Partyflock
 

2-jarig bestaan Nachttheater Sugar Factory

gepubliceerd door , op
2-jarig bestaan Nachttheater Sugar Factory
13 maart 2007
31 Maart is het precies twee jaar geleden dat Nachttheater Sugar Factory een geheel nieuw concept bracht in het Amsterdamse nachtleven. Inmiddels is de naam van Sugar Factory als theatrale nachtclub gevestigd. Nog steeds wordt er geprogrammeerd en gewerkt vanuit de vier pijlers, zoals beschreven in het manifesto. Nachttheater Sugar Factory is artistiek, cultureel, progressief en onafhankelijk. Juist hierin ligt de kracht van een locatie die continu vernieuwend blijft. Het tweejarig bestaan wordt vanaf donderdag 28 maart tot en met zondag 1 april gevierd met een speciaal aangepast programma Kunst, nieuwe live muziek, vooruitstrevende dance concepten en jong talent maken Nachttheater Sugar Factory tot een steeds vernieuwend concept. Deze rijkdom in de programmering maakt van Sugar Factory een echt Nachttheater.

Platform voor jong talent
Bij Nachttheater Sugar Factory worden er af en toe gedurfde keuzes gemaakt om een podium te bieden aan jong talent. Een voorbeeld hiervan is de zeer succesvolle wekelijkse clubavond Vreemd op donderdag. Een co-productie tussen Sugar Factory en de jonge promoter Carlos Valdes. Carlos is onlangs uitgeroepen tot talent van 2007 door Nieuwe Revu. Ook de maandelijkse Dox Family Night biedt een podium voor jong talent, georganiseerd door het overigens zelf nog jonge label Dox Records. Voor zeer jong muzikaal talent is er Stofpop, een avond georganiseerd door en voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar.

Buitenlandse uitstraling
Ook in het buitenland is de bekendheid van Sugar Factory groeiende. Zowel bezoekers als artiesten weten het nachttheater te vinden. Bij clubavond Discocult (eigen producie van Sugar Factory) zijn maandelijks progressieve artiesten uit bijvoorbeeld Oostenrijk, Duitsland, Belgie of Groot-Brittannië te gast. Moskow Diskow brengt Russische artiesten als Marynka, waarover veel geschreven is. Het Britse agentschap Best Kept Secret organiseert jaarlijks een ‘weekender’, waarbij zij zelf de programmering voor hun rekening nemen. Hoogtepunt vorig jaar was het optreden van het Nieuw-Zeelandse Fat Freddy’s Drop, in een afgeladen Sugar Factory. Ook aankomende zomer staan er weer top-acts gepland voor de Best Kept Secret Weekender in juni 2007.

Sven Ratzke heeft Sugar Factory de afgelopen jaren voorzien van Duitse cabaret sterren, voornamelijk uit Berlijn. Ook het komende jaar blijft Sven Ratzke Sugar Factory met regelmaat omtoveren tot een Duitse nachtclub.

Clubnachten met een theatrale uitstraling
Als club draagt Sugar Factory een steeds vernieuwend imago uit. Avonden zoals Versch, waarbij audio-visuele kunst een belangrijke rol speelt, maar ook aandacht wordt besteed aan live dance performances en progressieve DJ sets. Zeitgeist combineert het concept van de traditionele clubnacht met verrassende kunstprojecten, waarbij alles mogelijk is; zelfs bowlen met een krop sla. Gay en Straight komen samen op avonden als Club Cut, een vrolijke, theatrale chaos met stampende beats en vele acts, zowel op het podium als op de dansvloer. Ook het eerder genoemde Vreemd zorgt week in week uit voor verassende shows, van operazangeressen tot keiharde live electro-rock.

Voor de komende jaren: nog meer live-muziek, meer kunst, meer theater, meer festivals, meer weekenders, meer buitenlandse artiesten, meer jong talent en nog meer integratie van deze concepten bij elkaar!

4 opmerkingen

Zeker leuke tent!!! Kom er graag, leuk publiek ook!
Artiest {SHOWLIST artist 38760, 42863}
Zeker, hopen dat ik de 31e ook een vj-set mag neerzetten als up-and-coming talent :)
 
Relaxte tent!!

Hopen op nog 2 jaar!!

Prachtige kunstige beelden daar en de hele tent straalt gewoon een lekker alternatieve relaxtheid uit..