Partyflock
 
In de aanloop naar de volgende editie van Masters of Hardcore kunnen we onze spieren alvast opwarmen met de derde editie van "Master in the Mix". Neem het nieuwe elan van Dogfight versus de ervaring van Neophyte Records. Als dat geen vuurwerk oplevert.
Start from Scratch
donderdag 15 december 2016
Vroeger wilden kinderen brandweer- of politieman worden. Tegenwoordig zijn er andere beroepen die kinderen ambiëren. Bovenaan de wensenlijstjes van steeds meer jonge jochies prijkt nu 'DJ'. En ook steeds meer volwassenen lijken te denken dat ook zij kunnen wat Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix kunnen. Het grote geld lonkt, maar hoewel het er allemaal zo simpel uitziet, is 'DJ' zijn niet direct gemakkelijk. Je moet er wel iets voor kunnen en kennis hebben van veel verschillende zaken. En dus is er nu een boek voor hen die de skills willen masteren om het tot de bovenste regionen van de DJ Mag top 100 te schoppen.
The Thrillseekers - Escape
maandag 12 december 2016
"Iedereen moet soms even ontsnappen op z'n tijd. Voor mij (Steve Helstrip, The Thrillseekers, red.) is muziek altijd de plaats geweest waar ik naar toe kon. Of het nu het beluisteren van een van mijn favoriete artiesten is, een instrument bespelen, een nieuwe track produceren, ik ben altijd gefascineerd geweest door de mogelijkheid dat muziek emoties oproept in zo'n zinvolle manier. En dat is waar het album over gaat: Ontsnap van alles, en verdwaal in de emoties die dat met zich meebrengt."
Wie jarig is krijgt een cadeau en wie 25 jaar is, krijgt 6 vlijmscherpe, door merg en been gaande remixen. "Human Resource" vier het 25-jarig jubileum van hun track "Dominator" samen met de heren van Dark Descent in de vorm van een 6-track remix digi-album.
Welkom bij een nieuwe rubriek binnen de recensie-sectie! Deze maand lees je onze mening over de releases van Luxxer, M.A.D., J Root, Natrion, Vague Entity en Strobcore.
Qlimax 2016 - Rise Of The Celestials
donderdag 24 november 2016
Q-Dance' paradepaardje Qlimax is ieder jaar vaste prik voor de hardstyle liefhebber. De sfeer, de show en de beste artiesten van het moment zorgen voor een ervaring die nog lang bij zal blijven. Of de begeleidende CD van dit jaar ook datzelfde effect heeft lees je hier.
Gebroken, kapot, stuk, gesloopt en vernietigd. Destructive Tendencies zal er alles aan doen om hun naam hoog te houden. Met het nieuwe album "Slaves to the Darkness" zijn zij hard op weg om dat doel te bereiken.
Marcel Dettmann - DJ-Kicks
vrijdag 4 november 2016
Hoe persoonlijk en educatief kan een mix zijn zonder dat het saai wordt? Laat zoiets maar aan Marcel Dettmann over. Gedurende zo'n 75 minuten loodst hij ons aan de hand van 19 voor hem belangrijke en inspirerende platen door 2,5 decennia aan techno en vooral electro.
Eco - Wolves
woensdag 2 november 2016
Wie DJ Eco (Marcello Pacheco, USA) volgt weet dat hij geen man is die de gebaande paden wil bewandelen. Deze omschrijving gaat ook het beste op voor zijn album "Wolves" wat na 3 jaar hard werken uitgebracht is via Black Hole Recordings.
Niet alle superhelden dragen capes volgens Alex, maar misschien wel een koptelefoon. We gaan er achter komen! Wat Alex zijn superkracht is zal misschien gaan blijken uit zijn nieuwste CD. Een aantal platen zijn al als single verschenen zoals zijn collab met Paul van Dyk "We Are", R2D2 met Driftmoon en Angelic met Natalie Gioia. Platen die mij aanspraken, dus ik was erg nieuwsgierig naar het album en het nieuwe materiaal.
Pitto - Breaking Up The Static
vrijdag 21 oktober 2016
De Nederlands producer/dj Pitto heeft afgelopen jaren flink gewerkt aan zijn discografie. Hij won in 2009 de Grote Prijs Van Nederland via het succes van 'Feeling' kwam een debuutablum tot stand en de opvolger hiervan in de vorm van 'Breaking Up The Static' is onlangs verschenen.
