zorgen zij ervoor dat de donderdag avond weer de twist krijgt die hij voorheen ook had. En natuurlijk nodigen de New House Collective graag ook internationaal talent uit. Deze week hebben zij opkomend en techno-lievend talent Gary Beck uit Engeland uitgenodigd om een keertje te draaien tijden Miko presents. 2
The New House Collective zit in deze wintermaanden niet stil. Sneeuw, regen en ijzel zijn geen reden om binnen te zitten in je pyama, maar om er tussenuit te gaan en lekker met vrienden de koude dagen te slijten in een van de leukste clubs in Amsterdam. De Sugar Factory is op donderdag het thuisfront van de New House Collective en hun feesten. 3
Weekbreek 1 jaar
8 februari 2010
Op woensdag 17 februari viert Weekbreek haar eerste verjaardag in de Sugar Factory in Amsterdam. Het unieke concept van vroege woensdagavondhouse voor iedereen die niet kan wachten tot er weer een werkweek ten einde is, verhuist voor deze tweede jaargang naar de Lijnbaansgracht. Een nieuwe plek voor een onaantastbaar credo: house op woensdag, van 18.00 tot 23.59. 1
Fabric residents en wereld-wijd gerespecteerde DJs Terry Francis en Nathan Coles zullen hun krachten bundelen en de Sugar Factory laten zien hoe het er aan toegaat in Londens grootse en werelds bekenste club Fabric. Om deze twee DJs samen te zien is een waar spektakel! Wanneer de een net begint met draaien wilt de ander het al overnemen. 1
Het jaar startte legendarisch goed bij Saturday Factory. Timo Maas, Chateau Flight, The Hacker, Terry Toner, Shit Robot en Alex Under stonden allemaal achter de decks van het intieme nachttheater in hartje Amsterdam: Sugar Factory. En ook in februari ben je hier weer elke zaterdag aan het juiste adres voor je wekelijkse portie kwaliteitsmuziek! Artiesten als Beat torrent, Format: B, Sébastien Léger, Marc Houle, Aril Brikha, Ida Engberg en Nathan Coles staan klaar om je wekelijks te verrassen met dikke sets en exclusieve optredens. Rocken is toegestaan! 4
Oké idee: 'Foktop! Labelnight', vrijdag 19 februari in de Sugar Factory, hartje Amsterdam. Foktop! is simpelweg losgaan op dreunende beats, funky ritmes en wilde baslijnen. Resident dj's Guerilla Speakerz en DJ Rockid hebben voor deze editie de Mightyfools, HENZEL & Disco Nova, Venour en Dan Stezo MC uitgenodigd om de tent te rocken. 1
In 2009 begon Gem Sessions succesvol met weergaloze edities door het hele land. Het originele idee is doorontwikkeld van een feest, tot een platform voor gelijkgezinde muzikanten die samen optreden en een platenlabel waarop ze muziek uitbrengen. Gem Sessions is nu de showcase voor de sound van Gem Records. Inhouse Bookings, ook een onderneming van Secret Cinema, doet de boekingen voor het Gem collectief. 2
New House Collective
20 januari 2010
New House Collective (NHC) laat luid en duidelijk van zich horen in de Amsterdamse clubscene. Het veertien koppige collectief kijkt met een gezonde sceptische blik naar de huidige clubsfeer in Amsterdam, en trekt haar conclusies. Met muzikale antihelden, ironische performances, visuele uitersten en ludieke guerrilla acties wordt onder de noemer MIKO een wekelijkse donderdagnacht neergezet die verder gaat dan alleen het boeken van de DJ’s. 2
New House Collective (NHC) laat luid en duidelijk van zich horen in de Amsterdamse clubscene. Het veertien koppige collectief kijkt met een gezonde sceptische blik naar de huidige clubsfeer in Amsterdam, en trekt haar conclusies. 4
