Partyflock
 
Deel elf alweer in de Nope is Dope reeks, ditmaal gemixt door Lucien Foort en Lucky Charmes. Kunnen deze twee heren de serie weer uit het slop halen?
Het Belgische 'I Love Techno' event is allang geen techno-only festijn meer. Toch biedt de door het Franse Cassius afgeleverde compilatie van dit jaar de verstokte technofan de (brood)nodige diepgang.
Anchorsong - Chapters
maandag 28 november 2011
2011 was weer een vruchtbaar jaar voor Tru Thoughts. Zo bracht het vanuit Brighton 🇬🇧 opererende label sterke albums uit van Omar (reissue met bonus tracks), Mark de Clive-Lowe, Zed Bias (aka Maddslinky), Benji Boko, Beta Hector, Lanu en Quantic ('best of' conceptalbum). Maar, 2011 is nog niet afgelopen. Eind november verschijnt het debuutalbum van de getalenteerde producer en multi-instrumentalist Anchorsong.
Hardstyle The Ultimate Collection, beukende hardstyle gemixt door de Beat Providers.
Marco V, samenwerkend met Benjamin Kuijten, is typisch zo'n dj/producer die geen introductie meer nodig heeft. Met vele klassiekers op zijn naam, heeft hij zijn steentje meer dan bijgedragen aan de huidige dominantie van Nederland in de DJ Mag Top 100. 'Marco V presents The Art Of Volume 2' is zijn nieuwste wapenfeit.
De tweede editie van Nikki Beach In The House is een feit. Zwoele house beats gemixt op twee cd's door Defected maffioso ATFC en Nikki Beach resident Roman Rosati.
Earthquake - Ignored & Provoked
donderdag 3 november 2011
Eind augustus daverde Bochum op zijn grondvesten. Earthquake toonde immers wie het allemaal wilde weten dat hardcore nog steeds leeft en dat al de rest beeft. Het anthem van dit jaar, "Ignored & Provoked" was van de handen van Triax, D-Ceptor en Newstyler, kinderen aan huis bij Underground House Movement. Het mag dan ook absoluut geen verbazing zijn dat deze heren ook het album in elkaar mochten mixen.
Universal Religion laat het unieke gevoel van een Armin van Buuren-set in de Space op Ibiza overal uit de speakers knallen. Chapter 5 is uit en surprise surprise, dit keer bestaat de release uit 2 live mixen van de nummer 1 trance DJ.
Watergate 09 - Tiefschwarz
donderdag 3 november 2011
Tiefschwarz, bestaande uit de broertjes Ali en Basti Schwarz, brengen al sinds 1997 gezamenlijk muziek op de markt. De heren draaien geregeld in de Berlijnse club Watergate en daarom hebben de heren onlangs de nieuwste editie van de Watergate serie samen mogen stellen.
Q-Base - Raveolution
zondag 16 oktober 2011
Op 10 september jongstleden was het weer feesten geblazen bij onze Oosterburen. Op Airport Weeze barstte dit festijn van de hardere stijlen weer los en wel voor de achtste keer. De jaarlijkse compilatie kent deze keerr liefst vier cd's om herinneringen mee op te halen.
Met dubstep onder de aandacht de laatste jaren, krijgen de andere stijlen in hetzelfde straatje ook weer wat meer aandacht. Niet dat drum & bass helemaal weg was, maar men kan er niet omheen dat het weer populairder is. Eye-D en DJ Hidden besloten de handen in elkaar te slaan om een heus album in elkaar te knutselen.
De titel '60 Best Trance Hits Ever' doet veel beloven. Zal dit een verzamelalbum zijn met de allergrootste trancehits uit de clubs ooit?
Armada Trance 13
donderdag 6 oktober 2011
Een cd hoes met twee bekende woorden, een appetijtelijke dame en een veelbelovend lijstje grote artiesten. Jawel, er is weer een Armada Trance gereleased!
