Partyflock
 
Marbert Rocel - In The Beginning
zondag 27 december 2015
Expressief, vrolijk, spannend, schizofreen, onbezorgd, hypnotiserend, toegankelijk, langzaam, live, serieus, laidback, akoestisch, flirtend en vooral heel erg lekker. Dat is in een notedop "In the Beginning", het nieuwe album van Marbert Rocel.
St Germain - Real Blues
zaterdag 26 december 2015
Voor het eerst in vijftien jaar heeft Ludovic Navarre alias St Germain een nieuw album op de markt gebracht. Dit album boordevol Afrikaanse invloeden mag een prima vervolg genoemd worden op 'Tourist'.
Sydney Blu - Relentless
woensdag 23 december 2015
De nog niet zo bekende Canadese DJ Sydney Blu komt met haar eerste album "Relentless". Luchtige, vrolijke en lekkere funky tech-house. oordeel zelf.
10 Years - Noisecontrollers
donderdag 17 december 2015
Hoe ga je tien jaar NC op een paar schijfjes drukken? Het duo, en later Bas alleen, heeft zo ontzettend veel materiaal voortgebracht! Maar het is gelukt hoor. Bijna 130 nummers op drie cd's en een Bluray met de documentaire die Editz over de Noisecontrollers maakte.
Carnage - Papi Gordo
dinsdag 1 december 2015
Carnage is met zijn remix van Waiting For Love, Incredible en Michael Jordan doorgebroken als EDM artiest. Dat de Amerikaan echter al een staat van dienst heeft in de hiphop scene zal een hoop lezers doen verbazen. Dit horen we dan ook terug op Papi Gordo.
Heftig, paranoïde en meeslepend. Zo zou het nieuwe album "The Oddments of Delirium" van "Mystification" omschreven kunnen worden. Uitgebracht op Noisj.LTD en waarschijnlijk 1 van de laatste releases van het label.
Trance Nation Mixed By Markus Schulz
dinsdag 17 november 2015
De Trance Nation serie draait al een poosje mee en het is een schokkende tekortkoming dat er nog niet eerder een bijdrage van Markus Schulz is gevraagd. Gelukkig is deze fout ingezien en is er nu eindelijk een mix van de in de VS wonende Duitser.
'Le Freak' is een compilatie die geïnspireerd is door het discogeluid uit de jaren zeventig en begin jaren tachtig waarop Nile Rodgers een grote inbreng had. Nile Rodgers was in 1977 mede oprichter van Chic, een formatie die meer dan 100 miljoen platen wist te verkopen.
Robin Schulz - Sugar
zaterdag 7 november 2015
Robin Schulz is niet meer weg te denken uit de wereld van de laagdrempelige housemuziek. Afgelopen jaar kwam hij met het album 'Prayer' en als opvolger is onlangs 'Sugar' verschenen.
Gossamer - Automaton
woensdag 4 november 2015
Gossamer is een in Los Angeles woonachtige producer en muzikant. Het experimentele album 'Automaton' is zijn debuutalbum uitgebracht op Innovative Leisure.
Sied van Riel - Rielism 3
dinsdag 27 oktober 2015
'Stay Riel!' Dat is wat Sied van Riel gedacht moet hebben, tijdens de samenstelling van het derde deel van zijn eigen mixcompilatie 'Rielism'. We zijn 'Rielly late' met de recensie, maar we wilde jullie dit pareltje niet onthouden.
RAM - Forever Love
woensdag 21 oktober 2015
Het is alweer een paar maanden geleden dat RAM zijn debuutalbum 'Forever Love' lanceerde. Op 29 juni 2014 werd opnieuw duidelijk dat RAM niet meer weg te denken is uit de trance scene. Een review op Partyflock kon dan ook niet achterblijven.
Dronelock & Ontal - The Topics
woensdag 30 september 2015
Onlangs is de naam Dronelock al voorbij gekomen binnen de recensie sectie in de vorm van 'The Eternal Now', een technoalbum geproduceerd in samenwerking met T_est. Dronelock hebben eerder dit jaar ook een ander album uitgebracht in samenwerking met Ontal en een recensie van dit album kon niet uitblijven.
Een megamix samenstellen is een vak apart. Vraag het aan een dance-veteraan als Ben Liebrand én bijzonder begenadigd dj en hij zal dit ongetwijfeld beamen. Slam!FM heeft ons onlangs een zomerse compilatie toegezonden die met gemengde gevoelens onder de loep is genomen.
Orkidea - Harmonia
zaterdag 29 augustus 2015
Het nieuwe album van de Scandinavische dj/producer Orkidea, dat belooft weer een plaatje te worden. 'Harmonia' zal je in hogere sferen brengen.
