Partyflock
 
­ Nederland
Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het weer tijd is voor een lading 'Best Of' compilaties. Nu is een 'Best Of' altijd een beladen aanduiding, want wie bepaalt nu eigenlijk of de gekozen tracks op zo'n cd inderdaad behoren tot de beste tracks van de genoemde periode of het gekozen genre?
De commerciële dubstep hype zoals we die in Nederland hebben gekend lijkt een beetje over. De stijl is weer terug naar de echte liefhebbers en de meelopers hebben een nieuwe stijl gekozen. Zitten we dan nog te wachten op een cd als deze of is het mosterd na de maaltijd?
Geboren Rotterdammer, superstar DJ en veelvuldig bekroond producer Ferry Corsten brengt zijn vierde editie van Once Upon A Night uit. In zijn rijke carrière heeft hij zich nimmer tot louter trance beperkt en doet dat ook hier niet. Er was eens... volume 4.
De Australische organisatie Onelove begon met een eigen club, ruim tien jaar later zijn ze een serieus bedrijf met diverse mogelijkheden binnen de EDM en organiseren ze het populaire Stereosonic festival. Een eigen mix compilatie kon niet uitblijven, laten we eens luisteren of ze down under weten wat feesten is.
Dit jaar staat in het teken van het tienjarig bestaan van het modelabel Y-3, onderdeel van de Adidas. Het uit drie cd's bestaande album dat het tienjarig bestaan kracht bij zet, is samengesteld in samenwerking met Alex Prat, ook bekend als Alex From Tokyo en veertien innovatieve elektronische muziek producenten.
Egbert - Warm
vrijdag 22 november 2013
Opeens was hij daar, Egbert van der Gugten, beter bekend als Egbert. In 2008 bracht hij de technowereld zijn eerste release en voor hij het wist, werd zijn muziek al gedraaid door grootheden zoals Sven Vath, Secret Cinema en Michel de Hey. Vele releases en remixes voor onder andere Phil Kieran, Guy J en Mauro Picotto volgden en een studioalbum kon niet uitblijven.
Q-Base 2013
donderdag 7 november 2013
Q-Base sloot zoals steeds ook dit jaar weer de festivalzomer af voor de hardere stijlen. Het feest in Duitsland was weer een succes. Ran-D, Mad Dog, Acti en Hellfish werden uitgenodigd om van de cd release een even groot succes te maken.
Andy Duguid – On The Edge
donderdag 31 oktober 2013
Opgepikt en in de spotlights gezet door een toen nog trance spelende Tijs Verwest werd Andy Duguid al snel een van de veelbelovende trance protegés van Tiesto zelf. Nu, vijf jaar na zijn albumdebuut, komt Andy's tweede album om de hoek kijken.
Mood Mode - The Best Of Monte La Rue
donderdag 31 oktober 2013
De in Amsterdam residerende Belg Monte La Rue is van onschatbare waarde geweest voor de brede omhelzing van de downtempo/loungestroming, zo rondom de ingang van het nieuwe millennium. Zijn geprezen "Lounge Deluxe" compilaties en radioshows op Slam FM/ID&T Radio waren erg succesvol in die tijd. Nu komt hij met zijn Best Of album, genaamd 'Mood Mode - The Best Of Monte La Rue.'
Strictly Deep
maandag 21 oktober 2013
Een nieuwe collectie aan deephouse sounds, voornamelijk tot ontwikkeling gekomen in Engeland, doet al een tijdje de mondiale EDM scene veel goeds. Stricly Deep is een compilatie die zich met 2 mixen richt op dit dieper house geluid.
Explosive Cartuning 32
donderdag 17 oktober 2013
Er zijn talloze compilatiereeksen in de hardere stijlen, maar een van de oudste is Explosive Cartuning. Intussen zitten ze al aan het 32ste deel en nog steeds is Dj Marcky de samensteller en mixer van dienst.
