Partyflock
 

Canvas

op de kaart
Canvas
29 oktober 2021
AdresWibautstraat 150
1091 GR
Amsterdam
Nederland
Telefoon+31 20 261 2110
SiteSite canvas7.nl
E-mailcanvas@volkshotel.nl
Linksfacebookpageinstagram

Informatie

Canvas is located on the 7th floor of a former newspaper building in the industrial East part of Amsterdam. On weekends the restaurant turns into a dancefloor after dinner. Tables and chairs are making way for all night dancing. This club on top of the city offers a 360º view through the glass walls and from the rooftop terraces.
Boek een overnachting in of in de buurt van Canvas via Booking.com.

Uitgaansagenda Canvas

Laatste feest was op zondag 31 december 2023: Canvas NYE

Statistieken

818·feesten
geen·in de toekomst
818·in het verleden
40·nieuwsberichten
1·virtuele tour
2·video's
3239·bezoekers · herkomst
1647·unieke bezoekers
407Partyflockfans
22·albumfoto's
8·opmerkingen
2·waarderingen
zeer goed·stemresultaat (91.8118 stemmen)

Nieuws

Van restaurant en club Canvas op de zevende verdieping tot de creatieve nachtbar DOKA in de kelder tot en alles daar tussenin: ADE zal het hele hotel onderdompelen.
'Een verlaat nieuwjaar.' Zo noemt Alexander Koning het evenement PRCPTN (Perception) dat hij op 2 januari organiseert in Canvas op de 7e, het restaurant annex nachtclub dat huist op de zevende verdieping van het onlangs geopende Volkshotel. Zoals vaker op de feesten van de in Berlijn woonachtige Nederlander vloeien ook deze nacht verschillende kunstvormen in elkaar over.
Een uit de hand gelopen hobby van een groep jonge vrienden is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen organisatie. Ooit begonnen met een illegale bosrave en vandaag de dag verantwoordelijk voor evenementen als KLEAR en Wicked Jazzsounds Festival. Jongens van de Wereld bestaat twee jaar: reden genoeg voor een feestje in Canvas.
Het Berlijnse platenlabel PRCPTN (spreek uit Perception) haalt Sven Weisemann naar Canvas op de 7e. Vrijdag 5 juni draait de Duitser die bekend is vanwege een sound die het midden houdt tussen deephouse en Detroit techno een set op de bovenste verdieping van het Volkshotel. Mike Ravelli, Alexander Koning en Shrimp DJ, maken de line-up compleet.
'Een verlaat nieuwjaar.' Zo noemt Alexander Koning het evenement PRCPTN (Perception) dat hij op 3 januari organiseert in Canvas op de 7e, het restaurant annex nachtclub dat huist op de zevende verdieping van het onlangs geopende Volkshotel. Zoals vaker op de feesten van de in Berlijn woonachtige Nederlander vloeien ook deze nacht verschillende kunstvormen in elkaar over. Naast muziek staan nu projecties centraal.
Tijdens Amsterdam Dance Event, 15 t/m 19 oktober, opent het vernieuwde Canvas vijf nachten lang haar deuren. Na een stevige verbouwing staan er samenwerkingen met The Full Glass, Klear, Yoruba Records, Loveland en Horizon op stapel, resulterend in een solide nachtprogramma vol kwalitatieve zwaargewichten. Zo passeren Fred P. US, Osunlade US, Daniele Baldelli IT, Blonde GB en Karma Kid GB de revue.
Amsterdam geheel in het teken van een van 's werelds grootste elektronische muziek festivals: Amsterdam Dance Event. Jongens van de Wereld mag uiteraard niet ontbreken en heeft daarom drie verschillende avonden op het programma staan: Klear, Klamme Handjes en een Warp x LuckyME showcase.
Zaterdag 4 oktober zal voor het derde jaar op rij de zomer worden afgesloten met Afterfest! Als alle festivals achter de rug zijn en de laatste zonnestralen weer verdwijnen sluiten de mannen van Fest traditiegetrouw de boel netjes af.
