Partyflock
 

Chiptune feest Eindbaas voor derde keer naar Melkweg

gepubliceerd door , op
Hoe verslavend is chiptune! Eindbaas weet het en is op vrijdag 11 april voor de derde keer terug in de Amsterdamse Melkweg. Deze nacht laat Eindbaas het gebouw weer schudden op zijn palen met onversneden 8-bit en keiharde bass. Hou je hart maar vast, want zo heb je die goeie ouwe Gameboy en Nintendo Entertainment System nog nooit meegemaakt... Wie komen er dit keer allemaal langs?

Chibi-Tech 🇯🇵
De chiptunes komen dit keer uit het land van de rijzende zon en schoolmeisjes met korte rokjes. Chibi-Tech is op dit moment de grootste sensatie in de internationale chiptune scene en blaast ieder publiek stijl achterover met puur en alleen een NES - wie is er niet groot mee geworden? Met haar duizelingwekkende programmeer skills heeft deze geeky dame meer power in haar kleine teen dan menig mannelijk chiptune talent.

Dr. Von Pnok 🇫🇷
De Fransoos Fabien Bourbigot is een van de best bewaarde geheimen van het favoriete chip label Bleepstreet, maar niets blijft natuurlijk lang geheim voor Eindbaas. Als een gestoorde professor gaat hij los op zijn Gameboys en perst er ongehoorde dansvloerknallers uit. Last van Friday Night Fever? De Doctor schrijft je een cocktail van rave, zware house en bass music voor. Slikken of stikken.

Monodeer 🇳🇱
Mark van den Heuvel is wereldwijd beroemd vanwege het allerlaagste geluid dat ooit is geproduceerd door een Gameboy. Nog nooit klonk een chiptune show zo dreigend, er is er maar één die zulke loodzware en trage beats maakt. Drie chiptune definiërende albums en vele internationale optredens later mag Monodeer zich uiteindelijk de man noemen die Nederland op de chiptune wereldkaart heeft gezet.

VJ Lazersausage 🇬🇧
De visuals voor de avond worden gebracht door VJ Lazersausage uit Londen. Als data-visualisator gebruikt hij zijn kennis en liefde van algoritmes en data om live visuals te maken die perfect aansluiten bij de live acts van deze avond.

Eindbaas Open Podium en pre-party in de Vondelbunker
Het nieuwste chiptune talent spot je bij het te gek gave pre-party feestje in de Vondelbunker. Deze voormalige atoom schuilkelder bood vroeger een veilige schuilplaats voor zware bommen en granaten. Nu komt de energie van binnen wordt er gefeest met de nieuwste chiptune helden, totdat het feest in de Melkweg verder gaat.