JES – Unleash The Beat Volume 3
woensdag 26 augustus 2015
Met een rijke CV aan hits en mixcompilaties heeft het multitalent JES (Brieden) geen introductie meer nodig. Als het bekende (vocale) deel van Motorcycle, maakte de wereld kennis met deze mooie en talentvolle dame. Sinds een tijd heeft zijn ook haar eigen radioshow en tevens mixcompilatie, waarvan we deel 3 nu onder de loep nemen.
Kölsch - 1983
dinsdag 25 augustus 2015
Twee jaar na zijn succesvolle debuutalbum '1977' kwam de geprezen Deense producer en live performer Kölsch op 8 juni jl. met een nieuw album: '1983.' Wellicht is dit album minder toegankelijk dan '1977', maar een flinke portie romantische techno van Kölsch zijn we niet vies van.
Tiefschwarz - Left
zaterdag 1 augustus 2015
Tiefschwarz, bestaande uit de broertjes Ali en Basti Schwarz, brengen al sinds 1997 gezamenlijk muziek op de markt. Onlangs is hun vierde studioalbum verschenen op het befaamde Watergate label van de gelijknamige Berlijnse club.
Snoop Dogg - Bush
zondag 12 juli 2015
Snoop Doggy Dogg, Snoop Lion, Snoopzilla... De laatste tijd staat Calvin Broadus echter weer gewoon op het podium als Snoop Dogg. Het rap icoon heeft de laatste jaren van allerlei stijlen mee geproefd en doet op zijn nieuwe album Bush wederom wat anders.
Gelukkig hebben we altijd nog mensen die geen boodschap hebben aan rustig aan doen en subtiliteiten. Donker en duister zijn de kernwoorden als we het hebben over Julien Billaud oftewel Desolation. "Darkness is where I shine" zou zomaar wel eens zijn lijfspreuk kunnen zijn.
Galantis - Pharmacy
maandag 22 juni 2015
"I wanna runaway!" Wie heeft deze tekst uit de gelijknamige hit van Galantis níet stiekem mee gezongen? Het bleek de grootste hit tot nu toe van het Zweedse duo en dan kan een album natuurlijk niet uitblijven. Zou Pharmacy nog méér potentiële hits bevatten?
Is het Embrionyc, of toch niet? Dat was de eerste vraag die jaren terug kwam opborrelen toen Mindwalker zijn eerste album "What is Beyond Horizons" uitbracht. Ondertussen zijn we 2 jaar verder en heeft Mirco Abete zijn stijl verder ontwikkelt tot een kruising van heftige industrial gecombineerd met IDM- en Hard-techno-invloeden. Nu presenteert hij ons zijn tweede album "The World is out there".
Bobina – #Uplifting
zaterdag 13 juni 2015
Die vliegende kat prijkend op de kleurrijke en speelse hoes laat samen met de titel van Bobina's nieuwste album/compilatie vrij weinig aan de verbeelding over. De vraag rijst dan ook: Hoe hoog vliegt het beestje en moeten we stichting Amivedi inschakelen?
Applescal - For
dinsdag 2 juni 2015
Applescal, een pseudoniem van Pascal Terstappen, geldt al enige jaren als een begenadigd en gevierd electronica en techno producer. Onlangs heeft hij met 'For' zijn vierder studioalbum uitgebracht. Een album boordevol muzikale variatie.
Enkele maanden geleden vond Qapital plaats. Bij het evenement hoort natuurlijk ook een cd!
Jordan Suckley's Damaged Recordings is een van de jonge en stevigere trancelabels dat zich snel heeft geworteld in de trancescene. Het label's eerste compilatie wil dat geluid laten horen en vroeg eveneens versterking in de vorm van de Schotse hardtrance held Mark Sherry.
Onbekend maakt vaak onbemind. Echter niet altijd terecht. Deze keer mogen we een kijkje nemen in de Nederlandse keuken van het Kurrupt Recordings Hard label. Zet je oma op de trein en stuur je ouders naar de overburen, want het gaat los!
Na zijn Dog Blood alter ego met Boys Noize wist Skrillex opnieuw iemand te strikken voor een collab. Ditmaal werkte Sonny samen met goede vriend Diplo wat resulteerde in het debuutalbum van Jack Ü.
Pearson Sound – Pearson Sound
woensdag 29 april 2015
David Kennedy kennen we voornamelijk als Ramadanman en Pearson Sound. Ramadanman is (even) niet meer, maar Pearson Sound is hier dan eindelijk met een langverwacht experimenteel debuutalbum.
Voor zijn debuutalbum wilde de Spaanse progressive/techno held Marc Marzenit iets speciaals maken. Met de boodschap 'heb lief, want je weet nooit wanneer je iets dat je lief hebt verliest' laat de Spanjaard zijn diepere, emotionele en donkere kant zien.