Fabric 90 mixed by Scuba
zondag 9 oktober 2016
'Fabric London' is geen club,.... maar een Instituut. Daar waar vroeger clubs als Fuse, Tresor en Berghain hun stempel drukte op de populairste techno-mix-cd's, zo doet Fabric dat ook al 15 jaar lang. En deze keer hebben zij Scuba gestrikt, die je oren zal laten exploderen met een dikke vette bazen-mix.
Planetary Assault Systems - Arc Angel
donderdag 29 september 2016
Iconen te over in de techno-scene. Één daarvan, Luke Slater, heeft zich in de afgelopen 3 decennia ruimschoots bewezen en heeft wederom een project afgerond. Onder zijn pseudoniem Planetary Assault Systems heeft hij een diepgaand en onnavolgbaar album afgeleverd, welke verder gaat dan voorgaand materiaal wat we van hem gewend zijn. Abstract, experimenteel en puur.
Dano, Daniel Leeflang, is een complex en kleurrijk persoon met een plus en een min, hemel en hel, fluffy liefde en keiharde boosheid. Dit alles vindt een weg naar buiten en dit gaat niet altijd zachtzinnig en zeker niet met goede timing. Het ene moment leef je mee, voel je de pijn, de emotie en ben je vol begrip voor de goedzak, held, lieverd, het slachtoffer, maar het volgende moment voel je onbegrip en zelfs kwaadheid jegens de antiheld, de klootzak, de vreemdganger en verslaafde.
Dutch DJ's
vrijdag 8 juli 2016
Anthony Donner had een droom dit project op te zetten, maar eigenlijk kreeg hij niemand mee. Hij begon met het afnemen van de interviews, maakte foto's en liet alles uitwerken door een team schrijvers, maar de financiering kwam maar niet rond. Uiteindelijk vond hij in Jeanette Cnossen iemand die wél vertrouwen had en zelf investeerde in het uit de hand gelopen hobbyproject.
Floorplan - Victorious
dinsdag 14 juni 2016
3 jaar na "Paradise" is er de opvolger "Victorious". Wederom zuigt Robert Hood je subtiel met pompende, hypnotiserende en ritmische tracks zijn muzikale wereld in. Disco, religie en een vleugje oldschool vormen de rode draad gedurende 11 tracks.
The Flying Dutch
maandag 6 juni 2016
The Flying Dutch vond afgelopen weekend voor de tweede keer plaats op drie verschillende festivallocaties. Een week eerder werd al de compilatie-cd uitgebracht.
Ferry Corsten – Hello World
woensdag 25 mei 2016
Ferry Corsten was in 2015 weer lekker productief. Door zelf opgelegde druk dropte de Rotterdammer afgelopen jaar 3 EP's vol Corsten trance. De 'Hello World' collectie bevat de originele inhoud van de deze 3 EP's en nog een paar extra's.
Fabric 87 - Alan Fitzpatrick
maandag 16 mei 2016
"Get down for the Revolution" en "Get on the Move", het zouden zomaar eens 2 kreten kunnen zijn die de lading dekken voor wat komen gaat. Fabric heeft wederom een dj gevonden die niet alleen leuk zijn plaatjes draait, maar die ook nadenkt over hoe, wat, waar, waarom, waarmee en wanneer deze platen gedraaid moeten worden. Fabric presents Alan FitzPatrick.
Watergate is alweer toegekomen aan de twintigste editie van de befaamde mixcompilatie serie en dit keer is Matthias Meyer van stal gehaald om een vette editie samen te stellen.
Hij stelde zichzelf de uitdaging een jaar lang iedere maand een nieuwe productie te maken voor een locatie die hij die maand zou aandoen. Markus Schulz' stapeltje muzikale ansichtkaarten gebundeld als 'City Series Collection' is daarvan het gevolg.
EPM Selected - Volume 4
vrijdag 13 mei 2016
EPM Music is een label dat al ruim vijf jaar aan de werk timmert. Het label heeft in het verleden al drie maal een compilatie uitgebracht van het beste materiaal en onlangs is het vierde deel verschenen.