Till von Sein - Suol Mates
donderdag 10 oktober 2013
Till von Sein brengt deze keer de verzamelaar uit van het label Suol , 'Suol Mates'. Het is de ultieme relax CD van dit moment. Zoals we gewend zijn van Till von Sein staat het vol met heerlijke chillout songs, met invloeden uit R&B, funk en soul.
Watergate 14 - Mathias Kaden
donderdag 10 oktober 2013
Nummer veertien, een voetballiefhebber denkt dan al snel aan Johan Cruijff. Voor de Berlijnse club Watergate staat veertien komende tijd voor het nummer van de nieuwste Watergate mixcompilatie, samengesteld en gemixt door Mathias Kaden.
Een EP bespreken doen we niet zo vaak op Partyflock. Doordat de nieuwste single van John Foxx en Jori Hulkkonen is opgestuurd, maken we een uitzondering. En dat is maar goed ook, want er komen op ''European Splendour'' vier briljante producties langs!
The Japanese Popstars gaan al een tijdje mee in het progressive en techhouse wereldje. Met hun derde album wil het vreemde duo terug naar hun oorspronkelijke sound.
EPM Selected - Volume 1
dinsdag 17 september 2013
EPM is een label dat ongeveer vijf jaar bestaat. Op dit nog relatief onbekende label wordt in de regel techno en house uitgebracht in de breedste zin van het woord. Om het label wat meer in de schijnwerpers te zetten is onlangs het compilatiealbum "EPM Selected - Volume 1" uitgebracht.
Ripperton - A Little Part Of Shade
zondag 8 september 2013
Ripperton is een Zwitser die als producer nog niet zo lang geleden het licht zag. In 2006 begon hij voorzichtig aan, maar pas in 2010 volgde zijn debuutalbum. Na dat overweldigende succes is er nu een sequel; A Little Part Of Shade.
Drumsound & Bassline Smith zijn al jaren actief in het wereldje en bewijzen keer op keer hun populariteit. Sinds 1998 werken ze op zeer geregelde basis samen en in 2004 resulteerde dat in een knalalbum. Nu in 2013 doen ze het opnieuw met Wall Of Sound.
Patrick Häussler, in het verleden actief onder de naam Peddy en laatste tijd onder de naam Patrick Vano, is een Duitse dj/producer. Hij brengt tegenwoordig zijn platen uit op het label Mo's Ferry Productions. Het studioalbum 'The Other Side Of Me' is zijn eerste album. Patrick Vano laat op dit album zowel techno als techhouse horen en de meeste producties zijn voornamelijk dansvloer gericht.
Trance Nation – Mixed By Lange
maandag 19 augustus 2013
In navolging van onder andere Ferry Corsten, Cosmic Gate en Andy Moor is het nu de beurt aan Lange om de dubbel compilatie van Ministry Of Sound te mixen. Welkom bij Trance Nation.
Bobina – Same Difference
zaterdag 17 augustus 2013
Dmitry Almazov brengt ons nu zijn vierde artiestenalbum, genaamd 'Same Difference'.
Hardcore 2013 - Top 100
zaterdag 17 augustus 2013
Cloud 9 is er weer met een nieuwe compilatiereeks. Ditmaal is het de top 100 uit de hardcore scène. Net als bij hardstyle geeft Cloud 9 halverwege het jaar al een overzicht met Hardcore 2013 - Top 100.
Marcel Fengler - Fokus
zaterdag 10 augustus 2013
Marcel Fengler is een dj/producer die zijn werk uitbrengt op het Ostgut Ton label. Dit label is in het jonge heden en verleden ook toneel geweest van releases van onder andere Simian Mobile Disco, André Galluzzi, Ben Klock, Len Faki en Marcel Dettmann. Op ditzelfde label heeft Marcel Fengler in 2011 de goed ontvangen mixcompilatie 'Berghain 05' uit mogen brengen. Het nieuwste wapenfeit van Marcel Fengler is zijn debuutalbum 'Fokus'
Sensation - Into The Wild
woensdag 7 augustus 2013
Ook dit jaar streek Sensation weer neer in de thuisbasis Amsterdam voor de première van de nieuwe show. Met 'Into The Wild' werd een tropisch thema neergezet en de Arena omgetoverd tot een futuristische jungle. Een begeleidende cd werd uitgebracht en aan Nicky Romero en Mr. White de taak om de mixen te verzorgen.
