Partyflock
 

Anthony Rother bij Rockit in Westerunie
Terugkeer van een electro-legende

gepubliceerd door , op
ROCKIT
8 februari 2011
FeestROCKIT · Anthony Rother
Datumzaterdag 5 maart 2011
WinactieROCKIT actiegesloten
LocatieWesterUnie Site
Begin deze maand was het Michel de Hey die een stijf uitverkochte WesterUnie op zijn kop zette. Zaterdag 5 maart 2011 brengt Rockit een nieuwe held ten tonele: Anthony Rother! Een levende electro legende, vorig jaar nog een waanzinnig succes scorend met zijn album Popkiller 2, wordt deze avond bijgestaan door Hollandse helden als 2000 and One, Terry Toner en Johanna Mercker. Oftewel, een intiem voorproefje van wat je deze zomer op de festivals te wachten staat!

Was het niet Free Your Mind Festival in 2006 waar Anthony Rother de planken van het podium rockte? Twee jaar later, in 2008, deed hij dat op hetzelfde festival nog eens dunnetjes over. De voorman van het beruchte Datapunk-label staat bekend om zijn strakke, compleet eigenzinnige electrosound, niet te vergelijken met welke techno-, house- of electro-artiest. Niet verwonderlijk dat de Frankfurter deze zomer wederom zal schitteren op twee FCA-festivals: Free Your Mind en Rockit Open Air.
In aanloop naar deze shows presenteert FCA-Music op zaterdag 5 maart een veelbelovende live-set van Anthony Rother in de altijd sfeervolle WesterUnie. Noem het een intieme setting, een voorproefje van het festival of simpelweg een dik feest. Met verder namen als 2000 and One, Terry Toner, Gideon Bouwens, Johanna Mercker, Victor Badoux en Mulder op het affiche, belooft deze editie van Rockit simpelweg een legendarische te worden.

2000 and One is al een headliner op zich. Het opperhoofd van Amsterdamse labels als 100%Pure en Remote Area heeft een reputatie van de kleinste clubs tot de grootste festivals in binnen- en buitenland. Diepe techhouse met invloeden uit Chicago en minimal techno, een oudgediende en nog altijd één van de grootste producers die de Nederlandse technoscene heeft voortgebracht. Op Rockit sluit hij de avond af.
Voorafgegaan door Terry Toner (Electronation), die hard op weg is eenzelfde status te verkrijgen. De Amsterdammer maakt al jaren indruk met zijn producties en ijzersterke dj-sets doorspekt met house en oldskool electro. Samen met talenten als Gideon Bouwens en Johanna Mercker (te horen in de tweede zaal van de WesterUnie) vormt hij de ideale omlijsting van deze muzikale editie van Rockit.

Anthony Rother
Het hart van de avond is echter voor Frankfurts electroheld Anthony Rother. Zijn livesets zijn berucht; synthesizers en vocalen klinken live vanaf het podium. De muziek is hierbij een eigenzinnige, door hemzelf omschreven 'Datapunk sound', rauwe electro met emotievolle klanken.

Een geluid dat teruggrijpt op de begindagen van moderne electro, eind jaren 90, toen Rother de toon zette met debuutalbum Sex With The Machines. Daarna slingerde hij via eigen labels als Psi49net en het nog altijd invloedrijke Datapunk vele electroklassiekers de dansvloeren op, vorig jaar bekroond met album Popkiller 2 (in een poll van het Duitse blad Raveline nog uitgeroepen tot nummer 2 album van 2010).

Kortom, techno, house en electro met een vooruitziende blik, het belooft een heet nachtje Rockit te worden.

Kaartverkoop: € 15,- via de sites www.rockit.nl en www.fca.nl of bij alle Primera winkels in het land.
Binnenkort meer info over de festivals, houd hiervoor de websites in de gaten! www.freeyourmindfestival.nl | www.rockit.nl

7 opmerkingen

Anthony Rother vet!
Artiest Aizito
Jaaaa enorm veel zin in, Live is het helemaal een held die Rother! Niet te missen
Anthony Rother! Vet hoor...
:)!
Vind ik leuk!