Partyflock
 

Click heeft programma ADE rond

gepubliceerd door , op
Click heeft programma ADE rond
29 september 2014
Click is tegelijk met ADE in een stroomversnelling geraakt de afgelopen jaren. Beide organisaties barsten uit hun voegen van kwaliteit en levenslust. Komende oktober bundelen ze traditiegetrouw weer hun krachten, wanneer Click tot haar jaarlijkse hoogtepunt komt tegen het decor van de jaarlijkse ADE festiviteiten. Samen met bondgenoten AD Bookings, HEY! en IDoubleyou worden 4 zalen van thuisbasis WesterUnie maximaal geprogrammeerd met een megalomane line-up. Click ADE presents..

Nieuws. Het grote ADE nieuws is de geboorte van Click Records. Dit wordt gevierd met Gabriel Ananda en Stephan Bodzin. Ananda sloot de zomer af voor Click at the Beach closing. Hij is een van de artiesten die inmiddels het Click geluid ademt. Dolle pret. Lang verwacht en daarom speciaal op deze fijnproevereditie is Stephan Bodzin. De vrolijke fluiter die subtiel, doch met de snelheid van een komeet het internationale technolandschap aan het veroveren is. Vanuit NYC door Zuid-Amerika en met liefde in Amsterdam. Zonder twijfel een van de meest robuuste namen van het moment. Techno op ramkoers.

AD Bookings en Click delen een warme ADE geschiedenis. AD Bookings gooit dit jaar olie op het vuur met The Advent en Sterac. The Advent is zowel het boegbeeld van techno toen en nu in zijn geheel, als Click, AD Bookings en de Click ADE editie samen. Vlammen zonder rook. Sterac is een van de krachtigste alter ego's van 's Neerlands techno icoon Steve Rachmad. Achter deze naam kwam onlangs nog het niets ontziende Rotary uit op Klockworks. Verwacht van Sterac op deze ADE editie waar Rachmad voor staat. Techno zonder omwegen, noch uitwegen.

Een uitweg in de Hey! zaal zal ook ver te zoeken zijn. Met als headliners naamgever Michel de Hey en house gangster DJ Sneak. Click ADE + Hey! + DJ Sneak betekent onbegrensd hard gaan met een warm hart. Sneak gaat dat al sinds 1983, beïnvloedde artiesten als Daft Punk en Basement Jaxx onderweg en staat vandaag de dag van Ibiza tot NYC net zo hard te knallen achter de decks als achter de grill, zijn 2e grote passie. Sneak brengt house met een H. Michel de Hey voert vanzelfsprekend mede zijn eigen zaal aan. Net als Sneak actief sinds de jaren 80 zonder aan relevantie ingeboet te hebben. Van de Hey geen gangster House, maar techno zonder pardon.

Geen Click zonder vrouwelijk tegenwicht op het mannelijke spierballenvertoon. Idoubleyou viert de 5-jarige verjaardag met een van Amsterdams meest tot de verbeelding sprekende namen van haar house geschiedenis: Isis. Nog altijd even muzikaal begaafd en gevat als toen ze begin jaren negentig vanuit de Chemistry nachten het toneel betrad om niet meer te verlaten. Een dame die tussen de big boys altijd haar rug recht gehouden heeft en haar publiek betovert met een mix van diepzinnige tech-house en hypnotiserende elektronische poëzie.

Dat is de kracht van Click ADE. Die betoverende mix van organisaties en hun artiesten die de elektronische muziek vooruit brengen terwijl ze aan het werk zijn. Vier zalen dik geprogrammeerd met louter klinkende namen en alle versies elektronische muziek die er anno eind 2014 toe doen. Techno en house van de meesters die het gevormd hebben en in iedere nieuwe set zonder concessies vooruit stuwen. Click ADE 2014 legt de lat ongrijpbaar hoog. Zoek als bezoeker niet verder. Op vrijdagnacht gaat het in de Amsterdamse WesterUnie tot het ochtendgloren los zoals niet eerder gedaan. Een nacht pulserend op het geluid van passie.

1 opmerking

 
The advent!