Vele danceliefhebbers onder ons waren blij verrast met de reünie van het bewierookte Amerikaanse prog/trance koppel Gabriel & Dresden. Met hun gloednieuwe compilatie brengen zij hun hernieuwde 'Gabriel & Dresden-formula' voor het voetlicht.
Roger Shah - Openminded!?
donderdag 22 september 2011
Na diverse "Sunlounger" albums en drie "Magic Island" compilaties, is Roger Shah terug met zijn nieuwe artiestenalbum, genaamd "Openminded!?", waarvoor hij een heleboel vocalisten heeft opgetrommeld om zijn tracks op te leuken.
Domain Hardcore
dinsdag 20 september 2011
Domain Hardcore is een nieuwe compilatiereeks in de wereld van de hardcore. Er werd veel reclame rond gemaakt via allerlei mediakanalen en er ging bijzonder veel aandacht naar het revolutionaire aspect van deze compilatie. All time hardcore heroes Neophyte en Panic verzorgden de twee mixen.
John Tejada - Parabolas
woensdag 14 september 2011
John Tejada, geboren in Oostenrijk, verhuisde als achtjarig jochie naar Los Angeles. Daar leerde hij al snel het hiphop genre kennen en niet veel later ook electronische muziek. Vele klassiekers heeft hij al op zijn naam staan en zijn laatste wapenfeit is het album 'Parabolas', uitgebracht op het Kompakt label.
Paul Elstak - Megamix 2011
donderdag 8 september 2011
Niet zo lang geleden bracht Paul Elstak al een 'Best Of' album uit, waar weinigen écht op zaten te wachten. Blijkbaar heeft Paul nu wel helemaal de smaak te pakken, want sinds kort is er een gelijkaardig album. 'Megamix 2011' heeft als enige echte verschil dat er nu ook andere grote artiesten van vroeger en nu op de tracklist staan.
FabricLive 59 - Four Tet
dinsdag 30 augustus 2011
Op de nieuwste FabricLive compilatie presenteert Four Tet zijn kenmerkende sound in de vorm van een uiterst dynamische en gelaagde mix. Kan deze editie de goede naam van het Fabric label hoog houden?
House Masters - Chocolate Puma
maandag 22 augustus 2011
Inmiddels zijn er meer dan tien edities uit de "House Masters" serie verschenen. Sommige daarvan bleken essentieel, andere slechts nuttig en bruikbaar. Als we ons niet vergissen is de Chocolate Puma editie de twaalfde uit de reeks. En wat een uitstekende keuze van het Defected label!
Radio 538 brengt ons de compilatie van Turn Up The Beach, het event dat op 9 juli jongstleden plaats heeft gevonden. Het strand van IJmuiden werd in extase gebracht door de sound van onder andere Afrojack, Sidney Samson en Billy The Klit. Eens kijken of de bijbehorende compilatie datzelfde gevoel weer kan oproepen.
Defqon.1 Festival 2011
zondag 24 juli 2011
Defqon.1 2011 was een zijn negende editie toe en ondanks de hevige regenval was het wederom een groot succes te noemen. Walibi stond helemaal op zijn kop en natuurlijk hoort daar een compilatie bij. Zatox, Promo en Pavelow verzorgden drie dj-mixes en daar werd ook nog The Sound Of Defqon.1 aan toegevoegd.
BT - These Re-Imagined Machines
woensdag 20 juli 2011
In maart vorig jaar bracht BT zijn zeer succesvolle album 'These Hopeful Machines' uit. Een bijzonder album dat is geprezen om de gevoelige melodieën, schitterende vocalen en de boeiende en soms experimentele arrangementen. Een keur aan topproducers heeft de tracks van dit album nu in een nieuw jas gestoken.
Harmony of Hardcore is alweer even achter de rug en ongeveer gelijktijdig met het festival werd de compilatie-cd ervan uitgebracht. Mixers van dienst waren System:Overload, de breinen achter het anthem van Harmony of Hardcore. Op het festival zelf brachten ze ook een korte, maar krachtige en speciale live act.
