Partyflock
 

WesterUnie

op de kaart
WesterUnie
4 oktober 2023
AdresKlönneplein 4 - 6
1014 DD
Amsterdam
Nederland
Telefoon+31 20 6848496
SiteSite westerunie.nl
E-mailinfo@westerunie.nl
Linksfacebookpageinstagramsoundcloudx

Informatie

Een imposante club op een historische plek in het Westerpark. Hier wordt in een industrieel decor- vol beton en staal- nog steeds geschiedenis geschreven. De WesterUnie bestaat uit het sfeervolle WesterUnie en de intieme WesterLiefde. Bij grote evenementen wordt ook het naastgelegen Transformatorhuis betrokken.
Boek een overnachting in of in de buurt van WesterUnie via Booking.com.

Nieuws

Expect the unexpected at the 14th Amsterdam Halloween Party! The theme this year is Supervillains, and the villains providing the music in 3 Area's include The Partysquad, Benny Rodrigues, Irwan ft. Rico Green, La$a, Wef, Mimi, Charms B2B Greg Rock, and more.
Van woensdag 18 t/m zondag 22 oktober wordt Amsterdam weer gehuld in het iconische zwart en geel van het Amsterdam Dance Event, een van de meest toonaangevende dance-festivals ter wereld. Club Westerunie, gelegen op de Westergas pal naast de iconische gashouder – o.a. bekend van Awakenings – brengt als een van de grootste clubs uit de stad - het eerste deel van het programma naar buiten.
Na een stijf uitverkochte editie in 2022 strijkt het koningsparadijs ook komende Koningsnacht weer neer bij het Westerunie-complex.
Het Westerpark in Amsterdam is dit jaar voor de zesde keer het toneel van de langste Koningsdagviering van de stad. Met een breed scala aan (inter)nationale house- en techno-artiesten keert het Amsterdamse Cartel op 27 april terug naar het Klönneplein, tussen de Gashouder en de Westerunie in, om zowel binnen als buiten en overdag als s'nachts duizenden bezoekers te ontvangen.
Over een week barst de 26ste editie van het Amsterdam Dance Event los en wordt Amsterdam weer 5 dagen het toneel van de internationale dance-scene. Westerunie is als een van de grootste clubs van Amsterdam dit jaar voor de 14de keer (sinds de opening in 2007) onderdeel van ADE.
Amsterdam Soul Night
11 oktober 2022
Op vrijdag 4 november 2022 is Amsterdam Soul Night terug in de WesterUnie. Met 14 ( Amsterdamse acts in drie zalen die voor de gelegenheid worden omgetoverd tot de meest funky club van Amsterdam. Een volle line-up met artiesten uit de stad en een overvloed aan discobollen. De deuren gaan open om 20:30 waarna er gedanst kan worden tot 3 uur in de nacht.
2 jaar heeft Amsterdam moeten wachten op een ouderwetse Koningsnacht. Nu alles eindelijk weer kan en de stad met Koningsnacht een groot Oranje feest wordt slaan 6 Amsterdamse feestjes met populaire avonden in verschillende clubs waaronder de Chin Chin, Bitterzoet en Oliva de handen ineen voor Het Koningsparadijs in het Westerunie complex. Omdat Koningsparadijs 6 organisaties bij elkaar brengt die allen andere muziekstijlen draaien, maar wel in hun eigen muzikale straatje tot het neusje van de zalm horen, belooft dit een heerlijke muzikale trip te worden.
We are super excited to welcome you back to our Kingsday blowout at the Westerunie, Amsterdam, after two years of corona absence!
Dinsdag 1 September opent de Amsterdamse nachtclub Westerunie in samenwerking met VR Arcade B.V. de VR Arcade Westerunie op het Westergas-terrein. VR Arcade B.V., een van de meest geavanceerde Virtual Reality ontwikkelaars ter wereld opent daarmee, naast Londen, Helmond, Delft en Amsterdam Noord alweer zijn 5de locatie in 3 jaar.
Cartel Amsterdam keert op zaterdag 27 april voor de vijfde keer terug naar het Westerpark voor de langste Koningsdagviering van Amsterdam: Cartel Kingsday.
Roda da Holanda is binnen Amsterdam nu al een aantal jaren een begrip op het gebied van Braziliaanse muziek. In zeer traditionele vorm, namelijk om een tafel, spelen ze samba zoals dat in Brazilië al generaties lang wordt gedaan, een Roda de samba noem je dat. 1
For those yet to discover the unique magic and mayhem of Bongo's Bingo as it proudly returns to Amsterdam in a brand new home, it is an outrageous combination of a crazy immersive live show, an all-inclusive party and heads-down game of bingo.
This fall two of the strongest forces in the Trance scene will unite at Amsterdam Dance Event to bring you the longest running and most spectacular 'all nighter' concept known to the genre.
De Duitse hoofdstad wordt tijdens ADE al jaren traditiegetrouw door Pleinvrees een avond in de spotlights gezet in de Westerunie. Waar o.a. bekende clubs als Sisyphos & Kattermukke in voorgaande jaren een nacht acte de presence gaven is het dit jaar de wereldberoemde club Watergate die de muzikale invulling voor zijn rekening neemt.
Op zaterdag 25 mei viert 's werelds meest iconische dance brand Hedkandi haar 20-jarig jubileum in de WesterUnie Amsterdam!
Model 500, Heidi en VNTM. Dat zijn de headliners tijdens danceCode: een nieuwe technonacht in Westerunie in Amsterdam. Model 500, het alias van Juan Atkins, geeft een live performance en is te zien naast jong talent. 1
Het Westerpark in Amsterdam is dit jaar voor de vierde keer het toneel van de langste Koningsdagviering van de stad. Met een breed scala aan (inter)nationale house- en techno-artiesten keert het Amsterdamse Cartel op 27 april terug naar de Westergasfabriek om zowel binnen, buiten, overdag als in de nacht ruim 5000 bezoekers te ontvangen.
Het Westerpark in Amsterdam is dit jaar voor de vierde keer het toneel van de langste Koningsdagviering van de stad. Met een breed scala aan (inter)nationale house- en techno-artiesten keert het Amsterdamse Cartel op 27 april terug naar het Westergasterrein om zowel binnen, buiten, overdag als in de nacht ruim 5000 bezoekers te ontvangen.
Dinsdag 16 oktober september 2018, Amsterdam - Een alcoholvrije subcultuur doet zijn intrede in Amsterdam. Op woensdagochtend 17 oktober trapt het Amsterdam Dance Event (ADE) af met Daybreaker, een broodnuchter ochtendfeest in de WesterUnie.
De Duitse house-legende Dominik Eulberg bestormt al jaren, met groot succes, clubs en en festivals over de hele wereld. 1
Daybreaker
11 september 2018
Een alcoholvrije subcultuur doet zijn intrede in Amsterdam. Op woensdagochtend 17 oktober trapt het Amsterdam Dance Event (ADE) af met Daybreaker, een broodnuchter ochtendfeest in de WesterUnie. Wie had dat een paar jaar geleden kunnen denken? 1
Ter ere van het 20 jarige bestaan van het label zal er dit jaar met Menno de Jong's In Trance We Trust flink uitgepakt worden tijdens Amsterdam Dance Event, met de grootste Trance lineup die er ooit heeft gestaan tijdens het belangrijkste club festival ter wereld.
Cartel keert op vrijdag 27 april voor de derde keer terug naar het Westerpark voor de langste Koningsdagviering van Amsterdam.
Cartel keert op vrijdag 27 april voor de derde keer terug naar het Westerpark voor de langste Koningsdagviering van Amsterdam. 1
Het Ultieme Sjonnie en Anita verkleedfestijn in de Westerunie komt er weer aan op 1 januari 2018. Alleen voor échte Sjonnie & Anita's – verkleden en je misdragen is dus verplicht!
Menno Solo 2018
23 november 2017
Nu de winter nadert keert een van de steevaste Trance evenementen waar ieder naar uitkijkt terug naar de randstad. Na een magische editie op het strand keert Menno de Jong zaterdag 6 januari terug naar Amsterdams trots de WesterUnie om weer een onvergetelijke Menno Solo show neer te zetten. 1
Insides clubnight
21 september 2017
Project Insides maakt komende vrijdagnacht een knallende start in de Westerunie.
Sjonnie & Anita 10 jaar
21 september 2017
Iedereen die een voorliefde heeft voor hoepeloorbellen, gouden kettingen, matjes en vale trainingspakken.
UNLEASHED Amsterdam
11 augustus 2017
En dit weekend is het alweer zo ver, HET zomerse fetish dance event waar we allemaal op hebben gewacht! De uitdagende line-up is nu volledig rond, en tezamen met spectaculair internationaal entertainment van hoge kwaliteit wordt dit gegarandeerd een topavond - voor ieder wat wils!
Slechts één editie verwijdert van het 10 jarig jubileum presenteert Amsterdam Halloween dit jaar haar Monsterball!
Met een brede lach op hun gezicht kondigt UNLEASHED de muzikale headliner aan voor hun aanstaande event: niemand minder dan DJ Isis zal deze avond de dansvloer vol overgave overnemen! Als welbekende pionier van ruim 20 jaar in zowel de lokale als internationale electronic music scene zal zij gegarandeerd een onvergetelijke en intense set neerzetten in de WesterUnie op 12 augustus.
Na een spectaculaire eerste editie in de WesterUnie kunnen wij niet wachten tot augustus, wanneer unleashed wederom het hart van het Westerpark verovert met het meest prachtige publiek, een krachtige line-up, en de welbekende geweldige atmosfeer en unique vibe die jullie gewend zijn van unleashed.
Na het mega-succes van vorig jaar brengt In Trance We Trust onder leiding van labelbaas Menno de Jong voor de derde keer een spectaculair Trance festival naar de hoofdstad.
UNLEASHED Amsterdam The ultimate fetish dance experience Spring had never been hotter! After long anticipation and so much preparations it is almost time... Only a few more days before we open the doors to our realm of fetish fantasy and welcome you in our annual Spring awakening celebration which marks our 6 years anniversary for UNLEASHED Parties around the world.
Unleashed Amsterdam
20 april 2017
Nog maar een paar weken te gaan voordat UNLEASHED wederom los barst in het hart van Amsterdam. Vier het extra lange bevrijdingsweekend sexy en stijlvol in de Westerliefde, kinky en vol met energie in de Westerunie, stout en speels in de dungeon, en sociaal en gezellig in het lounge café.
Nachtclub Westerunie, gelegen naast de iconische gashouder op het internationaal geprezen Westergasfabriek te Amsterdam, bestaat dit jaar 10 jaar en inmiddles niet meer weg te denken uit de Amsterdamse clubscene. 1
Op 6 mei zal Unleashed haar voorjaars-event plaats laten vinden in het hart van het Westergasterrein. Nog een reden om uit te kijken naar de lente! Binnen dit 19e eeuwse complex zullen de industriële Westerunie en klassieke Westerliefde gecombineerd worden om zo een onvergetelijke fetish dance spektakel te creëren. De romantiek van de WesterLiefde vervult je met mystieke, sexy vibes, terwijl de Westerunie een meer ruwe, authentieke ervaring biedt.
Op 26 april vindt voor de eerste keer het Koningspracht Nachtfestival plaats. Na verschillende Koningsdagfestivals als Kingsland, Kingsday en Oranjebloesem is Koningspracht het eerste festival dat met Koningsnacht wordt georganiseerd.
Het Oerwoudt
8 maart 2017
20.000 bomen aanplanten in het regenwoud, dat is het doel van Het Oerwoudt. Op zaterdag 11 maart overwoekert de blacklight jungle daarom de Westerunie te Amsterdam.
De tamtams hebben gerommeld tijdens nachtenlange dansen rond de diverse kampvuren van de verscheidene stammen, allen gekenmerkt door hun eigen excentrieke stijlen. 2
Na een uiterst succesvolle editie van In Trance We Trust tijdens het Amsterdam Dance Event keert Menno de Jong opnieuw terug naar onze hoofdstad, ditmaal met een nieuw concept: In Trance We Trust 'Heroes'.
20.000 bomen aanplanten in het regenwoud, dat is het doel van het oerwoudt. De Zware Jongens en Crossovers slaan op zaterdag 11 maart de handen in één met Stichting Monkey Business in de Westerunie te Amsterdam. 1
In een jaar rijk aan feestgedruis ter ere van 10 jaar click wordt de grote knaller zonder twijfel het dubbele verjaardagsfeest van voormalig thuisbasis Westerunie en click samen.
Multigroove Tribe
15 februari 2017
Voor de één is het een diep gekoesterde herinnering, bij de ander zit het na bijna drie decennia nog altijd in het bloed.
Dance-organisatie Cartel en de Westerunie organiseren voor het tweede achtereenvolgende jaar het langstdurende Koningsdagfeest van Amsterdam met een onafgebroken dag- en nachtprogramma dat zowel binnen als buiten plaatsvindt. Het programma bestaat uit lokaal talent en gevestigde namen als Hunee, Marcel Fengler, Mr G, Prosumer en Mike Servito.
Zaterdag 7 januari 2017 is het tijd om een bijzonder moment te vieren, tien jaar geleden draaide Menno de Jong namelijk zijn eerste 'Menno Solo' set in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid zal hij de hele avond vullen met classics. 1
Na bijna anderhalf jaar uitverkochte edities in de Bitter is het nu tijd om champagneglazen vast te houden van jouw bae, pumps vasthouden omdat haar voeten pijn doen en natuurlijk proberen te escapen uit de Friendzone. Ruim 850 friendzoners onder één dak in de WesterUnie. Friendzone gaat on tour en dit wordt een hele speciale. Nee, ze vertrekken niet uit Bitterzoet er komt gewoon veel meer moois. Join dit avontuur.
In 2017 is het 10 jaar geleden dat Menno de Jong zijn eerste "all nighter" DJ set neerzette, en dat moet gevierd worden. Trap het nieuwe jaar spectaculair af op zaterdag 7 januari, met een fantastische avond in de WesterUnie en Nederlands trots de hele avond achter de draaitafels.
Oud en Nieuw vier je met vrienden. Precies om die reden komen Vunzige Deuntjes, het Partyfeest, FISSA by Desperados, Fat Kids Cake, Fiesta Macumba en Pineapple Club op 31 december in de Westerunie bij elkaar om er het feest van het jaar van te maken.
Na een fantastische editie vorig jaar brengt Menno de Jong zijn In Trance We Trust terug naar de hoofdstad om daarmee het grootste trance-event van Amsterdam Dance Event neer te zetten. 2
Op donderdag 20 oktober heeft Pleinvrees twee toonaangevende labels uitgenodigd in de WesterUnie en Transformatorhuis om de avond te voorzien van een goeie portie melodische superhouse.
Op vrijdag 21 oktober verkeerd de WesterUnie, Westerliefde en Transformatorhuis in Berlijnse hogere sferen tijdens de Berlin ADE Special. Voor deze avond slaan de labels Katermukke en Sisyphos de handen ineen!
Interview DJ Dano
26 september 2016
DJ Dano staat al dertig jaar achter de draaitafels. De ster van Daniël Leeflang rees begin jaren negentig snel op de golven van het housevirus dat Nederland toen overspoelde. Nog altijd behoort hij tot de groten van de hardcorescene. Het leven van DJ Dano is door Arne van Terphoven opgetekend in de biografie 'Wat de fok, ouwe', die op 30 september uitkomt via Mary Go Wild. 9
Het Amsterdam Halloween Festival 2016 heeft meerdere dagen met gruwelijke Halloweengezelligheid voor je in petto! Omdat we er ziekelijk van overtuigd zijn dat Halloween langer dan één dag zou moeten duren, loopt het festival van 20 tot 31 oktober 2016, met diverse evenementen die al vanaf 5 oktober plaatsvinden.
Met nog twee maanden te gaan is het programma helemaal rond en kunnen de ADE plannen worden gesmeed. Al sinds de opening van de WesterUnie is de industriële club een vaste speler tijdens ADE. Een hoop organisaties en labels verzorgden er de afgelopen jaren legendarische avonden. In lijn met het festival zelf groeit de WesterUnie ook dit jaar gestaag door. Nooit eerder waren alle drie de zalen (WesterUnie, WesterLiefde & het Transformatorhuis) van woensdag t/m zondag geopend.
Tijdens ADE worden de WesterUnie, WesterLiefde en Transformatorhuis van donderdag 20 oktober tot en met zaterdag 22 oktober compleet overgenomen door Pleinvrees met drie speciale edities. De handen worden ineen geslagen met toonaangevende labels: Hungry Music, Suol, Andhim's Superfriends, Katermukke en Sisyphos.
