Partyflock
 
Recensies · oktober 2013
Andy Duguid – On The Edge
donderdag 31 oktober 2013
Opgepikt en in de spotlights gezet door een toen nog trance spelende Tijs Verwest werd Andy Duguid al snel een van de veelbelovende trance protegés van Tiesto zelf. Nu, vijf jaar na zijn albumdebuut, komt Andy's tweede album om de hoek kijken.
Mood Mode - The Best Of Monte La Rue
donderdag 31 oktober 2013
De in Amsterdam residerende Belg Monte La Rue is van onschatbare waarde geweest voor de brede omhelzing van de downtempo/loungestroming, zo rondom de ingang van het nieuwe millennium. Zijn geprezen "Lounge Deluxe" compilaties en radioshows op Slam FM/ID&T Radio waren erg succesvol in die tijd. Nu komt hij met zijn Best Of album, genaamd 'Mood Mode - The Best Of Monte La Rue.'
Tigerskin - All Those Goodbyes
donderdag 31 oktober 2013
Tigerskin geldt als één van de meest consistente producers die Duitsland rijk is. Al sinds midden jaren negentig heeft hij vele tracks uitgebracht onder verschillende pseudoniemen. Na de afgelopen zeven jaar de belangrijkste artiest geweest te zijn op het Dirt Crew Recordings label heeft Tigerskin met 'All Those Goodbyes' voor het eerst in negen jaar een artiestenalbum weten samen te stellen.
Cocoon Compilation M
maandag 28 oktober 2013
De welbekende letters van Cocoon, wie kent ze niet? We zijn nu inmiddels aangeland bij Compilation M. De M van muziek, zo blijkt al snel...
Trentemøller - Lost
maandag 28 oktober 2013
In 2006 vergaarde Anders Trentemøller een hoop lof met zijn debuutalbum 'The Last Resort'. Met zijn tweede album, 'Into The Great Wide Yonder', raakte de Deen een hoop fans kwijt, vanwege zijn nieuwe muzikale richting. Anno 2013 besluit hij om nogmaals een frisse wind door zijn studio te laten waaien. 'Lost' is het resultaat.
Tytanium 200 - Mixed By Sean Tyas
maandag 28 oktober 2013
Melodieus, emotioneel en met een overdonderende energie. Een doorgaande flow van trancegevoelige uitbundigheid. Doutzen Kroes in een galajurk. Iemand zin in de recensie van Sean Tyas - Tytanium 200?
Strictly Deep
maandag 21 oktober 2013
Een nieuwe collectie aan deephouse sounds, voornamelijk tot ontwikkeling gekomen in Engeland, doet al een tijdje de mondiale EDM scene veel goeds. Stricly Deep is een compilatie die zich met 2 mixen richt op dit dieper house geluid.
A² Records - Unleashed Once Again
maandag 21 oktober 2013
Raw hardstyle is hot. Maar toch wordt dit niet helemaal weergegeven in cd releases. Op compilaties kom je slechts enkele rauwe nummers tegen en artiestenalbums zijn er nauwelijks. A² Records wil hier iets aan veranderen en komt met Unleashed Once Again.
Snow Ghosts - A Small Murmuration
maandag 21 oktober 2013
De naam Snow Ghosts roept weinig positieve emoties op. Gelukkig blijven die wel over na het beluisteren van ''A Small Murmuration'', het debuutalbum van dit Britse duo.
Het nieuwe album van Ulrich Schnauss en Mark Peters, genaamd 'Tomorrow Is Another Day' belooft alles wat je morgen gaat krijgen en vandaag niet gehad hebt.
Nicole Moudaber - Believe
donderdag 17 oktober 2013
Nicole Moudaber is onmiskenbaar een van de populaire namen binnen de hedendaagse techno scene. Van de gevestigde namen krijgt de van oorsprong Nigeriaanse krullenbol flinke support van onder andere Adam Beyer en Carl Cox. Eerder dit jaar verscheen haar debuutalbum 'Believe', welke is uitgekomen op Adam Beyer's Drumcode label.
Explosive Cartuning 32
donderdag 17 oktober 2013
Er zijn talloze compilatiereeksen in de hardere stijlen, maar een van de oudste is Explosive Cartuning. Intussen zitten ze al aan het 32ste deel en nog steeds is Dj Marcky de samensteller en mixer van dienst.
Ronski Speed – Second World
maandag 14 oktober 2013
Second World is het tweede artiestenalbum van Ronski Speed. Breekt de Duitser op deze plaat met zijn vocale trance traditie? Wie de tracklist bekijkt krijgt een vermoeden, wie het album beluistert weet het zeker. Speed draait niet.
