Partyflock
 
Nieuws · maart 2014
Een dag met een maximumtemperatuur van 20 graden of hoger noemen de klimatologen een warme dag. De eerste warme dag van dit jaar valt 24 mei. Voor de tweede editie strijkt het concept Fascination neer in Rodenburg in Beesd. Ook voor deze editie van Fascination in Beesd, zal er flink worden uitgepakt. Rodenburg zal omgetoverd worden tot een subtropisch omgeving. Waar palmbomen, cocktails, salsa dansende vrouwen het plaatje compleet maken.
SFX, de festivalorganisator van de Amerikaanse miljardair Robert Sillerman, heeft in zijn eerste boekjaar verlies gedraaid. Dat is geen verrassing, maar het verlies is nog groter dan gedacht.
Zaterdag 10 mei komt Resist voor het eerst in zijn bestaan naar Amsterdam. Om precies te zijn naar de Warehouse aan de Warehouse Elementenstraat. Resist slaat de handen ineen met ID&T op de historische plek waar in de jaren '90 de eerste raves van Nederland gehouden werden en nu dus Resist.
Op zaterdag 5 april organiseert Outsiders voor het eerst een clubavond in Studio 80. De organisatie, die van origine de focus legde op underground feesten, wil met haar events de nadruk leggen op muzikale kwaliteit en niet op de opsmuk daarom heen. Decoratie en schmink kom je bij Outsiders niet snel tegen, onontdekte muzikale pareltjes wel.
Zaterdag 5 april 2014 verwelkomt ST8MENT de melodieuze elite van de hardstyle scene tijdens een nieuwe ST8MENT presents Music is Melody in de Effenaar Eindhoven. Voor het eerst staat ST8MENT volledig in het teken van de vele melodieën die het hardstyle genre rijk is. De ongekend verse en knallende hardstyle sounds worden tussen 22:00 en 04:00 uur gepresenteerd door de crème de la crème uit eigen land. Music = Melody!
De zon laat zich de laatste weken van haar goede kant zien en laat dat nou perfect bij de aankomende editie van het Obsession Outdoor Festival horen! Met een fantastisch thema en een waanzinnige line-up moet de aankomende editie weer voor een grandioos festival gaan zorgen.
De voorverkoop voor Crazyland op 12 april is weer als vanouds hard gegaan. En zoals de organisatie al voorspeld had, is het feest uitverkocht. Er zijn alleen nog een paar laatste VIP-kaarten. Onthoud dat die laatste 150 VIP kaarten in een paar dagen verkocht kunnen zijn. Lees in dit bericht wat je als VIP allemaal extra krijgt tijdens Crazyland!
Matrixx presenteert het eerste deel van de line-up van het mooiste festival van Oost-Nederland: Dreamfields Festival. Over vijf verschillende stages met vijf verschillende dance-stijlen worden nu de eerste artiestennamen uitgerold. Met deze eerste acts, het sprekende artwork en de kaartverkoop in volle gang begint de droomwereld van Dreamfields steeds meer vorm te krijgen en wordt de spanning naar zaterdag 21 juni 2014 stukje bij beetje opgevoerd.
Tijdens het EDM weekend van 27,28 en 29 maart in Eindhoven introduceert Yu'R - Events een nieuwe sound in Eindhoven. Het is zo fris dat het nog geen echte naam heeft, maar in de volksmond wordt het 'subground' genoemd. Vernoemd naar het label waar deze muziekstroming zijn oorsprong vindt.
Hoe verslavend is chiptune! Eindbaas weet het en is op vrijdag 11 april voor de derde keer terug in de Amsterdamse Melkweg. Deze nacht laat Eindbaas het gebouw weer schudden op zijn palen met onversneden 8-bit en keiharde bass. Hou je hart maar vast, want zo heb je die goeie ouwe Gameboy en Nintendo Entertainment System nog nooit meegemaakt... Wie komen er dit keer allemaal langs?