Het is een goed jaar voor het Russische duo Moonbeam. Eerder dit jaar brachten ze ons hun nieuwe album 'The Random", nu komen ze met de dvd en de remixuitgave van hun album 'The Secret.'
Drumcell - Sleep Complex
zaterdag 20 juli 2013
Het lijkt wel of ze er bij CLR een neus voor hebben; Abstracte indringende techno. Na de ontdekking van Traversable Wormhole slaan ze ook deze keer de spijker op z'n kop met het binnenhalen van "Drumcell".
Op een steenworp afstand van Amsterdam en vlakbij de Nederlandse kustplaats Bloemendaal, bevindt zich één van de mooiste clubs van de Lage Landen, namelijk Fuel Beachclub. Menno de Jong komt nu met een mixcompilatie die de sfeer van de club prima weergeeft.
Hadouken! - Every Weekend
zondag 30 juni 2013
De Britse liveact Hadouken! is terug met een nieuw album. Met 'Every Weekend' krijgt de luisteraar een flinke dosis new rave, indie, hiphop, punk en dance. Ben je benieuwd geworden naar deze combinatie? Kom het dan hier checken!
Giuseppe Ottaviani – Magenta
vrijdag 21 juni 2013
Het is inmiddels halverwege 2013 en ex-Nu NRG man Giuseppe Ottaviani's tweede artiestenplaat, met een opvallende magenta gekleurde hoes, ligt voor het oprapen. Gaat GO met 'Magenta' weer voor een flinke dosis 'nieuwe energie' zorgen?
Markus Suckut - DNA
woensdag 12 juni 2013
Markus Suckut, wat tevens zijn echte naam is, is een Duitse producer die afgelopen jaren een behoorlijke fanschare opgebouwd heeft door zijn onderscheidende techno geluid. Na diverse releases op het Figure label, Markus Suckut heeft op datzelfde label zijn debuutalbum uitgebracht getiteld 'DNA'.
In navolging van de Brothers editie is Compost (of beter gezegd, zijn Rupert & Mennert) er ook met de Sisters versie van de Vocal Selection reeks. Hetzelfde concept, dezelfde stijlen, andere vocalen...
Born Out Of Resistance
vrijdag 31 mei 2013
13 jaar "The Third Movement". Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. Nu we aangekomen zijn bij de 200e release op het label, is dat natuurlijk een mooi moment om even stil te staan bij het punt waarop het allemaal begon. Een nieuw geluid brengen binnen de hardcore-scene van toen en nu. Een open blik naar de toekomst. Born Out of Resistance vat 13 jaar 'verzet' samen in 16 nieuwe tracks.
Žagar - Light Leaks
woensdag 29 mei 2013
Misschien heb je ze onbewust al eens gehoord; de mannen van Žagar. Het vijftal uit Hongarije was al eens te horen tijdens CSI, maar presenteren met 'Light Leaks' alweer hun vierde studioalbum.
Iedere keer wanneer Ulrich Schnauss een nieuw album aankondigt tovert dit spontaan een lach op het gezicht van uw recensent. Schnauss is één van de weinige artiesten die kwalitatief gezien nooit teleurstelt. Lukt het hem om met "A Long Way To Fall" zijn status (toren)hoog te houden?
Timo Maas - Lifer
woensdag 15 mei 2013
Als iemand de klappen van de zweep kent, dan is het Timo Maas. Sinds release van zijn eerste EP in 1995 heeft hij al talloze albums en mixcompilaties op zijn naam staan en hebben zijn producties de platentas van zo'n beetje alle grote dj's op aarde weten te vinden. Het album 'Lifer' is zijn meest recente wapenfeit.