De steigers op de Wibautstraat voor het Volkskrantgebouw spreken boekdelen. Er zijn grote ontwikkelingen gaande, want hier opent in mei 2014 het nieuwe Volkshotel. Een initiatief van ondernemer Job Heimans, ondersteund door het team achter Canvas op de 7e.
Na vijf succesvolle jaren op de zevende verdieping van het Volkskrantgebouw in Amsterdam, sluit café/club expositieruimte Canvas eind juli haar deuren om te beginnen aan een grote verbouwing. Tijdens Canvas Apocalypse op zaterdag 22 juni worden deze afgelopen jaren gevierd met Edition Terranova (Kompakt FM, DE) en Elias Mazian (Barre Tijden), en wordt de allerlaatste maand van Canvas stevig ingeluid. 1
Na een geslaagde terugkeer van Putsch in april kon een tweede editie niet uitblijven. Herr Arter nodigt deze keer opnieuw fris talent en een stel interessante DJ's en producers uit die er samen een mooi feest van gaan maken daarop de zevende verdieping!
Steam Music Network presenteert de elektronische muziek nacht Beat Palace Club in Canvas Amsterdam, op 8 juni 2013. Alwaar optreden de lokale Amsterdamse helden Mirella Kroes (Meanwhile) en Lisa Kay & Cenk Unis (Elevator Passion). Naast de stuwende techno sets, zal resident VJ SpyFly, light-painting kunstenaar Tim van Vliet en urban artist Revolt77 het feest omtoveren in een interactieve ervaring.
Amsterdam is weer een clubnacht rijker! Op vrijdag 26 april zal de eerste editie van Honey plaatsvinden. Drie decennia zwarte muziek in de mix door Phoenix Ramone, DJ Thelonious & host Mar in de Canvas. Van funk, soul, brazil, naar hip hop, nu soul, detroit, chicago house en uk bass.
De beruchte Putsch feesten, welke Amsterdamse raver is er niet groot mee geworden? Herr Arter is terug met een feest én een release! Zaterdag 20 april dus een speciale editie van Putsch: Herr Arters Release Party in Canvas te Amsterdam.
Steam Music Network presenteert de elektronische muziek nacht Beat Palace Club in Canvas Amsterdam, op 6 april 2013. Alwaar optreden de lokale Amsterdamse held Mike Ravelli, de pionier van de old-school Dutch Techno Alexander Koning en Amsterdams rijzende ster Alex Thomson.
fLako de beatmaker met Chileense roots keert terug. Vorig jaar stond hij al met zijn live show in Canvas: Nu staat hij op 22 februari wederom in Amsterdam op de 7e verdieping.
Urban Stylistix & Steam Music presenteren de elektronische muziek nacht Beat Palace Club in Canvas Amsterdam op 9 februari 2013, alwaar optreden de lokale helden Don Lennon en JP Enfant.
Urban Stylistix presents the electronic music club experience Beat Palace at Club Canvas Amsterdam on October 10th 2012, inviting well-known live acts and dj's Camiel Daamen, Jose Ibanez and Alex Thomson.
Dit jaar gaat Canvas in volledige hippiestijl het nieuwe jaar in en nodigt iedereen uit voor een unieke happening. Ga mee terug naar de glanzende tijd van peace, love & happiness, en blaas vanaf het fenomenale dakterras van Canvas mooie idealen en goede voornemens nieuw leven in. 1
Beat Palace
30 september 2012
Urban Stylistix presenteert de elektronische muziek clubervaring Beat Palace in Club Canvas Amsterdam op 6 oktober 2012. Met bekende djs Mike Ravelli, Lisa Kay & Cenk Unis en Alex Thomson .
Krijg een make-over en dans daarna tot diep in de nacht met label en boekingsbureau Phat Elephant en evenementen- en boekingsbureau Elevator Passion. Samen maken ze van Canvasopde7de te Amsterdam een muzikale en interactieve speeltuin.
This is...not Miami
22 september 2012