Ravers, house-junkies, gabbers, Dano-fans en Multigroovers opgelet! Het gonst al maanden en straks is het dan eindelijk zo ver: op 30 september verschijnt "Wat De Fok, Ouwe!", de biografie van DJ Dano. Een verhaal dat zijn gelijke niet kent, over een icoon van de Nederlandse dancescene. Geheel in stijl organiseert Multigroove de release party, een onmisbaar event voor ieder met enig besef van de Nederlandse dancehistorie. En met het ongeëvenaarde 25 Years Multigroove-feest nog vers in het geheugen is de WesterUnie met haar beestachtige geluidssyteem en industriële underground sfeer natuurlijk bij uitstek de plek voor deze mijlpaal. 3
Voor de achtste keer op rij vindt Amsterdam Halloween plaats op het Westergasterrein in de hoofdstad van Nederland. De WesterUnie, Transformatorhal, én de WesterLiefde vormen tijdens dit Halloween weekend het toneel van intergalactische superhelden.
Na een fantastische editie vorig jaar brengt Menno de Jong zijn In Trance We Trust terug naar Nederland om daarmee het grootste trance-event van het Amsterdam Dance Event te vormen. Op woensdag 19 oktober zullen drie enorme podia op drie iconische locaties van de Nederlandse hoofdstad, Transformatorhuis, WesterUnie en WesterLiefde, gehost worden door In Trance We Trust en speciale gasten Grotesque en Mental Asylum.ITWT trekt iedere editie bezoekers uit tientallen landen naar Nederland toe om samen een onvergetelijke nacht te beleven. 16
Vanaf acht uur kun je al je kekke skills laten zien aan je vrienden en kunnen de minder ervaren sportliefhebbers genieten van het schouwspel onder het genot van een drankje, hapje en lekkere muziek. Rond middernacht schuiven ze de tafels aan de kant en barst het kampioensfeest los, die bal kun je dan waarschijnlijk toch niet meer fatsoenlijk raken.
Wanneer alle bevrijdingsfestivals de boel weer aan het afbreken zijn zal WesterUnie met haar nieuwe concept Lights Down Low van start gaan. Voor deze eerste editie zijn de Amsterdamse grootmachten Young Marco (Safe Trip), Beesmunt Soundsystem (Soundmachine) en Orpheu The Wizard (Red Light Radio) uitgenodigd.
We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: op 24 maart 2016 begraaft de succesvolle Amsterdamse dancefeestorganisatie ExPornStar zichzelf. Waarom? We leven in een wereld die bestuurd wordt door computers. ExPornStar is sinds enkele jaren gecockblockt door de censuur van Google, YouTube en Facebook. De technologie laat geen andere keus dan de naam te laten 'rebranden', enkel en alleen omdat de oude naam verwijzing heeft naar seksualiteit.
Dance4Freedom op 9-4-2016 in de WesterUnie te Amsterdam combineert dansbare muziek met alle waarden waar Amsterdam al eeuwen om bekend staat, zoals vrijheid, diversiteit, respect, tolerantie, leven en laten leven, genieten en laten genieten. Dance4Freedom verwelkomt en verenigd dan ook alle extravagante nachtvlinders en Flamboyante vrijheidsfiguren; van alle leeftijden van 18 tot 80, van alle seksuele voorkeuren en GLBTI, enz., van alle nationaliteiten en afkomst en alle levende decorstukken in hun eigen dresscode, met alle make-up, mode en haarstijlen, allemaal en helemaal uitgedost en uitgerust om voor vrijheid flink los te gaan.
Op 18 maart in de WesterUnie zal de eeuwenlang verlaten houtzagerijmolen WoodMill haar deuren weer openen! Als bezoeker van dit house-/technofeest zal je dé nieuwe medewerker van WoodMill worden!
Na een adembenemende eerste editie keert 3TiT - This is Techno 5 maart 2016 terug in de WesterUnie Amsterdam voor een nieuwe editie van Close! Met een grote passie voor techno en events is 3TiT - This is Techno dé nieuwe techno organisatie van Amsterdam. Ze creëren een belevenis en niet zomaar een event. Close is een avond waar de artiesten en het publiek zullen samensmelten tot één geheel. 1
Cartel gaat een samenwerking aan met De WesterUnie en viert na een jaar afwezigheid Koningsdag weer met een gratis feest. Het evenement vindt overdag plaats voor de deur van de WesterUnie, op het Klonneplein in Amsterdam. Aansluitend gaat het feest tot 05.00 's nachts door in de WesterUnie, WesterLiefde en het Transformatorhuis.
25 Jaar passie, 25 jaar 'forgive me for my bad habits', 25 jaar geen bullshit, maar alleen de beste muziek met ballen; Multigroove, de oervader van de harde dance scene, is zijn wilde haren nog altijd niet verloren en bewijst dat anno 2016 met een serie evenementen die de historie van Multigroove en de Nederlandse dance scene weergeven. 2
Iedere maand gaat Partyflock in samenwerking met Dresscode.nl op zoek naar de leukste feesten met een bijzondere dresscode. Ben jij op zoek naar een spetterend feest met een dresscode in januari 2016? Kijk dan niet verder en check snel de feesten in dit overzicht.
Na eerdere succesvolle 'Menno Solo' events brengt het nieuwe jaar weer een nieuwe editie naar Nederland. Menno de Jong zal, geheel volgens de huidige trend in de scene, een nachtvullende solo-set gaan neerzetten in Amsterdam die het fenomeen naar een hoger niveau zal tillen. Op zaterdag 9 januari vindt de wintereditie van Menno Solo plaats in de WesterUnie: de perfectie locatie voor een nieuwe setup met visuals.
Wat nou vrijdag 1 januari brak in bed?! Gewoon een 6–pack bier als ontbijt, je joggingspak of tijgerlegging aan en die kater eruit zuipen! Je hebt daarna toch nog twee dagen om bij te komen voor je weer langs het UWV moet voor je sollicitatieplicht. 1
Met een grote passie voor techno en events is TiT - This is Techno altijd op zoek naar de juiste combinaties waar alle elementen samen komen. Ze creëren een belevenis en niet zomaar een event.
De compleet gerenoveerde club WesterUnie beleeft dit jaar haar achtste ADE en heeft een nog uitgebreider ADE-programma weten samen te stellen dan ooit te voren. Met ruim 10.000 bezoekers tijdens zes feesten op vijf avonden zullen 98 dj's garant staan voor 149 uur lang feest in de WesterUnie en haar aangrenzende zalen, de WesterLiefde, het Westergasterras en het Transformatorhuis.
Høwelijksnagt
30 september 2015
Terwijl wij nu genieten van de spaarzame zon is er een plek op aarde waar de zon altijd schijnt maar waar niemand momenteel wil zijn; Syrië! Vrijdag 2 oktober wordt (i.s.m. Haus am See) WesterUnie x Høwelijksnagt georganiseerd. De opbrengst van dit evenement zal geheel naar het Syrië project van Run for Human Rights Watch 2015 gaan.
In Trance We Trust ADE
25 september 2015
Not long after the first official In Trance We Trust night at Avalon in Hollywood the famous Dutch Trance brand now announces it's debut at Amsterdam Dance Event 2015. The event will be held at one of Amsterdam's most characteristic venues, Westerunie, on Wednesday October 14th.
WesterUnie en komm schon Alter slaan op zaterdag 17 oktober de handen ineen voor een superdikke ADE (Amsterdam Dance Event) special! In totaal vult de organisatie vier zalen met vier verschillende labels, waaronder het vijftoenjarig jubileum van het Duitse Moon Harbour.
Vrijdag 4 september is het zover! De WesterUnie heropent na een kortstondige maar grootse verbouwing haar deuren. Tussen alle evenementen door is er keihard gewerkt aan het nieuwe stalen jasje en zijn ze terug mét de kwaliteit die je van WesterUnie gewend bent. En méér...
Straf, recht voor zijn raap en hartverwarmend viert Click ook dit jaar Kingsday! Op het erepodium vanzelfsprekend de maatgevende artiesten. Click heeft dit jaar wederom de beruchte WesterUnie met al haar zalen als locatie en is daarmee na deze Koningsdag een van de weinige podia voor elektronische muziek in het kloppende hart van onze mooie hoofdstad. Kortom een warm, sfeerverhogend en origineel feest in het Westerpark van Amsterdam.
Valrave is terug met een wel hele speciale nacht in WesterUnie. Samen met ANNA BR en Vonda7 DE vormt labelaanvoerder Pleasurekraft op zaterdag 14 maart een stevige delegatie van het label Kraftek. Kraftek tourt momenteel met zijn artiesten wereldwijd, na onder andere de VS, Duitsland en het BPM Festival in Mexico wordt ook Amsterdam aangedaan.
Zaterdag 7 maart presenteren Click, Kombination Research en AD Bookings in de hoofdstedelijke WesterUnie de Kombination Research Label Night XL. Het label van The Advent. Achter de decks een ware slag der technotitanen. The Advent en Industrialyzer gaan live tegen elkaar in het harnas. Marco Bailey, Cari Lekebusch, Sterac, Remy en Wouter de Moor gaan volle gas op hun piekfijne dj-kunsten.
Na een uitermate geslaagde en uitverkochte 90's edition in de WesterUnie, viert Klamme Handjes op 3 april haar derde verjaardag. De laatste editie voor Klamme Handjes Festival vindt wederom plaats in de welbekende fabriekshal. Tijdens de derde verjaardag worden bezoekers mee op reis genomen richting de tropen.
Met nog geen maand te gaan voordat het feest losbarst in de WesterUnie in Amsterdam, presenteert Multigroove met trots de bloedstollende line-up voor Hellbound – Hard as Hell; 20th Anniversary. In drie areas toont Hellbound 12 uur non-stop haar ware gezicht, onverbiddelijk en compromisloos, waarbij alle facetten van het Hardcore spectrum belicht worden. 9
Een feestorganisatie dat met geheven hoofd, vrolijk gezicht, rechte rug en soepel deinend lichaam haar 8e verjaardag mag vieren behoeft geen introductie. Zonder overbodig tamtam, noch bravoure, maar wel een warm en enthousiast kloppend hart en een overdaad aan veel van het beste elektronische aanbod anno 2015 geeft Click van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari een 21-uur-durende verjaardagsmarathon.
sub:Merged heeft ambitie en staat voor kwaliteit in alles wat ze doet. Op zaterdag 20 februari staat er weer een tweede editie gepland in de WesterUnie. In twee area's zullen de artiesten van het label draaien met de absolute wereldtop uit de techno-industrie. 3
Na een uitermate geslaagde en uitverkochte Klamme Handjes in de WesterUnie, vindt er op 30 januari wederom een editie plaats in de welbekende fabriekshal. Ditmaal staat de eerste Klamme Handjes van 2015 volledig in het teken van de jaren negentig, zowel in muziek als aankleding.
Net zoals de afgelopen jaren, organiseert Apenkooi weer een spetterende Oud & Nieuw editie. Na tien prachtige jaren is het tijd om af te sluiten met nog één mega knalfeest. Waan je in een wereld vol gekkigheid en hijs jezelf in een lekkere outfit. We gaan met onder andere Benny Rodrigues, Tom Trago, Mikey Nice, Kris Kross Amsterdam, Typhoon (live mix) en Dio (live) het nieuwe jaar in. Wie niet komt is gek!
Apenkooi - The Final Gym
20 november 2014
De aller, aller, alleraatste editie van Apenkooi ooit belooft een bijzondere te worden. Na tien prachtige jaren is het tijd om af te sluiten met nog één mega-knalfeest. De allerlaatste Apenkooi vindt tijdens Oud en Nieuw net als de voorgaande jaren plaats in de WesterUnie, WesterLiefde en Transformatorhuis. Wie niet komt is gek!
Vernieuwend, uitdagend en grenzeloos. Click dendert in volle vaart vrolijk door. Na een sublieme ADE 2014 editie is er geen gelegenheid om tot adem te komen. Op zaterdag 29 november wordt namelijk in thuisbasis WesterUnie het clubseizoen officieel geopend met de Melodia Marathon. Een 17 uur lang strekkend festijn met de kampioenen van Click Records. Donatello, Einmusik, Jonas Saalbach en My Favorite Robot vormen daarvan slechts het topje van Melodia's wonder-iisberg.
Het 'geweld' gaat aanstaande woensdag losbarsten in heel Amsterdam. Het is opvallend om te zien dat er veel techno geprogrammeerd is in de hoofdstad. Op de laatste dag van ADE zullen duizenden bezoekers sub:Merged gaan bezoeken om daar ADE af te gaan sluiten in stijl met de officieel de beste techno line-up van het hele festival; de Facebook pagina van ADE bevestigde dit vorige week. Er zijn nog tickets beschikbaar
sub:Merged zondag 19 oktober; een betere techno line-up vind je op Amsterdam Dance Event niet! In de WesterUnie in Amsterdam is er nog nooit een evenement geweest met deze indrukwekkende lijst met namen 4
Click is tegelijk met ADE in een stroomversnelling geraakt de afgelopen jaren. Beide organisaties barsten uit hun voegen van kwaliteit en levenslust. Komende oktober bundelen ze traditiegetrouw weer hun krachten. 1
In nog geen twee jaar wist Verknipt zich rotsvast te vestigen in de Nederlandse techno- en housescene. De Amsterdamse organisatie haalde grote namen uit binnen- en buitenland naar steevast uitverkochte avonden. Na een succesvol debuut op ADE vorig jaar, slaat de organisatie nu de handen ineen met een lading labels waar iedere techno- en houseliefhebbers kwijlend naar kan uitkijken.
Apenkooi bestaat tien jaar en viert dit met een bijzondere line-up. Voor deze jubileum editie nodigt Apenkooi: De Sluwe Vos en Benny Rodrigues uit voor een drie uur durende b2b set. Hiermee heeft Apenkooi een primeur te pakken.
Valrave gluurt in Ariel's dirty mind voor de komende editie. Op zaterdag 27 september knalt Valrave terug naar toen in de WesterUnie met Eelke Kleijn, Bram Fidder, Stefano Richettta en Ruttenbergs. We gaan diep in de zee met gouwe ouwe Disney figuren met een twist.
QULT gaat extra large
13 augustus 2014
Op zaterdag 4 oktober is je favoriete sekte terug van weggeweest, en hoe! De movement barst uit zijn voegen en het feest groeit mee: nu drie zalen, nóg langer doorfeesten en vooral veel meer nieuwe QULT sound in je bakkes. De allerbeste subground, harde techno door Raven is Leven en een verse lading toptalent. QULT is er zo blij mee, hun smiley is er zelfs high van ;) 7
Het thema van de FOX Amsterdam Halloween Parade & Party is dit jaar: "Dia de los Muertos". De nacht van de doden: de Mexicaanse viering van Allerzielen en Halloween. Een thema dat perfect aansluit bij de datum van de Halloween-viering van dit jaar: zaterdag 1 november 2014. 1
Met gepaste trots kan Luminosity aankondigen dat in oktober twee grote trance helden van wereld formaat voor het eerst samen komen in het gelauwerde Luminosity hoofdkwartier, de WesterUnie in Amsterdam, namelijk de helden, de levende legendes - Paul van Dyk & Paul Oakenfold. Voor zowel de zevende verjaardag van Luminosity en als deel van het gigantische Amsterdam Dance Event wordt alles in gereedheid gebracht voor een zeer speciale trance-megashow. 2
Op zaterdag 26 juli beleeft de WesterUnie de wereldpremière van Mesmerized 'Light at Night', de nieuwste belevenis van Nederland die iedere muziekliefhebber een keer ervaren moet hebben. Dit event staat helemaal in het teken van de nucleaire reactie tussen muziek en ziel. Mesmerized zal deze dialoog starten door het publiek te laten leiden door mysterie en een hypnotiserende show zal de ziel van het publiek ontwaken. De Earlybird kaarten zullen naar verwachting snel uitverkocht raken, dus wees een van de eersten die deel zal uitmaken van deze unieke show. 1
PT Events heeft weer een enorme verrassing voor je in petto. Het weekend van 7 & 8 juni staat Grotesque achter de organisatie van dat wat je oprecht een magisch dubbelspel zou mogen noemen. Future Sound of Egypt vs Subculture - The Amsterdam Weekender! Een weekend lang genieten van superdikke trance met alle favoriete artiesten uit de stallen van FSOE, Subculture en Grotesque! 1
Op 24 mei 2014 transformeert de WesterUnie in een gevaarlijk laboratorium waar giftige dampen en bijtende vloeistoffen net zo aanwezig zijn als de venijnige Early beats die door de drukkende lucht vloeien. Hier komen het bekende Multigroove-sfeertje, het gevoel van broederschap en de beste zonder bullshit van de hardere muziekstijlen het best tot hun recht. Dit is het hart van Toxic City. 30
Nu onze geliefde Beatrix is afgetreden, wordt het tijd om dit jaar de eerste Koningsnacht van koning Willem eens goed in te luiden. Traditiegetrouw nodigt Rotzooii voor het zevende jaar op rij een aantal geweldige artiesten uit die deze nacht, zoals ieder jaar, tot een ongekend spektakel zullen maken.