Op vrijdag 29 januari laat dj Erick E zich tijdens de clubavond 'E5H' van een andere kant horen. Vanaf middernacht dompelt hij de fans vijf onafgebroken uren lang onder in de donkere sferen van de techhouse, de onvervalste techno en mysterieuze minimal. Een experiment waar hij zich zelden aan waagt! Place to be is het Amsterdamse Nachttheater waar creativiteit centraal staat: de Sugar Factory. 1
De verse sneeuw kraakt nog lekker onder je voeten, maar je moet die zachte ondergrond binnenkort toch echt inruilen voor het heerlijke gestamp op de dansvloer. Om het nieuwe jaar gepast in te luiden staan er namelijk 2 knijters van Click edities voor je klaar in januari en februari. 2
Na de geslaagde introductie van haar clubconcept 'Beyond Rotation' in 2009 gaat artiestenbureau Beyond Bookings ook in 2010 verder met deze houseavond, in de Amsterdamse Sugar Factory. De eerstvolgende editie staat gepland op vrijdag 22 januari. Dan schuift de organisatie dj's naar voren die van 00.00 tot 05.00 uur de zaal verwarmen met een gloed van soulvolle house. In volgorde van opkomst draaien: Silverius, Jeroenski, Goodgrip en Dekky. Zij worden aangevuld door vocalist Chappell en percussionist Glenn Helder, en visueel ondersteund door de VJ's van Sense Studio.
Ben je al je goede voornemens voor 2010 aan het maken? Een wekelijks bezoek aan de Sugar Factory brengen hoort daar zeker bij want er wordt stevig uitgepakt vanaf januari! Zaterdag 2 januari start 2010 met de wekelijkse avond Saturday Factory, een samenwerking van Electronation, bekend van de Electronation events, met Sugar Factory. 3
Na de geslaagde introductie van haar clubconcept 'Beyond Rotation' in 2009 gaat artiestenbureau Beyond Bookings ook in 2010 verder met deze houseavond, in de Amsterdamse Sugar Factory. De eerstvolgende editie staat gepland op vrijdag 22 januari. Dan schuift de organisatie dj's naar voren die van 00.00 tot 05.00 uur de zaal verwarmen met een gloed van soulvolle house. In volgorde van opkomst draaien: Silverius, Jeroenski, Goodgrip en Dekky. Zij worden aangevuld door vocalist Chappell en percussionist Glenn Helder, en visueel ondersteund door de VJ's van Sense Studio.
Dit jaar heeft het online magazine 365Mag het privilege om het 10-jarig bestaan van vooraanstaand en vooruitstrevend producers programma Ableton te vieren. Natuurlijk is hiervoor een vol programma opgesteld voor alle Ableton gebruikers om dit intiem te vieren. 2
Vrijdag 27 november bruist het decor van de Sugar Factory in Amsterdam voor de laatste keer dit jaar op de zwoele house van Beyond on Rotation. Kort door de bocht: een intiem en soulvol muziekspektakel waarmee gemikt wordt op een volwassen publiek. Kernwoorden zijn gezelligheid, niet te moeilijk, goeie sfeer en lekker dansen. Precies zoals je het weekend wilt beginnen! Met deze keer van 23.00 tot 05.00 uur in volgorde van opkomst in de spotlights: Joshua Walter, Greg van Bueren, ROOG en Jordy Lishious. Tegelijkertijd wordt het publiek getrakteerd op live percussie van Glenn Helder en vocale hoogstandjes van I/Fan, de Master of Ceremony deze nacht. 2
Op zaterdag 14 november 2009 neemt Electronation het opkomende party collectief Onderstroom onder hun hoede om tezamen een nieuwe avond in het hoofdstedelijke Sugar Factory neer te zetten genaamd H1N1. Passend geïnspireerd door de actualiteiten en met de doelstelling om dezelfde gradatie van besmetting te veroorzaken als de originele influenza zal een van Amsterdams voornaamste clubs omgetoverd worden tot laboratorium en kweekvijver waar jong talent hand in hand gaat met spannende muziek, nieuwe ontdekkingen en bizarre belevenissen. 18
Gem Sessions goes ADE!
