Partyflock
 

Stad van Spinoza
Freakshow

gepubliceerd door , op
Stad van Spinoza
19 februari 2009
FeestFreakshow · Stad van Spinoza
Datumzaterdag 28 februari 2009
LocatieSugar Factory Site
De theatrale avonden van 'Most Promising Night Award' winnaar Stad van Spinoza vinden slechts één keer per kwartaal plaats, maar maken dit goed met een overvol programma dat al in de rij begint. Dit keer trekt Stad van Spinoza met 'Freakshow' een link tussen traditionele en hedendaagse freaks. Het slagveld van 'survival of the fittest' heeft zich de afgelopen eeuwen langzaam aan verplaatst van het fysieke naar het mentale veld. Dit resulteert in een grappige maar soms ook confronterende nachtprogrammering. Veel tijd om er over na te denken zal er op de avond zelf echter niet zijn, want de mind-blowing sounds van drie freak-DJ-teams zullen de extra energie direct gebruiken om de grenzen van het bevatbare te verkennen.

Achtergrond
Vermaakt en geïnspireerd worden, naast sterke line-ups en normale prijzen, dat zijn de feesten van Stad van Spinoza. Het is niet meer dan een natuurlijke reactie op de inhoudsloze cashcows dat er nu een avond is waarop het draait om de twee groepen die samen het feest moeten bouwen: de gasten en de artiesten. Bovendien komen deze artiesten uit alle hoeken van het culturele spectrum. De rol van de organisatie is slechts het inkleuren van deze relatie. Vorig jaar gaf Stad van Spinoza letterlijk geboorte aan nieuw nachtleven in de ‘Kraamkamer’ van de Amsterdamse uitgaansscène – de Sugar Factory.

Stad van Spinoza wordt georganiseerd door drie vrienden die de feesten organiseren uit ideologie en niet uit winst belang. Het belangrijkste is een inspirerende en knallende avond voor hun vrienden, kennissen en artiesten. Om 03.00 uur is de laatste act en samen met een loeiende sirene is dit het teken dat het werk van de jongens er op zit. Het is gebleken dat dit moment een explosieve invloed heeft op het publiek dat hiermee doorknalt tot de allerlaatste minuten. De laatste plaat is vervolgens een handtekening van de organisatie en een liefdevol dankwoord aan het zeer trouwe publiek.

1 opmerking