Partyflock
 

Click loves Minus

gepubliceerd door , op
Click
7 oktober 2011
FeestClick · Minus live showcase
Datumzaterdag 12 november 2011
LocatieWesterUnie Site
Click raast in volle vaart door het najaar. Na de Click ADE 2011 special geeft de vrolijkste techno-organisatie van Nederland de feestganger geen adempauze. Op zaterdag 12 november doet Click een gezamenlijke vreugdedans met het gezaghebbende Minus tijdens een live showcase in de Amsterdamse WesterUnie. Met Minus komen Marc Houle, Heartthrob en Ambivalent mee, Click wordt bijgestaan door onze eigen Wouter de Moor. Een editie op het scherpst van de snede waarmee Click de muzikale lat weer hoger legt. Click presents Minus live showcase.

De Canadees Marc Houle staat bekend om zijn liefde voor authenticiteit en zowel hoge kwaliteit, als kwantiteit van zijn producties. Houles fundamenten wortelen in de Detroit Techno van de jaren negentig. Hij combineert live gevoelige klanken met robuuste techno. Met zijn producties voor Minus is hij een van de meest verfijnde verhalenvertellers van de internationale technoscene. Prikkelend voor liefhebbers van het betere werk is het feit dat zijn live sets rijkelijk gevuld zijn met nog niet uitgebracht nieuw en eigen werk. Een absolute must om hem op deze live showcase van Click met zijn moederlabel Minus te ervaren.

De Amerikaan Jesse Siminski produceert en geeft live performances onder de naam Heartthrob, een belangrijke waarde binnen de Minus familie. In NYC werkte hij samen en werd bevriend met technolegendes Troy Pierce en Richie Hawtin. Tegenwoordig werkt Siminski vanuit Parijs volledig aan zijn eigen producties en live optredens. In zijn werk tast hij de grenzen af tussen traditie en vernieuwingsdrift en zet daarmee een geluid neer bestaande uit zowel esthetische vorm en functie, als een hoog dansvloervriendelijke hitwaarde. Muziek gestaafd op experimenteren en gevoel. Een spanningsveld om de WesterUnie flink ondersteboven te keren.

Het derde Minus krachtveld deze nacht komt in de spannende vorm van Ambivalent, waarachter de in Berlijn woonachtige Kevin McHugh schuilgaat. De naam komt niet uit de lucht vallen. Ongrijpbaar als hij is neemt zijn geluid vele vormen aan en gaan via zijn muziek boeiende contrasten in stijl samen. Berlijn is terug te vinden in de vrijgevochten en hedonistische kant van zijn werk. Voor Berlijn werkte hij jaren vanuit NYC, waar zijn meer bedachte, conceptuele aspecten uit zijn te herleiden. Zijn stijl is een uitgekiende balansact tussen deze 2 werelden, resulterend in gestripte, haarscherpe techno. Elektronische muziek die je instinct en geest prikkelt. Ambivalent, een artiest die de grenzen van Click nog verder zal weten te rekken.

Minus en Click in de Amsterdamse WesterUnie voor een tot de verbeelding sprekende live showcase. Het beste van meerdere werelden en disciplines gebundeld de dansvloer op. Live en direct in de meest oorspronkelijke betekenis. Een collectief aan elektronische live artiesten op het podium van Click, begeleid met een licht- en (door het) geluidplan gebracht door de beste van hun vak. Twee organisaties die het begrip techno ademen en naar nieuwe hoogten doen blijven laten stijgen. Click brengt met genoegen Minus naar de WesterUnie voor een nacht van ongekend muzikaal spektakel.

1 opmerking

Wij hebben heel veel zin in deze bijzondere editie, want dat gaat het zeker worden! :)