Partyflock
 
­ Nederland

Festifoort: lokaal evenement met internationale allure

gepubliceerd door , op
Amersfoort is een nieuw festival rijker. Zaterdag 30 augustus strijkt Festifoort neer op het groenrijke evenemententerrein aan de Mijnbouwweg in Amersfoort. Met dit nieuwe festival organiseren de initiatiefnemers een evenement voor echte dance-liefhebbers. 'Je moet het idee krijgen dat je op Ibiza of in Miami bent. Wij vinden het belangrijk dat het verhaal gewoon klopt', aldus de twee Amersfoortse organisatoren Rowan Frijhoff (25) en Maarten Appelo (25). Er wordt dan ook veel tijd gestoken in het neerzetten van de programmering.

'Een DJ draait vaak dezelfde populaire tracks in zijn set als de DJ die voor, of na hem draait. Dit willen wij voorkomen door het goed onderling af te stemmen en breed te programmeren. Het resultaat is dat je het publiek verrast met op elkaar afgestemde shows, van 12:00 uur 's middags tot 23:00 uur 's avonds.'

Artiesten
Op deze eerste editie van het festival draaien grote namen en lokale DJ's verdeeld over twee stages. Op de Mainstage draaien artiesten als La Fuente, ROOG, Gregor Salto en The Flexican & MC Sef. Op het tweede podium, de Local Heroes stage, draaien lokale DJ's:



Beleving
Naast de muzikale hoogtepunten zetten de organisatoren hoog in op de gehele beleving van het festival. Een foodcourt wordt ingericht zoals je dat van een echt festival mag verwachten. Lekker eten, dat met liefde is bereid. Denk hierbij aan ambachtelijke wraps, verse fruithapjes en een gezond broodje Festifoort. Daarnaast zijn er o.a. speciaalbieren verkrijgbaar en zijn er diverse stands waar je festival-gadgets kunt kopen. Dit draagt allemaal bij aan de totaalbeleving van Festifoort.

Via de website www.festifoort.nl en koop tickets zijn reguliere kaarten verkrijgbaar voor € 24,95.

2 opmerkingen