Hoewel de zomer net afgelopen is hoeven de Hawaï shirts, bermuda's en hotpants de kast nog niet in, want op 17 oktober wordt dit jaar voor de allerlaatste keer de zomer gevierd. This is opent het Amsterdam Dance Event met een geheime 'pool party'.
This is ... Not Artis
14 augustus 2012
Op zaterdag 8 september is de hoogste dierentuin ter wereld te vinden in Amsterdam. De Canvas op de 7e aan de Wibautstraat is dan namelijk het toneel van wilde figuren die niet vies zijn van een portie 'safari disco'.
Beat Palace
12 juni 2012
Urban Stylistix presenteert de elektronische muziek club-ervaring Beat Palace in Club Canvas te Amsterdam op 23 juni 2012. Daar treden op bekende DJ's – Freddy Spool (Vrijbuiters), Mark Crow & Lolla Tek (Sleepwalkers, Morninglory Music) en Alex Thomson, vergezeld door VJ's Revolt77, Roborant en Rosa Menkman.
De muzikale avant-garde kent hem al: fLako. Deze beatmaker (met vocaal* alter ego Dirg Gerner) vereert deze maand Canvas met een bezoek. fLako* heeft Chileense roots, is geboren in Duitsland en is via Berlijn nu in* Londen neergestreken. Zaterdag 9 juni staat hij in Canvas in Amsterdam* met een exclusieve live set.
De muzikale avant-garde kent hem al: fLako. Deze beatmaker (met vocaal alter ego Dirg Gerner) vereert deze maand Canvas met een bezoek. fLako heeft Chileense roots, is geboren in Duitsland en is via Berlijn nu in Londen neergestreken. Zaterdag 9 juni staat hij in Canvas in Amsterdam met een exclusieve live set.
This is not smaak
5 april 2012
Ugly sweaters, wolven shirts, camping smokings, witte sokken, crocs en vooruit, ook dat kroontje. Ze mogen allemaal schaamteloos aangetrokken, omgedaan en opgezet worden op Koninginnennacht (29 april), want Sander Kleinenberg's This is label komt naar de Canvas met This is not smaak.
Benji B, één van meest invloedrijke underground DJ's van de laatste jaren, vereert deze maand Canvas wederom met een bezoek.
This is not 1987
21 januari 2012
Tijdens het afgelopen Amsterdam Dance Event bivakkeerde Sander Kleinenberg's 'This is' label in de Canvas met snorren, bierpullen en bratwursten tijdens het dubbeldwars uitverkochte 'This is not Berlin'.
Na een succesvolle samenwerking in Canvas vorig jaar, slaan feest Elevator Passion & Phat Elephant de handen weer ineen voor een internationaal georiënteerde Special tijdens het Amsterdam Dance Event. Het Duitse label A Room With a View en Atjazz Record Company uit Engeland levereneen bijdrage voor de dj line up. DJ's uit Turkije, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Nederland serveren muzikale hoogstandjes op zaterdag 22 oktober in Amsterdams hoogste nachtclub, Canvas op de zevende verdieping.
Hoogtevrees
20 oktober 2010
Haute Cultuur presenteert alweer de derde editie van hoogtevrees! Op 6 november aanstaande vanaf tien uur ‘s avonds vormt Canvasopde7e in het oude Volkskrantgebouw het decor voor een avond waar muziek en kunst elkaar aanvullen. Kom dus lekker in een huiskamersfeer genieten van dubstep, hiphop en electro. 1
Istanbul, culturele hoofdstad van 2010, is onderwerp van gesprek bij het panel Spotlight on Istanbul. Booking agency's en festivalorganisatoren Elevator Passion en Phat Elephant nodigen succesvolle Istanbulse DJ's en producers uit op vrijdag 22 oktober in kader van het Amsterdam Dance Event. ‘Hebben Nederlandse DJ's kans in culturele Metropool Istanbul en andersom?' ‘wat zijn de belangrijkste invloeden?' en ‘slaan de DJ's muzikaal een brug met Europa en het Midden Oosten?'. Leden van het panel zijn Murat Uncuoglu, Yakuza, bookingsagent Peter Thomas en BeeGee. Gespreksleiders zijn Cenk Unis & Abdullah H. Geels.