Pete Tong, een oude rot in het vak, is terug met zijn Miami compilatie. Ditmaal heeft Skream de eer om een schijfje te mixen. Eens kijken wat dit teweeg heeft gebracht.
Het onofficiële startschot van het nieuwe club- en festivalseizoen, de 'Music Conference' in Miami, ligt nu een maand achter ons. Het roemruchte progressive label Bedrock Recordings brengt ter ere van het begin van het clubseizoen een nieuwe verzameling aan exclusieve tracks uit. Met als bonus de door Stelios Vassiloudis in elkaar gedraaide mix van deze selectie.
Erika - Hexagon Cloud
woensdag 24 april 2013
Voor veel mensen is Erika (Sherman) een tot nog toe onbekende naam in technoland. Desondanks is deze dame al een aantal jaren actief en weet ze goed onder de radar te blijven. Tenminste, hier in Europa, want in The States is ze al veel langer bekend. Nu ze echter haar eerste album klaar heeft, kunnen ook wij genieten van haar prikkelende electro/techno sound.
Dance Hits 2013
zondag 14 april 2013
Zijn goed op weg in 2013 en Cloud9 geeft ons een tussenstand van de muzikale opbrengst met Dance Hits 2013.
De broertjes Wolfgang en Reinhard Voigt komen met hun Duitse vertaling van 'The Magical World Of Others', een cinematisch ambient techno album genaamd 'Die Zauberhafte Welt Der Anderen.'
All Trap Music
zaterdag 6 april 2013
Iedereen is meer dan wild van de Harlem Shake tegenwoordig. Trap is booming business! Maar "Harlem Shake" is niet het enige dat de muziekstijl te bieden heeft. All Trap Music is de allereerste Trap compilatie. Iets om naar uit te kijken... en hopelijk van te genieten.
Armada Music bestaat dit jaar tien jaar en al even zo lang verschijnt Armin van Buurens jaarlijkse dubbelcd 'A State Of Trance'. Wordt het eens tijd voor wat anders of schopt deze terugkerende mixcompilatie nog steeds kont? Domme vraag natuurlijk, lees maar.
Future Disco Vol. 6 - Night Moves
zaterdag 30 maart 2013
Het oude disco geluid wint de laatste tijd weer flink aan populariteit. Sean Brosnan, eigenaar van het Engelse label Needwant Recordings, laat op geheel eigen wijze horen hoe breed het begrip disco eigenlijk kan zijn.
Moonbeam – The Random
woensdag 20 maart 2013
Het jaar 2013 begint goed voor het Russische duo Moonbeam, namelijk met de release van het grootste project uit hun carrière. Hun nieuwe album 'The Random' is niet alleen hun nieuwste artiestenalbum, maar ook hun allereerste soundtrack.
DJ Koze - Amygdala
donderdag 7 maart 2013
De in Hamburg gevestigde, oorspronkelijk uit de hiphop afkomstige Stefan Kozalla, onder het dans georiënteerde publiek beter bekend als dj Koze, brengt een nieuw album uit genaamd Amygdala. Wat dat brengt, lees je in deze recensie
Bad Cop Bad Cop - Wings Of Techno
donderdag 21 februari 2013
Na zes jaar noeste arbeid is het dan zover; het debuut album van Bad Cop Bad Cop. Op 'Wings Of Techno' laten Alexander Neumann en Stefan Eichinger horen hoe breed techno kan zijn.
Het Britse label Darkroom Dubs bestaat tien jaar en dat moet gevierd worden! Labelbazen Craig Morrison en Graeme Reedie trappen dit jubileumjaar af met de derde editie van de serie Darkroom Dubs.