Onbekend maakt onbemind. Helaas niet altijd terecht. Neem nu het "Ornaments"-label van onze oosterburen. Al ruim 7 jaar brengen zij techno en tech-house, maar toch is de naam nog lang niet doorgedrongen in alle lagen van de club-scene. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen.
Wilde Freiheit
maandag 20 april 2015
Het Duitste label WILDE groeit in een stevig tempo door. Na zo'n anderhalf jaar presenteert het alweer een derde compilatiealbum: "Wilde Freiheit". Wederom is gekozen voor twaalf onbekenden, die allen gebruik hebben gemaakt van hun artistieke vrijheid.
Argy & Mama - Dominonation
donderdag 16 april 2015
In januari kwamen Argy & Mama op de proppen met Dominonation. Het eerste studioalbum van de twee samen. Voor Argy is dit al het derde studioalbum.
Één van de leukste en meest bomvolle compilaties van de afgelopen tijd presenteert ons een derde release. Pure Deep House 3 is uit en dat is reden genoeg om bijzonder vrolijk te worden.
'Elements of Life' van Tiësto, het is alweer even geleden. Nu komt Black Hole Recordings met een nieuwe uitgave op Blu-Ray met audiokwaliteit waar je wild van wordt.
2014 was een zeer goed jaar voor The Vision. Hij bracht meer singles uit dan ooit en zag dat beloond worden met een eerste deel van Visions of Hardstyle; zijn eigen compilatiealbum. Veel hardstyle, maar vooral ook raw hardstyle.
De allereerste editie van Hard Bass vond alweer zo'n 14 jaar geleden plaats in Tropicana (te Rotterdam) en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere hardstyle feesten met als thuisbasis het Gelredome. We zijn inmiddels aangeland bij de 2015 editie!
Sven Väth vierde afgelopen jaar het feit dat hij alweer vijftien jaar actief is als DJ op Ibiza en tevens zijn (alweer) vijftigste levensjaar mocht aanvangen. Tevens is eind 2014 het vijftiende deel van de befaamde 'Sven Vath - The Sound Of The Season' dubbelaar verschenen.
Soms heb je van die momenten dat je radio je niet meer kan bekoren. Dat je gek wordt van de eenheidsworst die je wordt voorgeschoteld. Op zulke momenten danken wij de uitvinder van de cd-speler en degenen die zorgen voor de bijbehorende muzikale invulling van de zo fel begeerde schijfjes. Muziek die programma's als "Tussen Hemel en Schijndood" op SkyRadio nooit zal halen, maar waar wij wel erg blij van worden.
De Rixos resorts zijn een begrip in de toeristische sector. Met vestigingen in onder andere Turkije, Rusland en Libië is de hotelketen wereldwijd gevestigd. Om het gevoel van het Egyptische resort te krijgen, mixte Chadash Cort de zomerse vibe aan elkaar.
5 Years Of De:tuned
woensdag 25 februari 2015
Een vijf jarig jubileum is altijd reden voor een groot feest. Het label De:tuned doet dat door middel van een luxe 5LP box met 21 tracks van het eigen label. Een echt feestje dus.
Na Jensen, The Relic en Cemon Victa, volgt alweer het 4e album in korte tijd vanuit de donkere krochten van het Noisj-Imperium. Deze keer van een artiest die eigenlijk nog maar net 3 jaar bezig is, maar met grote stappen vooruitgang boekt. Stolen Cult brengt jullie "Extremism in Reverse Chapter 2".
Trance concept Grotesque staat na 5 jaar nog steeds als een huis. Dit jubileum verdiende een passend cadeau in de vorm van een mixcompilatie, gebracht door resident-dj RAM.
Cemon Victa - Chains of Life
maandag 9 februari 2015
De afgelopen jaren hebben ze ons al meerdere keren verblijd en verrast met diverse Ep's en tracks. Daarnaast brachten ze het album " Dispensationalist Theology" en zijn ze al 10 jaar kind aan huis bij DNA Tracks. Luidruchtig, distorted, rauw en duister zijn enkele kenmerken van hun stijl. Wordt het wegkruipen of luisteren naar "Chains of Life"?
Den Bosch, geen Carnaval, geen voetbal, geen Bosche Parade, geen bevrijdingsfestival, zelfs geen Masters of Hardcore. Wat dan wel? Een leger aan "Angerfist"-volgelingen die nietsontziend "The Deadfaced Dimension" kwamen binnen marcheren. Wat volgde, is nu geschiedenis en ligt verspreid over drie schijfjes voor ons.