Swag on Wheels
21 februari 2014
Het is dinsdagavond, nog net geen break van de week. Nog een paar dagen voor dat het weekend is en je los kan gaan maar je hebt nu al zin om iets leuks en actiefs te gaan doen. Het liefst zou je lekker op je skates naar het vondelpark of Museumplein gaan en daar je vrienden te ontmoeten
De kick off van de Djax it Up 25th Anniversary Tour komt steeds dichterbij. Het tourschema breidt zich uit en de spanning stijgt. Bij de kick off hoort natuurlijk een toast. Een echte Djax Daniels toast. Maak kans op gratis entree en toast met Miss Djax en de rest van de artiesten. 1
De WesterUnie staat 14 maart a.s. weer volledig in teken van het leukste feest van Nederland. Het is de dag van vreugde, gekke outfits en keiharde melodieën. Met die gedachte in het achterhoofd is Pi-Pa-Powerrr in het leven geroepen. Een party waar chaos een kernwoord is. Alle omliggende feest- en verkleedwinkels zijn al bijna uitverkocht en daarom rest nog een ding: de di-da line-up.
Op zaterdag 5 april is het de hoogste tijd voor de jaarlijkse The Advent Special. Dit jaar XL. In de WesterUnie en WesterLiefde gaan deze nacht de voetjes van de vloer tot de eerste zondagtrams al lang weer rijden. 6
Op De Valrave schudt met een bijzondere avond op zaterdag 22 maart alle ravers wakker. Deze nacht staat volledig in het teken van de legendarische serie Game of Thrones en hierbij pakt de organisatie ook uit met een extra lange set van een heel bijzonder duo: Pleasurekraft.
Na de spetterende uitverkochte Oud & Nieuw editie wordt het weer hoogtijd om de benen te strekken. Op 14 maart swingt Apenkooi de WesterUnie in met de Pi-Pa-Powerrr Disco en haalt het oude discoclub gevoel weer helemaal terug.
Een mens gaat naar verluidt iedere zeven jaar een nieuwe fase in. Onder deze theorie is Click eerder een ranke, lenige kater. Zonder met hippe winden mee te waaien, vaart Click inmiddels zeven jaar een eigen koers en staat tegelijk met de donzen pootjes volledig in het nu. 2
Nu de ergste kater van alle gekte rond de jaarwisseling is opgetrokken, en iedereen weer met frisse tegenzin aan het werk is. Geeft STRAF_WERK je iets om naar uit te kijken, op vrijdag 28 februari is de Amsterdamse WesterUnie het domein van het Deense Noir Music. 1
Miss Djax en Rockit hebben de krachten opnieuw gebundeld en deze samenwerking manifesteert zich in de vorm van een XL editie van het meest bekende hard techno fenomeen van Nederland: Djax it Up. Wederom keert Miss Djax terug naar de WesterUnie en ook deze keer neemt zij alleen de beste DJ's mee om de tour van het 25-jarig jubileum van haar platenlabel Djax Records in te luiden met nationale en internationale techno beats. 4
QULT #11
20 december 2013
Ze geven het je zwart op wit: QULT#11 trapt 2014 af in gepaste stijl. Natuurlijk krijg je de vernieuwende energieke sound die je van ze gewend bent en ze doen er deze eerste editie van het nieuwe jaar nog een flinke schep bovenop. Je dagelijkse dosis subground krijg je in de main en in de tweede zaal ga je de diepte in met QULT-approved techno. Ja, kleine feestjes worden groot en QULT gaat voor de cultstatus! 1
Alle pietities, ontelbare koopavonden en ongemeende beste wensen zijn achter de rug. Er is weer voor miljoenen de lucht in geschoten en we hebben weer veel te veel gegeten in een kort tijdsbestek. De pijn aan de kaken van de fake glimlach bij de schoonfamilie is weer gaan zakken en al zit de gourmetgeur nog in de kleren en gordijnen, gelukkig is het weer 1 januari. 1
In 1989 richtte Saskia Slegers aka Miss Djax het label Djax Records op. Een mijlpaal dat in 2014 gevierd wordt met een 'Djax it Up 25th Anniversary Tour'. De kick off van deze internationale tour vindt plaats in de Amsterdamse WesterUnie waar de krachten wederom worden gebundeld met Rockit. Voor deze extra lange editie heeft Miss Djax een mooie line-up samengesteld die later wordt bekend gemaakt! 14
Wonderland Festival
8 december 2013
Bij normaal denken mensen aan burgerlijk, bij normaal denken mensen aan 9 tot 5, bij normaal denken mensen aan kamperen in Oegstgeest. Maar Wonderland Festival is alles behalve normaal. Zij houden van gek en lappen alle regels aan hun laars. Zij maken er een verknipte bende van. Op 15 februari slaan Verknipt en Deep House Amsterdam de handen in een om jullie een groot spektakel te bieden. 1
ContraVersion
30 november 2013
Op vrijdag 6 december verovert ContraVersion de WesterUnie met een line-up die vraagt om een geslaagde avond. Egbert Live, Steve Rachmad, Mirella Kroes en resident Spark Taberner zorgen ervoor dat de WesterUnie op deze vrijdag de 'place to be' is als je een liefhebber van techno bent.
Na twee daverende oud & nieuw edities N.E.T Apenkooi ook dit jaar het Westergasterrein compleet over tijdens de jaarwisseling. Vergeet de kou en winter en hijs je in je fleurigste outfit tijdens je laatste dansjes in 2013. Limbodans het nieuwe jaar in met Apenkooi Club Tropicana. Verwacht bijzondere acts, een scala aan toffe Dj's en een heel bijzonder 12 uur moment.
Wat ooit begonnen is als een kleinschalig vriendenfeestje, is uitgelopen tot een feest vele malen groter dan aanvankelijk gedacht. Opzienbarende records zijn gebroken en vriendschappen gesloten. Maar helaas, aan al het goede komt een eind...
Je hebt tien redenen om op zaterdag 7 december naar QULT in de WesterUnie te komen: negen dikke voorgaande edities en de extra feestelijke QULT nummero 10. De beste QULT artiesten van afgelopen jaar delen keihard uit. Drie violen en een trommel en een fluit komen niet in de buurt van die moddervette subground sound: een traktatie voor je oren. 4
De deephouse lente werd een trend en de trend een factor waar geen enkele zichzelf serieus nemende feestganger of organisator tegen het einde van 2013 nog om heen kan. Click, geeft deze enigmatische muziekstroming op zaterdag 30 november 14 uur lang een compleet eigen podium tijdens Click Presents Deephouse Marathon.
QULT #8 is uitverkocht
27 september 2013
Na een fantastisch festivalseizoen is QULT weer terug in de Amsterdamse WesterUnie. Na stages op Defqon.1, Mysteryland en Q-BASE gaat QULT gewoon door met QULT #8 deze zaterdag, dat nu helemaal is uitverkocht! Wil je bij een van de volgende edities zijn, zet dan alvast een cirkel om de volgende data in je agenda: 6
De zomer loopt jammer genoeg ten einde, maar de herfst brengt altijd weer een leuk vooruitzicht: het Amsterdam Dance Event! 's Werelds grootste indoor clubfestival en meest toonaangevende elektronische muziekconferentie. Aanleiding voor Luminosity om met een speciale ADE editie te komen om dit event van de toon te voorzien die het verdient.
Het rolt, het valt, het klikt en tikt. Tien uur lang. Tien jaar AD Bookings. Souvenir & Wilde. HEY! & Freude am Tanzen. Idoubleyou. Tiefschwarz, The Advent vs Industrialyzer, Noir, Michel de Hey, Steve Rachmad, Mathias Kaden en Nick Curly. Tijdens ADE is jaar op jaar slechts één stop essentieel: Click ADE. 1
Amsterdam Halloween 2013
20 september 2013
Het kan niemand ontgaan zijn: de grenzen zijn geopend en Amsterdam wordt overspoeld met griezelige types. Een tsunami van nare creeps komt op ons af. Het engst is het beruchte gezelschap van Circus Mortale. Zij hebben hun kampementen reeds opgeslagen en bereiden zich voor op het ergste. Dit aan lager wal geraakte circusgezelschap zal de grote FOX Amsterdam Halloween Parade van zaterdag 26 oktober aanvoeren.
Westerunie 6 jaar
5 september 2013
Op haar 6-jarige verjaardag mag de WesterUnie met trots terugkijken op wat het tot nu toe heeft bereikt. Met heel veel enthousiasme en wat voornamelijk kleinschalig begon is de Unie uitgegroeid tot een anker in de nacht. Een toonaangevend en volwassen club met nog altijd een even open en vriendelijke karakter. 1
Op 4 oktober organiseert Apenkooi 'Fluor in je fees(t)'. Een wederom idiote, hysterische editie in de WesterUnie in Amsterdam. Fluorblijheid is het nieuwe underground, werd vernomen in de wandelgangen van de Amsterdamse clubs, dus no worries about that..
In een heilige tempel, diep in de stadsjungle van Amsterdam vindt zaterdag 28 september een krankzinnige ceremonie plaats. De WesterUnie biedt opnieuw onderdak aan QULT, waar jij op ontdekking gaat door alle hoeken en gaten van de nieuwe Subground sound. Heftige bewegingen en een verhoogde hartslag: het zijn de bekende symptomen van de QULT jungle fever. Verzetten heeft geen enkele zin. Dus sluit je aan bij QULT en geef je over aan de muziekgoden. 4
Om zijn eerste verjaardag in stijl in te luiden houdt Op De Valrave in november een heuse marathon. Op zaterdag 23 november danst Op de Valrave met al zijn liefste ravers maar liefst twaalf uur lang tijdens Valrave Festival. Daarvoor is een batterij aan (inter-)nationale house en technohelden opgetrommeld en het allerleukste decor en entertainment geregeld.
Als Amsterdamse organisatie met een 18-jarige historie mag Loveland niet ontbreken tijdens ADE. Sinds 2009 is de WesterUnie tijdens ADE één avond het domein van Loveland. Dat is dit jaar niet anders. Op zaterdag 19 oktober worden alle vier de zalen benut om een zeer diverse en hoogstaande line-up te presenteren.- 4
De Summer Special zal de derde avond zijn van Karousel die plaatsvindt op zaterdag 20 juli. Na twee edities op een vrijdagavond, zal de Summer Special plaatsvinden op een zaterdag, in het midden van het festivalseizoen met vele festivals in en in de buurt van Amsterdam. Voor iedereen die die dag aan het feesten is, zal de Summer Special gelijk als een afterparty dienen!
Vrijdag 14 juni keert Junction terug naar de WesterUnie, na de enorme klapper in februari met Gary Beck & Pär Grindvik! Om dit te vieren zal deze Junction een sessie van maar liefst twaalf uur lang worden: in de middag op het Westergasterras (gratis entree!) en 's nacht in de WesterUnie.
Volgende week zaterdag 18 mei wordt alweer de de zevende editie van QULT gelanceerd. De knallende QULT sound zal deze avond tot ver buiten de dampkring geblazen worden. Check de teaser om in de stemming te komen! 5
Op vrijdag 17 mei vindt in de Amsterdamse WesterUnie de tweede editie plaats van Karousel, de nieuwe clubnacht van De Man Zonder Schaduw. Na de knallende Grand Opening in maart pakt de nieuwe organisatie wederom uit met twee artiesten van wereldformaat.
QULT #7
11 april 2013
Zaterdag 18 mei doopt QULT de WesterUnie om tot het WesterUniversum. Samen met jou verkent QULT de ruimte, op zoek naar de vetste electro, keiharde techno en de sublieme nieuwe subground sound. Explore new sounds. Join the QULT. 1
Sexy. Dat is Click. En sexy laat Click met gierende racebanden de barre winter achter zich en koerst in de richting van een hete zomer. Komende zaterdag 13 april breken Chaim, Laura Jones en Smash TV de WesterUnie af en weer op voor het sluitfeest van een seizoen lang knallen onder het industriële dak van deze thuisbasis. 2
Op De Valrave werkt samen met de Boefjes aan een hele speciale avond in wat zij nu hun twee vaste thuisbasissen mogen noemen: WesterLiefde en WesterUnie. Op vrijdagavond 10 mei staat de avond in het teken van legertje spelen en ga je met onder andere ONNO, Bram Fidder, La Vondèl (live), Nakadia en de Franse held Popof mee op oorlogspad.
Verknipt XL
21 maart 2013
Op woensdag 8 mei komt Verknipt met een hemelse XL Editie. Woensdag? Jazeker, de volgende dag is het Hemelvaartsdag, dus je kunt ouderwets alle remmen los gooien. Ziek melden of spijbelen is niet nodig. Je kunt met een gerust hart door dansen tot de zon opkomt.
Rotzooii
20 maart 2013
Op 29 april viert onze geliefde Beatrix helaas voor het laatst haar verjaring met het hele land. Rotzooii vindt het daarom tijd voor een passend afscheid. Niet alleen van onze koningin, maar ook van de geliefde avond, traditiegetrouw in WesterUnie en omgeving gehouden.
Terwijl de thermometer overdag net weer boven de 0 graden uitkomt, gaan onze gedachten al uit naar de zomer van 2013. Voeten in het zand en je handen in de verse blauwe zeelucht! Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus strijkt het Luminosity Beach Festival voor het eerst neer in Blijburg aan Zee aan het Amsterdamse strand. 12
QULT #6 line-up release
21 februari 2013
Luister goed kameraden. Zaterdag 23 maart vindt er een revolutie plaats in de Amsterdamse WesterUnie. Daar vormen jullie de Orde van de Unie, de republiek QULT. Deze avond maken de mannen achter de knoppen de dienst uit. Sluit je aan. Join the republic. Obey the QULT. 2
Click
21 februari 2013
Click heeft haar tradities in hoog vaandel. En wel om de simpele reden dat deze tradities garant staan voor briljant elektronisch vuurwerk en dolle pret tot na het ochtendgloren. Zo ook de XL Advent (live) & Remy Unger special, zaterdag 9 maart in de WesterUnie en WesterLiefde. 5
Het is bijna zaterdag 16 februari.. PT Events legt de laatste hand aan de voorbereidingen van Grotesque invites HeavensGate en kijkt met veel plezier uit naar een bijna uitverkochte editie. Nog maar een paar dagen en dan gaat dit spektakel plaatsvinden in de robuuste Amsterdamse WesterUnie, verdeeld over twee area's. 4
Op vrijdag 22 maart draait het in de WesterUnie en WesterLiefde helemaal om Karousel, de nieuwe clubnacht van De Man Zonder Schaduw. Na het prachtige afscheid van GZG neemt hij direct een nieuwe en avontuurlijke koers. Een verfrissend affiche prijkt, met Godenzonen Tiefschwarz en kamertechnopionier Francesco Tristano op kop; aangevuld met lokale smaakmakers en natuurlijk De Man. 2
De vijfde editie van QULT staat voor de deur. Aanstaande zaterdag zal het experiment losbarsten in de Amsterdamse WesterUnie. Check nu de teaser en updates over de artiesten in dit bericht. 1
Zaterdag 9 februari verovert Click de Amsterdamse WesterUnie en omgeving overdonderend voor een verjaardagsmarathon van, maak je borst nat, 21 uur. Click viert dan namelijk zes jaar feesten organiseren van de bovenste plank voor een dijk van een publiek. Niets dan de meest relevante artiesten op een locatie uitgebouwd tot een heus indoor festival. 1
Op 2 maart organiseert Apenkooi een 'The Grind' editie in de WesterLiefde en WesterUnie in Amsterdam. The Grind, een televisieprogramma uit de jaren '90, waar camerageile gespierde gasten en chicks hun dansmoves showden op de vetste hiphop en housebeats. Apenkooi wil dit gevoel terughalen naar nu. 1
Na doldwaze avonturen op Freaqshow is het Q-dance team weer op volle sterkte. Nu ze zich richten op het nieuwe jaar, pakken ze graag de kans om zich tot jullie - de dedicated bezoekers - te richten. Lees verder! 127
Op De Valrave gaat de uitdaging aan! Op het nippertje is besloten om de WesterUnie op vrijdag 1 februari weer tot dansgebied te verklaren. Ondanks een voorbereidingstijd van slechts drie weken ziet de feestorganisatie het evenement 'Kortdag', vol vertrouwen tegemoet door de sterke line-up met een mix van techno en house artiesten, decor en entertainment.