Op vrijdag 25 april 2014 wordt de allereerste Koningsnacht gevierd. Een mooi excuus om de aloude Koninginnenacht en -dag traditie van Multigroove in ere te herstellen en lekker ongeremd de beest uit te hangen. En welke locatie leent zich hier beter voor dan het oude en vertrouwde Roothaanhuis aan de Rozengracht in Amsterdam?
Nightmare is terug! Het is niemand ontgaan dat de moeder van alle hardcore-feesten terug is. Het Rotterdamse hardcore spektakel zal op 28 juni plaatsvinden op het legendarische veld van De Kuip en dit is goed in smaak gevallen! De earlybird was binnen één uur uitverkocht en de voorverkoop loopt hard! Met de in totaal 8000 beschikbare kaarten kun je stellen dat je er snel bij moet zijn. Het is tijd voor de volgende stap! Nightmare maakt bij deze de area's bekend die je tijdens het feest kunt verwachten!
Anyday Events keert 27 april alweer terug op het Bloemendaalse strand met hun traditionele oranje strandfeest: Kings on the Beach! De voorgaande edities waren beiden afgeladen vol en legendarische optredens van artiesten als Nicky Romero, Quintino, Shermanology en vele anderen staan nog vers in het geheugen! Dit jaar kun je ook weer verwachten dat Beachclub Vroeger omgetoverd zal worden tot een oranje paleis vol met een koninklijke selectie aan artiesten!
Zo'n tien jaar geleden begon het allemaal in Alphen aan den Rijn: daar werd het idee geboren bij een klein groepje jongeren om eens een dikke party te geven. Zo ontstond de eerste P.L.U.R. Night in 2004. Vele experimentele feestjes volgden in de loop der jaren. Maar een nieuwe tijd is aangebroken! P.L.U.R. Events presenteert daarom zaterdag 3 Mei 2014 Sound Rage. Lees alles hierover in dit nieuwsbericht!
Hardwell op Breda Live
zaterdag 22 maart 2014
Breda Live keert op zaterdag 12 juli 2014 terug op het Chasséveld. Het festival pakt ook dit jaar weer uit met een strak programma. Hardwell, Guus Meeuwis, Miss Montreal, DIRECT en HeavyLight zijn dit jaar de hoofdacts van het muziekfestival. Naast het hoofdpodium is ook dit jaar een extra podium met vier verrassingsacts, de Jupilerstage, op het terrein te vinden.
Nieuw Dancetourseizoen in zicht
vrijdag 21 maart 2014
Nog een maand te gaan en dan barst het Dancetourseizoen weer in alle hevigheid los. Ook dit jaar heeft Dancetour 12 steden kriskras door Nederland op het programma staan voor een bezoek. Verschillende DJ's van regionale, nationale en zelfs internationale allure maken dit seizoen hun opwachting. Grote namen als Martin Garrix, Showtek en Lucien Foort zullen niet ontbreken.
Steve Aoki komt op 31 mei naar de Heineken Musical Hall met zijn eigen feest onder de naam #aokify. Om het feest nog groter te maken dan het al is neemt de nummer 8 van de wereld bijzondere vrienden mee. Met nog zo'n twee maanden te gaan, maakt Steve Aoki bekend welke dj's hem vergezellen.
Na het grote succes van 2013, keren deze Eindhovense helden van weleer, wederom terug naar hun Home-town; Eindhoven. Op zaterdag 24 mei 2014 kun je de heren weer bewonderen aan het water van Natuurbad de De IJzeren Man.
[percep-tion] is een concept/label van kunstenaar, producer en dj Alexander Koning die woont en werkt vanuit Berlijn, maar oorspronkelijk uit Nederland komt. Op het evenement komen verschillende artistieke disciplines samen zoals streetart, muziek en theater.
Op de Pettelaarse Schans in Den Bosch vindt zaterdag 26 april (13.00 uur tot 23.00 uur) de eerste editie van het Flex met Lex festival van de organisatie van Trix in the Mix plaats. Trix in the Mix bestond sinds 2000, maar nu de troonswisseling plaats heeft gevonden moest er een nieuwe naam komen. De troonswisseling en naamsverandering gaan gevierd worden met een knallende eerste editie van het Flex met Lex Festival.