Nightmare - Hell Awaits
zondag 10 juli 2011
23 april jongstleden stond de Ahoy in Rotterdam volledig in het teken van pompende hardcore in al zijn vormen. Voornamelijk mainstream voert de toon aan, maar er was ook early hardcore in een aparte area en wat duisterder spul in de main. Al deze stijlen vinden we ook terug op de bijhorende cd.
Een klein jaar geleden liet Sander Van Doorn zijn eerste clubgerichte 'Dusk Till Doorn' mixcompilatie los op de buitenwereld. Geeft onze landgenoot er dit jaar weer flink de lap op?
Het is ieder jaar vaste prik, om de paar maanden trakteert Slam! FM ons op de lekkerste clubtracks uit het radioprogramma Clubbin', gepresenteerd door Eric van Kleef.
Sinds het derde deel van In Search Of Sunrise wordt er steevast een land aan de compilatiereeks verbonden, waar inspiratie is opgedaan voor de mix. Richard Durand zet deze traditie voort. Bij zijn eerste deel [ISOS 8] was dat Zuid-Afrika, voor ISOS 9 liet Durand zich bezielen door het mystieke India.
The Prodigy - World's On Fire
vrijdag 24 juni 2011
Wie The Prodigy live on stage ziet, zo niet denken dat we hier te maken hebben met mannen van een leeftijd achter in de 30 en begin 40, die bovendien al zo'n twintig jaar in het vak zitten. Het enthousiasme en de energie spat er nog vol vanaf, iets wat we nu zelf kunnen aanschouwen in de 'World's On Fire' registratie.
DJ Tony Star - Knalluh!
dinsdag 21 juni 2011
Oh Oh Cherso is hét programma waarmee Tony Star vorig jaar grote bekendheid mee scoorde. De alcohol als water wegdrinkende Hagenees mocht tijdens de opnames van het programma optreden op Starbeach en mede door het succes van Oh Oh Cherso is hij nu een veel geboekt dj in vele (plattelands)discotheken.
De nieuwe resident DJ van de succesvolle Londense club Ministry of Sound brengt ons een mixcompilatie met alles wat hij te bieden heeft. De gehele compilatie staat in het teken van de producties en remixen van Michael Woods.
De vorige Electronic Architecture is alweer van twee jaar geleden. Solarstone vond het tijd om weer eens een muzikaal bouwwerk te gaan maken, waarin hij een verscheidenheid aan stijlen de revue laat passeren.
Groove Assassin - In The Mix
maandag 6 juni 2011
Groove Assassin, het klinkt als een slechte grap, maar de man die schuilt gaat onder deze naam is al zeker twintig jaar bekend in de muziek industrie met zijn tracks geïnspireerd op disco, funk en jazz. Een ideale compilatie om de zomer mee te starten.
Sied van Riel - Rielism
zaterdag 28 mei 2011
Op 10 mei bracht Sied van Riel zijn nieuwste mixcompilatie 'Rielism' uit; een dubbel-cd met in totaal 29 tracks in twee superstrakke mixen. Op de tracklist staan grote artiesten als Richard Durand, Ronski Speed, tyDI en natuurlijk Sied van Riel zelf, afgewisseld met het crème de la crème uit de nieuwe lichting talenten waaronder Setrise, Arty en Daniel Kandi.
Guy J - 1000 Words
donderdag 26 mei 2011
De momenteel in Antwerpen wonende Israëliër Guy J staat bekend als innovatieve producer, dj en live-act. Met dijken van tracks als 'Under Pressure', 'Save Me' en 'Lamur' heeft hij afgelopen jaren flink naam gemaakt. Na zijn in 2008 uitgebrachte debuutalbum 'Esperanza' is Guy J nu weer terug met een nieuw album getiteld '1000 Words'.
Bassleader 2011
donderdag 26 mei 2011
Een ruime week geleden stond Flanders Expo in vuur en vlam voor Belgisch grootste indoor harddance feest, Bassleader! Een compilatie daarvan kon uiteraard niet uitblijven.