Stap in de wereld waarin de duisternis omgetoverd gaat worden naar schitterend licht. Met dit keer een geweldige toevoeging aan de line-up, namelijk Lucien Foort. n de krochten van de WesterUnie, waar het industriële nog van de muren afdruipt gaat Underground Experience een nieuwe dimensie neerzetten. De UEX lasertechnici gaan deze geweldige locatie zo inrichten dat jíj als bezoeker het licht wordt in de duisternis. 3
Junction is terug! Na het avontuur met Xhin & Markus Suckut in de H7 Loods eind vorig jaar, zullen de mannen van Junction 8 februari voor het eerst de WesterUnie aan doen. Deze prachtige, rauwe locatie verdiend natuurlijk enkel het beste en daarom komt speciaal voor deze editie de Techno-prins zelf naar Amsterdam: Gary Beck. 1
Na het overweldigende succes van het Grotesque Indoor Festival 2012, waar in een bomvolle Maassilo bijna 4000 bezoekers in extase werden gebracht, komt PT Events op zaterdag 16 februari terug met een intieme clubnacht in de Amsterdamse WesterUnie. Met twee zalen en maximaal 1000 bezoekers ligt de nadruk op een iets kleiner, maar minstens zo spectaculair evenement. 6
Komende zaterdag luiden de gekroonde winnaars en trouwe rakkers Woodstock 69 en Click het nieuwe jaar in met een baanbrekende knal. Met de gedachte nooit een winnend team aan te passen zetten deze twee vriendelijke feestorganisaties de toon voor 2013 met vanuit Berlijn Sandwell District, vanuit de U.K. James Ruskin en van eigen bodem de geliefde underground koningin Sandrien. 5
QULT #5 line-up
7 januari 2013
QULT. Tijdens deze vijfde editie drijven ze de aanwezige proefkonijnen weer tot waanzin met een explosief mengsel van electro, techno en harder styles. Join the experiment, join the QULT! 9
Wat kijken ze terug op een geweldig jaar met leuke thema's, uitverkochte edities, een dikke stage op Amsterdam Open Air en Valhalla festival en de eerste editie van Buitenspelen. Het mag wel duidelijk zijn dat Apenkooi het jaar toepasselijk en knallend gaat afsluiten!
De confetti is besteld, het vuurwerk staat klaar. De laatste rek en strek oefeningen worden gedaan. Iedereen staat op scherp om jou aanstaande zaterdag een extra mooie jaarwisseling te bezorgen bij de Luminosity New Years BANG! in Club Exposure te Zandvoort. Let op! Er zijn nog maar 150 tickets beschikbaar! 2
Op 1 januari 2013 is maakt het inmiddels legendarische Sjonnie & Anita Verkleed Festijn – XXL Edition haar opwachting om het nieuwe jaar weer op een extravagante en ubergezellige manier in te luiden.
Kerst 2012 heeft de belofte in zich wel eens een van de beste in jaren te gaan worden. Op woensdag 26 december brengt Click traditiegetrouw een speciale editie waar de familie omgeruild mag worden voor de dansmakkers en het rijkelijk naar binnen gewerkte kerstvoedsel er weer in stijl tot in de kleine uurtjes afgewerkt kan worden. Dit jaar groter en meeslepender dan ooit tevoren. 1
Click me
19 november 2012
Op 8 december 2012 organiseren Click en Stichting Monkey Business (Save Me) voor de tweede keer het benefietevenement Click Me in de WesterUnie. Dit jaar met het thema: Donkey Kong. Alle opbrengsten van deze avond worden gebruikt voor de bescherming van de met uitsterven bedreigde orang-oetan en zijn leefomgeving. 2
Net zoals afgelopen jaren, organiseert Apenkooi weer een spetterende Oud & Nieuw editie. Reis mee naar het verre Oosten. Naar het land van de Sambal-bij, de loempia's, draken, lampionnen en klappermatten. Op de vaste stek in West ga je het nieuwe jaar in knallen. De WesterUnie, WesterLiefde en het Transformatorhuis worden volledig omgetoverd tot een heuse China Town. 1
Na uitverkochte edities in de WesterUnie, op het strand, tijdens de waanzinnige ADE Deep House Special en een nog komende uitverkochte editie in de Melkweg, sluit Straf_Werk het jaar af met de Deep House Closing 2012. Dertien uur lang feest met zeventien artiesten, vier areas, grote international atcs. 2
Zaterdag 1 december herrijst QULT in de Amsterdamse WesterUnie. Voor de vierde keer trakteren ze de trouwe volgers en nieuwe discipelen op een feestelijk ritueel. De liefhebbers van energieke dance zullen zich in de zevende hemel wanen door de beukende combinatie van electro, techno en harddance. Ben jij er bij? Laat QULT in je hart en sluit je aan: Join the QULT. 3
Hoogste tijd om weer naar binnen te gaan. Na een kraker van een ADE en een zomerseizoen met alle artiesten die er toe doen komt Click thuis in de woeste en vertrouwde winterbasis, WesterUnie in onze toonaangevende hoofdstad. 2
Naar goede gewoonte verovert Labyrinth Productions tijdens ADE voor een avond WesterUnie. Deze keer niet met Circoloco maar wel met een stop van Flying Circus tijdens hun wereldtour ter ere van hun vijfde verjaardag. Dit gaat uiteraard gepaard met een top line-up bestaande uit Audiofly, Art Department, Tiefschwarz, Bill Patrick vs Maayan Nidam en SIS die een live-set brengt! 3
Begin september maakte Loveland bekend dat de organisatie twee feesten organiseert tijdens Amsterdam Dance Event. Dag twee in de WesterUnie is drie weken van tevoren volledig uitverkocht. Voor de vrijdagnacht in Arena zijn nog kaarten te verkrijgen, maar de kaarten vliegen op dit moment de deur uit.
Het grootste Halloweenfeest van Amsterdam. Griezelig hard uit je dak in drie zalen met nog nét levende artiesten en een 100% verkleed publiek. The end is near! 1
Het was niet te filmen, zo vet, maar het is ze toch gelukt. De QULT Rave Bunker @ Mysteryland was aan. Je oma weet het ook. Check de aftermovie en kom over twee weken naar QULT #3. Op 29 september in de WesterUnie Amsterdam. 6
Apenkooi viert Dierendag 5 oktober met jullie in een grote Beestenboel editie. De WesterUnie en WesterLiefde worden volledig omgetoverd tot een beestachtige plek om helemaal los te gaan. 1
Al jarenlang maakt Loveland met groot succes deel uit van Amsterdam Dance Event. Reden voor de organisatie om dit jaar voor het eerst niet één, maar twee avonden in te plannen. 3
Al het goede komt in drieën: Star Wars, trio's en je favoriete clubavond met een combinatie van techno, electro en harddance in de WesterUnie. Na een overvolle festivalzomer brengen QULT en Q-dance de fuck hokjes-sound op zaterdag 29 september terug naar Amsterdam: QULT is back! 7
Ga je aanstaande zaterdag naar Mysteryland, dan moet je zeker naar de QULT Rave Bunker. Het is misschien wel je laatste kans om dit unieke stukje Nederlandse rave-geschiedenis te betreden. Bekijk de mini-docu en check hoe het er een jaar of zestig geleden aan toe ging in de donkere herriekelders. 31
De wereld vergaat vroeg dit jaar! De Egyptenaren zeggen het, de bijbel voorspelt het en de Maya's weten het: het einde der tijden is nabij! De organisatoren van Amsterdam Halloween weten het zelfs heel precies: de Apocalyps voltrekt zich op zaterdag 27 oktober 2012. 2
Techno organisatie Chateau Techno bestaat één jaar en viert dit groots op het Westergasgebied in Amsterdam. Op vrijdag 22 juni pakken zij zowel in WesterUnie, Westergasterras en WesterLiefde uit met een internationale line-up. 3
Een ambitieus stelletje jeugd van tegenwoordig organiseert in samenwerking met Offline Amsterdam een techno-event in de WesterUnie. 2
Click
5 mei 2012
Zoals gewoonlijk verlaat Click tijdens de zomer haar winterthuisbasis WesterUnie om weer een zomer lang te rocken op strandclub Woodstock 69 in Bloemendaal aan Zee. Click kijkt terug op een dijk van een winterseizoen en daarom is een afscheidsfeest in stijl wel zo gepast. 2
Op Bevrijdingsdag vindt QULT voor de tweede keer plaats in de WesterUnie. Op deze avond gaat QULT wederom de grenzen tussen harddance, techno en electro opzoeken en er vervolgens keihard overheen. Bekijk hier de laatste Tiny Teaser (electro) in de serie van drie. 3
In de aanloop naar de zomer strijkt Rockit nog éénmaal neer in de WesterUnie. En voor deze laatste editie wordt er geknald met speciale gast Alexander Kowalski. Een muzikaal energieke avond ligt in het verschiet want naast Kowalski staan ook Dimitri, Steve Rachmad en Tim Wolff op het programma.
Tijdens QULT #2, 5 mei aanstaande in de WesterUnie, zal Activator zijn subground sound ten gehore brengen. QULT stelde Activator wat vragen over zijn nieuwe sound. Luister hier een subground set terwijl je het interview leest.... 8
De stemmen zijn geteld, de lijst is samengesteld en de DJ's hebben er zin in. Fresh FM is afgelopen vrijdag om 10.00 uur gestart met het uitzenden van de Fresh House Top 1000! 17
QULT #2
26 maart 2012
Zaterdag 5 mei gaat QULT voor de tweede editie plaatsvinden in de Amsterdamse WesterUnie. Op Bevrijdingsdag gaan ze over grenzen, brengen ze verschillende stijlen samen en bevrijden ze liefhebbers van energieke dance uit hun hokjes! Spreekt dit je aan? Join the QULT! 9
Op Queensnight is Rotzooii @ de WesterUnie wederom the place to be! Voor de vijfde keer zal Rotzooii de verjaardag van de Koningin rocken met een line-up waar je U tegen zegt. 2000 and One, Daniel Sanchez, Karotte, Nick Curly, Paco Osuna en Pascal Benjamin zullen op 29 april 2012 vanaf 22.00 uur voor de vetste Koninginnennacht in Amsterdam zorgen. 1
Op zaterdag 31 maart is het weer Rockit-time in de WesterUnie. De lente is er weer, de terrassen stromen vol en het leven wordt door een roze bril aanschouwd. Als voorproefje op Free Your Mind Festival is Mono uitgenodigd om met een verfrissende line-up de boel op stelten te zetten. 1
De tweede editie van Straf_Werk komt eraan, dus bereid je maar voor op een flinke pot straf. Iedereen wordt weer verwacht tot laat na te blijven op Straf_Werk. Ook deze keer is er een hele bijzondere line-up neergezet om er weer een keiharde knaller van te maken.
QULT brengt je Stana
1 februari 2012
QULT organiseert 18 februari een nieuwe clubavond in de WesterUnie: QULT. Knallende techno, electro en hard dance passeren de revue; QULT brengt de stevige clubavond terug naar Amsterdam! 1
Adem goed in en weer uit. Na het spectaculaire 5-jarige verjaardagsfeest in februari met namen als Technasia, Gabriel Ananda en De Man Zonder Schaduw staat er voor zaterdag 10 maart een authentieke Click techno editie klaar met een overdonderende line-up: The Advent (live), Remy Unger en Wouter de Moor. 3
Uitverkocht. Geen uitzondering, maar regel voor Click. Het ligt dan ook voor de hand dat de editie waarop de organisatie haar vijfjarige verjaardag stevig gaat vieren dat inmiddels ook al voor de dag zelf stijf is. Op zaterdag 11 februari zet Click een verjaardagsmarathon neer in alle beschikbare ruimtes van thuisbasis WesterUnie. 3
Qlub Underground organiseert 18 februari een nieuwe clubavond in de WesterUnie: QULT. Knallende techno, electro en hard dance passeren de revue; QULT brengt de stevige clubavond terug naar Amsterdam! 4
"Na twee memorabele strandedities in Woodstock69 en twee (nagenoeg) uitverkochte ADE-edities, zakt Circoloco af naar Amsterdam voor een allereerste club show. Daarvoor werden Tania Vulcano, System of Survival, Life and Death (Tale Of Us' Matteo Milleri vs DJ Tennis) en Tofke vs Ugur Yurt opgetrommeld." 8
Rockit presents
11 januari 2012
HEY! Muzik, het radio programma van Michel de Hey op Fresh FM, bestaat al weer bijna 5 jaar. En aangezien Michel wel van feestjes, partijen, ballonnen en slingers houdt zal dit dan ook groots gevierd worden. In samenwerking met ROCKIT & Fresh FM organiseert Michel de Hey op zaterdag 28 januari het 5 jarige jubileum van HEY! Muzik in de WesterUnie. Een vijfjarig jubileum met maar liefst vijf gast dj's van eigen bodem; Warren Fellow, Wouter de Moor, Bas Amro en LIVE optredens van Floris Regoort (Rauwkost) en Klankarbeit. 1
Qlub Underground organiseert 18 februari een nieuwe clubavond in de WesterUnie : QULT. Stevige muziekstijlen passeren de revu; QULT brengt de stevige clubavond terug naar Amsterdam! 33
Click en Woodstock69
5 januari 2012
Never change a winning team. Met deze gedachte luiden Click en Woodstock 69 het nieuwe jaar in. Op zaterdag 14 januari zetten ze samen de eerste Click editie van 2012 neer in de vertrouwde Amsterdamse WesterUnie. 1
QULT is een clubavond met liefde voor harde, electronische muziek. Geen hokjes maar een knallende mix van techno, electro en harddance. Bereid je voor op een trip langs bekende en onbekende stijlen met artiesten als Stana, Gtronic en HENZEL & Disco Nova. 6
Op 31 december verzamelen alle smeerpijpen zich in de WesterUnie om het Nieuwjaarsmodderbad in te duiken. Om alvast in de stemming te komen kan je hier het teaserfilmpje bekijken.
Kun je de 22ste herhaling van Scrooge niet meer zien? Krijg je bij het horen van de top 2000 zin om van het dak van een bejaardentehuis te springen? Nog een kerstkalkoen of wil je juist lekker even lekker los om de calorieën van je vorige kerstdiner weer weg te werken? Kortom zoek je een goed argument om onder je kerstverplichtingen uit te komen? Kom dan op tweede kerstdag naar "Hey! Rockit, it's Christmas" in de WesterUnie. 2
Djax it Up XL
5 december 2011
Er staat ons een spetterende Djax it Up avond te wachten op 25 februari 2012 in de WesterUnie te Amsterdam. Op deze avond wordt namelijk de tweede XL editie van het beruchte Djax it Up gehouden, deze keer in samenwerking met Rockit. 8
Het is lang geleden dat ze oud en nieuw hebben mogen vieren in Studio 80 dus daarom komt Bla Bla met een extra dikke knaller van line-up. En alsof dat nog niet genoeg is presenteert Bla Bla met trots het leukste feest van het jaar Het ultieme Sjonnie & Anita verkleed festijn - XXL edition 1 januari 2012. 1
Na de keihard uitverkochte editie van vorig jaar neemt Apenkooi het Westergasterrein weer compleet over tijdens de jaarwisseling. Een Oud en Nieuw om niet meer te vergeten. Een dikke line-up, groots decor en een knallend 12 uur moment in maar liefst drie zalen.