Op 5 juli a.s. zal de eerste editie van een episch en spraakmakend dance evenement plaatsvinden op het water van de rivier de Maas in Rotterdam. Onder de naam DanceFloat wordt in de haven van Rotterdam een complete dance experience gepresenteerd, die zowel op het water (Offshore), als op de kades langs de rivier in de binnenstad (Onshore) zal plaatsvinden.
Zaterdag 5 april komt één van de meest bekende techno-electro live acts naar Nederland! Herr Zimmerman heeft het dan natuurlijk over niemand minder dan het Duitse live duo Zombie Nation! (UKW Records, Turbo Recordings, 🇩🇪). Natuurlijk bij Herr Zimmerman in de Factory 010, op de 10e verdieping van de Rotterdamse Maassilo.
Met een superdiverse line-up vol kwaliteitsartiesten uit alle windstreken, wordt het publiek uitgedaagd de diepte van het programma in te duiken en een eigen headliner te kiezen. In de spannende loodsen en kleine zaaltjes van de industriële Spoorzone 013 kan iedere artiest een persoonlijke headliner zijn.
Na een korte periode van afwezigheid is Boel op Stelten weer terug waar het allemaal begon, namelijk het vernieuwde Huize Maas. Vorig jaar hadden ze tijdens een knaller van een Koninginnenacht een uitverkocht huis met Extrawelt en uiteraard brengen ze ook dit jaar weer een event van formaat! Deephouse met power en diepgang, daar kan je zeker van zijn tijdens de volgende editie.
Op zaterdag 10 mei 2014 is het weer tijd voor 90's No Limits! Dit evenement is in drie jaar tijd uitgegroeid tot het grootste jaren 90 event van Zuidwest-Nederland. En dit jaar doet Focus Events er een schepje bovenop. Get Ready For This! Deze editie komen niemand minder dan 2 Unlimited naar Bergen op Zoom! En op veler verzoek komt niemand minder dan DJ Paul Elstak terug om het feest in stijl af te sluiten.
Zondag 20 april (Pasen) start Beachclub Fuel het zomerseizoen 2014 met een geweldige 'One-man Show' van RAM. De Amsterdamse trance pionier vliegt momenteel de hele wereld over en doet in de grote steden alle toonaangevende clubs aan. Het succes van de Nederlandse artiest is, hoe dubbel ook, onlosmakelijk verbonden met het succes van zijn laatste grote hit 'RAMelia'. De plaat die hij maakte ter nagedachtenis aan zijn, in oktober vorig jaar overleden, vrouw Amelia.
Toren, zoals het voormalig hoofdkantoor van Shell in Amsterdam nu door het leven gaat, verwelkomt op zaterdag 29 maart voor de tweede keer een keur aan internationaal opererende kunstenaars en muzikanten. Dan vindt de tweede Nederlandse editie plaats van [Percep-tion] presenteert: Das Letzte Abendmahl.
Martin Garrix heeft de Buma Award International gewonnen. 'Fucking vet', reageerde de 17-jarige dj, die eigenlijk Martijn Garritsen heet, dinsdagochtend op 3FM.
Vanavond zullen de onderscheidingen in Studio 21 in Hilversum feestelijk worden uitgereikt.
Wil je erbij zijn 12 april haast je dan, want de allerlaatste 500 kaarten gaan nu in de verkoop! Met de dj's Mental Theo, The Prophet, Randy Katana, Deepack, Dr. Rude, Francois, Pavo, Ko-c, Don Boogaard, Miss Melody, Rob, Stanton, Sjaak Koning, Yves, The Darkraver en nog heel veel andere komt deze avond muzikaal zeker goed!