Het Ibiza clubseizoen staat op het punt van losbarsten. Om alvast in de juiste sfeer te geraken en de Ibizakriebels wat te onderdrukken, biedt Armada de zonopzoekende trancefan de zomermaanden andermaal een Ibiza Soundtrack.
De nodige artiesten gingen hem al voor, maar hoewel Markus Schulz inmiddels al een imposante carrière achter de rug heeft, had hij nog geen eigen dvd-release op zijn naam staan. Daar is nu verandering in gekomen! 'Do You Dream? The World Tour Documentary' doet verslag van de wereldtournee die Schulz maakte om zijn album 'Do You Dream?' te promoten.
Onlangs stond het Belgische Hasselt zoals elk jaar weer op zijn kop tijdens Black en naar goede gewoonte hoort hier natuurlijk ook een bijhorend compilatie-album bij. Dit jaar mochten The Prophet en Neophyte de mixen verzorgen; twee oudgedienden die nog steeds naam en faam maken in de scene alsof ze nog jonge twintigers zijn.
Hed Kandi - Back To Disco
woensdag 11 mei 2011
Back To Disco neemt ons mee naar het vervlogen disco tijdperk. Een tijd vol glitter, glamour en ga zo maar door. Drie cd's vol disco en house, oftewel nostalgie en hedendaags genot op één compilatie.
Triax - Audioslave
dinsdag 26 april 2011
Triax heeft enkele weken geleden het album 'Audioslave' uitgebracht. Een nobele onbekende zou je zeggen, maar toch draait hij al enkele jaren mee in de scene, op zowel productioneel als dj vlak. En dat hij perfect zijn mannetje kan staan in de hardere wereld van de hardcore wil hij koste wat het kost bewijzen.
Richard Durand - Wide Awake
dinsdag 22 maart 2011
In 2009 voegde Richard Durand een nieuw wapenfeit aan zijn cv toe; zijn eerste artiestenalbum Always The Sun. Met de smaak te pakken, begon hij een jaar later al aan zijn nieuwe studiomissie; een tweede album dat geenszins op de voorganger mocht lijken maar een nieuw en eigen geluid moest krijgen. Dat album is er nu en luistert naar de naam Wide Awake.
Kiddfectious 3rd Birthday
zaterdag 19 maart 2011
De derde verjaardag van Kiddfectious wordt gevierd met een driedubbele mix-cd. Alex Kidd, Argy en Shaun T knallen uit je speakers met hun favoriete platen van dit moment.
Hard Bass 2011
zaterdag 19 maart 2011
Zaterdag 12 februari 2011 daverde het Gelredome in Arnhem weer op zijn grondvesten. Hard Bass 2011 editie was de boosdoener. Een uitverkocht evenement zorgde voor talrijke onvergetelijke herinneringen bij duizenden, maar om er toch zeker van te zijn dat het niet vergeten werd, is er nu ook de compilatie.
Elk jaar in maart staat Miami op zijn kop. Iedereen, van promotors tot DJ's, van labeleigenaren tot festivalorganisatoren is dan te vinden op de Winter Music Conference. Naast de conferentie worden er dan tevens heel veel feesten gegeven. Ook het Hed Kandi label is met de gehele crew aanwezig. Als voorproefje op de feestvreugde worden we getrakteerd op de mixcompilatie Hed Kandi - World Series Miami, gemixt door Andy Norman en Steven Quarre.
Cloud 9 Dance is er weer met een nagelnieuwe Hardstyle - The Ultimate Collection. Het is even wat minder gegaan met deze releases, maar de laatste editie was weer een stap in de goede richting. De Beat Providers werden gevraagd om beide mixen te verzorgen.