17 oktober 2009
Woensdag 21 oktober is het de nacht van Gem Sessions #4 in de Sugar Factory. Het nieuwe label Gem Records met haar soundshowcase Gem Sessions staat deze nacht weer voor muzikale vernieuwing. 2
Van 21 t/m 24 oktober 2009 vindt de 14e editie van het Amsterdam Dance Event plaats, een happening die inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijd begrip en ‘the place to be’ voor nationale en internationale partijen actief in de mondiale muziekindustrie. Het internationale dance music platform 365Mag presenteert dit jaar een wel heel bijzonder ADE-programma bestaande uit conceptuele 365(live)! music production workshops, masterclasses, live jam sessies en een Miko loves clubnight in samenwerking met de Amsterdamse club Sugar Factory en toonaangevende organisaties uit de internationale scene. 6
Miko is nu bijna een half jaar aan de weg aan het timmeren om het Amsterdamse uitgaansleven ook op donderdag te voorzien van een veelzijdige programmering. Na verschillende succesvolle avonden staan 365Mag aan de vooravond van een nieuw seizoen. 6
Studio Soulrock
2 oktober 2009
Het label Studio Soulrock dat inmiddels alweer bijna een jaar lang bestaat, bepaalt de avond in de Sugar Factory en speelt met… Delano Smith. Studio Soulrock is het label van DJ en producer Carlos Valdes en Steffi. 4
Eind oktober staat al jaren in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE) wat onze hoofdstad weer voorziet in al onze muzikale behoeftes wat betreft elektronische muziek. Het conferentie programma overdag is al zeer de moeite waard, maar het festival programma spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding met een enorm aanbod van de grootste en beste internationale artiesten, labels en speciale optredens en collaboraties, speciaal voor het ADE. 1
Miko
12 september 2009
September? Herfst-blues? Welnee! Miko, de spannende host van clubbend Amsterdam en omstreken houdt menig raver ook deze maand weer warm met de smerigste house en techno in de Amsterdamse Sugar Factory! Donderdag 17 September wordt het zweten geblazen als Miko en Barkers agency de handen ineenslaan voor een potje moddervette house & techno! Speciale gasten die deze avond de decks zullen rocken zijn Wouter de Moor, Lin, en Philip Young, ondersteund door de digitale vingerverf van VJ Two Things! 1
Op vrijdag 25 september van 00.00 tot 05.00 uur strijkt housecompagnie Beyond Bookings voor de derde keer neer in de Sugar Factory in Amsterdam. Daar presenteert zij haar eigen clubconcept ‘Beyond Rotation’, een showcase van haar imposante artiestenlijst. Zes namen worden in de spotlights gezet om in muzikale klanken te vertalen waar het toonaangevende boekingsbureau al jaren voor staat.
IC's Guide to ADE 2009
1 september 2009
Steve Lawler, Tiefschwarz, Josh Wink, John Acquaviva, Oliver Huntemann, Sharam Jey, Stephan Bodzin, D'Julz, Alexander Robotnick, Ida Engberg, John Dahlbäck & Jesper Dahlbäck, Gregor Tresher, Deepgroove (Live), Technasia, Style of Eye, Marc Romboy, Riva Starr, Tommie Sunshine, Zoo Brazil, LouLou Players, Phonique, Robert Babicz (Live), Gorge, Legowelt, Mason, Hug & Pepp, Bangkok Impact Luke Solomon, Tim Green, Sui Generis, Conforce (Live), Henrik B., Nicolas Masseyeff, etc. etc.