Integrate op Boomerang Beach
zondag 16 maart 2014
In 2013 vond de terugkeer van Integrate plaats met niemand minder dan Mr. C. Voor het eerst in haar bestaan was gekozen voor een strandlocatie. Beide keuzes zijn bijzonder goed aangeslagen. Daarom komen er in 2014 zes edities op het strand. Elke eerste zaterdag van de maand zal het Scheveningse strand de beste deephouse, techhouse en techno huisvesten.
Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover, dan is het tijd voor een nieuw concept van V^gel productions. De eerste editie van Fascination zal in Almere neerstrijken. Volgend weekend zullen de nodige vakken op het rooster staan en de schooldirectie acht van groot belang dat alle Nederlanders hun vakken weer zullen beheersen. Om de leerstof leuker te maken, zullen er veel hulpmiddelen toegepast worden. Leren was immers nog nooit zo leuk als op meest sexy school van Nederland.
Na een compleet uitverkochte Neophyte Records – Bigger Than Ever editie in Moskou van afgelopen weekend is aankomend weekend één van de mooiste clubs in Nederland aan de beurt. Harders Plaza pakt aankomende zaterdag flink uit. Zo staan o.a. Neophyte, Tha Playah, Tieum, The Viper en Endymion in de line-up. Met de toevoeging van extra hard geluid, dikke licht- en lasershows en special effects gaat het een avond worden om niet te vergeten!
De organisatie van House the 90s heeft de afgelopen jaren veel vragen gekregen over een vervolg in Leeuwarden. House the 90s in RED in Leeuwarden is de perfecte combinatie want één van de beste 90's feesten in één van de beste clubs van Nederland. De openingseditie op vrijdag 21 maart wordt er één voor in de boeken!
Op 21 juni aanstaande strijkt Minority Events met Atmoz Classics Outdoor voor de derde maal neer op de De IJzeren Man in Eindhoven. Dit festival heeft haar plaats op de overvolle festival kalender, in slechts twee jaar tijd, moeiteloos weten in te nemen.
Een weekend niet gedanst is een weekend niet geleefd. Kom op 27, 28 en 29 maart 2014 in beweging op het fonkelnieuwe festival Eindhoven Dance Motion (EDM). Dat is tot het Eindje van de nacht compleet uit je plaat op alles tussen house en hardcore en overdag exposities, workshops van producers en dj-demonstraties.
Bass Academy final info
woensdag 12 maart 2014
Na de Masterclasses van afgelopen december is het zaterdag eindelijk tijd voor een nieuwe editie van Bass Academy. Als voorbereiding op het 15 uur durende festival van 14 juni a.s. staan dit weekend de nodige lichamelijke opvoedingslessen op het programma en de schoolleiding acht deze cursus van groot belang om de geplande Bootcamp met succes te kunnen voltooien.
Na de laatste editie van november (met Om Unit) zal Bass Odyssey terugkeren naar Worm op zaterdag 22 maart. Op alweer de derde editie van Bass Odyssey hebben ze niet één, maar drie hoofdacts weten te strikken!
26 April is het weer zo ver want Reng Deng Deng komt eraan. Na vorig jaar snoeihard het einde van Bea's tijdperk te hebben gevierd ga je dit jaar keihard van start met Willem als onze 'fresh king of hardcore'. De eerste echte Koningsdag vier je snel, sneller, snelst!
Inmiddels vaste prik ieder jaar, want Pasen vier je natuurlijk met Metz! Net als de voorgaande twee jaren komt The Real House Event naar het strand van Rockanje namelijk op de Paaszondag van 20 april. In een heerlijk verwarmde (als het nodig is) en met dik geluid en decor uitgedoste Strandclub View, opent Metz haar deuren voor een speciale Easter Sunday met een sterkere line-up dan ooit tevoren.
Na lang te hebben gebakkeleid met de gemeente heeft Cyndium vorige week het slechte nieuws te horen gekregen dat Paradox geen doorgang kan vinden in de USC De Boelelaan te Amsterdam. Dit aangezien daar maar een gebruikersvergunning is afgegeven voor 400 bezoekers door de brandweer. Maar bij slecht nieuws ook goed nieuws: Paradox, dat op 12 april 2014 zal worden gehouden, wordt verplaatst naar de Amsterdam Studio's!
