Partyflock
 
Nieuws · augustus 2004
Underground for Ever (UFE) staat bekend om de feesten van I Hate Trance. Deze organisatie gaat een speciale editie geven in het kader van Lunatic en Miss Hysteria. De achterliggende gedachte hiervan is puur omdat deze twee, ondertussen bekende djs, ontzettend veel hebben betekend voor deze organisatie.
Nederland heeft twee nationale evenemententerreinen nodig. Uit onderzoek in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat grote evenementen in de openlucht, zoals Mysteryland, Dance Valley en Lowlands nu vaak worden geremd in hun groei en soms zelfs geen doorgang kunnen vinden.
Strictly-Hard
maandag 30 augustus 2004
Het duurt nog maar twee weken voor het feestgedruis in Eindhoven losbarst. Dan zal op 10 September The From Dusk Till Dawn geheel in het teken staan van MC Da Hustla’s & Ettjuh’s B-Day Party.
Dance@nine op zoek naar Dj’s
maandag 30 augustus 2004
Dance@nine, hét danceprogramma van Westfriesland Radio, bestaat alweer ruim een jaar. Omdat 2/3 van het programma ingevuld word door de dj’s, zijn wij op zoek naar nog meer dj-talent. Het maakt overigens niet uit of je met cd’s of platen draait. Wat er natuurlijk wel toe doet is jouw stroming/ stijl.
Nog een aantal slapeloze, spannende nachtjes voor mister Steve Sweet en dan is het eindelijk zover: Zijn verjaardagsweekend gaat beginnen! In Utrecht zijn de voorbereidingen al in volle gang en wordt de laatste hand gelegd aan het kado voor de birthdayboy.
DJ Outblast doet het weer
vrijdag 27 augustus 2004
Na het overweldigende success van Outblast’s birthdayparty vorig jaar was een follow up onvermijdelijk! Dit jaar heeft Outblast de Hemkade in Zaandam gekozen als locatie om zijn verjaardag te vieren. Voor dit spektakel heeft Outblast zijn vrienden/collega’s uitgenodigd om deze verjaardag de hardste verjaardag van het jaar te maken!
Capital keert terug in Den Haag
donderdag 26 augustus 2004
De laatste keer dat er een Capital feest plaats vond was in 2002. Toen bood de immense Statenhal onderdak voor een Capital event met als belangrijkste gast dj Tiësto. Ook Paul van Dyk zou toen komen draaien maar dat ging helaas niet door omdat hij bij aankomst ziek bleek te zijn. Vorig jaar nam Capital een jaartje rust om nu weer terug te keren voor een herkansing in het Paard van Troje.
Psyclone the battle edition
woensdag 25 augustus 2004
The Palace is een van de mooiste discotheken van het noorden. Vroeger werden hier al vele hardcore feesten gegeven, waaronder Thunderdome on tour en Hardcore Trilogie.
Komende vrijdag keert Pounding Sessions weer terug in Leeuwarden. Na een jaar afwezigheid keert het techno concept van The V.I.P. ditmaal terug in The Cruise. Wat van oorsprong de laatste editie van Rock Da Boat! moest worden deze zomer is op het laatste moment verandert in het Pounding Sessions concept.
Johan Gielen, de wereldwijd succesvolle DJ, lanceert op zaterdag 4 september zijn nieuwe internationale tour: Johan Gielen FOR YOU. Bloomingdale, de populaire strandtent van ID&T in Bloemendaal aan zee is de locatie voor deze eerste editie van de vijf uur durende shows, waarmee de DJ de komende maanden over de wereld reist. De nadruk ligt hierbij op de beleving van het publiek.
Ruud de Wild presenteert aankomende vrijdag nog één keer het radioprogramma ‘The Jungle’ op Radio 538. De Wild groeide begin jaren negentig uit tot één van de populairste DJ’s van Nederland door zijn ochtendprogramma ‘The Jungle’ op Radio 538. Dit was het eerste en populairste jongerenprogramma op de Nederlandse radio.