Miko is back
31 augustus 2009
Amsterdam maakt zich op voor een nieuw seizoen van Miko: de wekelijkse audio/visuele clubavond in het nachttheater Sugar Factory! 4
Secret Cinema
13 augustus 2009
De zomer van 1969 wordt ook wel door velen gezien als de eerste summer of love. Woodstock ’69 was het festival dat voor dit gevoel heeft gezorgd. 20 jaar later, de zomer van 1989 was er een nieuwe summer of love, dit was de zomer dat het House virus in Europa uitbrak. 2009, weer 20 jaar later is ook een speciale zomer. Het is namelijk de zomer dat duidelijk wordt dat Techno weer terug is. Eindelijk is er weer een artiest waar veel liefhebbers terecht kunnen. 48
Onder het motto 'Click komt naar je toe deze Zomer' strijkt dit technocircus de komende zaterdagen op een aantal heerlijk heldere zomerse plekjes neer ergens bij jou in de buurt. Bereid je voor op een keur aan artiesten die je blote voeten stevig in het zand zullen gaan houden tijdens de verschillende Click On The Beach feesten en een speciale one-off editie in de Amsterdamse Sugar Factory. 1
Na de zeer uit de hand gelopen eerste twee edities in de Sugar Factory organiseren Karma Productions & Rounders Productions: “Stamppot” deel drie. Op vrijdag 7 augustus zal het grote feestdagen festival wederom plaatsvinden in de club aan de Lijnbaansgracht. Op deze speciale Zomer “Stamppot” veel resident hero’s uit de oude doos met de focus op groovende House. 4
Omdat zo’n festivaldag altijd sneller voorbij is dan je lief is organiseert 365Mag op 25 Juli 2009 een ROCKIT Open Air afterparty in de Sugar Factory in Amsterdam! Tot vroeg in de morgen gaan de voetjes andermaal van de vloer met exclusieve gigs van secretsundaze, Audiofly en SOS! 6
Vrijdag 24 juli laat het nieuwe clubconcept 'Beyond Rotation' voor de tweede keer van zich horen in de Sugar Factory te Amsterdam. Vanwege het zomerseizoen gaat de club wat later open dan gewoonlijk: van 00.00 uur tot 05.00 uur presenteert boekingskantoor Beyond Bookings het heetste dj talent wat het in huis heeft. Deze editie wordt er doorgedraaid met Joshua Walter, Goodgrip, Leroy Styles en Rishi Bass. Met live percussie van Glenn Helder op de drums, en fashionista Fierce Ruling Diva vervult de rol van Master of Ceremony.
Miko
8 juli 2009
Blaffende honden bijten niet? Dan heb je zeker nog nooit kennis gemaakt met de muzikale terriërs van Barkers Agency! Op Donderdag 16 Juli organiseert 365Mag in samenwerking met Barkers Agency een gloednieuwe editie van Miko in de Amsterdamse Sugar Factory vol vuige percussie, funkende baslijntjes en vettige grooves! Inderdaad, exotische house en techno, want het is niet voor niets zomer. 1
De maand juli van 2009 zal een maand zijn waarin Electronation weer veel van zich laat horen, ja, zelfs een definitieve stempel drukt op de hele maand. Electronation viert niet alleen zijn zevende verjaardag in zowel de legendarische Paradiso in Amsterdam als de Woodstock in Bloemendaal aan Zee, maar heeft een grote aanwezigheid op het Dance Valley Festival (4 areas!) en een eigen Electronation Festival Afterparty (VIVa La Afterparty). 3
De maand juli van 2009 zal een maand zijn waarin Electronation weer veel van zich laat horen, ja, zelfs een definitieve stempel drukt op de hele maand. Electronation viert niet alleen zijn zevende verjaardag in zowel de legendarische Paradiso in Amsterdam als de Woodstock in Bloemendaal aan Zee, maar heeft een grote aanwezigheid op het Dance Valley Festival (4 areas!) en een eigen Electronation Festival Afterparty (VIVa La Afterparty). 3
Het zomert keihard, maar voor wie de grond wat te heet onder de voeten wordt biedt Miko’s mysterieuze geisha Miko op 9 Juli aanstaande de broodnodige verkoeling in de Amsterdamse Sugar Factory. Hoewel, verkoeling? Met Juan Sanchez, Mehdi Deyes en Mirella Kroes achter de decks wordt het eerder een behoorlijk zweterige affaire!
