Partyflock
 

Errorkrew keert voor één keer terug in het nachtleven met Reunion

gepubliceerd door , op
Errorkrew, de techno-organisatie die tussen 2002 en 2011 regelmatig dansvloeren van Amsterdamse clubs heeft gesloopt, keert eenmalig terug met een reünie. De Errorkrew Reunion vindt plaats op zaterdag 8 februari in één van de meest geliefde vroegere locaties, de Sugar Factory. De line-up van de avond met onder andere Bart Skils, Carlos Valdes, de oude residents V-Neal en Kwik laat in één klap zien waarom Errorkrew lange tijd een goed oor had voor de betere electro en techno.

In de grote zaal van de Sugar Factory nodigt Errorkrew op zaterdag 8 februari oude bekenden uit om de line-up van de reünie te sieren. Als je van electronische muziek en het nachtleven houdt en Bart Skils niet kent, heb je de afgelopen 15 jaar niet echt op zitten letten. Zo is hij een zeer gewaardeerd dj en producer met releases op 100% Pure en Drumcode, en organiseert hij zijn eigen succesvolle clubnacht en festival Voltt. Niet alleen hij, maar ook Carlos Valdes was altijd een welkome waarde binnen Errorkrew, en daarom nodigt de organisatie ze graag nog eens uit voor de Reunion op 8 februari.

In de bijna 10 jaar dat Errorkrew feesten in en rond Amsterdam gaf, heeft de organisatie meerdere muzikale transities doorgemaakt. In de begin jaren van 2002 tot 2006 lag de nadruk meer op IDM en electro dankzij medeoprichters Hakki Takki en QFX en gast artiesten als Kettel en Keith Tucker. Daarna verschoof de muzikale koers naar de betere techno, waarbij Errorkrew zowel gevestigde Nederlandse namen als Steve Rachmad, 2000 and One en Sandrien boekte maar ook veel nieuw buitenlands talent. Zo hebben inmiddels gearriveerde namen als Maetrik (alias Maceo Plex) en Alan Fitzpatrick hun Nederlands debuut gemaakt bij Errorkrew.

Oud Errorkrew resident V-Neal draait onder zijn nieuwe pseudoniem Skanga regelmatig op Skils' festival Voltt, maar tijdens de reünie laat hij horen waarom hij, net als Kwik zo lang een gewaardeerde resident was van Errorkrew. Zij staan samen met Bart Skils en Carlos Valdes beneden in de grote zaal om de dansvloer warm te krijgen met de muzikale laatste jaren van de krew. In de rookruimte van de Sugar Factory gaat Errorkrew op de Reunion terug naar de beginjaren, waar Hakki Takki, QFX en de uit Haarlem afkomstige dj Whiplash de muziek verzorgen. Hoe dan ook, op zaterdag 8 februari gaan zij allemaal samen met Errorkrew in de Sugar Factory gegarandeerd nog één keer los.

Over Errorkrew
Errorkrew is een Amsterdamse feestorganisatie, opgericht in 2002 maar gestopt met het organiseren van feesten in 2011. De eerste editie werd gehouden in het befaamde dj-café Vaaghuyzen, en al snel volgde andere locaties als Pakhuis Wilhelmina, Sugar Factory en de MS Stubnitz. Later kreeg het vaste avonden in Paradiso en Studio 80, werden de feesten uitgebreid met een eigen radioshow en in 2006 won de organisatie zelfs de Prix de Nuit. Op zaterdag 8 februari komt de organisatie voor één keer weer bij elkaar in Sugar Factory om de hele nacht lang te laten zien waar het bijna tien jaar zo goed in was tijdens de Errorkrew Reunion!