Een toevoeging op de line-up van het Volume Festival dat zaterdag 4 september plaats vindt op de Hemkade Zaandam. DJ Daisy, D-Passion en Promo vullen de reeds beestachtige programmering aan in de vorm van het Third Movement DJ-Team.
Decibel Outdoor
dinsdag 24 augustus 2004
Over een klein week zal de derde editie van Decibel Outdoor plaatsvinden op recreatiegebied Binnenmaas nabij Rotterdam en zullen 20.000 bezoekers gaan genieten van ruim 65 nationale en internationale topartiesten die verdeeld zijn over 7 verschillende podia.
The Sessions Recordings
maandag 23 augustus 2004
Het label "first impression" dat gerund wordt door C-Jay en eigendom is van Jaydee is een groot succes gebleken na de "herstart" van 2004. De eerste hernieuwde release is van Graylock (jaydee, c-jay & rex mundi) met als titel "dive to survive" en is 16 augustus uitgekomen via Astral.
H!P
maandag 23 augustus 2004
Wanna be hip? What’s hip? Is Roog hip? De nieuwe Rotterdamse organisatie Fabrique Chique geeft vanaf donderdag 2 september antwoord op al deze dringende vragen.
Recycled Loops Tour
maandag 23 augustus 2004
Grote ontwikkelingen in de wereld van Umek en Valentino Kanzyani’s Recycled Loops. Na daverende verkoopcijfers het laatste jaar, is dit label ongelofelijk gegroeid.
Met de opening van club Maze krijgt Haarlem eindelijk haar langverwachte tweede club. Al jaren vraagt het Haarlemse uitgaanspubliek om een uitbreiding van het uitgaansscala met een nieuwe frisse discotheek annex club. Club Maze gaat deze leegte opvullen.
Column Duncan - Let the sun shine!
vrijdag 20 augustus 2004
Vanochtend werd ik wakker en keek naar buiten. Weer die kut regen. Wat een kut zomer! Gelukkig ben ik nog 10 dagen naar Sardinië gevlucht en heb ik die twee mooie weken in Nederland nog meegepikt. Ik maak mijzelf natuurlijk drukker over morgen. Met dit weer is het toch wat minder en duurt het vrij lang voordat je erin komt.
Mazzo houdt op aan Rozengracht
vrijdag 20 augustus 2004
Met pijn in het hart moet club Mazzo melden dat zij zal vertrekken van haar oude stek aan de Amsterdamse Rozengracht. Het pand waar club Mazzo nu gevestigd is, wordt grondig verbouwd en krijgt een andere bestemming. Hierdoor is Mazzo gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.
Concept presenteert op 26 november 2004 in de Melkweg in Amsterdam The Electronic Olympics 2004. Na een periode van afwezigheid is Concept weer helemaal terug van weggeweest. Sinds juli is de Techno aftakking van UDC al de maandelijkse partner van HQ, maar in november is het Techno wat in de Melkweg de klok slaat.
Nieuw boek over dancescene
woensdag 18 augustus 2004
Door! Dat is het gevoel dat tienduizenden mensen wekelijks hebben tijdens het bezoek aan een dancefeest. Dance is de grootste en invloedrijkste jongerencultuur van Nederland. Door! – Dance in Nederland is het eerste boek dat deze enorme beweging van binnenuit in kaart brengt.
Het moment waarop velen hebben gewacht is eindelijk daar; Multigroove maakt de complete line-up van Hellbound The Darkside bekend. Zaterdag 9 oktober staat de Borchland Amsterdam volledig in het teken van de meest exclusieve dj-battles.
Bloomingdale 2004
dinsdag 17 augustus 2004
Bloomingdale heeft de bezoeker ieder jaar weer weten te verrassen met een fantastische uitstraling, een gezellige sfeer en natuurlijk een eigen geluid. Het witte interieur van vorig jaar heeft dit seizoen plaats gemaakt voor een Marokkaanse inrichting.
X-Qlusive Labels & Live Acts
maandag 16 augustus 2004
Na het vertrek van de evenementen Qlubtempo en Qlimax uit de HMH begon Q-dance de serie X-qlusive feesten omdat er hardstyle beats door de Amsterdamse partytempel moesten klinken.