Miko
26 juni 2009
In tegenstelling tot de Nederlandse zomers ben je op 365Mag’s Miko clubnights wél verzekerd van bloedhete taferelen! Ook in de maand Juli werkt de meest kinky dame van het Amsterdamse nachtleven samen met de meest vooruitstrevende agence om jouw donderdagnacht tot een ongekend hoogtepunt te brengen… 2
In het weekend van 25&26 juni start een ware tour-de-force die de Electronation Summer Opener heet, beginnend in Cafe D’ Anvers in Antwerpen, naar de Sugar Factory in Amsterdam om af te sluiten met Woodstock 69 in Bloemendaal aan Zee voor een zomerse avond aan het strand.
Stamppot
3 juni 2009
Festivallers, Jagermeister fans, vinylofielen, fashion victims, groupies, minimal line dancers en house heidi's allen opgelet: vrijdag 12 juni, Le gloednieuwe Stamppot @ Sugar Factory. Stamppot is tegenwoordig bymonthly (om de maand) te gast in de Suikerfabriek, de eerste of tweede vrijdag snoeien de residents hem lekker door tot in de late uurtjes. 3
KitCatKlub gaat uit. En wel op zaterdag 20 juni. Speciaal voor de Amsterdamse Sugar Factory is er op het scherpst van de snede een line-up in elkaar gezet om je tanden hard, goed en diep in te zetten. Remy Unger, Ille Bitch, Wouter de Moor en Vincenzo de Bull staan in de startblokken om deze zaterdagnacht de tent volledig op te blazen.
Beyond Rotation
16 mei 2009
Houseliefhebbers kunnen vrijdag 22 mei hun hart ophalen bij de gloednieuwe clubavond: Beyond Rotation. De Sugar Factory biedt van 23.00 tot 05.00 uur voor het eerst ruimte aan Beyond Bookings, het Amsterdamse bureau dat het management van toonaangevende nationale en internationale dj's en live artiesten verzorgt. Beyond Rotation is een showcase waarbij het bureau laat zien wat het in huis heeft. Beyond Bookings draait door!
Ook in mei gaat Electronation gewoon door waar ze al jaren mee bezig zijn, feesten geven! In de Amsterdamse Melkweg organiseert Electronation wederom een editie van de vaste Klinch avonden. Na een groot succes met Steve Lawler vorige maand, zijn op woensdag 20 mei (de dag voor Hemelvaart) de gebroeders Ali & Basti Schwarz, aka Tiefschwarz, weer van de partij voor een exclusieve 4 uur set!
P*ART
9 mei 2009
Op zaterdag 16 mei staat de Sugar Factory weer in het teken van P*ART. Onder het mom van 'geen éénhouseworst' staat er een toffe album release op het programma. Prunk Le Funk heeft deze avond uitgekozen om zijn cd te releasen. Naast Prunk staan residents Freddy Spool en Tettero natuurlijk weer op het toneel, bijgestaan door de jongens van Homework, Jack Division en de kunstenaars Wulf en TIM. 1
De Sloveen Valentino Kanzyani lanceert 23 mei zijn eerste Jesus Loved You label showcase in Nederland. Na meerdere Europese steden aangedaan te hebben met zijn nieuwe sound is Amsterdam nu aan de beurt. Voor de eerste editie is de Amsterdamse Sugar Factory uitgekozen vanwege haar setting, zodat deze underground grootmeester met een 4 uur durende set kan laten zien waar hij nu voor staat. 15
Get Physical met Miko op Koninginnedag. 365Mag organiseert deze Koninginnedag een Queensday-special voor de echte house & techno freaks: De organisatie is er trots op niemand minder dan Damian Lazarus te hebben gestrikt voor een zeer exclusieve performance als onderdeel van zijn internationale Get Physical Tour! Vanaf 21.00 uur gaan de deuren open om direct na al het feestgedruis in de stad door te kunnen knallen in de Amsterdams Sugar Factory. 1
Sugar Factory
3 april 2009
Stamppot vanaf 17 april tweemaandelijks in de Sugar Factory! Na drie uitverkochte 'Stamppot' edities in de WesterUnie en koninginnenacht in Arena heeft de organisatie met Sugar Factory een nieuwe, vaste, tweemaandelijkse locatie gevonden. Met trots presenteren we dan ook op vrijdag 17 april “Stamppot the Sugar Factory premiere”. Vanaf vrijdag 17 april zal het grote feestdagenfestival tweemaandelijks gaan plaatsvinden in hartje Amsterdam, aan de Lijnbaansgracht.
