Partyflock
 

Beyond Rotation

anoniem gepubliceerd op
Op vrijdag 28 mei vindt voorlopig de laatste editie van Beyond Rotation plaats in de Sugar Factory in Amsterdam. Speciaal voor deze afsluiter pakt organisator Beyond Bookings flink uit: het artiestenbureau schuift haar sterkste formatie naar voren. Van middernacht tot vijf uur 's nachts wordt het publiek getrakteerd op een verrassend back-to-back programma, met in de ring drie goedgetrainde duo's die de zaal bewerken met knallende housecombo's. In volgorde van opkomst staan achter de draaitafels: Joshua Walter ft. David Goncalves, Hardsoul (ROOG & Greg van Bueren) en Jeroenski & Born to Funk. Synchroon met de beats lopen de improvisaties van vocalist I/Fan en percussionist Glenn Helder. Meer informatie: www.beyondbookings.com.

Final edition: sterke koppels
In aanloop naar het festivalseizoen zet Beyond Bookings haar artiesten nog eenmaal in de spotlights. Omdat dit – na een memorabel jaar van zes spectaculaire edities – de finale betreft, is gekozen voor een line-up zoals je die niet vaak tegenkomt. Want in plaats van de gebruikelijke solosets doen de mannen achter de draaitafels 't gezellig in tweetallen. Allereerst Joshua Walter, die al vaker het opwarmuurtje voor z'n rekening nam, maar zijn set dit keer extra laat verwarmen door David Goncalves. Deze zanger/songwriter is bij het Nederlandse publiek bekend geworden met zijn deelname aan 'Idols' en heeft inmiddels voor zichzelf een imposante carrière opgebouwd. Bij de housekenners zal het 'oh ja!' direct van de lippen springen als verteld wordt dat David de vocalen inzong voor 'Always and Forever', de zomerse dancehit van Chocolate Puma (2006). Inmiddels heeft hij zich stevig geworteld in de dancescene, maar brengt hij ook soul- en jazzmuziek uit. Zijn veelzijdigheid komt hem goed van pas als hij in het eerste uurtje zingend meevaart op de funky discohouse van Joshua Walter.

Dan de zwaargewichten van de avond: the hardsoul brothers! Dj's ROOG en Greg van Bueren trekken ten strijde met een extra lange back-to-back set: maar liefst twee uur kwaliteitshouse van de bovenste plank. Terend op een hechte samenwerking in de studio zijn de mannen goed op elkaar ingespeeld en vastberaden om op 28 mei de opzwepende Hardsoul sound andermaal in de perfecte mix te gieten. De ultieme voorbereiding op het festivalseizoen in een muzikale sfeer van trommels, roffels, diepe grooves en latin ritmes – ROOG en Greg halen het warme zomergevoel boven!

Tot slot twee dj's die zelden hun repertoire in één set delen: Jeroenski & Born to Funk. Beide dj/producers hebben zich op de internationale markt meer dan bewezen en doen in Nederland vooral de podia aan waar hun volwassen housesound volledig tot z'n recht komt. In het afgelopen jaar is Beyond Rotation daar een prima platform voor gebleken, waar de mannen individueel hun gezicht al eens lieten zien. Ditmaal hebben zij samen de afsluiter (twee uur back-to-back) toegewezen gekregen, die op basis van hun producties aangekondigd mag worden als diep, soulvol en funky.

Kaarten & informatie
Topartiesten brengen een exclusief nachtspektakel tijdens de grote finale van Beyond Rotation! Beleef house in de vorm van een miniconcert en scoor nu je kaarten voor 8 euro via: www.sugarfactory.nl of haal ze in een van de Primera winkels. Aan de deur betaal je 9,50 euro. Meer informatie over deze en andere nationale artiesten, evenals de internationale tak van Beyond Bookings is te vinden op: www.beyondbookings.com.