Partyflock
 

Junction invites Switch Music

gepubliceerd door , op
Junction
29 maart 2012
28 april is het wederom tijd voor een speciaal samenwerkingsproject van Junction, dat elke laatste zaterdag van de maand de Sugar Factory overneemt om te laten zien waar echte techno voor staat. Na de laatste editie met de Duits/Italiaanse Stroboscopic Artefacts baas Lucy, is het nu weer de beurt aan lokale glorie en wel in de zeer solide vorm van Switch Music. Switch is al jaren een van de geijkte namen in de Amsterdamse underground scene, groot geworden met hun unieke, rauwe, industriële techno sound en solide roster van vooruitstrevende artiesten. Een scherpe selectie hiervan komt dan ook op uitnodiging van Junction, bijgestaan door het eigen talent, de Sugar Factory op verantwoorde manier verbouwen.

Wie sowieso aanwezig is de 28e is Folker Zwart. Naast oprichter van underground liefhebbers concept Schwung en één van de snelst rijzende sterren in de techno scene is hij altijd zeer nauw verbonden geweest met Switch. Als het op de rauwe en donkere sound aankomt is Folker Zwart dan ook de perfecte ambassadeur. Ook Junction's eigen Kevin Arnemann kan onmogelijk ontbreken op een muzikaal smaakvolle avond als deze. Met een waslijst aan boekingen voor bijna alle grote zomerfestivals in 2012 in de agenda en een aankomende eerste release op DJ Remy's eigen Fone Audio heeft hij inmiddels geen introductie meer nodig bij het grote publiek.

Uiteraard kan bij een Switch feest haar oprichter niet ontbreken: Staas Lucassen. Met zijn voorliefde voor nieuwe concepten en locaties heeft hij niet alleen Switch groot gemaakt, maar is recentelijk een nieuw project gestart in Zuid-Oost: Pand14, wat nu al omarmd is door de scene. Bij Junction zal hij echter weer gewoon doen waar hij het beste in is: duistere, rollende techno draaien. De laatste afgevaardigde van Switch tenslotte is lokale held South District. Aangezien zijn debuut bij Junction in januari voor beide partijen en het publiek een perfecte match was, zal het voor niemand een verrassing zijn dat deze resident van Switch en Chateau Techno wederom met zijn rollende bassen de Sugar Factory mag komen afbreken. Luister als smakelijk voorproefje hiervan zijn Junction Podcast: een live opname uit de Utrechtse Poema RAW:



De eer om deze fijne billing compleet te maken valt te beurt aan Junction residents en professionele hardgaanders Boxed. Met hun voorliefde voor donkere, harde techno is het niet meer dan logisch dat ook zij bij deze speciale combo met Switch hun opwachting maken. Tijdens de februari editie met het eigen Steiger lieten ze niks heel van het publiek en dat zal ook dit keer zeker niet gebeuren. Zorg dus dat je hierbij bent, want Junction Invites Switch Music wordt er absoluut eentje voor in de boekjes!

Folker Zwart
Kevin Arnemann
Staas Lucassen
South District
Boxed

1 opmerking