Miko has arrived
28 maart 2009
Miko is geboren en deze Japanse schoonheid zal nog lang van zich laten horen in Amsterdam. Rob Szepesi van 365Mag, de creatieve organisatie achter Miko, is zeer verheugd met de nieuwe avond; 2
Slam, de schotse formatie afkomstig uit de Soma stal, zal een 4 uur set weggeven tijdens Rex…Electronation Live in de Sugar Factory.
Maart gaat niet onbewogen voorbij als het aan Electronation ligt, na Electrorated in de Winston en Break-up @ Make-up in het Belgische Gent eerder deze maand komen er nog een aantal goeie avonden aan om te beginnen met deze donderdag Josh Wink, zaterdag het 10 jarige jubileum feest van Global Darkness in de Stubnitz en een speciale 4 urige set van Slam in de Sugar Factory de week erop 1
P*ART
14 maart 2009
Het friste feestje van 2009 is op de eerste lentedag van 2009 weer terug in de Sugar Factory te Amsterdam. Op zaterdag 21 maart kan je de eerste kriebels van dit jaar loslaten tijdens P*ART. 1
Oslo Label Night
3 maart 2009
Het op dit moment piekende Oslo Label zal zich presenteren op zaterdag de 14e van maart met een heuse label night in de Sugar Factory. Met releases van Christian Burkhardt, Vera, Damián Schwarz, Johnny Den Guillaume & the Coutu Dumonts is het duidelijk dat het hier deze avond zal gaan om warme sexy groovy techno. 5
Vreemd gaan en ergens een Smeerboel van maken, het klinkt zo gek nog niet. Wanneer je deze twee spraakmakende feesten combineert, ontstaat er iets wat in chemische termen niet uit te drukken valt. Je moet het gewoon ervaren! 8
Stad van Spinoza
19 februari 2009
De theatrale avonden van 'Most Promising Night Award' winnaar Stad van Spinoza vinden slechts één keer per kwartaal plaats, maar maken dit goed met een overvol programma dat al in de rij begint. Dit keer trekt Stad van Spinoza met 'Freakshow' een link tussen traditionele en hedendaagse freaks. Het slagveld van 'survival of the fittest' heeft zich de afgelopen eeuwen langzaam aan verplaatst van het fysieke naar het mentale veld. Dit resulteert in een grappige maar soms ook confronterende nachtprogrammering. Veel tijd om er over na te denken zal er op de avond zelf echter niet zijn, want de mind-blowing sounds van drie freak-DJ-teams zullen de extra energie direct gebruiken om de grenzen van het bevatbare te verkennen. 1
Jungstar
3 februari 2009
Jungstar heeft weer een programma waar je U tegen zegt. Net als in de mode gaat het ook bij Jungstar altijd om vernieuwende muziek met een jonge inslag. De enige echt fashion act van dit moment is dan ook geboekt: Le Le. De mannen van Le Le zijn onlosmakelijke met fashion verbonden. Le Le verstaat de kunst van het versieren als geen ander. 1
Zaterdag 31 januari staat er weer een nieuwe editie van Rex…Electronation Live op het programma, Electronation’s vaste avond in de Sugar Factory met de eerste editie van een nieuw jaar gekkigheid. 1
Januari wordt een drukke start van 2009 voor Electronation, met 3 events in Nederland en Belgie laten ze de kenmerkende rust in de maand januari links liggen en knallen gewoon door het nieuwe jaar in met een bonte verzameling artiesten, oa Paul Kalkbrenner, Ida Engberg, Marc Houle, The Youngsters, Rodriguez Jr, Terry Toner, Jarno, Fokko Versloot & Koen Lebens en LoSys.