Nightclub Panama in Amsterdam heeft vrijdag 21 maart de primeur van de eerste Top 40 Classics. Erik de Zwart draait tijdens deze avond de hits en clips die iedereen kent. De bekende radiomaker wordt daarbij bijgestaan door Radio Veronica-dj Juri V.
Vrijdag 14 maart is het weer zover, dan bundelen de organisaties van Soixante Neuf en Dejavu Events wederom hun krachten om samen in de Kerkplein te Breda R&B All Stars te presenteren. Het event dat al maandelijks in Amsterdam en Utrecht volle zalen trekt en ook in Helmond zijn furore heeft gemaakt, zal op vrijdag 14 maart wederom spetteren in Breda. Als headliner heeft de organisatie niemand minder dan dj Prime van Team Encore Amsterdam. Daarnaast kun je de lekkerste R&B, Hip Hop, Dance Hall en andere eclectische tunes verwachten op deze magische avond.
Na een geweldig succesvolle editie in 2013 komt Diynamic Festival dit jaar terug naar Amsterdam op vrijdag 30 april. Headliner van het festival is labelbaas Solomun. Natuurlijk komen ook alle artiesten van het label mee naar de hoofdstad.
Zaterdag 17 mei 2014 is NRG Events terug met een onvervalste reünie-editie van Slaves to the Rave! Na het sluiten van Eventcenter Amigo's in 2008 is er geen groot hardcore-evenement meer geweest in Dordrecht. Hier gaat zaterdag 17 mei verandering in komen met een speciale editie van Slaves to the Rave in Poppodium Bibelot te Dordrecht!
8 Maart is het dan eindelijk zover: dan is het langverwachte en veelbesproken evenement Baco & Bitches een feit! The Darkraver en Outsiders lanceren het eerste echte concept dat niet in hokjes denkt en de regels aan zijn laars lapt. Duizenden mixtapes zijn er gretig aangenomen door enthousiaste mensen die nu ook steeds beter begrijpen dat dit meer is dan alleen een feest!
Armin van Buuren heeft afgelopen zaterdagnacht tijdens een speciale live-editie van zijn A State Of Trance show in Buenos Aires zijn exclusieve residency voor komende zomer bij Ushuaïa Ibiza aangekondigd. Deze zomer zal hij zijn fans elke donderdag in de magische en exclusieve atmosfeer van Ushuaïa Ibiza trakteren op een speciale, wekelijkse zomereditie van ASOT.
Ook dit jaar is Zwolle weer dé stad waar je moet zijn om je vrijheid te vieren op maandag 05 mei. Naast het grootste bevrijdingsfestival van Nederland keert namelijk ook Dance4Liberation, het grootste dancefestival op 5 mei, weer terug op het parkeerterrein van de IJsselhallen! In een twaalf uur durend spektakel met meer dan 25 artiesten verdeeld over twee area's, topentertainment, dikke licht- en lasershows, goed geluid en jou als ultieme partyfreak, gaan ze ervoor zorgen dat het een dag gaat worden om niet te vergeten.
#Aokify is de allereerste keer dat Aoki een eigen avond in Nederland heeft. De #8 uit de DJMag Top100 is een drukbezet man. Hij is eigenaar van enkele restaurants, heeft een eigen stichting, waarmee hij geld inzamelt voor goede doelen, een eigen kledinglijn en een eigen uitgeverij. Maar boven alles is hij een artiest met liefde voor zijn muziek en zijn fans.
In Bed With...Supertoys
zondag 2 maart 2014
Watch out for this! Op 7 maart slaapt niemand alleen, want hierbij is heel liefdevol en liberaal Amsterdam uitgenodigd om het bed in te duiken met Supertoys in AIR! Haters mogen thuisblijven want op deze 'sleep over' geldt de gouden regel; 'everyone supposed to have fun!'
