Partyflock
 

Disco Dip - een celebration van 40 jaar disco muziek

gepubliceerd door , op
Disco Dip - een celebration van 40 jaar disco muziek
13 maart 2007
Van de oorspronkelijke diepe disco tot aan house platen anno 2008, met de disco feeling van toen. Op vrijdag 7 november brengt Disco Dip je veel dansvloer geweld, zonder hitjes, maar met veel classics. Disco-guru San Proper & 'Le Pop' partner Tom Trago, Dekmantel's 'soundsystem' Thomas Martojo & Casper Tielrooij, Cosmic Disco originators Marco & Orpheo en Meester Moeilijk met zijn wederhelft Sjonnie Disco zijn de 4 doubles die 6 uur lang disco-fire, oud en nu, diep en dieper, classics en recente hits af vuren.

De eerste editie van Disco Dip brengt disco voor de doorgewinterde disco-digger tot aan iedereen die nieuwsgierig is naar de reikwijdte van disco of gewoon een avondje uit zijn dak wil gaan.

Disco zoals in de 70's en early 80's wordt dan wellicht niet meer gemaakt, maar de invloeden zijn vandaag de dag nog steeds voelbaar. Naast het feit dat de media spreekt van een heuse disco come-back mogen we niet vergeten dat house een direct voortvloeisel is uit de oorspronkelijke disco muziek. Toen de commercie en de overvloed aan 'slechte' disco platen de boventoon voerde zocht de underground zijn heil in een nieuwe sound. Edits evolueerde door de jaren heen tot het genre dat we nu House noemen. Wil je disco anno 2008 meemaken? Dit ga je vinden bij Disco Dip.

San Proper en Tom Trago zijn beide niet onbekend in de underground disco scène. Eerder dit jaar vond de kick-off van hun clubavond Le Pop in Club Canvas plaats, waarmee ze hun specifieke dirty disco sound het nachtleven in pompen. Deze 'Dirty-Dollar-Edits' disco sound, zoals Proper en Trago het zelf noemen, staat voor vunzige, sleazy disco die iedere dansvloer op zijn grondvesten doet schudden. Hiervoor maakte Proper al naam met zijn Black Disco Bust concept, dat al 10 jaar lang op verschillende locaties in Amsterdam word gepresenteerd. Trago brengt naast het draaien ook producties uit die de nieuwe disco/house blend ten gehore brengen.

Dekmantel, dat binnenkort zijn 2de verjaardag viert, heeft in korte tijd Amsterdam en de rest van Nederland in een sneltreinvaart verovert. Thomas Martojo en Casper Tielrooij zijn de twee muziek liefhebbende heren achter Dekmantel. Met hun mix van Chicago en Detroit bieden zij het alternatief binnen de house en techno mainstream. Tijdens Disco Dip komt hun grote voorliefde voor disco naar voren en brengen zij een mix van disco, proto-house en house.

Lokale disco-helden Marco & Orpheo, ook bekend van 'Cosmic Disco' in de Flexbar, prijken ook op het affiche. Deze grafische ontwerpers produceren de mooiste stompende disco tracks en hebben daarnaast ook nog een eigen radio show via www.weirdscience.fm. Zonder enige twijfel Sure-Shots!

Meester Moeilijk en Sjonnie Disco zijn de cowboys van de avond. Met hun lijfspreuk annex dj-concept "Kreddible musik met een lach en een traan... houden zij het luchtig. Van Trentemøller tot Earth, Wind & Fire.

Met zoveel kennis in huis rondom alle vlakken van disco kan het bijna niet mis gaan. 8 DJ's en een avond die garant staat voor diepe disco en house. Van Rick Wade tot Crown Heights Affair, Hercules Love Affair tot First Choice, Salsoul tot Sound Signature en nog veel meer.

1 opmerking