Qlimax 2010 - The Live Registration
dinsdag 22 februari 2011
Hij is er weer! De registratie van één van de paradepaardjes van Q-Dance, namelijk Qlimax. Ook dit jaar is het weer gelukt om de "Alternate Reality" vast te leggen op dvd en blu-ray
2011 is van start gegaan en de eerste Grand Slam! compilatie ligt alweer in de winkels. Danceminnend Nederland kan zijn hart ophalen met de populairste radioknallers van dit moment op twee cd's, één met losse nummers en op de tweede cd de Slam!Jam mix.
Nightmare - Create The Future
zaterdag 22 januari 2011
De organisatie van Nightmare is er weer met een nieuwe editie van hun mix-compilaties. Create The Future werd deze keer helemaal verzorgd door de grote Paul Elstak zelve en deze halve hardcore god koos voor een moderne en een classsics mix.
Het is de JVT en ze zijn terug! Hun nieuwe album De Lachende Derde ligt in de winkels en de mannen zijn weer in bloedvorm. Hengels, bitches, supermercado's, het zit allemaal in de nieuwe cd van De Jeugd Van Tegenwoordig.
Nope Is Dope 11 - Mixed by Lucien Foort & Lucky Charmes10 dec 2011
I Love Techno 2011 - Mixed by Cassius7 dec 2011
Anchorsong - Chapters28 nov 2011
Hardstyle The Ultimate Collection 2011 Vol. 312 nov 2011
Marco V presents The Art Of Volume 27 nov 2011
Nikki Beach In The House – Mixed by ATFC & Roman Rosati7 nov 2011
Earthquake - Ignored & Provoked3 nov 2011
Armin van Buuren - Universal Religion Chapter 53 nov 2011
Watergate 09 - Tiefschwarz3 nov 2011
Q-Base - Raveolution16 okt 2011
Eye-D & DJ Hidden - Peer To Peer Pressure13 okt 2011
Armada presents 60 Best Trance Hits Ever13 okt 2011
Armada Trance 136 okt 2011
Gabriel & Dresden - Mixed For Feet Vol. 128 sep 2011
Roger Shah - Openminded!?22 sep 2011
Domain Hardcore20 sep 2011
John Tejada - Parabolas14 sep 2011
Paul Elstak - Megamix 20118 sep 2011
FabricLive 59 - Four Tet30 aug 2011
House Masters - Chocolate Puma22 aug 2011
Radio 538 presents Turn Up The Beach24 jul 2011
Defqon.1 Festival 201124 jul 2011
BT - These Re-Imagined Machines20 jul 2011
Harmony of Hardcore - The Festival15 jul 2011
Nightmare - Hell Awaits10 jul 2011
Sander van Doorn - Dusk Till Doorn 20115 jul 2011
Slam! FM presents Clubbin' 2011 Vol. 228 jun 2011
Richard Durand - In Search Of Sunrise 9: India28 jun 2011
The Prodigy - World's On Fire24 jun 2011
DJ Tony Star - Knalluh!21 jun 2011
Ministry of Sound Club: Residents - Michael Woods18 jun 2011
Solarstone - Electronic Architecture 213 jun 2011
Groove Assassin - In The Mix6 jun 2011
Sied van Riel - Rielism28 mei 2011
Guy J - 1000 Words26 mei 2011
Bassleader 201126 mei 2011
Armada presents The Ibiza Soundtrack 201123 mei 2011
Markus Schulz - Do You Dream? World Tour Documentary19 mei 2011
BLACK 2011 - Mixed by The Prophet & Neophyte19 mei 2011
Hed Kandi - Back To Disco11 mei 2011
Triax - Audioslave26 apr 2011
Richard Durand - Wide Awake22 mrt 2011
Kiddfectious 3rd Birthday19 mrt 2011
Hard Bass 201119 mrt 2011
Hed Kandi - World Series Miami 201116 mrt 2011
Hardstyle The Ultimate Collection 2011 Vol. 12 mrt 2011
Qlimax 2010 - The Live Registration22 feb 2011
Slam! FM - Grand Slam! Volume 1 201131 jan 2011
Nightmare - Create The Future22 jan 2011
De Jeugd van Tegenwoordig - De Lachende Derde15 jan 2011