Solis en Sean Truby zijn als duo in 2012 begonnen. Ze werken onder het label waarvan Solis eigenaar is, Infrasonic Recordings. Ook hebben zij releases bij onder andere Tytanium, Vandit en Armada. In erg korte tijd zijn ze razend populair geworden en heeft hun debuutsingle 'Empathy' meteen de top gehaald. Eens kijken wat dit duo ten gehore brengt op hun mixcompilatie.
Het jaar 2012 ligt inmiddels weer achter ons, dus is het tijd om nog even terug te blikken. Met 'Hardcore The Ultimate Collection - Best Of 2012' krijgen we een muzikaal overzicht van wat er qua (mainstream)hardcore is uitgebracht.
Pedro Del Mar presenteert alweer het 22ste deel van de 'Mellomania' serie. Eens kijken of het broertje van Roger Shah het mellow gevoel weet op te wekken.
Hardcore The Ultimate Collection - Best Of 201326 dec 2013
This Is The Sound Of Dubstep Volume 423 dec 2013
Ferry Corsten – Once Upon A Night Vol. 421 dec 2013
Onelove 2013 Sound Machine - Mixed by Bingo Players and Will Sparks15 dec 2013
Y-3 - 10 Year Anniversary Compilation25 nov 2013
Egbert - Warm22 nov 2013
Q-Base 20137 nov 2013
Andy Duguid – On The Edge31 okt 2013
Mood Mode - The Best Of Monte La Rue31 okt 2013
Strictly Deep21 okt 2013
Explosive Cartuning 3217 okt 2013
Till von Sein - Suol Mates10 okt 2013
Watergate 14 - Mathias Kaden10 okt 2013
John Foxx & Jori Hulkkonen - European Splendour EP7 okt 2013
Japanese Popstars – Disconnect / Reconnect20 sep 2013
EPM Selected - Volume 117 sep 2013
Ripperton - A Little Part Of Shade8 sep 2013
Drumsound & Bassline Smith - Wall Of Sound28 aug 2013
Patrick Vano - The Other Side Of Me25 aug 2013
Trance Nation – Mixed By Lange19 aug 2013
Bobina – Same Difference17 aug 2013
Hardcore 2013 - Top 10017 aug 2013
Marcel Fengler - Fokus10 aug 2013
Sensation - Into The Wild7 aug 2013
Moonbeam – The Secret: Live Edition4 aug 2013
Drumcell - Sleep Complex20 jul 2013
Fuel Beachclub – Mixed By Menno de Jong30 jun 2013
Hadouken! - Every Weekend30 jun 2013
Giuseppe Ottaviani – Magenta21 jun 2013
Markus Suckut - DNA12 jun 2013
Compost Vocal Selection - Sisters6 jun 2013
Born Out Of Resistance31 mei 2013
Žagar - Light Leaks29 mei 2013
Ulrich Schnauss - A Long Way To Fall27 mei 2013
Timo Maas - Lifer15 mei 2013
All Gone Miami 2013 – Mixed by Pete Tong & Skream8 mei 2013
Bedrock Underground Sound Of Miami Series 2 (Unmixed / Mixed by Stelios Vassiloudis)30 apr 2013
Erika - Hexagon Cloud24 apr 2013
Dance Hits 201314 apr 2013
Voigt & Voigt – Die Zauberhafte Welt Der Anderen11 apr 2013
All Trap Music6 apr 2013
Armin van Buuren - A State Of Trance 201330 mrt 2013
Future Disco Vol. 6 - Night Moves30 mrt 2013
Moonbeam – The Random20 mrt 2013
DJ Koze - Amygdala7 mrt 2013
Bad Cop Bad Cop - Wings Of Techno21 feb 2013
Darkroom Dubs Vol. 3 - Mixed by Silicone Soul10 feb 2013
Electronic Audio Volume 1 - Mixed By Solis & Sean Truby7 feb 2013
Hardcore The Ultimate Collection - Best Of 201212 jan 2013
Mellomania 22 - Mixed By Pedro Del Mar9 jan 2013