Op zaterdag 3 december komt de ware techno liefhebber behoorlijk aan z'n trekken in de Amsterdamse WesterUnie. Bij Rockit staan van begin tot eind louter techno artiesten geprogrammeerd die zonder concessies gaan knallen en daarmee pas stoppen als het licht aangaat. 1
Na een succesvolle samenwerking tussen Djax it Up en Rockit op Free Your Mind Festival 2011 hebben deze twee giganten besloten opnieuw de krachten te bundelen. Voor de editie van 2012 is Miss Djax weer uitgenodigd om een eigen Djax it Up stage te hosten op Free Your Mind Festival 2012. Maar daar blijft het niet bij. 11
Op zaterdag 29 oktober vertrekt een strompelende stoet van Zombies vanuit het centrum van Amsterdam. The Walking Dead! Ze komen uit de grond bij het NZ-lijn metro-station op het Rokin en worden begeleid door diverse voertuigen met enge types en muziek. 's Werelds grootste zombiewalk begint om 20:30 uur en eindigt in het Westerpark. Alle zombies mogen gratis meedoen. Alle vragen over deze spectaculaire optocht worden beantwoord op onze website www.amsterdamhalloween.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock. Aanmelden kan via de Facebook evenementenpagina van de Zombiewalk.
Click loves Minus
27 oktober 2011
Click raast in volle vaart door het najaar. Na de Click ADE 2011 special geeft de vrolijkste techno-organisatie van Nederland de feestganger geen adempauze. Op zaterdag 12 november doet Click een gezamenlijke vreugdedans met het gezaghebbende Minus tijdens een live showcase in de Amsterdamse WesterUnie. 1
Click ADE uitverkocht
4 oktober 2011
Click is al ruim een week uitverkocht en is er helemaal klaar voor! Na lang puzzelen is de timetable eindelijk rond voor de vier zalen op deze zinderende vrijdagnacht van 21 oktober met een line-up waar niemand om heen kan! 8
Na de beukende stage op Amsterdam Open Air, een stralende Koninginnedag, met daarvoor een uitverkocht huis in april is het weer tijd voor Apenkooi. 1
Vorige maand stonden de jongens van Circoloco, het meest beruchte concept van Ibiza, nog in een zo goed als uitverkocht Woodstock 69. Vandaag wordt een nieuwe Nederlandse halte op hun Next Level tour aangekondigd: het Amsterdam Dance Event. Op 20 oktober zit Circoloco namelijk in WesterUnie tijdens een van de belangrijkste bijeenkomsten in de elektronische muziekscène. ADE beslaat meer dan 44 clubs, ruim 700 artiesten en lokt maar liefst 100.000 bezoekers naar de hoofdstad. Het iconische concept uit de Balearen neemt zo voor de tweede maal op rij deel aan ADE. 5
Mysterieuze Spacer wederom gesignaleerd in Amsterdam!. De geruchten zijn waar, zoals gehoopt is na een tijd van afwezigheid de Sputnik Spacer teruggekeerd op aarde. Ditmaal heeft hij zijn doel nog duidelijker: een feest om nooit meer te vergeten. Zijn buitenaardse liefde voor Amsterdamse feestjes steekt hij niet onder stoelen of banken. Van kroeg tot club, van after tot salsa bar. Hij is overal al een keer gespot. 2
Amsterdam Halloween wordt dit jaar weer groter, gekker en gruwelijker. DIt Steeds populairder wordende feest staat in het teken van de dreigende epidemie van bloed-dorstige zombies. 4
Click
23 augustus 2011
Zaterdag 10 september keert Click terug in haar huiskamer, de Amsterdamse WesterUnie. Click sluit daarmee een mooi zomerseizoen af met toonaangevende en drukbezochte CLICK at the Beach edities bij Woodstock in Bloemendaal aan Zee (closing zondag 4 september) en het eerste CLICK festival aan de NDSM Werf aan het IJ en opent een nieuw clubseizoen hand in hand met het beruchte Zwitserse Cadenza label van Luciano, waarvan de sophisticated hoofdact Digitaline een live performance neerzet naast van eigen bodem en inmiddels Click familie Secret Cinema, Remy Unger en Wouter de Moor. 6
Click weekender
26 juli 2011
Een monster line-up met supertechno verspreid over een heel weekend lang non-stop Click. Het weekend van 6 en 7 augustus volgen een rock-steady Click XL en een waanzinnige Click at the Beach elkaar op. 3
Click XL
7 juni 2011
Op zaterdag 11 juni laat Click ter afsluiting van het clubseizoen de Amsterdamse WesterUnie nog een keer volledig uit haar voegen barsten met een XL editie waar je U tegen zegt. Michel de Hey, Bart Skils, Olene Kadar, Olivier Weiter en Ille Bitch staan deze extra lange nacht van tien tot zeven op het programma tijdens deze finale editie. Click verruilt tijdens de zomermaanden thuisbasis WesterUnie om vrolijk verder te gaan bij Woodstock in Bloemendaal aan Zee en kijkt met trots uit naar het eerste Click festival aan de NDSM-Werf. 3
Met nog minder dan twee weken te gaan te gaan voordat Free Your Mind Festival de deuren opent voor de achtste editie van het evenement is het natuurlijk weer tijd voor een kleine update. De lange termijn weerberichten zien er goed uit maar we blijven natuurlijk duimen voor een stralende dag en dito festival. 7
Click
8 mei 2011
In het hart van de lente schotelt Click zijn publiek in onverminderde en onstuitbare vaart een fonkelnieuwe editie voor. Na de opening van het strand feestseizoen op het Bloemendaalse Woodstock de voorgaande zondag staan op zaterdag 14 mei vertrouwde en blijde Click gezichten Monika Kruse, Anton Pieëte, Lauhaus en Stefano Richetta achter de mengpanelen van Amsterdams stoerste club, WesterUnie. Relevante namen die gegarandeerd het onderste uit de rijk gevulde kan van Click gaan halen. 1
Nog bijkomend van de dikke electroshow die Anthony Rother begin maart in de WesterUnie neerzette, presenteert Rockit nu alweer een verse indoor-editie. Op donderdag 21 april luidt Rockit namelijk een lang Paasweekend in met niemand minder dan het Britse multitalent Jamie Jones. Met verder sets van ondermeer Kabale und Liebe, Darko Esser en Olene Kadar mag het duidelijk zijn waar het eitjes zoeken dit weekend begint... 1
Nog een kleine twee weken, het aftellen kan nu dus echt beginnen! Luminosity Events heeft zojuist de volledige timetable bekend gemaakt. 18
Click
23 maart 2011
Click blaast nog stoom af van het 4-jarige verjaardagsfeest in februari. Artiesten als The Advent, Technasia en Boris Werner zetten die nacht een dubbel en dwars uitverkochte WesterUnie op zijn kop. Tijd om adem te halen is er niet. Op zaterdag 9 april komt Click namelijk wederom een bijzondere editie. 5
Na het knallende succes vorige maand met Alex Under en Pan-Pot een nieuwe editie van Static met ditmaal de koning van de opzwepende rollende techno; Joseph Capriati. Met vele releases op Adam Beyer's label Drumcode en op zijn eigen label heeft deze jonge Italiaan een plek veroverd in elke platenkoffer. Zijn sets zijn opzwepend, strak en vooral met een onweerstaanbare groove. Niet te missen dus! 3
Terwijl aan de andere kant van de wereld de befaamde Miami Winter Conference losbarst, blijft Bla Bla lekker thuus om Amsterdam ook te kunnen geven wat haar toebehoort! Gewoon een lekkere, ordinaire en knotsgekke clubavond in Studio 80. Deze editie wordt een bijzondere want buiten het feit dat er een selectie van internationale bekendheden is geselecteerd, is het 'oer' Hollandse Noorden ook aanwezig en representeert het label Klopfgeist. 2
Inmiddels uitgegroeid tot een legende en een steevaste prik in de WesterUnie. Voor iedereen die een Rotzooii koninginnennacht editie nog niet heeft mogen mee maken zorg ervoor dat je deze editie niet mist want deze is fingerlick'n good. Rotzooii presenteert een selectie van artiesten die garant staan voor de koninginnenacht van je leven. 6
Apenkooi 1 april
1 maart 2011
Laserkraft 3D komt live optreden tijdens Apenkooi op 1 april. Laserkraft 3D is het Duitse electrohouseproject van Niels Reinhard en Tim Hoffmann. In 2010 bracht de groep de single Nein Mann uit.
Gem Sessions keert voor de derde keer terug in de WesterUnie op vrijdag 4 maart. Ditmaal met een nog grotere LED-show dan de vorige keer! Peter Horrevorts die onlangs nog een hit scoorde op het label van Daniel Sanchez 'Be Real' zorgt voor de opening set. Vaste waarde voor Gem Records, Arjuna Schiks zal zijn debuut maken op Gem Sessions met zijn hypnotiserende live-set. 1
Loveland Queensday
24 februari 2011
De 16e editie van Loveland Queensday zal er wederom een worden om niet te vergeten. Op Sportpark Parkschouwburg nabij het Wertheimpark maken DJ's Sébastien Léger, Ramon Tapia BE, Secret Cinema, Michel de Hey, Remy Unger, Egbert (LIVE), Marnix, Juan Sanchez en Ille Bitch van 12.00 tot 20.00 uur, ieder met hun eigen stijl, het feest compleet op deze Koninklijke dag. De entree is gratis dus zorg dat je hét Koninginnedagfeest van Amsterdam niet mist. 7
Deze zaterdag een portie vol swingende rollende techno in de WesterUnie! Wie bekend is met Alex Under, weet dat deze van origine Spaanse held garant staat voor een stevig avondje dansen. En dan zijn we er nog niet, naast Alex Under zullen de heren Pan-Pot uit Berlijn ook act de présence geven. 2
Na een heerlijke, succesvolle Bla Bla four year anniversary 'all stars' editie, is het tijd voor een nieuwe editie met weer goddelijke primeurtjes van artiesten. 6
Begin deze maand was het Michel de Hey die een stijf uitverkochte WesterUnie op zijn kop zette. Zaterdag 5 maart 2011 brengt Rockit een nieuwe held ten tonele: Anthony Rother! Een levende electro legende, vorig jaar nog een waanzinnig succes scorend met zijn album Popkiller 2, wordt deze avond bijgestaan door Hollandse helden als 2000 and One, Terry Toner en Johanna Mercker. Oftewel, een intiem voorproefje van wat je deze zomer op de festivals te wachten staat! 7
Terwijl de thermometer overdag net weer boven de 0 graden uitkomt, gaan onze gedachten al uit naar de zomer van 2011. Voeten in het zand en je handen in de verse blauwe zeelucht! Op zaterdag 2 en zondag 3 juli strijkt het Luminosity Beach Festival wederom neer in Riche aan het Zandvoortse strand. 32
Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover! In de Amsterdamse WesterUnie viert de nu in Amsterdam wonende Michel de Hey samen met zijn vrienden het vierjarig bestaan van zijn radioprogramma Hey! Muzik! Dit viert Michel natuurlijk niet alleen.. Tijdens deze speciale Rockit editie zijn Rauwkost, Warren Fellow, Johanna Mercker en Taras van de Voorde ook van de partij om dit vierjarig bestaan van 23:00 – 05:00 te vieren. 2
CLICK en Woodstock presenteren Day & Night Project. In het kader van samen sterker, samen beter en vooral ook samen meer slaan beide organisaties de handen met onbegrensde goede moed ineen om een overweldigend evenement neer te zetten met kunst, theater, live bands en dance. Verbonden door het statement Save Music & Culture is dit een geweldloze, doch doelgerichte en krachtige vuist tegen de anticulturele en intolerante gure rechtse wind die op dit moment door Nederland raast, met regeringsvoorstellen op tafel om onder andere flink in de cultuursubsidies te gaan korten (waarvan wel 40% bij de podiumkunsten). 5
Valtifest, Meubel Stukken en MTV Nederland hebben opnieuw de handen ineen geslagen voor een superleuk Valtifeestje genaamd Valtifashion, de uitsmijter van de Amsterdam International Fashion Week.
Na een weergaloos 2010 maakt CLICK zich in de zonsopgang van 2011 volledig op stoom en koersvast op voor zijn vierde verjaardag. Een die gevierd mag worden. Na een reeks tot de nok tot toe gevulde en volledig uitverkochte edities met de grootste technonamen die er toe doen is het op zaterdag 12 februari de eer aan redders van de nacht The Advent Live GB, Technasia FR, Boris Werner & Lauhaus (4u set), Remy Unger, Anton Pieëte, Wouter de Moor, De Man Zonder Schaduw, Ille Bitch en Stefano Richetta –Mr. Click himself- de hoofdstedelijke WesterUnie en WesterLiefde tot de allerlaatste steen af te breken zoals een naar behoren Clickfeest waardig. 5
Intuition Winter Festival 2011 is een muzikale zekerheid in het monumentale decor van de Westerunie en WesterLiefde. Op zaterdag 22 januari verlicht Menno de Jong's Intuition Recordings het Cultuurpark Westergasfabriek met een oersterke tranceprogrammering. In de Westerunie staat een internationale line-up bestaande uit de Zuid-Afrikaanse hanenkam Shane Halcon, Intuition brein Menno de Jong, trancereus Rank 1, Paul van Dyk's Italiaanse protegé Giuseppe Ottaviani en de New Yorkse Zwitser Sean Tyas. In de WesterLiefde tast het Hollandse supertrio Francesco Pico, 16 Bit Lolitas en Eelke Kleijn de grenzen van de (progressive) trance af. 1
Hey! Muzik, het radioprogramma van Michel de Hey op Fresh FM bestaat 4 jaar. En dat wordt gevierd op zaterdag 5 februari aanstaande in de WesterUnie (Amsterdam). Michel nodigt Warren Fellow, Johanna Mercker, Rauwkost en Taras van de Voorde uit om samen met hem te knallen op het podium.
