Partyflock
 
Recensies · december 2014
Het muzikale jaaroverzicht van 2014
Second Storey - Double Divide
dinsdag 30 december 2014
Een tweede leven voor Alec Storey. Onder zijn nieuwe alias presenteert hij zijn eerste album: "Double Divide". Op dit schijfje laat hij een tweestrijd horen tussen bass georiënteerde muziek aan de ene kant en rustige ambient anderzijds.
Subotika - Panonija
maandag 29 december 2014
Dingen van ver zijn vaak erg verleidelijk. Zo ook met muziek. Een duo welk voor velen nog onbekend is, maar toch al zo'n 6 jaar actief is, is Subotika. Vanuit noord Servië brengen zij ons een warm en luchtig geluid vol Detroit invloeden.
Brennan Heart zijn label 'WE R Music' is goed en wel een jaar oud, maar heeft al de nodige hits en top producties voorgebracht. Eind 2014 is het tijd om de balans op te maken en doet hij dan samen met collega's Code Black en Outbreak.
Huxley – Blurred
zaterdag 27 december 2014
De Londense Huxley zat de laatste tijd nogal vast in zijn eigen geproduceerd hokje. Met zijn debuutplaat 'Blurred' moet het roer hierin om.
Stewart Walker bracht in 1999 het album "Stabiles" uit, toentertijd een experimenteel, vernieuwend en belangrijk minimal album. Het geluid van de Amerikaan, die woont in Berlijn, is inmiddels verder geëvolueerd. Op "Ivory Tower Broadcast" laat hij ons een heel sfeervol, instrumentaal en toch ook minimaal geluid horen.
Watergate 17 - Pan-Pot
donderdag 25 december 2014
Al twaalf jaar lang is Watergate één van de beste clubs van Berlijn waar men zich focust op techno en alle aanverwante stijlen. De club bestiert ook een platenlabel en hierop is in het najaar het zeventiende deel uitgekomen van de befaamde Watergate mix-cd serie. Deze keer zijn de heren van Pan-Pot (Tassilo Ippenberger en Thomas Benedix) van stal gehaald om de mixcompilatie samen te stellen.
Neem één van de meest populaire vrouwlijke dj's en zet haar tegenover één van de meest populaire mannelijke dj's die er rond loopt in de hardcore-scene. Laat beiden een mix verzorgen en breng die uit op een dubbelaar.
Het is alweer twintig jaar geleden dat (minimal) techno icoon en tevens legende Robert Hood zijn label M-Plant opgezet heeft. Om het twintig jarig jubileum kracht bij te zetten, is onlangs een uit drie cd's bestaande compilatie uitgebracht met daarop drieëndertig tracks uit de rijke geschiedenis van het M-Plant label.
Een soundtrack voor een boek, dat is iets unieks in de dancewereld. De mysterieuze auteur John Twelve Hawks benaderde John Digweed en Nick Muir voor dit uitdagend project. Hoe goed laat 'The Traveler' zich muzikaal lezen?
Titan is aan een enorme opmars bezig. De man kondigde vorige zomer zijn liveact aan en kort daarna kwam er ook zijn eerste studioalbum. Titanomachy - Demolition Of Silence is een aanval op de rauwe hitparades.
Giuseppe Ottaviani Presents GO On Air
zaterdag 20 december 2014
Geef melodiemeester Giuseppe Ottaviani een eigen kweekvijver en het is niet lang wachten op iets moois. Zo mooi dat het trance icoon iets heeft losgelaten dat geen enkele trance liefhebber mag missen.
Hard Driver - Point Break
vrijdag 19 december 2014
De man met de helm bleek uiteindelijk Fenix in een nieuwe gedaante te zijn. Hard Driver veroverde de hardstyle wereld in sneltempo en 'Point Break' vormt de kers op de taart. Zijn eerste studioalbum.
Party Animals... het is een begrip onder de hardcoreliefhebber. Geliefd door velen, vermaard door minstens evenveel. Na door heel wat woelige zeeën te hebben gezwommen, is er nu een verzamelalbum met al hun grootste hits en hardste underground tracks.
