Partyflock
 
Nieuws · juli 2014
Nederlandse festivalmarkt groeit
donderdag 31 juli 2014
Het aantal festivals in Nederland is gestegen. Dit na een dalende trend die voorgaande jaren te bespeuren was. Dit blijkt uit de onderzoeksresultaten van de gisteren gepresenteerde Respons Festival Monitor 2014. In totaal is een groei van 9 procent gerealiseerd
Met gepaste trots kan Luminosity aankondigen dat in oktober twee grote trance helden van wereld formaat voor het eerst samen komen in het gelauwerde Luminosity hoofdkwartier, de WesterUnie in Amsterdam, namelijk de helden, de levende legendes - Paul van Dyk & Paul Oakenfold. Voor zowel de zevende verjaardag van Luminosity en als deel van het gigantische Amsterdam Dance Event wordt alles in gereedheid gebracht voor een zeer speciale trance-megashow.
Op 9 augustus viert La Fête 040 haar eenjarig bestaan en dat betekent dat er een extra dikke editie van Ensuite - The Official Lakedance Afterparty op het programma staat.
Op zondag 10 augustus strijkt Elegance neer in haar zomerse thuisbasis Beachclub Vroeger, waarmee het Bloemendaalse strand opnieuw rijkelijk belegd wordt met al haar luxueuze nightlife-ingrediënten.
Van 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de uitverkochte tweeëntwintigste editie van 'A Campingflight to Lowlands Paradise' plaats. Vandaag worden de laatste negentien muziekacts bekend gemaakt. Aanstaande donderdag 31 juli verschijnt de Lowlandsprogrammakrant als bijlage bij de nrc.next. Hierin staat het volledig programma, alle tijdschema en veel achtergrondinformatie.
Zaterdag aanstaande vier je GayPride traditiegetrouw op het Amstelveld met een grootse line-up. Om 24.00u stopt de muziek, maar niet getreurd: in Up/De Kring gaat het feest vrolijk door. [
Zaterdag 2 augustus is het tijd voor de volgende We All Love 80's 90's 00's beach edtion van 2014 in Beachclub Bloomingdale Beach!
Hij is er, de timetable van MTV Nederland Mobile Beats, zaterdag 16 augustus op Tanzbrunnen, Keulen 🇧🇪. Er ontbreekt echter nog één naam op het affiche, de openingsact van de Beach Stage, het is wachten op de winnaar van de 'Mixcloud DJ Competition'.
Progressive-icoon John Digweed is op vrijdag 17 oktober terug met wederom een speciale Bedrock programmering in de Rabozaal van de Melkweg! Na het succes van de voorgaande drie jaren is besloten de succesvolle nacht dit jaar opnieuw terug te laten komen tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Binnenkort wordt de rest van de line-up bekend gemaakt. Tickets zijn nu verkrijgbaar.
Timetable Dance Nature bekend
maandag 28 juli 2014
Het festival 'Dance Nature' is dé afsluiter van het festivalseizoen. Het festival kent een spetterende line-up met DJ's als Erick E, Shermanology, ROOG, Funkerman, Sied van Riel, La Fuente en Jordy Dazz. Het festival telt maar liefst 21 acts. Over een maand vindt dit veelbelovende evenement plaats, waarvan nu ook de timetable bekend is gemaakt. Afsluiters zijn Sidney Samson, Marcel Woods en ROOG.
Let's go back to
vrijdag 25 juli 2014
Na de geweldige première bij Eindelijk Weer in Almere op zaterdag 31/5 dachten ze direct: Let's get back! De sfeer was super, wat een topavond, wat een topfeest. Dat doe je dus nog eens dunnetjes over! De Disco-Train party's zijn uitgegroeid tot legendarische feesten. Foute schoenen uit de kast, glitterbril en afropruik op: zaterdag 26 juli is Eindelijk Weer het decor voor hèt feest der herkenning: de Disco-Train Let's Get Back Party, een avondvullend spektakel.
Goed nieuws voor de liefhebbers van Latin Lovers en bootfeesten, want het meest vrouwvriendelijke concept van Nederland komt nu met haar Summercruise naar Rotterdam: zaterdag 16 augustus!
De regio Utrecht staat dit weekend in het teken van Ultrasonic Festival op het recreatiegebied van de Maarsseveense Plassen. Omringd door bomen, strand, speeltuinen en fonteinen kan je op zaterdag 26 juli weer maximaal los op de beste house, techno, hardstyle, trance, progressive en eclectic. Op dit speelparadijs aan de magische Maarsseveense Plassen beleef je het ultieme zomergevoel terwijl je op je slippers in het zand geniet van lichtshows en visuals met als knallende finale een vuurwerkshow.