Op zaterdag 22 januari 2011 vindt het jaarlijkse Intuition Winter Festival plaats in de Amsterdamse WesterUnie & WesterLiefde, twee eigentijdse clubs ondergebracht in prachtig verbouwd industrieel erfgoed. 6
Op 1 januari wordt de WesterUnie omgetoverd tot een echte Jordanese huiskamer gevuld met een en al gekkigheid. Na een mooie afsluiting van het jaar 2010 luiden de organisaties Rotzooii & Plak het nieuwe jaar in met het ultieme Sjonnie en Anita verkleed festijn de xxl editie. Het wordt een megagezellige Amsterdamse fuif waarbij ordinair en gek bovenaan staan. Dus trek je meest foute kleding aan, zet die Haagsche mat op, gooi er nog wat goud tegen aan en vier samen met de volgende vette artiesten van 16:00- 05:00 het jaar 2011. 10
Switch
19 november 2010
De feestdagen zijn weer aangebroken, tijd voor familie, warmte en gezelligheid. Voor de ravers onder ons dus ook de hoogste tijd om weer eens bij elkaar te komen. Het is weer tijd voor Switch om er tussen alle verplichte nummers, maar weer eens een potje van te maken. 3
Click is op stoom
16 november 2010
Click is op stoom. Na een reeks van volledig uitverkochte edities met als klap op de vuurpijl de ADE 2010 special samen met Get Physical, HEY! en AD Bookings, maakt de hoofdstedelijke WesterUnie zich op voor de volgende Click. Vanzelfsprekend staat er deze nacht een rotsvaste line-up voor het publiek klaar. 2
Op zondag 26 december worden alle Christmas Allstars opgeroepen om nog een keer te knallen in 2010 bij Rockit in de WesterUnie (Amsterdam). FCA-Music heeft een mooie line-up samengesteld om je een onvergetelijke kerst te bezorgen. Christmas Allstars on decks in de WesterUnie zijn Steve Bug DE, André Galluzzi DE en Bushwacka! GB. De avond wordt geopend door de Nijmeegse Darko Esser. 3
Vrijdag 12 november in de Westerunie in Amsterdam is het zover! De avond van 12 november 2010 in de WesterUnie in Amsterdam staat geheel in het teken van de aankomende albums van Secret Cinema (Feb 2011, Gem Records) en Egbert (Maart 2011, Cocoon Recordings). Peter Horrevorts maakt de avond af met een van zijn geniale sets. Klap op de vuurpijl is een spectaculaire led-show! 1
Regen en kou zullen snel hun intrede doen en ook Piet Paulusma is al meerdere malen met een sjaal gespot. Desalniettemin kijkt men uit naar de clubnachten die door Luminosity altijd van een gouden randje worden voorzien. Het lijkt nog ver maar Februari/maart is voor velen een speciale periode waarbij het trance hart sneller gaat kloppen, adrenaline gehalte stijgt en de spanning niet meer te houden is. Finally, er komt licht in de duisternis, Locatie is bekend, Line-up is rond en het wordt een pre-party voor in de boeken. Luminosity Before the Energy komt er weer aan. 6
Na een smerige, zwetende en snoeiharde vorige editie is Switch op 5 november in de WesterUnie er weer klaar voor. De WesterUnie heeft de vorige editie van Switch zijn industriële karakter laten gelden en dit was af te lezen in de ongelofelijke energie die van de artiesten en van het waanzinnige publiek afstoomde. Na deze donkere editie zal er weer wat kleur in deze locatie gebracht worden. Op vrijdag 5 november is het tijd om de energie te laten rollen, de hele nacht wel te verstaan. 4
Na een zeer geslaagde terugkeer van Circoloco naar Nederland op Woodstock 69 in Bloemendaal deze zomer, kondigt het meest beruchte concept van Ibiza nu twee nieuwe Nederlandse edities aan. 2
Switch
11 september 2010
Na een succesvolle editie in Paradiso keert Switch op zaterdag 25 september terug naar hun vertrouwde locatie in de WesterUnie. Deze industriele locatie gaat de perfecte symbiose vormen van plek en geluid voor deze avond. Industrieel, rauw en stevig met een extra dikke T! Nationale en internationale techno grootheden zullen deze editie energiek en met veel passie tot een waardig einde weten te brengen, een passie waar Switch voor staat! Ze gaan het dak er gewoon nog maar een keertje vanaf blazen. Het wordt weer een avond genieten van pure muziek! 6
Aanstaande zaterdag, 11 september, presenteert Armada Music wederom een editie van Armada Night in de WesterUnie! Met het beste DJ talent van nu op de line-up, wacht het label je op met knallende setjes van Ørjan Nilsen, Tenishia, RAM en ElSandro. Dus ben je in de buurt van Amsterdam, of heb je zin in een topavond, dan ziet Armada jou zaterdag op de dansvloer! 9
Zaterdag 30 oktober kan Amsterdam weer massaal Halloween vieren in de WesterUnie op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein. Net als vorig jaar dreigt dit feest weer het Halloween feest van Nederland te worden. Althans: dat mag toch verwacht worden met dit feest, deze locatie en met ingrediënten als Nôze, Joost van Bellen en een 100% verkleed publiek. De organisatoren hebben een uitgekiende line-up samengesteld die staat als een huis en waarbij slechts één argument doorslaggevend was voor het boeken van de artiesten: het vermogen om feest te maken! In twee zalen (WesterUnie en WesterLiefde) kan er gruwelijk los gegaan worden. 4
Het Amsterdam Dance Event, beter bekend als Ade en dit jaar groter dan ooit, staat met een kloppend hart voor de deur van Amsterdam. Aanleiding voor Click om met een speciale Ade editie te komen om dit event van de toon te voorzien die het verdient. Click bundelt de krachten op vrijdag 22 oktober met het Berlijnse Get Physical label, Terminal M, AD Bookings, Hey! en Exprezz. Dat levert een selectie aan artiesten op die Amsterdam nog lang zal doen nasidderen. 3
Op zaterdag 11 september vindt er weer een nieuwe editie van Armada Night in de Amsterdamse WesterUnie plaats! Dance liefhebbers zijn uitgenodigd om dj's Tenishia, Ørjan Nilsen, dj RAM en ElSandro te komen aanschouwen. 5
Nu bijna alle (buiten)feestjes van Gem Summer Sessions achter de rug zijn en september weer voor de deur staat, gaat Gem Sessions over op het ‘diep-in-de-nachtwerk'. Gedurende de zomermaanden wekte dit in- en outdoor feest met fijne sets van verschillende DJ's veel muzikale energie op, op het Westergasterrein. 2
Of je nu flierefluitend van een festival afkomt en zin hebt in een dikke after, of dat je fris en fruitig popelt om een topnacht: Click XL (After the festivals) is het feest waar je moet zijn! Zaterdag 7 augustus wordt weer een moddervette editie van Click, in thuisbasis WesterUnie te Amsterdam. Net als op de voorgaande uitverkochte edities zullen wederom grote technohelden als Secret Cinema, Bart Skils, Anton Pieëte, De Man Zonder Schaduw en Dj Remy Unger hun opwachting maken. Dat wordt een grote euforische gezelligheid, techno pur sang. Handjes in de lucht en schreeuwen om meer tot 7 uur 's ochtends… 9
Switch is back
11 juni 2010
Zaterdag 19 juni 2010 is het weer een dag dat niets lijkt wat het is. Zon, zee en strand, niks aan de hand! Switch weet dan ook weer een lekker avondje te organiseren in de WesterUnie op het Klonneplein te Amsterdam, zodra de zon in de zee is gezakt. 5
Zaterdag 29 mei belooft het weer een heerlijke Armada Night te worden in de Amsterdamse WesterUnie. Dus heb jij nog geen ticket gekocht? Kom dan snel in actie en zorg dat je deze Armada Night niet mist! 3
Hemelvaartsnacht op woensdag 12 mei wordt ook dit jaar weer geclaimt door Rekorder 'Himmelfahrt' in de WesterUnie in Amsterdam. Na het uitverkochte succes van vorig jaar claimt Rekorder ook dit jaar je vrije Hemelvaartsdag. Met dat gegeven zal onder andere de Spaanse technogrootheid Alex Under samen met Nederlandse dj's en live-acts een extra lange editie een feit maken (tot 06:00 uur in de ochtend!). 1
De dagen zijn weer langer en de nachten worden weer korter. Voordat de zomer aantreedt wil 8Bit records voor het eerst in Nederland de zomer welkom heten. 3
Nog eventjes te gaan, maar zaterdag 8 mei 2010 is het dan eindelijk zo ver; Trance Nation in de WesterUnie in Amsterdam. En het beloofd niet zomaar een doorsnee feestje te worden, want deze editie staat in het teken van één van de internationale Trance toppers van dit moment; niemand minder dan Eddie Halliwell. 13
12inchCity, van Amsterdam tot Chicago en van Berlijn tot Havana, geen enkele stad zal meer veilig zijn voor de revolutionaire nachten. Een hagelnieuw concept waarbij we elke editie een inspirerende stad kiezen als thema voor de nacht. Met een constant opzwepende mix van techno, house en minimal dienen we één doel: Mensen helemaal los laten gaan. Geen braaf gelul en geen herhaling van wat al is geweest. Naast in de bekende clubs van Amsterdam geeft 12inchCity op bijzondere locaties feesten. 1
Aanstaande zaterdag 10 april zet Click onverminderd koersvast weer een dijk van een editie neer in de hoofdstedelijke WesterUnie. Na steevast uitverkochte edities met zo goed als alle groten der industrie achter de decks zullen nu Joris Voorn, Remy Unger, Anton Pieëte, Wouter de Moor en Philip Young het Click gevoel tot ongekende hoogten doen stijgen. 6
Op vrijdag 2 april 2010 begint je weekend met een reisje terug in de tijd, terug naar de periode waarin House nog wars was van muzikale grenzen en hokjes die pas jaren later getekend zouden worden. Multigroove neemt je mee naar de jaren ’88-’94, waarin feest nog gewoon feest was. En feest, dat gaat het tijdens Old Amsterdam zeker worden. 7
Click
18 maart 2010
Techno tot in iedere vezel van haar betekenis. Op zaterdag 10 april zet Click onverminderd koersvast weer een dijk van een editie neer in de hoofdstedelijke WesterUnie. Na steevast uitverkochte edities met zo goed als alle groten der industrie achter de decks zullen nu Joris Voorn, Remy Unger, Anton Pieëte, Wouter de Moor en Philip Young het Click gevoel tot ongekende hoogten doen stijgen. Een euforische editie, waar de voeten stevig op de vloer en de handen onafgebroken in de lucht zullen zijn. 3
Nog eventjes en dan is het eindelijk zover Rotzooii queensnight. De voorbereidingen draaien op volle toeren en er mag vanuit gegaan worden dat dit een unieke Rotzooii avond wordt. Evenals voorgaande edities wordt dit er weer eentje om nooit meer te vergeten. Rotzooii waagt zich op deze speciale en feestelijke editie aan een line up die niet te versmaden is. 3
Begin vorig jaar maakte Trance Nation na een paar jaar afwezigheid haar comeback in de Hemkade in Zaandam. Inmiddels vier succesvolle edities later, maakt Trance Nation op zaterdag 8 mei 2010 een uitstapje naar de WesterUnie in Amsterdam. En niet zomaar een uitstapje, want de traditionele Trance sound wordt deze avond gebracht door één van de beste Trance DJ's die over deze aardkloot rondloopt; niemand minder dan Eddie Halliwell. 19
Rockit meets Click
5 maart 2010
Morgen is het zover, dan zet de WesterUnie zich schrap voor een nieuwe editie van Rockit meets Click. Tijdens deze zomerse editie wordt rekening gehouden met een drukke aanloop en is het Westergasterras daarom geopend als extra chill area. De lasers en extra geluid zijn besteld: Er kan geknald worden! 4
Na een lange en koude winter wordt het hoog tijd dat het kwik in de thermometers gaat stijgen en kunnen de meesten niet wachten tot de lente begint. Maar voor het zover is hebben ze nog iets moois voor je in petto: het Intuition Winter Festival op zaterdag 13 maart in de WesterUnie & WesterLiefde in Amsterdam. Dus kom uit die winterslaap en zorg dat jij dit seizoen waardig afsluit met een verpletterend verjaardagsfeest ter ere van het vijfjarig bestaan van Intuition! 22
Timetable Optima Forma
17 februari 2010
Aanstaande vrijdag 19 februari begint je weekend optimaal als de WesterUnie te Amsterdam het decor is voor een nacht Trance zoals Trance bedoeld is. De DJs staan te popelen om hun melodische plaatjes vol opzwepende tracks weer op de draaitafels te leggen met slechts één gezamenlijk doel; de hele WesterUnie op zijn kop zetten met Trance in haar meest energieke vorm: Optima Forma! 8
Cluster
17 februari 2010
Een goed initiatief begint met een leuke locatie, fijne acts en gemotiveerde mensen die al hun ziel en zaligheid inzetten voor een dansbare avond en resulteert in Cluster, de vaste elektronische, maandelijkse vrijdag avond in de WesterUnie te Amsterdam. Na de eerste editie, Upon You Labelnight, wordt er op 12 maart wel heel erg bijzondere act neergezet; Nôze twee uur live! Nôze wordt bijgestaan door Johanna Mercker, Kevin Arnemann, Rein Dmitrischenko en Hangmat. 8
Intuition bestaat vijf jaar en dat kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom zal deze verjaardag groots gevierd worden met het Intuition Winter Festival op zaterdag 13 maart in de WesterUnie en WesterLiefde te Amsterdam. Wat voor heerlijks staat je deze avond te wachten? 6
Het vijfjarig bestaan van Rotzooii afgelopen zaterdag was zeer geslaagd! Alle dj’s, maar vooral het publiek hebben er weer een te gek feestje van gemaakt. Jullie zijn weer geweldig bedankt daarvoor! Maar ze gaan gewoon door: de voorbereidingen voor queensnight zijn alweer in volle gang gezet en is inmiddels vaste prik op het Rotzooii-programma. 6
Na de Melkweg, Club Chi, de Supperclub Cruise en de MS Stubnitz is het op vrijdag 2 april 2010 de beurt aan de WesterUnie om onderdak te bieden aan hèt house classics feest dat de gouden herinneringen aan de jaren ’88-‘94 weer laat oplaaien. Hier waan je je terug aan de wieg van de Nederlandse House-scene, in een tijd waar muzikale grenzen en hokjes nog niet getekend waren en de geest van de underground nog levendig en ongehinderd rondwaarde in de verlaten uithoeken van onze hoofdstad. 12
Rotzooii
2 februari 2010
De voorbereidingen voor Rotzooii lopen voorspoedig en de kaartverkoop loopt lekker door. De lasers, ledballen, ledstrips en extra geluid zijn besteld, het wordt wederom een mooi spektakel! Lockerboxen zijn aanwezig dus er is geen reden om onnodig kou te lijden onderweg! 11
De WesterUnie gaat van start met Cluster, een avond die vol staat met gerenommeerde House en techno acts. Cluster is een initiatief vanuit de WesterUnie is samenwerking met een aantal Amsterdamse dj’s, producers en organisatoren om maandelijks de vrijdag avond naar een stuwend hoogtepunt te brengen. Waarom het weekend pas beginnen op zaterdag? terwijl dat ook op de vrijdag kan! 2
Rockit meets Click
27 januari 2010
Na een periode van bijna twee jaar slaan Rockit en Click de handen weer ineen. En net als toen strijken de twee organisaties op 6 maart aanstaande neer in één van de mooiste Techno locaties van Amsterdam, de WesterUnie, op het Westergasfabriekterrein. 11
Tel drie jaar succesvol technofeesten organiseren, vijf internationale topartiesten en nog altijd een van Amsterdams dikste danslocaties bij elkaar op en trek dat vervolgens door tot zeven uur in de vroege ochtend. Jazeker, Het gaat hier over het driejarige verjaardagsfeest van Click. Zaterdag 20 februari in de Amsterdamse WesterUnie. Paul Ritch, Slam, Okain, Remy Unger en De Man Zonder Schaduw verzorgen het muzikale genot van deze nacht. Een vriendelijk, doch dringend technofeest. 13
Rotzooii
12 januari 2010
Rotzooii komt keihard terug en viert 6 februari haar vijfjarig bestaan in de WesterUnie met een knaller van een line up! Het is alweer een tijdje geleden maar het is het wachten dubbel en dwars waard geweest. S.E.Productions gaat er weer vol tegen aan met drie Rotzooii edities in het jaar 2010. Bij de eerste aftrap gaan we terug in de tijd met artiesten die vanaf het begin van het Rotzooii tijdperk een bijdrage hebben geleverd aan een aantal legendarische avonden. 17
Op vrijdag 19 februari 2010 is de WesterUnie in Amsterdam voor de tweede keer het Walhalla voor tranceminnend Nederland als Optima Forma er weer neerstrijkt. Na de vorige uitermate geslaagde editie in de WesterUnie kan een vervolg in deze toplocatie immers niet uitblijven. Zet je schrap voor een wervelende avond die de bittere kou buiten als sneeuw voor de zon uit je gedachten laat verdwijnen. 15
Alle feestdagen zijn achter de rug zijn en iedereen heeft langzaam aan het jaartal 2010 kunnen wennen. En dus wordt het tijd om het nieuwe jaar op gepaste wijze in te luiden! Op zaterdag 30 januari vindt dan ook in de Amsterdamse WesterUnie de allereerste Armada Night van 2010 plaats. 4
Generations of Love
22 december 2009
De feestdagen komen eraan en Chemistry is er fier op om de tweede wintereditie van Generations of Love te kunnen aankondigen. Vorige zomer begonnen als succesvol ‘boutique’ zomerfestival en op tweede kerstdag 2008 zag de wintereditie in de WesterUnie het (kerst)licht. De kerstsfeer moet wat dat betreft vooral worden bevestigd door het ‘We Come Together’ gevoel inhoud te geven.
Generations of Love
11 december 2009
Pompoen met coquille en vinaigrette van granaatappel, geconfijte zuurkool met een worstje van Iberico en truffelschuim, fazantenborst in spek gebakken met gecaramaliseerde witlof, appel en eigen jus, een Brioche met vijg en Sachertaart met granité van glühwein en stracciatella van mascarpone. In het kort gezegd komt het daarop neer als je komt eten in het Westergasterras, voorafgaand aan het Generations of Love feest op tweede kerstdag. Speciale dinner & dance arrangementen zijn hier verkrijgbaar.
In Charge
10 december 2009
Aanstaande zaterdag presenteert DJ-Award winnaar 2009 Marco V. (Best Tech House DJ) presenteert in samenwerking met First2Dance in de WesterUnie te Amsterdam In Charge. 3
Generations of Love
1 december 2009
De feestdagen komen eraan en Chemistry is er fier op om de tweede wintereditie van Generations of Love te kunnen aankondigen. Vorige zomer begonnen als succesvol ‘boutique’ zomerfestival en op tweede kerstdag 2008 zag de wintereditie in de WesterUnie het (kerst)licht. De kerstsfeer moet wat dat betreft vooral worden bevestigd door het ‘We Come Together’ gevoel inhoud te geven. 2
Tijdens oudejaarsnacht op donderdag 31 december is de grootste Knalfuif van Nederland te vinden op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. De WesterUnie organiseert daar in vier zalen (waaronder het bijzondere Transformatorhuis), in samenwerking met Rekord3r en DIEP XL, een groot Nieuwjaars event vol toeters, bellen, decors, acts, goede muziek en al het andere wat je kunt verwachten van een echte Knalfuif.