Jensen - Holographic Demons
dinsdag 27 januari 2015
Daar waar de ene artiest graag binnen een bepaalde sfeer wil blijven om een zo samenhangend mogelijk album te produceren, zo divers en kleurrijk is de ander. Met behulp van Dark Ambient, Electro, Doomcore, Industrial, Noise en Speedcore wordt op "Holographic Demons" een excentrieke mengelmoes gecreëerd, welke weer menig industrialliefhebber zal kunnen bekoren.
Toolroom Live – 01
zaterdag 24 januari 2015
Zo'n dikke 10 jaar is het Engelse Toolroom label genesteld in de housewereld. Toolroom Live is een nieuwe reeks die nieuwe deuren moet openen na dit succesvol decennium.
Beardyman - Distractions
maandag 19 januari 2015
De Britse geluidskunstenaar Beardyman laat weer van zich horen. Ditmaal zonder zijn gebruikelijke dosis humor en beatbox, maar met zijn nieuwste speeltje. Op zijn eigen Beardytron heeft hij "Distractions" geproduceerd.
PH#14: Lekker hard en lekker up-tempo! Noize Bangerz en F. NøIzE zijn de mannen die het 'em doen. Verdeeld over 2 schijfjes brengen zij 2 gevarieerde mixen die na afloop nog wel even blijven nagalmen.
Het is alweer bijna dertig jaar geleden dat de eerste houseplaten verschenen. In den beginnen was house vooral een Amerikaanse aangelegenheid waarna na enkele jaren het housevirus ook Europa bereikte. Zo ook in België waar vele houseklassiekers vandaan komen. Zes jaar geleden zijn in België de 'Age Of Love' feesten ontstaan en naar aanleiding daarvan is onlangs de eerste 'Age Of Love Compilatie verschenen.
Marbert Rocel - In The Beginning27 dec 2015
St Germain - Real Blues26 dec 2015
Sydney Blu - Relentless23 dec 2015
10 Years - Noisecontrollers17 dec 2015
Carnage - Papi Gordo1 dec 2015
Mystification – The Oddments Of Delirium18 nov 2015
Trance Nation Mixed By Markus Schulz17 nov 2015
Le Freak: Music Inspired by Chic - compiled by Joey Negro9 nov 2015
Robin Schulz - Sugar7 nov 2015
Gossamer - Automaton4 nov 2015
Sied van Riel - Rielism 327 okt 2015
RAM - Forever Love21 okt 2015
Dronelock & Ontal - The Topics30 sep 2015
Slam FM presents Summer Dance 2015 Megamix Top 10029 sep 2015
Orkidea - Harmonia29 aug 2015
JES – Unleash The Beat Volume 326 aug 2015
Kölsch - 198325 aug 2015
Tiefschwarz - Left1 aug 2015
Snoop Dogg - Bush12 jul 2015
Desolation - Darkness Is Where I Shine26 jun 2015
Galantis - Pharmacy22 jun 2015
Mindwalker - The World Is Out There18 jun 2015
Bobina – #Uplifting13 jun 2015
Applescal - For2 jun 2015
Qapital 2015 - Mixed By E-Force1 jun 2015
Damaged Records Volume One - Mixed by Jordan Suckley & Mark Sherry20 mei 2015
Kurrupt Recordings Hard presents - The Dutch Connection Album8 mei 2015
Skrillex & Diplo present: Jack Ü7 mei 2015
Pearson Sound – Pearson Sound29 apr 2015
Marc Marzenit – To Love Until We Say Goodbye28 apr 2015
Ornaments Symphony 3 - Mixed by Rhauder24 apr 2015
Wilde Freiheit20 apr 2015
Argy & Mama - Dominonation16 apr 2015
Pure Deep House 3 – The Very Best Of Deep House & Garage29 mrt 2015
Tiësto – Elements Of Life (High Fidelity Pure Blu-Ray Audio)25 mrt 2015
The Vision - Visions of Hardstyle24 mrt 2015
Hard Bass 2015 - Mixed By Audiotricz, Brennan Heart, Adaro & Titan16 mrt 2015
Sven Väth - The Sound Of The 15th Season9 mrt 2015
The Peoples Republic of Europe - Couse Oblivion5 mrt 2015
Rixos Sharm El Sheikh - Mixed By Chadash Cort27 feb 2015
5 Years Of De:tuned25 feb 2015
Stolen Cult – Extremism in Reverse – Chapter 219 feb 2015
Grotesque Indoor Festival 2014 – Mixed by RAM10 feb 2015
Cemon Victa - Chains of Life9 feb 2015
Angerfist - The Deadfaced Dimension2 feb 2015
Jensen - Holographic Demons27 jan 2015
Toolroom Live – 0124 jan 2015
Beardyman - Distractions19 jan 2015
Project Hardcore #14 - Mixed by Noize Bangerz & F.Noize13 jan 2015
Age Of Love - Age Of Love Volume 15 jan 2015