Seams - Quarters
maandag 14 oktober 2013
De zoveelste Berlijnse creatieveling heeft zich ontpopt; Seams. De Britse Duitser laat op zijn debuutalbum quarters een warm, analoog klinkend geluid horen.
Met zijn warme trance en chillout sound mag Sunlounger de zonnekoning onder de balearische trance genoemd worden. Hoe (hart)verwarmend is zijn vierde artiestenalbum geworden?
Till von Sein - Suol Mates
donderdag 10 oktober 2013
Till von Sein brengt deze keer de verzamelaar uit van het label Suol , 'Suol Mates'. Het is de ultieme relax CD van dit moment. Zoals we gewend zijn van Till von Sein staat het vol met heerlijke chillout songs, met invloeden uit R&B, funk en soul.
Watergate 14 - Mathias Kaden
donderdag 10 oktober 2013
Nummer veertien, een voetballiefhebber denkt dan al snel aan Johan Cruijff. Voor de Berlijnse club Watergate staat veertien komende tijd voor het nummer van de nieuwste Watergate mixcompilatie, samengesteld en gemixt door Mathias Kaden.
Dapayk & Padberg - Smoke
donderdag 10 oktober 2013
Dapayk en Padberg hebben afgelopen jaren samen drie studioalbums afgeleverd en met 'Smoke' is hun nieuwste album verschenen. Beiden staan bekend om hun dansvloer gerichte producties, maar met 'Smoke' presenteren ze een fraai downtempo luisteralbum.
Een EP bespreken doen we niet zo vaak op Partyflock. Doordat de nieuwste single van John Foxx en Jori Hulkkonen is opgestuurd, maken we een uitzondering. En dat is maar goed ook, want er komen op ''European Splendour'' vier briljante producties langs!
Je zou het bijna vergeten, maar de tijd is gelukkig weer aangebroken voor de jaarlijkse presentatie van het betere werk uit de catalogus van het Engelse trance label Enhanced Music.
Rupert & Mennert zijn er opnieuw met een mix op Compost. Ditmaal gooien ze het weer over een andere boeg met de pure ambient sounds. Compost presenteert Experimental Selection Volume 2.
Het Cocoon label van EDM-icoon Sven Vath staat altijd garant voor kwaliteit. Al jaren lang staat Sven aan de top van de scene en zo ook zijn eigen label. We hebben nu de Cocoon Ibiza compilatie van dit jaar in handen genaamd, 'Cocoon In The Mix'. Een Italiaans-Argentijns onderonsje, zo blijkt al snel…
Juicy Ibiza - Mixed By Robbie Rivera
donderdag 3 oktober 2013
De 'Juicy Ibiza' serie van Robbie Rivera is alweer aan zijn zevende editie toe. Met een verzameling van zijn laatste eigen werk en persoonlijke favorieten mixte hij ook dit jaar weer twee schijfjes vol sappige zomerse beats.
Cloud 9 Dance heeft een flinke vinger in de Hardcore compilatie-pap. Zij zijn gezegend met een flink aantal connecties, waardoor ze keer op keer de meest toonaangevende cd's kunnen uitbrengen. Daaronder valt ook hun eigen "The Ultimate Collection"-serie. Wees dus niet verbaasd dat ook dit deel weer bol staat van de grootste hits van de afgelopen maanden, aangevuld met nieuw materiaal.
Andy Duguid – On The Edge31 okt 2013
Mood Mode - The Best Of Monte La Rue31 okt 2013
Tigerskin - All Those Goodbyes31 okt 2013
Cocoon Compilation M28 okt 2013
Trentemøller - Lost28 okt 2013
Tytanium 200 - Mixed By Sean Tyas28 okt 2013
Strictly Deep21 okt 2013
A² Records - Unleashed Once Again21 okt 2013
Snow Ghosts - A Small Murmuration21 okt 2013
Ulrich Schnauss & Mark Peters – Tomorrow Is Another Day17 okt 2013
Nicole Moudaber - Believe17 okt 2013
Explosive Cartuning 3217 okt 2013
Ronski Speed – Second World14 okt 2013
Seams - Quarters14 okt 2013
Roger Shah presents Sunlounger – Balearic Beauty14 okt 2013
Till von Sein - Suol Mates10 okt 2013
Watergate 14 - Mathias Kaden10 okt 2013
Dapayk & Padberg - Smoke10 okt 2013
John Foxx & Jori Hulkkonen - European Splendour EP7 okt 2013
Digitally Enhanced Volume Six – Mixed By Will Holland7 okt 2013
Compost Experimental Selection - Volume 27 okt 2013
Cocoon In The Mix – Ilario Alicante & Alejandro Mosso3 okt 2013
Juicy Ibiza - Mixed By Robbie Rivera3 okt 2013
Hardcore The Ultimate Collection 2013 - Volume 33 okt 2013