Partyflock
 

Electronation’s start of 2009
with Marc Houle, Paul Kalkbrenner, Ida Engberg, The Youngsters

gepubliceerd door , op
Januari wordt een drukke start van 2009 voor Electronation, met 3 events in Nederland en Belgie laten ze de kenmerkende rust in de maand januari links liggen en knallen gewoon door het nieuwe jaar in met een bonte verzameling artiesten, oa Paul Kalkbrenner, Ida Engberg, Marc Houle, The Youngsters, Rodriguez Jr, Terry Toner, Jarno, Fokko Versloot & Koen Lebens en LoSys.

De eerste in de rits wordt Klinch: Electronation in de Melkweg op vrijdag 23 januari. Niemand minder dan Paul Kalkbrenner, Ida Engberg en Terry Toner en Jarno geven acte de presence.
Voor de connaisseur behoeft Paul Kalkbrenner eigenlijk geen introductie meer. Deze doorgewinterde techno-Germaan reist immers al sinds 2000 de wereld rond om zijn unieke geluid ten gehore te brengen. Als kopstuk van Ellen Allien's gerenommeerde label Bpitch heeft hij al menige kraker op zijn naam staan

En wie in de veronderstelling verkeert dat Zweden slechts looptechno, elanden en bikini-teams herbergt, moet zich nog maar eens flink achter de oren krabben. Toegegeven, zwemkleding zal Ida Engberg zeker niet misstaan, maar aan de knoppen komt deze Scandinavische schone pas echt tot haar recht. De vaderlandse strijdkrachten worden vertegenwoordigd door twee oude bekenden van het Electronation publiek, Terry Toner en Jarno.

Naast de Melkweg zal Electronation ook de zuiderburen verblijden met hun aanwezigheid in de vorm van Electronation @ Cafe D’Anvers. The Youngsters, bekend van releases op Josh Winks’ Ovum label en F-Comm van Laurent Garnier hebben al een aantal keer eerder op Electronation gestaan. Na een heerlijke liveset in de Sugar Factory in 2008, gaan ze het nu in Cafe D’Anvers nog dunnetjes over doen.
Youngsters-lid Rodrigues Jr. neemt ook nog achter de draaitafels plaats.

Zaterdag 31 januari staat er weer een nieuwe editie van Rex…Electronation Live op het programma, Electronation’s vaste avond in de Sugar Factory met de eerste editie van een nieuw jaar gekkigheid.

Marc Houle, DJ, live artiest, en Canadees is voornamelijk bekend vanwege zijn echte minimal.
Nadat hij tekende bij het label van Richie Hawtin, Minus, is zijn carrière vooruit geschoten met vele releases op dit label en de tour Minimize to Maximize die hem rond de wereld bracht. Zijn liveshow is een mooie melange van oldschool Atari computergeluid, moderne ritmes en abstracte soundscapes, zonder ooit zijn oog op de dansvloer te verliezen. Kortom, verwacht een hoogstaande stomper van een set!

Fokko Versloot & Koen Lebens
Dit dj duo kan 2008 een zeer succesvol jaar noemen, niet alleen staan ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland, ook waren hun eerste releases erg succesvol. Begin 2008 kwam hun eerste EP uit op het Amsterdamse Outland Records. De tracks ‘Circus’ en ‘Repeat’ deden het goed in zowel binnen- als buitenland, 0ok ‘Napolitanzer’ op James Nidecker’s label Strøm Recordings deed het deze zomer erg goed en wordt al opgepikt door grote namen als Valentino Kanzyani, Karotte, Joseph Capriati, Warren Fellow en Juan Sanchez. De heren zullen ons voorzien van een frisse set van techno en minimal.
Hiernaats zal het particle duo LoPoll en Radiosys zijn kunsten vertonen als LoSys, een gelegenheidsduo speciaal voor deze editie van Rex…Electronation Live.
Particle heeft al heel wat geslaagde feesten neergezet, en LoSys zal deze avond weer eens laten horen dat ze staan voor muzikale kwaliteit.
Last but not least, Terry Toner sluit de avond wederom af met een van zijn rockende sets.

Naast deze drie events organiseert Electronation de Rated X Afterparty i.s.m Basserk en Girlesque. Check www.ratedx.nl voor het programma en de afterparty info! (en zie hieronder)

Klinch:Electronation
Datum:23 januari 2009
Locatie:Melkweg, Amsterdam
Line-up:Paul Kalkbrenner (Live), Ida Engberg, Terry Toner, Jarno
Tijd:23:00 – 05:00
Tickets:13,00 Euro incl. Lidmaatschap
Voorverkoop:www.melkweg.nl

Electronation @ Cafe D’ Anvers
Datum:23 januari 2009
Locatie:Café D’ Anvers, Antwerpen, Belgie
Line-up:Rodrigues Jr, The Youngsters (Live)
Tijd:23:00 – 05:00
Tickets:5 Euro (deur)

Rex… Electronation Live
Datum:Zaterdag 31 januari 2009
Locatie:Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam
Line-up:Marc Houle, Koen Lebens & Fokko Versloot, Terry Toner, LoSys,
Tijd:23:00 – 05:00
Tickets:15 euro (deurverkoop), 15 euro (voorverkoop)
Voorverkoop:Sugar Factory (www.sugarfactory.nl)
Electronation site www.electronation.nl

Voor meer info check www.electronation.nl

Rated X Afterparty
Datum: Vrijdag 16 januari 2009
Locatie: Stubnitz, NDSM werf, Amsterdam
Line-up: Transformer di Roboter (Live), Homework, Rick Y Rulo, Timic & Polarzoid, Fraulein de Det, Sandrien, Zoë Xenia, Pepper Minsky and friends (Live), Visuals by: VJ Revolizer, Cake VJ, Dierck, Richard Kimmel, Frank Gassner
Tijd: 23:00 – late
Tickets: 10 Euro (voorverkoop)
Voorverkoop: www.electronation.nl, www.ticketscript.com