Raveland keert terug in Stiens
zaterdag 1 maart 2014
Met alweer een vierde editie in het verschiet is Raveland een feest om rekening mee te houden. De Smalle Brug wordt op zaterdag 5 april weer omgetoverd tot een cave of rave. Omdat Raveland heeft bewezen geen eendagsvlieg te zijn, pakt de organisatie het deze editie professioneler aan.
30 maart 2014
Het KNMI heeft een weeralarm aangekondigd
28 maart 2014
SFX sluit boekjaar af met $119 miljoen dollar verlies
Resist 10 mei naar Elementenstraat
Outsiders' eerste clubavond in Studio 80 met Trevino en Tasker
Timetable, promomix en final info ST8MENT
27 maart 2014
Obsession Outdoor festival maakt line-up en thema bekend
26 maart 2014
Reguliere kaarten Crazyland Cleopatra uitverkocht
Dreamfields presenteert deel één van line-up
Eindhoven is een nieuwe muziekstroming rijker
Chiptune feest Eindbaas voor derde keer naar Melkweg
Multigroove keert terug naar Roothaanhuis
25 maart 2014
Nightmare 2.0 maakt area's bekend
Kings on the Beach keert terug naar Beachclub Vroeger op 27 april
24 maart 2014
Sound Rage · 10 Years of P.L.U.R.
22 maart 2014
Hardwell op Breda Live
21 maart 2014
Nieuw Dancetourseizoen in zicht
Steve Aoki maakt line-up van Aokify HMH Amsterdam bekend
Marco V en Marcel Woods keren terug in Eindhoven met Home-Town Festival
[Percep-tion] naar Paradigm Groningen
20 maart 2014
Eerste editie Flex met Lex Festival in Den Bosch
Rotterdam presenteert nieuw episch dance festival op het water
Zombie Nation Live op Herr Zimmerman's Horror Show
Festival Mundial presenteert zeer diverse line-up
19 maart 2014
Boel op Stelten komt tijdens Kingsnight met deephouse mararthon
90's No Limits 2014 strikt 2 Unlimited & Paul Elstak
18 maart 2014
Grand Opening Beachclub Fuel present Strictly RAM
Das Letzte Abendmahl opnieuw naar Amsterdam
Martin Garrix wint Buma Award International
17 maart 2014
De allerlaatste 500 kaarten voor Crazyland - Cleopatra in de verkoop
16 maart 2014
Integrate op Boomerang Beach
Rooster van stoutste en meest sexy school wordt nu bekend gemaakt
14 maart 2014
Timetable en laatste info Neophyte Records · Bigger Than Ever Tour
13 maart 2014
Charly Lownoise & Mental Theo terug in Leeuwarden
Atmoz Classics Outdoor start op zaterdag 15 maart voorverkoop
Danceavonden, workshops en dj-demonstraties op eerste editie Eindhoven Dance Motion
12 maart 2014
Bass Academy final info
Derde editie Bass Odyssey brengt drie hoofdacts
Line-up Reng Deng Deng · The Kingdom of Hardcore
Metz on the Beach viert Pasen met dikke line up in Rockanje
Paradox verplaatst naar de Amsterdamse Studio's
11 maart 2014
Panama Amsterdam heeft primeur eerste Top 40 Classics event
10 maart 2014
Nieuwe R&B All Stars in het Kerkplein te Breda
7 maart 2014
Diynamic Festival dit jaar in Amsterdamse Bos
5 maart 2014
Slaves to the Rave – The Amigo's Reunion in Poppodium Bibelot, Dordrecht
4 maart 2014
Darkraver & Outsiders present Baco & Bitches
Armin van Buuren kondigt zomer residency Ushuaïa Ibiza aan
3 maart 2014
Dance4Liberation presenteert line-up voor 5 mei
Steve Aoki met eigen avond in HMH Amsterdam
2 maart 2014
In Bed With...Supertoys
1 maart 2014
Raveland keert terug in Stiens