Dagelijks dance op de TV in Ibiza
maandag 16 augustus 2004
Indien je deze zomer nog naar Ibiza – het Mekka voor menig dance liefhebber – gaat en je op jouw hotelkamer aan het bijkomen / voorbereiden bent van / voor opnieuw een heftige party, zet dan de televisie eens aan en geniet van nog meer dance!
Flatl!ne
zondag 15 augustus 2004
De lokaties Quatrebras, ringo, en Vat 69 klinken iedereen al redelijk bekend in de oren als het om de hardcore feesten van H&A events gaat. Nu is ook Sans Souci Berlikum aan de beurt.
B2S Nieuws
donderdag 12 augustus 2004
Nog ruim twee weken en dan is het zover, Decibel Outdoor 2004 ! Er zal na de FFWD met de opbouw van het festival wat zo'n twee weken in beslag zal nemen. Er zijn veel vragen over de pendelbussen. Deze zullen vanaf 20.00 uur tot 08.00 uur de volgende morgen non stop pendelen.
Masters of Hardcore Nieuws
donderdag 12 augustus 2004
18 September is het zover. Het moment waar alle hardcore freakz op zitten te wachten. Masters of Hardcore zal gaan plaatsvinden in 1 van de mooiste evenementenlocaties van Nederland. Meer dan 25 nationale en internationale hardcore artiesten betreden het podium en zullen de ultieme battle aangaan met elkaar.
Dj Tiesto is tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene actief. Op vrijdag 13 augustus zal hij de sporters tijdens de parade in het Olympisch stadion begeleiden met zijn muziek.
UDC presents High Quality XL
woensdag 11 augustus 2004
Dance organisator UDC Events, gevestigd in Purmerend, kondigt met trots aan dat op zaterdag 13 november 2004 HQXL naar huis komt. Nadat HQXL vorig jaar Rotterdam aandeed, is dit jaar gekozen voor de Docklands in Amsterdam. Dit event voor 6.500 partypeople, wordt het grootste UK Hardhouse spektakel op Nederlandse bodem ooit.
ID&T Presents Charly Lownoise
dinsdag 10 augustus 2004
De ID&T Presents serie is een vooruitstrevende mix cd van djs die daarin hun eigen sound brengen, met al 5 releases achter zich heeft ID&T gekozen voor Charly Lownoise om het 6e deel te mixen.
Atmoz voortaan in Boccaccio te Halen
dinsdag 10 augustus 2004
Atmoz, een van de topclubs uit Belgie en zeker niet onbekend in Nederland, heeft na 8 jaar de thuisbasis verlaten in discotheek Ritz te Hasselt 🇧🇪. De samenwerking tussen de eigenaar van het pand en Pat Krimson, eigenaar van het ATMOZ-concept, is ten einde. Beiden zullen hun eigen weg gaan inslaan in de toekomst.
Raving Nightmare
maandag 9 augustus 2004
Op zaterdag 9 Oktober 2004 zal in de Rijnhal te Arnhem een nieuwe editie van Raving Nightmare plaats vinden. Wederom zal er door UHM alles uit de kast worden gehaald op het gebied van geluid , lichtshow , lasers en decoratie. UHM heeft een uniek geluid systeem geselecteerd om jullie de hardcore sound te laten beleven zoals het hoort. Met de exclusieve tribunes en een balkon zal in de Rijnhal een absolute topsfeer ontstaan!
UltraSoniK pakt uit
maandag 9 augustus 2004
In het najaar gaat Ultrasonik Dance Events weer vol aan de bak met het organiseren van evenementen. Op verschillende lokaties en met diverse concepten en samenwerkingsverbanden zal de kalender voor dit en volgend jaar weer rijkelijk gevuld worden met feesten waar de elementen entertainement, goeie sfeer en topmuziek de boventoon zullen voeren.