Panorama gaat doorrrrr!
25 november 2009
Na twee zeer geslaagde edities voorgaande jaren heeft S.E.Productions besloten er weer volledig voor te gaan in het nieuwe jaar. Het leukste nieuwjaarsfeest is terug met nog meer gekkigheid dan in de voorgaande jaren. 1 januari wordt de prachtige en übergezellige locatie de Canvas op de 7e verdieping van het voormalige Volkskrantgebouw weer omgetoverd tot het platform voor Panorama. 5
Het nachtleven in de hoofdstad is de laatste paar jaar weer flink in de picture komen staan, 2 clubs die daar mede voor verantwoordelijk zijn natuurlijk het Trouw gebouw en het aan de overkant gelegen Canvas. 1
Weekbreek
9 juni 2009
“Mijn werkweek is pas op de helft, de zon maakt lange dagen. Gelukkig kan ik straks mijn week precies doormidden zagen. Met Canvas als het stopcontact en Weekbreek als de stekker Laad ik mijn accu vol met house, zo rul en dik en lekker!” 1
Lift viert op zaterdag 14 maart haar eerste verjaardag! Dat feest met die vriendelijke en open sfeer en grote variatie in muziek, vulde een jaar lang elke tweede zaterdag van de maand de zevende verdieping van het oude Volkskrantgebouw: Canvas, met uitzicht over heel Amsterdam. Dat wordt uitbundig gevierd met brassband Flowfabriek en een elftal Lift dj’s dat elkaar zaterdag 14 maart tussen 21.30 uur en 03.00 uur om de dertig minuten afwisselt. 1
Wie heeft bedacht dat werken en doordeweeks uitgaan niet samen gaan? Weekbreek trekt zich hier als dé batterycharger voor de werkende danceliefhebber in ieder geval niets van aan. Weekbreek is een dancefeest van 18.00 tot 23.00 op de woensdagavond. Dit unieke concept maakt Weekbreek tot dé battery charger voor de werkende house fanatic. Na het succes van de eerste editie zal de tweede editie plaatsvinden op 11 februari 2009. 19
De 7e Hemel
2 februari 2009
In Canvas op de 7e, een van de mooiste locaties van Amsterdam, vindt vanaf januari maandelijks de 7e Hemel plaats. Je bevindt je letterlijk in hogere sferen op de 7e verdieping van het oude Volkskrant gebouw in de Wibautstraat, en geeft je een fantastisch uitzicht over Amsterdam. Als de avond valt en iedereen, na alle hapjes en drankjes, goed in de stemming is gekomen waan je jezelf zomaar in... de 7e hemel. 2
Op vrijdag 31 oktober presenteert OneFourOne Collective Blender in club Canvas de resultaten van het unieke concept, Blender. Een nachtelijke expositie waarbij grensverleggende cross-overs met een mix van House, Techno en Electro centraal staan. Zo zullen de kunstenaars ruimte krijgen om met hun eigen kracht en specialisatie een bijzondere avond neer te zetten onder begeleiding van o.a. dj’s Jan Liefhebber, Cixx en Rockid. In een dynamisch geheel van muziek, dans, visuele kunst, stylisten en eten wordt het publiek oftewel de fijnproevers vermaakt. 4
Panorama
15 september 2008
S.E.Productions bezocht deze locatie en was direct verkocht. Canvas heeft echt een hele chille uitstraling en er hangt een onwijs relaxte vibe, en zo ziet de organisatie het concept ook helemaal voor zich. Panorama op zondag wordt na genieten van een leuke zaterdagavond met elkaar onder het genot van een drankje, een buffet met lekker eten, verzorgd door de Canvas tegen een kleine prijs en met natuurlijk goede muziek. Er is genoeg zitruimte om te chillen en van het uitzicht te genieten maar er is ook een relaxte dansvloer om je laatste weekend energie op los te laten. 4