Ok, we geven het toe. Nu de zomer eindelijk zijn gezicht laat zien, komt deze Winter Edition van Neerlands leukste trance concept Grotesque als een flinke klodder lauwe mosterd na de maaltijd. De reputatie van de eerdere Grotesque cd's maakt het toch een compilatie die het checken waard is. Right?
Fabric 86 - Eats Everything
woensdag 4 mei 2016
De CD reeks van het in Londen gevestigde Fabric nadert langzaam de 100. Voor editie 86 werd niemand minder dan Eats Everything opgetrommeld om zijn visie van een avondje Fabric weer te geven. Voor de verandering was uw recensent er ook nog eens live bij om te checken of dit klopte.
Markus Schulz - Watch the World
donderdag 28 april 2016
Op 29 april komt Markus Schulz' zesde studio-album uit: 'Watch the World'. Met dit album wil Schulz niet alleen zijn eigen verhaal vertellen, maar eigenlijk dat van ons allemaal. Als je naar de wereld kijkt, heeft iedereen een verhaal te vertellen en er zijn een boel verhalen die iedereen gemeen heeft en die mensen met elkaar verbinden. Het is een waar testament van zijn muzikaliteit geworden en bovendien blijkt hij een prima songwriter.
Cubic Nomad - The Observer
woensdag 13 april 2016
Een rots in de branding uit de industrial-scene heeft zijn aandacht verlegd naar een ander deel van het muzikale spectrum. Van 'Donker & Duister' naar 'Luchtig & Melancholisch'. Een overstap van dark-electronic naar trip-hop. Hoe verzin je het. En toch weet Maurice Pinkster ook hier te overtuigen. "The Observer" staat zijn mannetje binnen de al maar groeiende dance-wereld.
The Fatboy Slim Collection
zaterdag 2 april 2016
'Right about now, the funk soul brother!' welke dance liefhebber kent deze tekst niet? Het is één van de samples uit het dikke repertoire dat Fatboy Slim in de loop der jaren de dance wereld in gesmeten heeft. Maar ook Norman zelf heeft zo zijn favorieten, deze zijn gebundeld op The Fatboy Slim Collection.
Na zijn eerste compilatie brengt label kopman Jordan Suckley andermaal een Damaged Records mixverzameling uit gericht op een harder en breder trance geluid. Liquid Soul en Sam Jones dekken zijn rug.
Mano Le Tough - Trails
woensdag 16 maart 2016
De Ier Mano Le Tough heeft na een relatieve stilte zijn tweede album afgeleverd. Een combinatie van dromerige deephouse en meer diepere songs vol emoties.
Eric Prydz - Opus
zondag 13 maart 2016
De Zweed Eric Prydz is één van de namen waar we altijd benieuwd naar zijn. Is het niet onder zijn Pryda of Cirez D alias dan is het wel onder zijn 'eigen naam'. Dikke hits volgden al, alleen onder zijn progressive alias Eric Prydz ontbrak nog een album. Tot nu, want Opus is hier!
Hardwell werd in 2013 uitgeroepen tot nummer 1 DJ van de wereld. Het jaar daarop kreeg hij opnieuw deze inmiddels veelbesproken eer. Met zijn tour I Am Hardwell ging de Bredanaar de wereld rond en werd hierbij gevolgd door documentaire maker Robin Piree.
Above & Beyond en hun Anjunabeats label waren de afgelopen 15 jaar onbetwist een van de peilers van de trance scene. Volume 12 is de meest recente actuele stand van zaken in de wondere wereld van A&B.
Hunter/Game - Adaption
dinsdag 8 maart 2016
Het Italiaanse Hunter/Game is al een aantal jaren actief als producer- /dj-duo en ze bewegen zich in de wereld van deephouse en techhouse. Afgelopen maand hebben de heren hun eerste album uitgebracht en wel op het iconische label Kompakt.
Peace Is the Mission is het derde studio-album van Major Lazer. Het kwam op 1 juni 2015 uit. Eind november kwam er een extended versie uit die vijf extra tracks biedt. Gemakshalve bespreken we hier alle nummers en niet alleen de toegevoegde.
Hard Bass behoort al jaren tot de top der hardstyle feesten in Nederland. Om de editie van dit jaar kleur te geven was het de beurt aan Wildstylez, Frontliner, Digital Punk en Delete om hun kunsten te vertonen.
