Partyflock
 

Oud en Nieuw in Sugarfactor

gepubliceerd door , op
Project Sugar NYE
18 november 2016
Met een uiterst succesvol 2016 achter de rug, met als hoogtepunten toch wel de samenwerking met Ellen Allien's Bpitch Control op ADE, en de verschillende Flashmob Label nights, gaan we nog éen keer los om het jaar in stijl af te sluiten alvorens we een nieuwe weg in te slaan in 2017.

Voor deze editie zullen niemand minder dan house & techno grootheden Guti (Desolat) en Mees Dierdorp (Circo Loco) hun opwachting maken, naast residents Cesan Buček, Thara Bergen & Stefan Kuipers. Om de avond compleet te maken zullen we de Sugar volledig ombouwen met extra deco, danseressen en extra dans platformen. (Yup, we gaan de hoogte in, en niet zo'n beetje ook.) Er zal uiteraard groots worden uitgepakt, zoals je van Project Sugar NYE gewend bent.

De in Argentinië geboren Gabriel Gutierrez zetten zijn eerste stappen in de muziekwereld op jonge leeftijd als Jazz artiest, voordat hij als Guti in 2006 met stijlen als House & Techno begon te experimenteren. Al snel eindigde zijn muziek in de handen van Desolat main man Loco Dice. Zijn transformatie naar een reizende DJ raakte in een stroomversnelling; Alleen al in dat jaar speelde hij in 3 verschillende continenten. In 2008 verhuisde Guti naar Berlijn om verder te concentreren op de House en Techno, wat resulteerde in zijn debuutalbum "Patio de juegos" op Desolat. Daarna was er geen houden meer aan, met releases op Defected, Cadenza en Crosstown Rebels om er een paar te noemen. Als kers op de taart heeft de beste man sinds 2013 zijn eigen label Rompacorazones, waar hij in 2014 het gelijknamige album op uitbracht.

Guti komt doen wat hij het best doet: Een live-set spelen. Bam! Verwacht een unieke mix van house & techno met als rode draad de warme groove en energie waar hij bekend om staat.

Guti zal worden bijgestaan door niemand minder dan lokale held Mees Dierdorp! Wederom een artiest met een unieke sound. Mees scoorde vorig jaar residentie bij Circoloco in de roemruchte DC10, en inmiddels reist hij de hele wereld rond om op te treden op festivals als Glastonbury, Fusion, DGTL, Paradiso en Extrema Outdoor om er een paar te noemen. Van Mees kunnen we het warme, diepe en melodische geluid verwachten waar hij bekend om staat, en waar hij groot mee is geworden. Kortom; De perfecte opwarmer voor Guti. We zijn ontzettend blij dat hij hier met oud en nieuw staat!

Project Sugar werd drie jaar geleden opgezet door vier visionairs met een drang om hun stempel te drukken in de House en Techno scene. Wat begon als een idee in de rookruimte met een mini-rave op de woensdag in de Sugarfactory foyer is doorgegroeid naar een maandelijkse clubavond op de donderdagnacht.

Ondertussen hebben ze hun favoriete DJ's kunnen boeken zoals Mathias Kaden, Ellen Allien, Cassy, Magda, Luna City Express, DJ W!LD en Flashmob, samen met lokale helden als Boris Werner, Shinedoe, William Kouam Djoko en Wouter de Moor.