Partyflock
 

Erick E gaat vijf uur vreemd op soloavond 'E5H' in Sugar Factory

gepubliceerd door , op
Erick E gaat vijf uur vreemd op soloavond 'E5H' in Sugar Factory
17 januari 2010
Op vrijdag 29 januari laat dj Erick E zich tijdens de clubavond 'E5H' van een andere kant horen. Vanaf middernacht dompelt hij de fans vijf onafgebroken uren lang onder in de donkere sferen van de techhouse, de onvervalste techno en mysterieuze minimal. Een experiment waar hij zich zelden aan waagt! Place to be is het Amsterdamse Nachttheater waar creativiteit centraal staat: de Sugar Factory.

'E5H' betekent minder frivole vocalen en happy house dan het grote publiek normaliter van Erick E verwacht. Fans en kenners hebben zijn ietwat verborgen liefde voor 'tech' de laatste twee jaar al opgemerkt. Vrijdag 29 januari krijgt hij de ruimte zich op dit vlak uit te leven in een daarvoor passende locatie. De Sugar Factory is de kleinste grote club van Amsterdam, ligt pal in het centrum, hanteert betaalbare entreeprijzen en is derhalve 'easy-going'. Erick E, resident dj van o.a. de internationale Sensation tour, treedt doorgaans aan in de grootste clubs ter wereld; zijn optreden in de Sugar Factory kan daarom met recht exclusief genoemd worden. Verwacht geen muzikale aardverschuiving (of Housequake), maar een minimale stap de underground in. Niet omdat het hip is, maar omdat ook dáár zijn hart ligt.

Lange solosets zijn van een ander kaliber dan de boekingen van gemiddeld twee uur, waarvan Erick E er wekelijks een handjevol in zijn agenda heeft staan. In 1998 en 1999 verzorgde de Amsterdamse dj iedere zaterdagavond sets van zo'n zes uur in de spraakmakende club RoXY. Daarna duurde het tot 2006 voordat hij in de Rotterdamse Cruise Terminal een zeven uur durende set neerzette. Met dj-collega ROOG draait hij geregeld vier uur lang back2back, tijdens hun Housequake feesten. Afgelopen jaar verbrak hij zijn eigen record tweemaal, toen hij bij beachclub BLM9 in april acht uur achtereen en in juli maar liefst negen uur de dj booth bemande tijdens 'At the beach with Erick E'. Met records breken hebben De Lange solosets echter weinig van doen; dit zijn optredens waar Erick E enorm naar uitkijkt, alles in kwijt kan en de bezoeker mee kan nemen op een muzikale reis. Vrijdag 29 januari doet hij het opnieuw, maar met een nieuw Amsterdams geluid.

1 opmerking

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4456, 2124}
Artiest {SHOWLIST artist 68299, 89019}
Kun je eens wat langer je set draaien