Three Dj’s In a Boat
maandag 9 augustus 2004
Om rekening te houden met het aantal mensen dat in Rotterdam op 14 augustus op de been is heeft Armada besloten om 250 kaarten bij de deur apart te houden voor een ieder die dit feest niet wil missen.
a NU SOUL is born
vrijdag 6 augustus 2004
Aan de wieg van deze avond ligt de van oorsprong Amerikaanse babyshower. Dit is een feest ter ere van een zwangere vrouw die in de watten wordt gelegd door haar vriendinnen. a NU SOUL is born wordt een muziekfestijn voor iedereen.
Dordt del Mar 2004
vrijdag 6 augustus 2004
Voor de derde achtereenvolgende keer wordt het dance-evenement Dordt del Mar op touw gezet. Op zaterdag 28 augustus komen bekende landelijke deejays naar het parkeerterrein Energiehuis aan de Noordendijk voor knallende optredens. Het zomerse muziek evenement is gratis toegankelijk en duurt van 14:00 tot 22:00 uur.
Armin van Buuren op 3FM
vrijdag 6 augustus 2004
Vanaf zijn zestiende is Armin al met muziek en mixen bezig. Met name de laatste jaren groeit zijn populariteit en dit jaar is Armin zelfs door collega-muzikanten uitgeroepen tot beste DJ van Nederland.
Promo - Never Compromise
vrijdag 6 augustus 2004
Het nieuwe dubbelalbum van dj Promo heet ‘Never Compromise’. De titel is ingegeven door een van de belangrijkste creatieve uitgangspunten waar Promo aan vast houdt; zijn afkeer van meelopers die met elk windje meewaaien. Promo: “Wat mij betreft luisteren artiesten iets te vaak naar andere artiesten.
Big Fun in de Basement Nighttown
vrijdag 6 augustus 2004
Op vrijdag 13 augustus host Love2party de Free Sessions unofficial FFWD pre-party in Nighttown met niemand minder dan detroit legend Kevin Saunderson. Love2party nodigt jullie uit om hier gratis bij te zijn. Je kunt je vanaf nu opgeven voor kaartjes voor deze avond die wel eens heel speciaal zou kunnen gaan worden. Lees snel verder hoe je aan een uitnodiging komt voor deze avond.
Slaves to the Rave
vrijdag 6 augustus 2004
Op zaterdag 4 september is het weer zover. NRG Events organiseert die avond voor de zesde keer Slaves to the Rave in Eventcenter Amigo’s te Dordrecht. Slaves to the Rave is een concept dat zich concentreert op een combinatie van Early Hardcore en Present Hardcore. Zoals de vaste bezoekers weten zijn er 3 hele belangrijke aandachtspunten op het event: muziek, geluid maar vooral…sfeer!
Solid Grooves
woensdag 4 augustus 2004
Op vrijdag 3 september gaat er weer een nieuwe Solid Grooves van start. Deze keer is de line up lekker funky met Invite, Benny Rodrigues en Dave Angel.
Hard One 3rd Edition
woensdag 4 augustus 2004
In april en mei van dit jaar vonden in Axis Gemert de eerste edities van Hard One plaats. Naar aanleiding van het succes van deze twee avonden is er onlangs besloten om na de zomer verder te gaan met Hard One. Op zaterdag 25 september worden de deuren voor het eerst na de zomer weer geopend. Naast resident dj’s Thor en Tremor zijn ook de heren van Deepack en dj Isaac te bewonderen op de openingsavond.
7 augustus 2004 is het zo ver. Dan presenteren A&G en Freshtechno.com alweer de tweede editie van TechnoScope! We hebben ons uiterste best gedaan om weer een ijzersterke line-up neer te zetten, en we denken dat we daar aardig in geslaagd zijn:
Danceplanet
dinsdag 3 augustus 2004
Op Vrijdag 13 augustus 2004 is het dan eindelijk weer zover! Om 21.30 volgt de “kick off” van een nieuwe editie van Danceplanet, en de line-up liegt er niet om. In twee area’s zullen vier Dj’s hun kunnen weer ten gehore gaan brengen. Met in de hardstyle area, Dana en Laroesja in de dj-boot!
