Partyflock
 
Recensies · mei 2008
­ Nederland
Charles Webster mag je op het gebied van de elektronische muziek gerust één van de belangrijkste spelers van de jaren 90 noemen. Onder diverse namen heeft hij clubhit na clubhit weten af te leveren. Wellicht herinner je je nog de diverse fantastische platen van Furry Phreaks? Does “Soothe” ring a bell? Ook in het nieuwe millennium is Charles Webster niet weg te denken uit de mondiale dancescene. De laatste jaren heeft hij het MISO label onder zijn hoede en maakte hij ondermeer goed ontvangen tracks met Martin Iveson (Atjazz) onder de noemer Version.
Nee beste Flockers, dit is geen nieuw avontuur van Micheal J. Fox in zijn tijdreizende Delorean. We gaan voor de verandering weer eens ouderwets goed terug in de tijd met dj Pat B. Het is dan ook de Belgische retrohouse wat de klok slaat op deze mix-cd.
Compost Records brengt alweer een derde mixcompilatie uit ter ere van de diverse releases onder de naam Compost Black Label series. Deze keer is de cd gemixt door de getalenteerde producer Jay Shepheard.
Het Duitse label Mobilee is inmiddels het derde levensjaar ingeslagen. In die periode heeft labelbaas Anja Schneider ons getrakteerd op het kenmerkende duistere, seksuele, zwaarmoedige en opzwepende Mobilee geluid. Met de release van “Beyond The Valley”, haar eerste album, bereikt Anja Schneider een nieuw mijlpaal in haar carriere.
Zijn naam zal waarschijnlijk bij nog niet iedereen een belletje doen rinkelen, maar afgaande op zijn debuutalbum ‘Life is just a bunch of pixels’, welke sinds kort verkrijgbaar is, nemen wij aan dat dit in de toekomst zeker zal veranderen.
De twee namen staan voor zich; de twee helden van de harde kant van de hardcore hebben samen op 5 januari 2008 een onvergetelijk feest neergezet in de Happy Dayz. Is de dvd ook net zo onvergetelijk?
Eind 2005 kwam Don Diablo met de succesvolle release van zijn eerste mix-compilatie op eigen label, ''Sellout Sessions''. Het heeft lang geduurd voordat de opvolger daar was, maar het was het wachten waard.
Nadat begin jaren ‘90 de technosound naar Europa overwaaide, raakte de scene in Detroit langzamerhand zelf in het slop. Uit de ruines ontstond een nieuwe stijl: ghetto-tech genaamd. Aan het begin van dit nieuwe millenium ontstond er rondom deze ‘nieuwe’ stroming een korte hype met artiesten als DJ Assault en DJ Godfather in de hoofdrol.
Vet uitziende hoes met het gezicht van de meester zelf in een knap stukje artwork. Daarbij komend de goed uitziende tracklist moet dit wel een ontzettend intressante early-cd worden met alleen maar tracks van dj Gizmo of waar hij een groot aandeel in heeft gehad. Let's check it out.
Armin van Buuren - Imagine
woensdag 14 mei 2008
Een werkelijk strakblauwe hemel, een heerlijk zomers temperatuurtje, een uitnodigend groen grasgazonnetje, een lonkend witbiertje in de koelkast. En ik zit binnen achter de laptop om voor jullie dit stukje te schrijven over het nieuwe album van Armin van Buuren. Imagine: je hoeft niet gek te zijn om voor Partyflock te recenseren... maar het helpt wel.
Ook in Duitsland vierden ze op 30 april een groot feest; alle ravers verzamelden zich namelijk die dag in de Westfalenhallen in Dortmund voor het jaarlijks terugkerende Mayday. De compilatie-cd van dit legendarische feest is sinds kort verkrijgbaar.
Portishead - Third
zondag 11 mei 2008
Goed nieuws voor liefhebbers van trip-hop muziek! Na jaren van stilte is Portishead dan eindelijk weer terug!
Er zijn er maar weinig die al zo lang meedraaien als The Darkraver, zeker binnen de hardcorescene. Steve Sweet, alias The Darkraver, zit inmiddels al twintig jaar in het vak. Tijd voor een feestje dus! Daarom trakteert hij ons op een mooi overzicht van twintig jaar Darkraver, vastgelegd op twee cd’s en een dvd-registratie.
Loco Dice - 7 Dunham Place
woensdag 7 mei 2008
Loco Dice is al een aantal jaren een bekend dj/producer. Met zijn studio-partner Martin Buttrich is hij naar New York gereisd om daar aan een aantal tracks te werken waar uiteindelijk een debuutalbum is gerold.
Hard Bass volume 08
woensdag 7 mei 2008
Hardbass 2008 ligt al een paar weekjes achter de rug, de cd van het door B2S georganiseerd event ligt ook al een weekje of twee in de winkels maar een recensie is zeker nog welkom voor een cd als deze.
Monte La Rue is wat ons betreft de Nederlands/Belgische held van de downtempo muziek. Hij weet al jaren als geen ander compilatie CD’s op sublieme wijze invulling te geven, maar laat op “The End Of The Rainbow” andermaal horen ook een prima producer te zijn.
Megarave 2008
zondag 4 mei 2008
Bij het zien van de tracklist kan men veel mainstream verwachten van de eerste cd en wat ruiger werk van cd twee. Laten we eens kijken of dit ook het geval is.
Model 500 - Classics
donderdag 1 mei 2008
'Classics' van Model 500 is opnieuw uitgebracht vanwege de herstart van R&S records. Dit verzamelwerk van Juan Atkins bevat singles uit de periode '85 - '89 afkomstig van zijn eigen label Metroplex.
Dave Angel - Classics
donderdag 1 mei 2008
Naast materiaal van Aphex Twin, Model 500 en Ken Ishii brengt R&S records ook een re-issue van Dave Angel’s ‘Classics’ uit. Een prima, semi-krachtig album met veel sfeertinten en een gedateerde sound.
Ken Ishii - Jelly Tones
donderdag 1 mei 2008
De heropleving van R&S records gaat gepaard met enkele re-issues van misschien wel de belangrijkste releases van het label, een daarvan is ‘Jelly Tones’ van Ken Ishii. Een gedateerd, maar 'oh zo mooi' album dat na 13 jaar nog steeds staat als een huis.
Defected presents Charles Webster30 mei 2008
Back Into The Future - The Ultimate Retro Classics Mix28 mei 2008
Compost Blacklabel Series vol. 3 - Mixed By Jay Shepheard28 mei 2008
Anja Schneider - Beyond The Valley25 mei 2008
Qbical - Life Is Just a Bunch of Pixels25 mei 2008
Partyraiser vs Noisekick - The Ultimate Solo Conflict DVD22 mei 2008
Don Diablo - Sellout Sessions 0217 mei 2008
DJ Godfather - The Detroit Connection Part 3: For The Freaks17 mei 2008
The Best of Gizmo - The Collected Works '92 - '9914 mei 2008
Armin van Buuren - Imagine14 mei 2008
Mayday 2008 - Reflect Yourself11 mei 2008
Portishead - Third11 mei 2008
The Darkraver - More Than 20 Years of His Royal Darkness7 mei 2008
Loco Dice - 7 Dunham Place7 mei 2008
Hard Bass volume 087 mei 2008
Monte La Rue - The End Of The Rainbow4 mei 2008
Megarave 20084 mei 2008
Model 500 - Classics1 mei 2008
Dave Angel - Classics1 mei 2008
Ken Ishii - Jelly Tones1 mei 2008