Na het enorme succes van het uitverkochte Festifest met onder andere HNNY en Space Dimension Controller gaan zaterdag 23 augustus voor het derde jaar op rij de trossen genadeloos los voor Reddingsfest! Vorige editie liet Rahaan de boot bijna zinken van al het discogeweld, deze keer zijn Wolf music's Medlar en Trouw resident Melon aangesteld als gezagvoerders.
Amersfoort is een nieuw festival rijker. Zaterdag 30 augustus strijkt Festifoort neer op het groenrijke evenemententerrein aan de Mijnbouwweg in Amersfoort. Met dit nieuwe festival organiseren de initiatiefnemers een evenement voor echte dance-liefhebbers.
De Rubberboot Missie heeft het programma voor de afterparty rond. Na afloop van de rubberbotentocht worden de vermoeide matrozen en matrozinnen vermaakt met dj's Duo Penaughty (Pinkpop, 90's Now) en Weekbreek Super System.
Salsa Breeze op het strand
dinsdag 22 juli 2014
Ook deze zomer gaan Salsa Sensation de latinliefhebbers weer extra verwennen met Salsa Breeze @ The Beach. Een uniek partyconcept in het zonnige zuiden. Een stijlvolle beachclub, een multicultureel publiek en vier area's met de allerbeste urban en latinmuziek smelten samen tot één superzwoele breeze.
Audiosculpture on the Beach
maandag 21 juli 2014
De afdeling seismologie van het KNMI geeft voor 26 juli a.s. in de omgeving van Scheveningen code rood af. Het betreffen hier geen boringen van de NAM in de Noordzee, het beheersbaar tot ontploffing brengen van een oude vliegtuigbom uit WO II en nee, ook de pier wordt (nog) niet gesloopt. Zaterdag 26 juli vieren de mannen van Audiosculpture hun 15-jarig bestaan in labelvorm en zullen daarom Scheveningen op haar grondvesten doen schudden.
Nielsen is de grootste wereldwijde aanbieder van informatiediensten voor marktonderzoek, analytische systemen en middelen. Ze doen onderzoek in verschillende markten en branches. Met de opkomst van EDM wereldwijd, maar vooral de Verenigde Staten, is steeds meer geld gemoeid bij evenementen en de partijen die actief zijn in de scene worden steeds professioneler en doen steeds meer onderzoek naar de bezoekers, gebruikers, luisteraars et cetera. Nielsen heeft nu onderzoek gedaan naar 'de EDM luisteraar'.
Zet in de agenda een dikke rode kruis bij 23 augustus, want grote kans dat je dan in extase verkeerd op Kings of Core Festival! Met meer dan veertig artiesten verdeeld over vier stages beloofd ook deze editie weer een dikke knaller te worden!
Het is mooi weer en daar moet wat mee gedaan worden, daarom hebben beste vrienden Michel en Benny de handen ineen geslagen met Boothstock! Vrijdag 18 juli vanaf 16.00 is het Suiderstrand in Kijkduin (Den Haag) het decors van een nu al legendarische HEY! Hittegolf party.
Nominaties 2014 MTV VMA bekend
vrijdag 18 juli 2014
MTV Nederland heeft vandaag alle genomineerden voor de 2014 MTV Nederland Video Music Awards bekend gemaakt via Snapchat. Beyoncé gaat aan kop met acht MTV Nederland Video Music Awards-nominaties, Eminem en Iggy Azalea volgen met ieder zeven nominaties. Hiermee zijn zij meest favoriet voor de 2014 MTV Nederland Video Music Awards.
Op zaterdag 30 augustus 2014 barst het Stadhuisplein in Eindhoven weer compleet uit zijn voegen tijdens het gratis toegankelijke dancefeest Sneakerz in de Stad. Van 15:00 tot 01:00 uur blazen onder andere Vato Gonzalez, La Fuente, The The Darkraver en de nummer één party DJ van Nederland; FeestDJRuud, de dikste beats over het Stadhuisplein in Eindhoven.
Na o.a. Racoon, Jett Rebel en Rowwen Hèze maakt Zomerpop nóg meer namen bekend! De nieuwste acts voor de Dance-stage zijn: Watermät, Zombie Nation, Dennis Ruyer, Mightyfools, Rob Lee en Jaap Ligthart!
Het grootste eclectische dance festival van Nederland bereidt zich voor op een dag vol show en spektakel en released vandaag de timetable van de heavy weight line-up met onder andere Martin Garrix, Waka Flocka Flame, Carnage, Yellow Claw en als afsluitende acts Steve Aoki op de mainstage en The Flexican & Sef op het arena stage.
Line-up release Ghosttown 2014
donderdag 17 juli 2014
Het lijkt nog even te duren, maar ook aan dit mooie festivalseizoen zal weer een einde komen. Gelukkig wordt er ook na de zomer weer indoor keihard doorgefeest. Eén van de hoogtepunten van het najaar is natuurlijk altijd Ghosttown in de Central Studios in Utrecht. Op 15 november staat een van de oudste ravelocaties van Nederland dan ook weer bol van de Early, Hardcore, Millennium en Oldschool.
Sun NRG event vindt jaarlijks plaats bij Beachclub Fuel te Bloemendaal aan zee. Het knusse en gezelligste raw hardstyle / hardcore minifestival van de regio. De line-up spreekt boekdelen, want het gaat een avondje vol knalwerk worden. Je kan kan gaan genieten op het tweejarig bestaan van NRG VIBE van de volgende artiesten: Crypsis, Warface, Artifact (live), Cold Case, Jason Payne, Up Syndrome, D-Style, TBS, MC Tellem.
Het was te verwachten dat resident Franky Rizardo met zijn eigen concept thuishaven Bloomingdale zou aanwijzen voor zijn eerste editie van Flow. Na hosting op Free Your Mind Festival, Summerfestival en Dance Valley is dit de logische volgende stap.
Met alle juridische perikelen rondom Tomorrowland zou je bijna vergeten dat het event gewoon doorgaat! Zoals bekend zijn alle toegangsbewijzen inmiddels echt definitief verkocht. Maar thuisblijvers: niet getreurd! Beide weekenden kun je vanuit je eigen huiskamer meegenieten met de tiende editie van het feest in Boom!
Op 27 juli komen Sunnery James & Ryan Marciano naar Bloomingdale Beach om voor de vijfde keer hun eigen avond te hosten. De eerste tot de laatste editie hebben keer op keer bewezen legendarisch te zijn en zo luidt ook de verwachting voor de vierde zondag in juli van dit seizoen!
Op woensdag 16 juli tijdens de Nijmeegse 4daagse vindt opnieuw de Roze Woensdag plaats met boordevol roze activiteiten en podia. Dit jaar kleurt de stad - letterlijk en figuurlijk - nog meer roze. Letterlijk, omdat het aantal horecaondernemers en straten dat meedoet blijft groeien. Stichting Roze Woensdag meldt bijvoorbeeld dat nu ook de Matrixx op de Waalkade en het Koningsplein is aangesloten bij de roze festiviteiten.
Op zaterdag 25 oktober vindt Thrillogy wederom plaats in één van de grootste indoor locaties van Nederland, namelijk de Jaarbeurs te Utrecht. Toch is deze locatie juist daarom ook uitermate geschikt voor een concept als deze. Dat bleek wel tijdens de dik uitverkochte editie van afgelopen jaar. Tienduizenden feestgangers konden genieten van drie totaal verschillende muzikale belevingen en dat onder één dak!
Op zaterdag 9 augustus 2014 vindt voor de vierde maal Paradigm Festival plaats. Het festival voltrekt zich in en rondom de Groningse uitgaansgelegenheid Paradigm en staat bekend als één van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals van Nederland. Het thema van dit jaar is 'La maison de Paradigme' oftewel 'Het huis van Paradigm'.
Augustus bereikt zijn hoogtepunt met Latin Lovers samen met de artiesten Benny Rodrigues, Brian Chundro & Santos, Marlldexx, Chris Rox, Jasper Clash, Miel Brandt en MC Dirty B
Het aftellen is begonnen, de 17e editie van Melt! Festival staat op punt van beginnen. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juli komt iedereen weer samen bij het Ferropolis schiereiland vlakbij het Duitse stadje Dessau. Optredens zijn er dit jaar van onder meer Portishead, Robyn & Röyksopp, Moderat, Metronomy en vele meer. De laatste tickets vliegen momenteel de deur uit!
PT Events host ook dit jaar weer een überdikke Grotesque stage op Electronic Family. Zaterdag 19 juli barst het grootste Trance festival ter wereld weer los op de vertrouwde locatie in het Amsterdamse Bos. Vorig jaar debuteerde Grotesque op het evenement van ALDA.
Alle fans in de startblokken, want het aftellen is begonnen voor Hardclassics on the Beach 2014, het hardste en leukste feest van het jaar aan het mooiste strand van de Hollandse costa. Zaterdag 12 juli wordt Bloemendaal aan Zee vrolijk overspoelt met een paar duizend enthousiaste, hossende partyfreaks die samen waanzinnig gaan genieten van de echte hardstyle van het eerste uur!
Justitie in België is een onderzoek begonnen naar de Nederlandse evenementenorganisator ID&T. Die zou gratis kaartjes ter waarde van 48.000 euro hebben uitgedeeld aan gedeputeerden en ambtenaren, die later over een milieuvergunning voor dance-event Tomorrowland moesten beslissen.
Dertig slachtoffers van de tragedie bij de Loveparade in Duisburg in 2010 dienen een schadeclaim in. Zij eisen elk bedragen oplopend tot drie ton van de gemeente Duisburg, de organisatoren van het concert en de politie, aldus de Duitse omroep WDR maandag.
Haarlem Ordinair, het jaarlijks festijn van de wansmaak in het Haarlemse Patronaat komt er weer aan! Op de negende editie op vrijdag 1 augustus kan je je opnieuw onderdompelen in een schaamteloze avond vol vuigheid, vertier, vrienden en vermaak. Trek je panter of tijger outfit aan want het thema dit jaar luidt: Daggie Dierentuin! Denk Bokito, denk trekvogel of nachtvlinder, kortom een beestachtige avond vol lol!
TivoliVredenburg presenteert in samenwerking met Pitch een nieuw concept voor spannende en vernieuwende elektronische (live)muziek: Catch. Op vrijdag 31 oktober biedt het gloednieuwe Utrechtse muziekpaleis ruimte aan meer dan twintig live-acts en dj's, waarbij de Pitch-filosofie in een intiemere indoor variant gevangen wordt.
refuse keert terug
maandag 7 juli 2014
Na de succesvolle terugkeer van refuse in 2013 komt er een vervolg in 2014 en wel op 11 oktober. Deze keer in Factory 010 te Rotterdam; een rauwe en duistere locatie die perfect past bij de donkere sfeer die het evenement en de muziek uitstraalt. refuse staat voor Techno in haar hardste vorm en kent al jaren vele liefhebbers. In de randstad leeft deze 'underground' muziekstijl vandaag de dag meer dan ooit te voren, dus vond b2s in deze omgeving het perfecte toneel voor een nodige portie beukgeweld!
Na zes mooie jaren op Landgoed Hendrickx gaat FestyLand verhuizen naar recreatiepark BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. Het terrein, grenzend aan het water, biedt een scala aan mooie mogelijkheden. Tegelijkertijd met deze verhuizing wordt het vernieuwde concept gelanceerd waarbij de sfeer en beleving van het oude vertrouwde FestyLand gegarandeerd blijven. Zondag 12 oktober wordt een nieuw creatief festival met een andere naam.
Het nieuwe dancefestival op de Maas in Rotterdam is failliet en gaat daarom morgen niet door. Er zijn te weinig kaarten verkocht, meldt de organisatie op de website:
Marcel Woods is de afsluiter van het Trance Podium op Dance Nature Festival. Dit is daarmee een unieke gelegenheid om hem nog een keer in actie te zien achter de draaitafels. Eerder heeft Marcel Woods laten weten te stoppen met de productie van nieuwe muziek en het draaien op internationale festivals. Enkel bij speciale gelegenheden en wanneer hij zijn nieuwe project 'Bring Back the Music' ten gehore kan brengen, zal hij acte de presence geven. Die ruimte wordt hem graag gegeven bij Dance Nature Festival.
Vrijdag 11 juli keert Jeff Moore terug in de tunnel voor een befaamde 'all night long' editie! Dat belooft weer een heerlijke avond te worden met deze Rotterdamse techhouse DJ die als geen ander weet hoe hij het publiek tot uitzinnige hoogte moet brengen.
De kogel is door de kerk! Nu poppodium Tivoli definitief haar deuren heeft gesloten en is verhuisd naar het nieuwe muziekpaleis biedt het historische pand op de Oudegracht 245 vanaf deze zomer onderdak aan Kytopia en daarmee ook aan Studio Stekker 2014.
Gisteren organiseerde Nicky Romero zijn eigen vrijwilligersdag voor 10,000 HOURS. Nadat hij afgelopen vrijdag officieel bekend maakte ambassadeur van deze stichting te zijn, riep hij via Facebook zijn achterban op voor het doen van vrijwilligerswerk. Tien fans hielpen hem vandaag bij het opvrolijken van een gezinsvervangend huis.
Op zondag 27 juli keert Dancetour terug in Goes. Ook dit jaar vindt het gratis toegankelijke dance event plaats op de Grote Markt in het centrum van de stad. Om 13:00 uur opent AlanzoB, winnaar van de Pepsi DJ Clash, het spektakel en verder vuren tot 22:00 uur DJ's Wessel S, Yellow Claw, La Fuente, Lucien Foort, Dannic en Sick Individuals hun beats op je af.
Vier dagen en nachten lang, van 11 tot en met 14 sept, staat het programma boordevol audiovisueel spektakel. 10 locaties in Enschede met mediakunst, robotics, het bemande ruimteschip Seeker, workshops, lezingen, parties en een uitgebreid internationaal muziekprogramma op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak.
31 juli 2014
Nederlandse festivalmarkt groeit
Luminosity presents Paul van Dyk & Paul Oakenfold
30 juli 2014
Ensuite is officiele Lakedance afterparty
Elegance Luxury terug op het strand
Lowlands muziekprogramma compleet
29 juli 2014
After Our Love laat GayPride tot de late uurtjes doorgaan
We all Love 80's 90's 00's dit weekend aan het strand
MTV Mobile Beats · Mixcloud DJ competition & timetable online
28 juli 2014
John Digweed terug in de Melkweg tijdens ADE
Timetable Dance Nature bekend
25 juli 2014
Let's go back to
Latin Lovers SummerCruise vaart uit in Rotterdam
23 juli 2014
Ultrasonic Festival · All you need to know
Reddingsfest dit jaar weer op Moby King
Festifoort: lokaal evenement met internationale allure
22 juli 2014
Afterparty programma Rubberboot Missie
Salsa Breeze op het strand
21 juli 2014
Audiosculpture on the Beach
Onderzoek Nielsen 'definieert' (Amerikaanse) EDM luisteraar
20 juli 2014
Het hardste festival van het Noorden is terug: Kings of Core Festival
18 juli 2014
Boothstock en HEY! hittegolf strandparty met Michel de Hey en Benny Rodrigues
Nominaties 2014 MTV VMA bekend
Sneakerz in de stad 30 augustus op Stadhuisplein Eindhoven
Top-acts op dance-stage 25-jarig Zomerpop
17 juli 2014
TIKTAK festival maakt timetable bekend
Line-up release Ghosttown 2014
Aanstaande zondag Crypsis, Warface, Artifact live and many more
15 juli 2014
Franky Rizardo met eigen concept naar Bloemendaalse strand
Tomorrowland voor thuisblijvers live te volgen
14 juli 2014
Sunnery James & Ryan Marciano @ Beachclub Bloomingdale
Programma Nijmegense Roze woensdag nog nooit zo 'gay'
Thrillogy 2014: traditiegetrouw tijdens de ingang van de wintertijd
12 juli 2014
Paradigm Festival 2014: welkom thuis
10 juli 2014
Latin Lovers on the Beach komt weer naar Fuel in Bloemendaal
Laatste tickets voor Melt! 2014 nu in de verkoop
9 juli 2014
Grotesque host wederom een eigen stage op Electronic Family Festival
Final info en timetable Hardclassics on the beach
Justitie België start onderzoek naar ID&T
8 juli 2014
Slachtoffers Love Parade 2010 dienen miljoenenclaim in
7 juli 2014
Haarlem Ordinair presenteert op vrijdag 1 augustus 2014 een Daggie Dierentuin
Pitch en Tivolivredenburg presenteren indoor festival Catch
refuse keert terug
5 juli 2014
FestyLand verhuist en start early bird voorverkoop
4 juli 2014
DanceFloat Rotterdam afgelast wegens faillissement
Marcel Woods afsluiter op trance stage Dance Nature
3 juli 2014
Vrijdag 11 juli keert Jeff Moore terug in Toffler
Studio Stekker verhuist met Kytopia mee naar Tivoli Oudegracht
2 juli 2014
Nicky Romero en fans knappen gezinsvervangend huis op
Dancetour sluit maand juli af in Goes
GOGBOT festival presenteert eerste namen