De derde editie van Optima Forma komt zo stilletjes aan wel heel dichtbij. Op vrijdag 27 oktober barst het feestgedruis immers al los in de hoofdstedelijke WesterUnie. Het is nu dan ook de hoogste tijd om de time-table te presenteren, zodat je er zeker van kunt zijn dat je jouw favoriete DJ niet mist. Tijdens Optima Forma draait het immers om de DJ’s en hun muziek, zonder verdere poespas en tierlantijnen. 10
In Charge
7 november 2009
First2Dance presenteert in samenwerking met Marco V op zaterdag 12 december in de WesterUnie in Amsterdam een nieuw concept, In Charge! 6
Ondanks dat velen van jullie ongetwijfeld nog herstellende zijn van een overweldigend ADE is het zaterdag tijd voor Cadenza night. Een avond die in de WesterUnie in Amsterdam geheel in het teken zal staan van een 5 uur durende set van Cadenza-baas Luciano! 13
Pure Passion
3 november 2009
Begin dit jaar gooide het nieuwe houseconcept Pure Passion hoge ogen door de Amsterdamse hotspot WesterUnie gelijk de eerste editie uit te verkopen. Alle 3 de zalen stonden bomvol houseliefhebbers en dj’s als Kerri Chandler, Benny Rodrigues en Chuckie zorgden voor de ultieme house vibes. Het werd een nacht vol muzikale uitspattingen, flirtende singles en hete onderonsjes, waarbij “golden boys” Sunnery James en Ryan Marciano voor een spetterende afsluiting zorgden. 1
Click
3 november 2009
De Amsterdamse WesterUnie maakt zich op voor een nieuwe editie van Click. Van het internationaal gerespecteerde Border Community geeft de Canadese Fairmont acte de presence. Live. Click helden van Nederlandse bodem, Remy Unger, De Man Zonder Schaduw, Wouter de Moor en Ille Bitch scharen zich achter Fairmont en tillen deze editie over de grenzen van alles wat gangbaar is. 6
Über Hip
1 november 2009
Vroeger was je met slechts een kort rode Michael Jackson jasje al snel heel hip. Als je er dan ook nog een wit handschoentje bij droeg was je echt helemaal de shit. Tegenwoordig is het niet zo eenvoudig meer om hip te zijn, laat staan Über hip. De scheidingslijn tussen hip en geeky is flinterdun en verwarrend. 1
Halloween Amsterdam
9 oktober 2009
Op zaterdag 31 oktober 2009 wordt Halloween groot en spectaculair gevierd in Amsterdam. Ex Porn Star, Chemistry en de WesterUnie slaan de handen ineen en hebben het plan opgevat om het Halloween feest van Amsterdam te gaan neer zetten in 3 zalen op het Westergasfabriekterrein. Quentin Tarantino’s film “From Dusk Till Dawn” zal als inspiratiebron dienen voor een wild feest met alles erop en eraan. 4
Aan alle eigenwijze mensen! Zijn jullie er klaar voor? Maar dan ook echt klaar? Want Eigenwijs! hebben nieuws met een hoofdletter N! Eigenwijs!, het feestje waar alle gekheid telkens weer van het stokje afgegooid wordt, het enige ekte, ekte feestje van Amsterdam. Het feestje waar je gek bent als je normaal bent. Dat feestje dus, gaat verhuizen! 1
dEen unicum… All is One, Dekmantel en Bar27 onder één dak! Op donderdag 22 oktober organiseren zij ADB 2009 in de WesterUnie, WesterLiefde en het Westergasterras. De drie organisaties zullen voor het eerst hun krachten bundelen tijdens het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event. De line-up wordt verzorgd door Isis vanuit All is One, aangevuld met de visies van de jeugdige talenten uit de stallen van Dekmantel en Bar27. 1
Het heeft even geduurd maar na lang puzzelen is de timetable eindelijk rond voor Click ADE 2009 in de WesterUnie. De WesterUnie is op deze zinderende vrijdagnacht van 23 oktober het kloppende en bonkende hart van de dansende hoofdstad. Met een line-up die een paar van de hardst werkende artiesten in de industrie vertegenwoordigt en vooral een fijne combinatie van de beste house en techno is dit een editie waar niemand om heen kan. 18
ADB 2009
4 oktober 2009
Een unicum! All is One, Dekmantel en Bar27 onder één dak. Op donderdag 22 [party=164690] organiseren zij All is One in de WesterUnie, WesterLiefde en het Westergasterras te Amsterdam. De drie evenementenorganisaties zullen hun krachten bundelen tijdens het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event. 1
Afgelopen maart lanceerde het Zwitserse label Cadenza samen met Evotions haar eerste clubavond in Amsterdam. Cadenza Night met frontman Luciano veroverde die avond de harten van de bezoekers. Een volle WesterUnie, blije gezichten en uitstekende reacties, hebben ervoor gezorgd dat acht maanden later het vervolg op deze succesvolle avond een feit is. 7 november geeft Luciano een vijf uur set weg in de Amsterdamse WesterUnie. Een koude herfstnacht verandert dan in een warme zwoele zomeravond en dat vindt niemand erg! 19
Op vrijdag 27 november 2009 vindt alweer de derde editie van Optima Forma plaats, deze keer in de WesterUnie te Amsterdam. En net als de voorgaande edities heeft Optima Forma ook deze keer veel muzikaal spektakel voor je in petto. Na twee dampende edities met internationale toppers als Cor Fijneman, Mark Sherry, Signum en Tenishia is het deze keer de beurt aan helden als Fausto, Ram en Jochen Miller om van Optima Forma een geweldige avond te maken. 21
Loveland ADE special
24 september 2009
Net als afgelopen jaar is Loveland tijdens de komende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) weer aanwezig met ‘FIRE!’ en ‘T-Dansant’. Deze twee populaire concepten zullen verenigd worden op zaterdag 24 oktober. 1
Rekord3r keert weer terug op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein. Zaterdag 26 september viert het daar in de WesterUnie haar 3 jarig bestaan. Net als de grote editie tijdens Hemelvaart wordt er weer verwacht dat er groots uitgepakt gaat worden met het thema ‘World of Wonders’. Speciaal hiervoor zijn bijzondere gasten uitgenodigd. Zo staat de populairste live-act van dit moment genaamd Nôze uit Frankrijk op het programma en wordt de Roemeense house held Rhadoo ingevlogen naast Nederlandse helden als Lauhaus, Isis en Olene Kadar. Verwacht ook weer mooi decor, acts en vergeet de dresscode niet: verkleed je als een sprookjesverjaardag! 2
Zaterdag 3 oktober is het zover: Roger Sanchez komt met Release Yourself naar Amsterdam! De WesterUnie zal het toneel worden van een 6 uur durend feest waarbij de S-Man van begin tot eind de zaal gaat rocken. Maar dat is niet alles: de andere zaal, de WesterLiefde, zal gehost worden door Stealth Live!, het internationaal succesvolle event van Roger Sanchez’ label Stealth Records. Dit belooft DE Ibiza reünie van dit jaar te worden 2
De grootste locatie van Amsterdam. Negen internationale klinkers van namen. 18 zwaargewichten in totaal, waarvan 6 live en direct in je gezicht. Het dikste lichtplan dat de locatie ooit is overkomen. Een fenomenale rug aan rug krachtmeting tussen drie grootmeesters uit de hogere regionen der Techno. Dit alles tegen een prijskaartje om je stuk op te lachen. Het gaat hier over Click ADE 2009. Op vrijdag 23 oktober barst dit knetterende scherpgeschut oorverdovend los in de hoofdstedelijke WesterUnie. 11
De zomer komt tot een eind en in Ibiza zijn de rookwolken nog net niet opgetrokken. Nog maar een paar weken in Amnesia en Roger Sanchez’ Release Yourself zal zijn hoogtepunt kennen met een daverende closing party op 15 September. Heb je geen geld om naar de closing op Ibiza te gaan? Maakt niet uit! Want na lang wachten is het tijd voor een nieuw Release Yourself event in Nederland. 8
Nog geen week na de heerlijke tweede editie van A day at the park is iedereen op kantoor alweer druk bezig. Geen tijd om na te genieten want het najaar wacht en dit betekent dat de mouwen weer worden opgestroopt. Speerpunten zijn in oktober de ADE-weekender (vorig jaar een groot succes) en in december het vervolg van Time Warp NL waarbij nu de laatste hand wordt gelegd aan wederom een knaller van een line-up. Maar ook de tweede edities van Karotte's Kitchen en Cadenza Night mag je niet missen! Bij deze een overzicht: 28
Genoeg toffe feesten, festivals en beachparties deze zomer, maar Armada Music kijkt stiekem toch het meest uit naar het einde van de zomer. Vlak na zonsondergang op 12 september vindt namelijk de tweede Armada Night van 2009 plaats. Andy Moor, Josh Gabriel, Robert Nickson en ElSandro zijn de 'lucky 4' om deze warme zomer met een nog heter hoogtepunt af te sluiten. 9
Kwaliteitsleider Renaissance host op 11 juli dit jaar weer de meest spraakmakende area op Dance Valley. Grootmeesters als Sasha, Hernán Cattáneo en Dave Seaman vertonen hun kunsten aldaar. Na dit spektakel in Spaarnwoude verhuist Renaissance naar binnen voor een op papier geweldige afterparty. De WesterUnie in Amsterdam vormt het passende decor, en Eelke Kleijn is de talentvolle headliner uit eigen land. 11
Wake up
26 juni 2009
Zaterdag 27 juni Wake up! Tot maar liefst 7 uur in de ochtend doorknallen met 12 artiesten van eigen bodem. Aan het einde van je festivaldag of aan het begin van je avond staat je namelijk een knallende avond te wachten. In de vertrouwde Amsterdamse WesterUnie naast de gashouder zetten de organisaties Chemistry en Exprezz een rijtje technohelden voor je neer om U tegen te zeggen. 1
Wake Up!
18 juni 2009
Op zaterdag 27 juni zijn Nederlands populairste techno en tech-house minded artiesten te vinden in de WesterUnie in Amsterdam. Tijdens het event Wake Up! brengen de organisaties Chemistry en Exprezz artiesten als Polder ‘live’, Remy Unger, Juan Sanchez, Jerome, De Man Zonder Schaduw, Wouter de Moor, Ille Bitch, Boris Werner en vele andere, onderverdeeld in drie zalen. 8
Renaissance is een van de belangrijkste dancelabels ter wereld en host jaarlijks een area op Dance Valley. Dit jaar op 11 juli met onder andere grootmeesters als Sasha, Hernán Cattáneo en Dave Seaman. Daarna verhuist het Renaissance circus naar de WesterUnie te Amsterdam. Op 11 juli draaien voor Renaissance in de WesterUnie te Amsterdam: Marcus James GB, Cosmonauts GB en Eelke Kleijn. 18
Na drie maanden zwangerschap wordt Switch in juni 2008 geboren in een loods in Amsterdam-Noord. De vier trotse vaders Staas, Sybren, Wim en Menno tonen hun pasgeborene aan een zaal vol ravende lui. 10
Click geeft je iets om naar uit te kijken. Aan het eind van de maand staat je namelijk een knallend hard weekend te wachten. In de vertrouwde Amsterdamse WesterUnie en op het Bloemendaalse strand zet Click een rijtje zware technohelden voor je neer om U tegen te zeggen. 7
Click geeft je iets om naar uit te kijken. Aan het eind van de maand staat je namelijk een knallend hard weekend te wachten. In de vertrouwde Amsterdamse WesterUnie en Woodstock 69 op het Bloemendaalse strand zet Click een rijtje zware technohelden voor je neer om U tegen te zeggen. The Advent (Live), Alexi Delano, Heiko Laux, Michel de Hey, Remy Unger, Secret Cinema, Wouter de Moor en Stefano Richetta om er wat te noemen. Lekker feesten! 8
Rekord3r is dit jaar in de nacht voor Hemelvaart op woensdag 20 mei te vinden in de WesterUnie in Amsterdam. Na de uitverkochte editie in Rotterdam en de bizarre opkomst tijdens Koninginnenacht wordt ook deze keer de toon gezet met het thema World of Wonders: een droomwereld waar de realiteit niet bestaat. Muzikaal gezien vertaalt dit zich in drie internationale klappers van de populairste communes van dit moment: M_nus en Cocoon. Verdeeld over twee zalen worden zowel Gaiser ‘live’, Barem en Tobi Neumann ingevlogen om een goed evenwicht te brengen in het brede genre van house, tech-house en techno. 5
Waar anders kun je zo vet hip zijn als in de WesterUnie, duhuh, je gaat niet vertellen dat je dat niet wist, toch? Sinds Ex Porn Star daar de moeilijk hip editie, kanshebber op de Gouden Kabouter Award voor beste nieuwe initiatief, gehouden heeft is de Unie synoniem geworden voor moeilijk hip. Het was in februari een daverend succes en een drukte van jewelste met druk paraderende moeilijk hippe mensen en dat smeekte om een vervolg. 5
Hier een nieuwe update wat betreft de voorbereidingen voor Rotzooii @ WesterUnie. Alles loopt op rolletjes en er wordt gewerkt aan een geweldige show. De artiesten kunnen niet wachten en hebben onwijs veel zin om zo een oer-Hollandse 'dance till you drop' feestdag van dichtbij mee te maken. De WesterUnie is natuurlijk een van de vetste rauwe locties van Amsterdam maar kaal is slechts maar kaal dus S.E.Productions heeft op deze speciale avond extra dik uitgepakt wat betreft licht en geluid. Want er moet natuurlijk wel geknald worden met zo een geweldige line-up! 4
Waar anders kun je zo vet hip zijn als in de WesterUnie, duhuh, je gaat me niet vertellen dat je dat niet wist, toch? Sinds Ex Porn Star daar de moeilijk hip editie, kanshebber op de Gouden Kabouter Award voor beste nieuwe initiatief, gehouden heeft is de Unie synoniem geworden voor moeilijk hip. Het was in februari een daverend succes en een drukte van jewelste met druk paraderende moeilijk hippe mensen en dat smeekte om een vervolg. Zaterdag 9 mei is de volgende moeilijk hip editie en aangezien Ex Porn Star last heeft van een enorme prestatiedrang wordt het dit keer dus niet heel gewoontjes 'moeilijk hip', maar 'nog moeilijker hip'. Is dit mogelijk vraag je je nu terecht af, want de laatste keer was al zo'n unicum dat je zou kunnen denken dat er na zoiets gewoon niks meer is. 8
S.E.Productions heeft maar weer eens het stof van het oer sterke concept Rotzooii geblazen. Koninginnennacht komt er weer aan, en zeg nou zelf. er is geen beter moment voor een Rotzooii party dan op deze uitgelezen dag die gecreëerd is om volledig los te gaan. De vooravond van de verjaardag van de koningin wordt ingeluid in een van de vetste underground locaties die Amsterdam rijk is namelijk de WesterUnie. De WesterUnie is een eeuwenoud pand die in een nieuw rauw jasje is gestoken. Er hebben inmiddels vele party’s plaats gevonden maar geen waren er zo leuk als Rotzooii vorig jaar met Karotte. De WesterUnie heeft sinds kort een nieuw geluidsysteem waardoor de diepe groovy sounds nu eindelijk tot zijn recht komen. 5
De officiële line-up van de Armada Night op 16 Mei in de WesterUnie te Amsterdam is zojuist bekend gemaakt. John O'Callaghan, Dash Berlin en ElSandro zullen het geluid van platenlabel Armada Music vertegenwoordigen. 11
Click heeft zich in zeer korte tijd opgewerkt tot een van de grotere spelers op het Techno speelveld. De programmering is altijd bijzonder in sync met wat er speelt en wie er toe doen, zonder dat het arrogant of hoogdravend wordt. Click is techno pur sang: een gemengde en relaxte crowd, losgaand op dikke en meeslepende muziek op een absolute oer feestlocatie. Ook deze editie zal weer volledig door het geluid gaan. Mis hem niet! 8
Aanstaande zaterdag beleeft Cadenza haar eerste officiele shownight in Nederland. De WesterUnie staat van 22.00 tot 05.00 uur geheel in dienst van het Zwitserse kwaliteitslabel van zomerkoning Luciano. 12
Bongo's en conga's, funk en rhythm en dat alles met een hypnotiserende kick eronder. Ja, het is 'getting late' met Luciano, die zijn labelmaatjes Reboot (live) en Mirko Loko meeneemt naar Nederland ter muzikale ondersteuning. Op zaterdag 7 maart beleeft een nieuwe internationale avond haar debuut in Nederland. 28