Het afgelopen jaar heeft Secret Cinema Invites de Randstad bestormd en met succes! Wat in januari vorig jaar als clubtour is begonnen, heeft geresulteerd in uitverkochte edities, enthousiast publiek en bovenal muzikale hoogstandjes. 3
New House Collective
17 december 2008
Zaterdag 27 December wordt het nieuwe feest New House Collective gelanceerd in de Sugar Factory Amsterdam! New House Collective is de nieuwe tweemaandelijkse clubavond van 365Mag (oa bekend van www.365mag.com?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock en de 365(live)! producers workshops & events). 1
Op 12 december 2008 gaat het eindelijk gebeuren: Sugar Factory’s Burlesque Dance Event, stijlvolle, sexy maar vooral theatrale Burlesque acts op zorgvuldig uitgekozen beats... Burlesque Dance Event and the art of the TEESE. Dat er beats zijn, is duidelijk, maar wat moéten we met Burlesque? 3
Van de oorspronkelijke diepe disco tot aan house platen anno 2008, met de disco feeling van toen. Op vrijdag 7 november brengt Disco Dip je veel dansvloer geweld, zonder hitjes, maar met veel classics. De eerste editie van Disco Dip brengt disco voor de doorgewinterde disco-digger tot aan iedereen die nieuwsgierig is naar de reikwijdte van disco of gewoon een avondje uit zijn dak wil gaan. 1
Electronation @ ADE
2 oktober 2008
Dit jaar is alweer de dertiende Amsterdam Dance Event, het grootste clubfestival ter wereld waar meer dan 700 djs en live acts zullen optreden in 40 clubs, zalen, winkels en cafés. Van 23 Oktober tot 25 Oktober vind het plaats en zal de hoofdstad weer het Mekka zijn van alles wat met elektronische muziek te maken heeft. Natuurlijk doet Electronation mee met de gekte die ADE door twee avonden te organiseren met op vrijdag 24 Oktober Electronation presents Crème Organisation & Bunker Records, en op zaterdag 25 Oktober Electronation presents Plantage 13 night with Pickadoll, Confused & Ideal. 6
365Live!
21 september 2008
De natte herfst staat weer voor de deur, maar dat is geen reden om thuis te zitten kniezen! Speciaal voor een ieder die wel weer wat muzikale zonneschijn kan gebruiken organiseert 365Mag op 11 Oktober een gloednieuwe editie van 365LIVE! in de Sugar Factory. in Amsterdam. 1
Deze zaterdag staat er weer een nieuwe editie van Rex…Electronation Live op het programma, Electronation’s vaste avond in de Sugar Factory. Na een record aantal bezoekers op de vorige editie (de DanceValley Afterparty) zullen Electronation residents Dax & Clockwork, nieuw talent en de Duitse headliner HOSH ons wederom verassen met het beste in Electronische muziek.
Vreemd bestaat alweer 3 jaar en dat moet gevierd worden. In de afgelopen jaren hebben we dan ook veel vreemde praktijken met elkaar meegemaakt waar we zeker weer op terug willen kijken. Omdat alle drie jaren niet in een nacht gevierd kunnen worden hebben we besloten om deze in vijf keer te vieren, en dat kan natuurlijk niet vreemd genoeg. We hebben dan ook weer verschillende vreemde acts bij elkaar gesprokkeld om van de vijf avonden weer een ware belevenis te maken. Oude artiesten als; Steffi, Brent Roozendaal, Ray Okpara, LUPE, Julien Chaptal, Lauhaus, Makcim, Sandrien en nieuwe artiesten als; Dimi Angélis en Binh zullen weer het dak van de Sugar Factory eraf blazen. Daarnaast hebben we natuurlijk weer hele vreemde acts zoals we dat gewend zijn en natuurlijk niet te vergeten alle rare beelden die je ongekent voorbij zult zien flitsen. 2
Electronation
10 juli 2008
Het weekend van 12 en 13 juli zal helemaal in het teken van Electronation staan. Electronation zal op zaterdag 12 juli een enorme tent op Dance Valley hosten en een Electronation DanceValley afterparty in de Sugar Factory organiseren. En op zondag 13 juli zal Electronation bij Woodstock 69 in Bloemendaal aan Zee de boel op stelten zetten. Met drie events in twee dagen zal het een druk weekend worden... 8
365Live!
