Partyflock
 

Click is op stoom

gepubliceerd door , op
Click
21 september 2010
Click is op stoom. Na een reeks van volledig uitverkochte edities met als klap op de vuurpijl de ADE 2010 special samen met Get Physical, HEY! en AD Bookings, maakt de hoofdstedelijke WesterUnie zich op voor de volgende Click. Vanzelfsprekend staat er deze nacht een rotsvaste line-up voor het publiek klaar met toonaangevende en klinkende namen en, nog belangrijker, een geluid kenmerkend voor Click: koersvast, verfrissend, grenzeloos en eerlijk. Op zaterdag 11 december blazen Gaiser (live, Minus Records, DL), Johnny D (live, Oslo Records, DL), Remy en Wouter de Moor hun muziek de ruimte in tijdens Click in WesterUnie, Amsterdam.

Gaiser, alias Gaiser, kan zonder schroom gezien worden als een van de meest relevante namen in het internationale technolandschap. De beste man groeide op in Detroit, waar hij als jong adolescent de punkscene abrupt inruilde voor de pure, onconventionele klanken van techno na het bezoeken van een underground technofeest, waar o.a. toekomstig collega Ritchie Hawtin zijn kunsten achter de decks stond te vertonen. Dat was liefde op het eerste gezicht en een vruchtbare carrière in elektronische muziek was vanaf dat moment een feit. Op het moment van schrijven reist Gaiser als Integraal onderdeel van het gezaghebbende Minus vanuit Berlijn de wereld over om zijn klanken te verspreiden. Hij bezit het vermogen zijn stemmingen en emoties te kanaliseren en direct via zijn computer om te zetten in geluid. Dat geluid bestaat uit onweerstaanbare drumpatronen, delicate melodieën, dramatische atmosferische wisselingen en een instinctief en direct contact met zijn publiek en de sfeer. Naast natuurlijk dikke releases op Minus (Unstable Witness, Static Level, Flashed EP), verschijnen Gaiser's producties op de labels Answer, Neural Block en Eye Contact. Een naam die zijn muziek live perfect tot leven laat komen in een ruimte als WesterUnie.

Op deze kraakheldere Click-editie staat er nog een andere klinkende Duitser achter de decks. Vanuit zuid-westelijk Duitsland, het nieuwe innovatieve centrum van elektronische muziek met labels als Cécille, 8bit and Deep Vibes, komt Johannes Debese, aka Johnny D, ook live zijn ding doen. Debese is het gezicht van de wederopstanding van (deep-)house en de omarming ervan door een continue organische technoscene. Zijn producties en remixes verschijnen op labels die stretchen in stijl tussen Matthias Tanzmans Moon Harbour tot Defected in the House. Vooral de laatste maanden gaat Debese als een komeet, van Ibiza tot het kloppende technohart van Berlijn. Met zijn track ‘Orbitalife' bestormde hij vele toonaangevende hitlijsten en pakte hij de aandacht van grote artiesten van over de hele wereld vast. Zijn geluid kenmerkt zich door buitengewone effecten met percussie en vocal samples samengebonden in zijn karakteristieke loop-stijl. Johnny D is een naam waarvan we dit clubseizoen veel kunnen verwachten. Eerst dus live en direct op Click.

De brug van Johnny D naar Click's solide residents Remy en Wouter de Moor is makkelijk gemaakt. Het zijn alle drie artiesten met een open benadering van het begrip elekronische muziek en daarmee niet makkelijk, en liever ook niet, in een hokje te stoppen. Koersvaste warme klanken met ballen is misschien een heldere treffer. Remy is een artiest van het eerste uur en daarmee een vakman pur sang. Als resident van Click komt hij heel goed tot recht met zijn tech-house geluid en kwaliteit de dansvloer op volle toeren te krijgen, zonder out of tune te raken met de buitenlandse, vaak meer minimale geluiden. Een dj zoals het hoort: een artiest en gangmaker. Ook Wouter de Moor weet de gang er altijd weer meer dan goed in te houden. De energie vloeit vanaf de eerste tot de laatste plaat de zaal in en vult die tot ieder hoek en gat volledig op met zijn pompende geluid in een opwaartse spiraal van ingetogen house tot warme techno, doorspekt met dikke eigen producties.

Relevante elektronische technogeluiden, live en direct in de industriële Amsterdamse WesterUnie. Artiesten die weten waarmee en voor wie ze bezig zijn, volwassen licht en geluid en een toegewijd publiek. Onder het mom van je bent zo goed als je laatste editie gaat Click zaterdag 11 december zonder er doekjes om te winden te toon weer oorverdovend aangeven. Vanuit Duitsland met Gaiser en Johnny D en van eigen bodem de helden Remy en Wouter de Moor. Een nacht die je op zal pakken met house en tot vroeg in de morgen zal laten bewegen op techno in al zijn vormen.

Zorg dat je erbij bent!

2 opmerkingen