Partyflock
 
­ Nederland

Canvas op de 7e luidt haar laatste maand in met Terranova

gepubliceerd door , op
Canvas Apocalypse
10 juni 2013
Na vijf succesvolle jaren op de zevende verdieping van het Volkskrantgebouw in Amsterdam, sluit café/club expositieruimte Canvas eind juli haar deuren om te beginnen aan een grote verbouwing. Tijdens Canvas Apocalypse op zaterdag 22 juni worden deze afgelopen jaren gevierd met Edition Terranova (Kompakt FM, Duitsland) en Elias Mazian (Barre Tijden), en wordt de allerlaatste maand van Canvas stevig ingeluid.

Vanaf het eerste uur heeft Canvas zichzelf bewezen als een plek waar creativiteit en een uitzonderlijke horecagelegenheid samenkomen. Nu, vijf jaar later, start een nieuw hoofdstuk. Zo wordt het gehele VKgebouw verbouwd, om er in de zomer van 2014 een hotel met studio's en ateliers voor ondernemers uit de creatieve sector te openen. Daarom sluit Canvas eind juli acht maanden haar deuren, en opent een tijdelijke, rauwe club in de nog onbekende Kelder van het gebouw. Daarna keert het weer terug op de zevende verdieping, compleet vernieuwd.

Om deze laatste maand in het huidige Canvas groots te vieren is Edition Terranova Duitsland present voor een speciale 4 hour set. Edition Terranova, bestaande uit Fetisch en &ME, is al een tijdje favoriet binnen de undergroundscene. Na goed ontvangen releases bij het bekende label Kompakt FM en gigs in o.a. Berghain Duitsland kent hun originele mix van deep house, pop en elektronische muziek een groeiende schare liefhebbers. Multitalent Elias Mazian (Barre Tijden) vergezelt Edition Terranova voor een luidruchtig feest, dat de laatste maand van Canvas op onvergetelijke wijze aftrapt.

Tijdens Canvas Apocalypse wordt ook meer onthuld over de tijdelijke club Annex übersnackbar die opent in de nog nooit geopende kelder van het VKgebouw. Terwijl boven verbouwd wordt, creëert Canvas hier een tijdelijke locatie waar frisse initiatieven van befaamde cluborganisaties het licht zien, met een kwalitatief geluidssysteem en bovenal een industriële sfeer. Als de rest van het pand net in de steigers staat, gaan hier begin september juist de deuren open.

1 opmerking

 
Ben erg benieuwd naar die kelder :yes: