Partyflock
 
­ Nederland

Paradigm Festival 2014: welkom thuis

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 9 augustus 2014 vindt voor de vierde maal Paradigm Festival plaats. Het festival voltrekt zich in en rondom de Groningse uitgaansgelegenheid Paradigm en staat bekend als één van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals van Nederland. Het thema van dit jaar is 'La maison de Paradigme' oftewel 'Het huis van Paradigm'. Naast optredens van internationaal gewaardeerde techno- en houseartiesten zoals Nina Kraviz Rusland, Speedy J, Ten Walls Litouwen en Redshape Duitsland, is er veel aandacht voor creatieve en artistieke beleving.

Bezoekers kunnen dit jaar genieten van artiesten verspreid over maar liefst acht podia. De mainstage, een levensecht huis met verschillende kamers waarin allerlei performances plaatsvinden, staat met headliners Nina Kraviz Rusland, Ten Walls Litouwen, Redshape Duitsland en Clockwork Italië volledig in het teken van house en techno. Electric Deluxe host de 'Shift-zaal' en biedt een podium voor harde, industriële techno met een line-up bestaande uit Speedy J, Lucy Duitsland, AnD Verenigd Koninkrijk, Giorgio Gigli Italië en Subjected Duitsland.

De Glazen Loods is het terrein van platenlabel Moral Fiber. Anthea Verenigd Koninkrijk, Sylph (GB/GR) en Ada Kaleh Roemenië worden overgevlogen om het label te vertegenwoordigen. Break-Fast, bekend van de legendarische drum 'n' bass-feesten in Vera te Groningen, hosten de clubzaal. Onder andere DLR Verenigd Koninkrijk, Scar Verenigd Koninkrijk, Fre4knc en Silvahfonk brengen hier gedurende het festival rauwe en diepe underground drum 'n' bass ten gehore. Groningse organisatie Up-projects is verantwoordelijk voor 'Houseclassics on the boat', met aan boort legendes Robin 'Jaydee' Albers, K.Cee en Ven. Tevens is er een Ultimate Ears-stage, een Woodstock '69 stage met residents Jurk en Steef en krijgt ook de Rockin' Cocktail Buzz van Groningse Nachtburgemeester Chris Garrit een plekje op het festivalterrein.

Een belangrijk speerpunt van de organisatie is het creëren van een gemeenschapsgevoel tussen alle bezoekers en betrokkenen. De bezoeker moet zich thuis voelen, vandaar het thema 'Het huis van Paradigm'. De organisatie besteedt dit jaar nog meer aandacht aan de creatieve en artistieke beleving door ruimte te creëren voor het werk van verschillende kunstenaars en performance-artiesten. Een grote groep enthousiaste creatievellingen, street artists en beeldende kunstenaars zullen het terrein rondom de loods omtoveren tot een unieke locatie. Tevens is er een samenwerking aangegaan met het Noord Nederlands Toneel (NNT), die een speciale act voorbereiden.

De Early Bird tickets waren binnen een paar uur uitverkocht en inmiddels is ook een groot deel van de reguliere tickets verkocht. Reguliere tickets kosten €39,50 per stuk en zijn verkrijgbaar via [presale element=party id=258078 type=ticketscript]. De volledige line-up en verdere informatie over het festival is tevens te vinden op de website: www.paradigm050.com