Cycles 7 – Mixed By Max Graham
maandag 29 februari 2016
De 'Cycles' reeks van progtrance held Max Graham heeft zijn onderkomen bij een ander label gevonden en meteen volgt een cd-release. Deel 7 is uit en dat schept wederom hoge verwachtingen.
Lil' Kleine - WOP
donderdag 25 februari 2016
Ik ben van de generatie die bij de term WOP verlegen lachte. Wippen Ontbijten Pleite..tegenwoordig verklaart een jongen drank, drugs en geld te hebben en dat de seks ook geen probleem is. Een meisje valt dan, als ik Lil Kleine moet geloven, met haar benen wijd in katzwijm. Een rap-album reviewen is voor een taalnazi een hemel, want het draait immers om de tekst. Het bleek echter ook een beetje hel...
Rihanna – ANTI (Deluxe version)
woensdag 24 februari 2016
Dit nieuwe, achtste, album van Rihanna was lang verwacht. Het is het eerste album na het ongekend succesvolle album 'Unapologetic' uit 2012. Toen de release datum uiteindelijk dichterbij kwam, werd het album gelekt op muziekdienst Tidal. Het levert immers behoorlijk wat pers op. Hoe het ook zij: ANTI is een feit. En er zijn twee versies uitgebracht: een standaard en de deluxe versie die drie extra nummers bevat.
Deel 3 was de meest knallende editie uit de Pure Trance reeks. Deel 4 focust zich meer op een progressive trance geluid. En hoe!?
Elk jaar wordt weer afgesloten met de befaamde Grandmix van Ben Liebrand. De Grandmix van 2015 geeft een mooi overzicht weer van het muzikale overzicht van de muziek die afgelopen jaar de diverse commerciële hitlijsten wist te behalen.
Cardopusher - Manipulator
zaterdag 13 februari 2016
Cardopusher is een naam die bij niet veel mensen een belletje doet rinkelen. Hou deze naam echter toch maar in de gaten. De liefhebbers van acid en techno komen op het debuutalbum Manipulator namelijk volledig aan hun trekken.
A State Of Trance Yearmix 2015
vrijdag 12 februari 2016
Armin van Buuren mixte ruim twee uur aan tranceplaten aan elkaar die allemaal te horen werden in, minstens één van, zijn A State of Trance radioshows. Het is alweer de twaalfde editie van deze samenvatting van twaalf maanden trance. Fans en liefhebbers konden weer hun favoriete platen doorgeven. De selectie van tracks is dus niet louter op basis van de keuzes van Armin tot stand gekomen.
De Jeugd van Tegenwoordig - Manon
donderdag 11 februari 2016
Ruim tien jaar na hun megahit 'Watskeburt?!' is De Jeugd van Tegenwoordig al weer toe aan hun vijfde album genaamd Manon. Wie deze dame is wordt op geheel eigen wijze vertolkt door de mannen die nog altijd jong van geest zijn, maar wijzer lijken in hun teksten.
Sneijder – Everything Changes
woensdag 10 februari 2016
Sneijder is een naam die de trance adept eerder linkt aan de Noord-Ierse Andrew Liggett dan aan onze uitgerangeerde voetbalster. En laat die eerste nu eens prima trance muziek maken...
Hardwell - United We Are Remixed
donderdag 28 januari 2016
Een artiestenalbum bomvol hits vraagt natuurlijk om een flink aantal remixen. Met grote namen als Chocolate Puma, Armin van Buuren, W&W en zélfs een tintje hardstyle door Frontliner is deze bundel remixes een eerbetoon aan Hardwell's debuutalbum United We Are.
Heleen van der Kemp - Bijwerking
maandag 25 januari 2016
Midden in het toeristenseizoen wordt politierechercheur Britt Franken opgeroepen bij de dood van een mysterieuze jongen. Hij heeft partydrugs op zak van hetzelfde type als die waardoor meerdere toeristen in de stad onwel zijn geworden. Een week later wordt haar team opgeschrikt door een tweede dode, een slachtoffer van een schijnbaar willekeurige kopschoppartij in de Jordaan. Het Amsterdamse uitgaansleven wordt steeds grimmiger.