Ben je klaar met elke week dezelfde twintig platen en elke week dezelfde feesten? Zit je al geruime tijd te wachten tot het weer ergens gaat gebeuren? We've got news for you: Thunderclap is daar, Thunderclap is aan, Thunderclap is f@#$% hard! 3
Hoewel nog vers in het geheugen, is het toch alweer ruim vier maanden geleden dat Click een tot de nok toe gevulde Westerunie volledig ondersteboven keerde tijdens het Amsterdam Dance Event 2008. Click heeft voor zaterdag 21 februari wederom een dikke editie voor haar trouwe schare technofans samengesteld. 5
Fire
30 januari 2009
Op zaterdag 28 februari organiseert Loveland in de WesterUnie de eerste Fire! van 2009. Voor deze openingseditie heeft spreekstalmeester Marnix zijn eigen adressenboekje getrokken. Onder de categorie ‘talentvolle enfants terribles’ werden Jamie Anderson GB, Arjuna Schiks en Philip Young gevonden. Een editie met ballen dus. 2
Ballpark
27 januari 2009
20 februari 1547, Edward VI wordt gekroond tot koning van Engeland. 20 februari in 1872, het Metropolitan Museum in New York wordt geopend. 20 februari 2009, Ballpark opent haar deuren voor het eerst in Amsterdam. Ballpark kroont zichzelf tot koning van het Westerpark in Amsterdams meest industriële club: de WesterUnie. 5
Pure Passion
16 januari 2009
Wanneer je aan een willekeurige dj vraagt waarom hij of zij is begonnen met draaien, dan zullen er 9 van de 10 antwoorden dat het begon met de passie voor muziek. En dat is nou precies waar het om draait tijdens Pure Passion. Over 2 weken laat een batterij aan (inter)nationale top-dj’s zien dat ze nog net zo veel liefde voor de house hebben, als toen ze hun eerste plaatjes op hun zolderkamer probeerden te mixen. 4
Pure passion
26 december 2008
Kerri + Benny + Chuckie + Ricky + Sunnery = Passie! Wat hebben bovengenoemde heren samen gemeen? Ze hebben allemaal een passie voor HOUSE! En daarom staan ze ook gezamenlijk op Pure passion. Het nieuwe concept voor en door mensen die house een warm hart toedragen. Zaterdag 31 januari trapt “special guest” housegoeroe Kerri ChandlerUS uit de USA deze eerste editie af. Om in de authentieke warehouse sfeer te komen is de WesterUnie als locatie gekozen. Deze Amsterdamse hotspot is de ideale plek om op de New Yorkse (ware)house sound tot 06:00 uur in de ochtend uit je dak te gaan! 6
Op zaterdag 17 januari gaat voor Intuition Recordings een jaar vol met nieuwe uitdagingen van start. De WesterUnie was al eerder het decor voor de geweldige solo performance van Menno de Jong maar deze keer zal Menno niet als enige de unieke Intuition sound ten gehore brengen. Na een succesvol Intuition Summer Festival op het Bloemendaalse strand, een uitverkochte editie van de Intuition ADE Showcase in de Escape Studio tijdens het Amsterdam Dance Event en de geweldige performance van Menno de Jong tijdens Menno Solo is het weer tijd voor het Intuition Winter Event. Met namen als Jon O'Bir (VANDIT), Arnej (INTUITION) en natuurlijk Menno de Jong zelf zal Intuition Recordings het jaar spetterend beginnen!! 8
Nana-mas
18 december 2008
Chris Tietjen zal samen met de “mix-man-of-the-moment”, Cadenza’s Reboot een 5 uur lange set neerzetten om deze kerst in te luiden. 5
Crunc4Life
14 december 2008
Zet zaterdag 10 januari nu alvast in je agenda, want dit word een avond waar je bij moet zijn! Crunc bestaat alweer 4 jaar, is nog steeds verassend en vernieuwend en wil dit met jou vieren. Wie bij de voorgaande edities was, weet dat de verjaardag van Crunc een speciale avond is. Vol met verassingen, ook voor Crunc zelf. Na het succes van de andere verjaardagsfeesten op de Ocean Diva, in Panama en Hotel Arena gaat Crunc zijn 4-jarig bestaan vieren in de WesterUnie, WesterLiefde en het Westergasterras. Ben je al eens in deze locatie geweest? Dan begrijp je hoe moeilijk het is om dit te beschrijven. Indrukwekkend? Modern? Industrieel? Ruimtelijk? Spraakmakend? Uitstekend geschikt dus voor het feest van het jaar... Crunc4Life! 2
Generations of Love
12 december 2008
Op tweede kerstdag keert Generations of Love terug. Na het overweldigende succes afgelopen zomer kon het niet uitblijven. Geheim van het succes is muziek die meerdere generaties aanspreekt en zodoende het gevoel van saamhorigheid vergroot. En wie kan deze kernwaardes beter onderstrepen dan headliner van Generations of Love: Âme. 3
Le Soule
3 december 2008
Op zaterdag 13 december gebeurt er iets speciaals. De WesterUnie wordt de ziel van Amsterdam. Le Soule is terug! Dit keer niet in de Cineac, maar wees niet getreurd. Je zult je wanen in de sfeer van het romantische Parijs. Deze zwoele avond zal gevuld worden vol met romantiek, liefde, warmte en natuurlijk de heerlijke warme house beats van de DJ’s. Verwacht act’s, special performances en een heleboel gekkigheid. Een avond om nooit te vergeten. 3
Click Clock Clingeling
3 december 2008
In navolging van het overdonderende geweld op het tot nok toe gevulde Click feest tijdens het Amsterdam Dance Event krap twee maanden geleden, maakt de organisatie zich op voor een nog meeslepender en vooral intiemer spektakel. Op de familievrije spreekwoordelijke 3e Kerstdag hebben zij het Click Clock Clingeling festijn voor je op de planken staan. 1
Switch like never before
26 november 2008
De eerste editie was op 28 Juni 2008 in een oude loods op de Distelweg te Amsterdam Noord, waarbij iedereen compleet uit zijn dak ging. Krakende voeten van het dansen gingen al snel over naar de 2e editie op 19 September 2008 op de enige undergroundboot van Amsterdam, "The Stubnitz", waarbij Switchmusic de illegale kriebels weer even boven water liet komen en dat werd dan ook een spetterend succes en met nog swingende zeebenen op zoek ging naar de volgende locatie. 8
Generations of Love
21 november 2008
Ho Ho Ho. Op vrijdag 26 december komt Generations of Love terug! Het Festival dat afgelopen zomer zo goed werd ontvangen, strijkt op Tweede Kerstdag neer op het Amsterdamse Westergasterrein; in de gebouwen Transformatorhuis, Westerunie en de Westerliefde. Drie verschillende stages met elk hun eigen sferen maar toch samen door het kerstgevoel van verbroedering. Chemistry brengt dit alles met de toewijding die het Generations of Love Festival @ Blijburg zo speciaal maakte. En laten we eerlijk zijn; wat is nu een beter moment om dit geweldige gevoel met elkaar te delen en verschillende generaties samen te brengen dan met kerst. 3
Na de zeer uit de hand gelopen eerste twee edities in de WesterUnie en ‘koninginnenacht’ in Arena organiseren Karma & Rounders Productions: “STAMPPOT” deel drie! Op vrijdag 5 december zal het grote feestdagenfestival wederom gaat plaatsvinden in de WesterUnie en WesterLiefde! 2
Begin deze maand was het nog niet helemaal duidelijk of de nachtvergunning voor Menno Solo er nog zou komen. Inmiddels weten we het definitieve antwoord: de eindtijd voor het eerste solo optreden van Menno de Jong is verlengd! 7
Menno Solo
29 september 2008
Menno de Jong presenteert op zaterdag 8 november 2008 zijn eerste solo optreden. In de WesterUnie te Amsterdam staat voor de eerste keer de avond geheel in het teken van de sound van Menno de Jong. Een spectaculaire avond met een exclusieve lange set. 6
A Space Disco Inferno
27 september 2008
Volgens de insiders staat het vast: Space Disco is dè sound van 2009. All is One en Chemistry brengen deze spannende en nieuwste muziekstroming tijdens het Amsterdam Dance Event naar een bijzonder mooie locatie, namelijk het Westergas (-Unie, -Terras en -Liefde). Het niet te missen ‘A Space Disco Inferno’ vindt plaats op 25 oktober en komt met grote heren uit dè Space Disco wereld namelijk Prins Thomas en Todd Terje. Daarom, 25 oktober: Space op aarde. 6
Rekord3r
22 september 2008
Rekorder is jarig en dat moet gevierd worden! Zaterdag 27 september wordt feestelijk uitgepakt in Amsterdam op twee locaties (WesterUnie & Flexbar) tot wel 09.00 uur in de ochtend tezamen met twee muzikale grootheden van het grootse Border Community label. 2
Click ADE
19 september 2008
WesterUnie, de mooiste lokatie van Amsterdam, is al een jaar de thuisbasis van het feest Click. Door het enorme succes zal Click in 2009 elke maand terugkeren. Na de memorabele en uitverkochte Juni editie, komt Click dit jaar terug tijdens ADE 2008. Het vertegenwoordigt drie verschillende organisaties die conceptueel en muzikaal goed bij elkaar passen. De Amsterdamse agencies AD Bookings en Exprezz, samen met het Rotterdamse EC Records 7
Rekord3r
31 augustus 2008
Rekord3r is jarig! Al twee jaar lang bezoekt het Rekord3r mannetje steden als Rotterdam, Utrecht en Amsterdam en giet hij een fijne dosis vrolijkheid en funk over techhouse feestjes. Zaterdag 27 september wordt dit twee jarig bestaan waardig gevierd en trakteert Rekord3r op een portie van muzikale aard. De traktatie bestaat uit twee artiesten van James Holden’s Border Community label: Petter (Zweden) en Fairmont ‘live’ (Canada). Om de traktatie compleet te maken vindt het feest plaats op twee locatie’s (WesterUnie + Flexbar), tot 9 uur ’s ochtends waar men maar 1 kaartje voor hoeft te betalen! 4
De hele week ben je al ‘nice’ geweest. Keurig in pak of niet. Je moet je best doen om niet door de mand te vallen. En eigenlijk wil je maar één ding. Lekker feesten, flirten en plezier maken. Nu is er eindelijk de mogelijkheid om werk en privé te combineren: Nice or Naughty. 3
The Beginning
8 augustus 2008
Terugblikken op een magische tijd. Daar draait het om bij The Beginning ; het onderhand beruchte classics-feest, dat na Haarlem en Zaandam nu ook Amsterdam gaat veroveren. Grootste kracht is de periode ’89-’93 die op elke editie centraal staat, volgens organisator/dj Alexander Koning dé tijd dat dance nog één gezicht had. Van mellow, gabber, trance of techno, iedereen luisterde simpelweg naar house. Zaterdag 23 augustus is de dag dat deze magische tijd voor het eerst in de WesterUnie tot leven komt met gezichtsbepalende dj’s Per, Cellie, JP, Miss Monica, Michel Becks en Alexander Koning. 7
Vandaag presenteert Loveland Festival de time table van haar derde editie. Meer dan 70 dj’s en live-acts vullen het 13 uur durende programma. Verdeeld over 6 areas kun je van 10.00 ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds aan het prachtige natuurgebied van de Sloterplas genieten van een groots aanbod aan muziek. Maak dus alvast je eigen voorselectie en check meteen de time table! 30
Het eerste weekend van augustus staat onze hoofdstad in het teken van homoseksualiteit. Het is GayPride weekend in Amsterdam en dus kun je, al trots vierende, het hele weekend je lol op. Naast de canal parade kun je uiteraard terecht in de gaybars, clubs, en gayparty's. Op veel van deze grote feesten vind je musclemary's en opgepompte bovenlichamen zonder t-shirt, waar niet iedereen zich bij thuis voelt. Speciaal voor de mens die tijdens het uitgaan liever zijn of haar shirt aanhoudt, wordt Amsterdam dit jaar extra roze! 5
Deze afterparty zal een legendarische worden! Op nog geen 100 meter recht tegenover de geliefde gashouder zal het losgaan. Er zullen maar liefst drie ruimtes worden ingezet: De WesterUnie, De WesterLiefde en het Westergasterras en het feest zal minimaal tot 06.00 doorgaan en als klap op de vuurpijl zijn er nog meer artiesten bijgekomen op de line up. 37
De after van deze editie van Awakenings Festival zal een legendarische worden! Op nog geen 100 meter recht tegenover de geliefde gashouder zal het losgaan. Er zullen maar liefst 3 ruimtes worden ingezet: De WesterUnie, De WesterLiefde en het Westergasterras en het feest zal minimaal tot 06.00 doorgaan. 31
Love Revolution
25 mei 2008
Vrijdag 6 juni organiseren Lofi en Karma Productions de eerste editie van ‘Love Revolution’ in de WesterUnie op het Westergasfabriekterrein. ‘Love Revolution’ is het feest ter lancering van de gelijknamige mondiale parade tour. De Love Revolution truck is de enige Nederlandse truck die komende maanden op verschillende internationale love parades te zien zal zijn. 1
De zaden van House muziek, geplant door disco en grootgebracht door de pioniers in Chicago hebben een rijke jungle aan (sub) genres en spin-offs voortgebracht die tegenwoordig dance genoemd wordt. Sinds de tijd dat er sprake is van jeugdcultuur groeien verschillende generaties jongeren op met dezelfde muziekstroming die als oorspronkelijke boodschap verbroedering heeft 7
Na een zeer geslaagde eerste editie maken FCA en Exprezz zich op voor de tweede editie van Rockit vs Click, wederom in één van de mooiste locaties van Amsterdam: de WesterUnie op het Westergasfabriek terrein. Het doel? De eerste editie overtreffen natuurlijk. 4
Rekord3r en Vs. Ensemble slaan zaterdag 12 april de handen ineen voor het eerste pre-summer festival van 2008 op het Amsterdamse Westergasterrein. En met de weer alarmen en sneeuwstormen die om je oren vliegen is er deze eerste keer wijselijk gekozen voor een indoor spektakel en wel in drie locaties: WesterUnie, WesterLiefde en Flexbar. Artiesten als Johannes Heil, Isis, Melon, Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw en Bart Skils zullen voor een aangename lente bries zorgen op de drie dansvloeren. 6
Zaterdag 5 april is het zover, Project Aware organiseert dan de derde editie van Dance4Freedom, het feest voor iedereen die vrijheid belangrijk vindt! Dit keer zal het feest plaatsvinden in één van de mooiste locaties van Amsterdam, de WesterUnie, gelegen op het Westergasfabriek-terrein. Speciaal voor deze avond zal Jurlights de zaal volhangen met aanvullende techniek om alle party people te omringen met pompende bassen en mooie lichtshows! 1
Rockit (FCA) en Click (Exprezz) bundelen de krachten en gaan een samenwerking aan in een van de mooiste locaties in Amsterdam, de WesterUnie. 13
Op vrijdag 29 februari organiseert Loveland de eerste Fire!-editie van 2008. Voortaan zal niet Arena, maar de WesterUnie decor staan voor het bekende deepsound-geluid van Fire!. Op het podium tijdens deze kick-off staan drie internationale artiesten waarmee Loveland de harten van liefhebbers weer sneller zal laten kloppen: Aril Brikha CH LIVE, Rulers of the Deep (EST), DJ PRINZ BE en Marnix. 4
Andy Warhol Club
24 november 2007
Meubel Stukken organiseert in nauwe samenwerking met het Stedelijk Museum op wisselende lokaties en data Andy Warhol Club The Party. Na een aflevering waarbij de jaren ’60 in de Factory werden hervierd focust de Andy Warhol Club zich nu op eind jaren ’70 – begin jaren ‘80. 4
De laatste Rotzooii op de m.s Stubnitz was een zeer geslaagde editie wij willen jullie dan ook allen bedanken voor deze gezelligheid. Dit doen we d.m.v een speciale “one change only” actie voor de trouwe Rotzooii ganger en dit is iets wat je niet wilt missen. Rotzooii geeft namelijk een week lang 2 kaartjes voor de prijs van 1 weg bij Outland records op de Zeedijk in Amsterdam deze actie loopt tot 26 november dus wees er snel bij! 12