Exposure in Club Fly
dinsdag 3 augustus 2004
Wat er in Den haag allemaal gaat gebeuren op 28 augustus is tot op vandaag nog steeds onbekend. Wat wel vast staat is dat op deze datum Exposure weer een editie “It’s all about the music” organiseert. Zoals het publiek de laatste malen gewend is presenteert deze organisatie opnieuw een line up om U tegen te zeggen.
Zaterdag 4 september vindt In & Outdoor op de Hemkade Zaandam het Volume Festival plaats. Opnieuw strijkt Multigroove neer op het terrein van de Hemkade om een sterk, breed en hard georiënteerd evenement neer te zetten.
UK XX - Matrixx
maandag 2 augustus 2004
Na de uitbundige reakties rond UKXX versus Movement2004 hebben de Matrixx en DJ JP de handen ineen gesloten. Om de maand zal JP een avond verzorgen die in het teken staat van Harddance in combinatie met een goede dosis up-tempo en Trance.
Mindcontroller - Re-live the Past
maandag 2 augustus 2004
Na 5 edities van het succesvolle early hardcore concept Mindcontroller in de Hemkade te Zaandam gaat de organisatie Art of Dance groter met dit unieke concept. Op zaterdag 2 oktober 2004 gaan we terug in de tijd met Mindcontroller, Re-live the past in het Beursgebouw te Eindhoven.
Op vrijdag 3 september organiseert 2-dance weer een nieuwe editie van Disturbed in The Shaker te IJsselstein. Deze editie zal in z’n geheel in het teken staan van Early Rave en Oldschool! Disturbed heeft inmiddels een aardige lijst top djs te gast gehad en ook deze editie worden er daar weer een aantal aan toegevoegd.
31 augustus 2004
Lunatic, Miss Hysteria & Friends solo
NBTC pleit voor twee nationale evenemententerreinen
30 augustus 2004
Strictly-Hard
Dance@nine op zoek naar Dj’s
28 augustus 2004
’t Gezellige Oldskoolfeest - Darkraver’s verjaardag
27 augustus 2004
DJ Outblast doet het weer
26 augustus 2004
Capital keert terug in Den Haag
25 augustus 2004
Psyclone the battle edition
The V.I.P. verplaatst Pounding Sessions
Johan Gielen lanceert internationale tour
24 augustus 2004
The Jungle voor één keer terug op Radio 538
Volume Festival ontvangt Promo en The Third Movement
Decibel Outdoor
23 augustus 2004
The Sessions Recordings
H!P
Recycled Loops Tour
22 augustus 2004
Club Maze: de nieuwe club van Haarlem
20 augustus 2004
Column Duncan - Let the sun shine!
Mazzo houdt op aan Rozengracht
19 augustus 2004
Concept presents - The Electronic Olympics 2004
18 augustus 2004
Nieuw boek over dancescene
Hellbound volledig in het teken van DJ-Battles
17 augustus 2004
Bloomingdale 2004
16 augustus 2004
X-Qlusive Labels & Live Acts
Dagelijks dance op de TV in Ibiza
15 augustus 2004
Flatl!ne
12 augustus 2004
B2S Nieuws
Masters of Hardcore Nieuws
DJ Tiësto tijdens opening Olympische Spelen
11 augustus 2004
UDC presents High Quality XL
10 augustus 2004
ID&T Presents Charly Lownoise
Atmoz voortaan in Boccaccio te Halen
9 augustus 2004
Raving Nightmare
UltraSoniK pakt uit
Three Dj’s In a Boat
6 augustus 2004
a NU SOUL is born
Dordt del Mar 2004
Armin van Buuren op 3FM
Promo - Never Compromise
Big Fun in de Basement Nighttown
Slaves to the Rave
4 augustus 2004
Solid Grooves
Hard One 3rd Edition
Technoscope met onder andere The Advent
3 augustus 2004
Danceplanet
Exposure in Club Fly
2 augustus 2004
Multigroove verplaatst Volume Festival
UK XX - Matrixx
Mindcontroller - Re-live the Past
1 augustus 2004
Disturbed 5.0 – The early rave edition