23 maart 2008
Op 19 april organiseert 365Mag een splinternieuwe editie van 365Live! in de Sugar Factory in Amsterdam. Ook deze keer wordt het weer clubben tot in de vroege uurtjes met een spectaculaire line-up geheel in de stijl van het internationale magazine. 1
Vreemd gaat in oktober hard door met het programmeren van internationale namen van groot formaat. Oktober is onder andere de maand waarin het - inmiddels tot grote proporties uitgegroeide - meerdaagse festival Amsterdam Dance Event plaatsvindt. 11
Het Amsterdamse BlackLabel presenteert zich op 11 augustus aan het hoofdstedelijke publiek met een smeuig rijtje electronische artiesten. Schwarzer Männer bijten de spits af, daarna Krause live, hoofdact de Melomanics en tenslotte labelbaas Kid Goesting achter de draaitafels.
5 jaar Errorkrew
24 juni 2007
21 Juli aanstaande is het zover. Dan zal het Amsterdamse underground-collectief, Errorkrew, het hart van de aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht gevestigde fabriek sneller doen laten kloppen. Rauwe beats en opzwepende diepe sounds zullen deze nacht samensmelten tot een mix van industriële techno, acid en house en de fabriekshal transformeren in een dampende dansarea... 5 jaar Errorkrew is een feit! 4
31 Maart is het precies twee jaar geleden dat Nachttheater Sugar Factory een geheel nieuw concept bracht in het Amsterdamse nachtleven. Inmiddels is de naam van Sugar Factory als theatrale nachtclub gevestigd. Nog steeds wordt er geprogrammeerd en gewerkt vanuit de vier pijlers, zoals beschreven in het manifesto. 4
Vreemd pakt het uiteinde van 2006 spetterend uit, met vreemdere artiesten dan ooit tevoren! Wat te denken van een spectaculair optreden van het Duitse ‘My My’ (live // playhouse) en van eigen bodem 2000 and One en Dexter (live // klakson)! Verwacht daarnaast nog vele speciale gasten en residents die de avonden compleet vreemd zullen maken! En dit is nog maar een tipje van de sluier van wat Vreemd je de komende tijd zal brengen. 6
Discocult
27 juli 2006
Discocult is Sugar Factory's eigen maandelijkse clubavond. Een avond vol met heerlijk stevige en subtiele tracks, innovatief neergezet door lokale en internationale grote namen uit de Dance wereld. Het is Disco en het is Cult. De sfeer is warm en persoonlijk. De muziek is fris en vernieuwend. Discocult is top-sound voor de veeleisende liefhebber. 3
De jeugd van tegenwoordig weet niet meer wat spelen is. Creativiteit gebruiken om je eigen wereld te creëren waar in alles mag en kan. TV en games ontnemen de jeugd hun creativiteit. Dat is zeer spijtig voor de jeugd maar niet voor ons. Gelukkig weten de twintigers van nu precies hoe dat moet. Daarom in de nieuwe editie van Zeitgeist: Der Cartoon Clash. 5
Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat de website LiveSets.com is opgericht, met toentertijd een kleine groep mixtape verzamelaars die hun heil op internet hadden gezocht. Door de jaren heen is de site uitgegroeid tot een elektronisch muziek platform met op dit moment meer dan 53.000 members wereldwijd, met zelfs een internet radiozender waarop muziek te horen is van grote artiesten, maar ook van opkomende en getalenteerde dj's. 45