The Advent (echte naam Cisco Ferreira) is een Britse technoproducer, dj en labelmanager van Kombination Research. Op dit label kwam in 1998 de eerste release uit en met 'Kombination Research 100' wordt de honderdste release gevierd.
Waar de kleintjes met smart op de intocht van Sinterklaas zitten te wachten, zo zitten de volwassenen onder ons in november zenuwachtig naar hét hardstyle feest van het jaar uit te kijken. 21 november 2015 was het weer zo ver: Qlimax!
Het muzikale jaaroverzicht van 2015
Angerfist - Raise & Revolt
zaterdag 9 januari 2016
Neem een trouwe schare fans, die vanuit heel Europa naar Brabant komen voor 1 artiest. Neem 1 hal van de Brabanthallen en plaatst daar de artiest met zijn volgelingen. Het resultaat: complete chaos en een nacht om niet te vergeten. "Angerfist - Raise & Revolt" is het toetje na afloop van het gelijknamige feest. Om alles nog eens opnieuw te beleven.
Masters in the Mix Vol III mixed by Tha Playah & Anime16 dec 2016
Start from Scratch15 dec 2016
The Thrillseekers - Escape12 dec 2016
Human Resource – Dominator – 25 Years of Domination Remixes11 dec 2016
Partyflock selecteert: digitale releases harde stijlen december10 dec 2016
Qlimax 2016 - Rise Of The Celestials24 nov 2016
Destructive Tendencies - Slaves to the Darkness18 nov 2016
Marcel Dettmann - DJ-Kicks4 nov 2016
Eco - Wolves2 nov 2016
Alex M.O.R.P.H. - Not All Superheroes Wear Capes26 okt 2016
Pitto - Breaking Up The Static21 okt 2016
Fabric 90 mixed by Scuba9 okt 2016
Planetary Assault Systems - Arc Angel29 sep 2016
Wat de fok, ouwe · Het bizarre leven van DJ Dano28 sep 2016
Dutch DJ's8 jul 2016
Floorplan - Victorious14 jun 2016
The Flying Dutch6 jun 2016
Ferry Corsten – Hello World25 mei 2016
Fabric 87 - Alan Fitzpatrick16 mei 2016
Watergate 20 - Matthias Meyer15 mei 2016
Markus Schulz – City Series Collection14 mei 2016
EPM Selected - Volume 413 mei 2016
Grotesque – Winter Edition (Mixed by RAM & Mark Sherry)10 mei 2016
Fabric 86 - Eats Everything4 mei 2016
Markus Schulz - Watch the World28 apr 2016
Cubic Nomad - The Observer13 apr 2016
The Fatboy Slim Collection2 apr 2016
Jordan Suckley pres. Damaged Records – Red Alert (Back 2 Back Edition)28 mrt 2016
Mano Le Tough - Trails16 mrt 2016
Eric Prydz - Opus13 mrt 2016
I Am Hardwell - Living The Dream (Documentary)12 mrt 2016
Anjunabeats Volume 12 - Mixed by Above & Beyond11 mrt 2016
Hunter/Game - Adaption8 mrt 2016
Major Lazer – Peace Is The Mission (extended)7 mrt 2016
Hard Bass 2016 - Mixed By Wildstylez, Frontliner, Digital Punk & Delete3 mrt 2016
Cycles 7 – Mixed By Max Graham29 feb 2016
Lil' Kleine - WOP25 feb 2016
Rihanna – ANTI (Deluxe version)24 feb 2016
Pure Trance V4 – Mixed By Solarstone & Gai Barone23 feb 2016
Grandmix 2015 - Mixed by Ben Liebrand14 feb 2016
Cardopusher - Manipulator13 feb 2016
A State Of Trance Yearmix 201512 feb 2016
De Jeugd van Tegenwoordig - Manon11 feb 2016
Sneijder – Everything Changes10 feb 2016
Hardwell - United We Are Remixed28 jan 2016
Heleen van der Kemp - Bijwerking25 jan 2016
The Advent - Kombination Research 10024 jan 2016
Qlimax 2015 - Equilibrium: Mixed By Atmozfears16 jan 2016
Partyflock Recensies Jaaroverzicht 201510 jan 2016
Angerfist - Raise & Revolt9 jan 2016