Paul White - Shaker Notes
woensdag 17 december 2014
Een studioalbum met een sprong in het ongewisse voor een ervaren rot in de muziekwereld. Het is niet uitzonderlijk. Ook Paul White waagt zich eraan. Kort na de zomer bracht hij 'Shaker Notes' uit.
Eskimo Recordings, onderdeel van het Belgische N.E.W.S., is een label dat sinds 2000 bestaat en platen uitbrengt in genres als house, deephouse, techno en disco. In september afgelopen jaar is nieuwe compilatieserie gelanceerd en 'The Pink Collection' was hier de eerste van. Nu een jaar later is het tweede deel uitgebracht onder de naam 'The Green Collection'.
Kasper Bjorke - After Forever
maandag 15 december 2014
Met 'After Forever' is Kasper niet aan zijn proefstuk toe. Maar haalt hij nog het niveau van zijn voorgaande juweeltjes? Deense klasse in een house-jasje.
This Is Hardstyle Volume 3
zondag 14 december 2014
Be Yourself is al jaren goed bezig; de vele festival compilaties en tevens albums van diverse artiesten binnen de hardere stijlen. Nu krijgen een mooi hardstyle pakket voorgeschoteld in de vorm van 'This Is Hardstyle 3'.
V2 werd als een tikkeltje braaf beschouwd. Maar voor het derde deel uit Solarstone's 'Pure Trance' serie is behoorlijk wat bad-ass uit de kast getrokken in de persoon van de Ierse Bryan Kearney. Hoe puur trance is V3 daarmee geworden?
Toolroom Knights - Mixed by Dismantle
woensdag 10 december 2014
Dismantle is een aanstormend talent in de Britse UK bass scene. Tijdens zijn Toolroom Knights mix laat hij een gigantische hoeveel tracks en genres langskomen. Een hele wilde achtbaanrit met de meest bizarre capriolen is het eindresultaat.
DJ Thera - Training Sessions
dinsdag 9 december 2014
Voor standaard hardstyle recepten bezoek je niet de Theracords keuken van chef DJ Thera. Zijn label staat namelijk garant voor een nieuwe, maar vooral frisse wind in de hardstyle wereld. Voor het debuut album Training Sessions geven wij dan ook een welverdiend compliment aan de kok.
Slam – Reverse Proceed
maandag 1 december 2014
Glasgow, techno, Soma... Het zijn woorden die je samen meteen linkt aan het Schotse techno duo Slam. Voor hun vijfde studioalbum lieten zij de moderne software links liggen en gingen ze voor een back to basic hardware benadering.
Partyflock Recensies Jaaroverzicht 201431 dec 2014
Second Storey - Double Divide30 dec 2014
Subotika - Panonija29 dec 2014
WE R Hardstyle Yearmix 2014 - Mixed by Brennan Heart, Code Black & Outbreak28 dec 2014
Huxley – Blurred27 dec 2014
Stewart Walker - Ivory Tower Broadcast26 dec 2014
Watergate 17 - Pan-Pot25 dec 2014
Masters Of Hardcore presents Masters in the Mix Volume I - Mixed by Korsakoff & Nosferatu24 dec 2014
Robert Hood - M-Print: 20 Years Of M-Plant Music23 dec 2014
John Digweed, Nick Muir & John Twelve Hawks – The Traveler22 dec 2014
Titan presents Titanomachy - Demolition Of Silence21 dec 2014
Giuseppe Ottaviani Presents GO On Air20 dec 2014
Hard Driver - Point Break19 dec 2014
Party Animals - Greatest Hits & Underground Anthems18 dec 2014
Paul White - Shaker Notes17 dec 2014
Eskimo Recordings - The Green Collection16 dec 2014
Kasper Bjorke - After Forever15 dec 2014
This Is Hardstyle Volume 314 dec 2014
Solarstone presents Pure Trance V3 – Mixed by Solarstone & Bryan Kearney11 dec 2014
Toolroom Knights - Mixed by Dismantle10 dec 2014
DJ Thera - Training Sessions9 dec 2014
Slam – Reverse Proceed1 dec 2014