Partyflock
 

STRAF_WERK

STRAF_WERK
4 januari 2024
concept
SiteSite strafwerk.org
E-mailinfo@strafwerk.org
AdresAmsterdam
Nederland Nederland
Linksfacebookpageinstagramlinktreeresidentadvisorsnapchatsoundcloudspotifytiktokxyoutube
Genres
house, techno
Ook herkend als
  • STRAFWERK
  • SW

Informatie

Dit is STRAF_WERK. Gebouwd op diepgewortelde vurigheid voor muziek. Ieder dag opnieuw spannen wij ons in om de beste beats - van internationale, nationale én lokale artiesten - te ontdekken. Te versmelten tot één. Zodat we uiteindelijk samenkomen voor dat ene moment. Het moment dat trommelvliezen trillen op house & techno. En de muziek de sleutel is tot alles.

Nieuws

STRAF_WERK heeft de volledige line-up voor de nieuwe editie bekend gemaakt. Het populaire house en techno festival keert op 19 augustus terug naar het Amsterdamse Havenpark. Dit jaar heeft de organisatie flink uitgepakt en belooft het festival groter en beter te zijn dan ooit tevoren, met een mix van (lokaal) opkomende artiesten en internationale namen.
De zomer van 2022 wordt legendarisch door de terugkeer van het elektronische muziekfestival SWF, op 20 augustus in Havenpark Amsterdam. De eerste SWF-editie sinds 2019 biedt nieuwe sounds en heeft een groot aantal exclusieve namen op het programma staan. De volledige line-up is vandaag bekend gemaakt.
Keihard uit je plaat gaan op een festival. Dat is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Er valt nog veel winst te behalen omtrent toegankelijkheid voor mensen met een handicap voor het festivallandschap anno 2021. Dancefestival SWF brengt daar samen met HandicapNL verandering in. De twee verwelkomen op 14 augustus mensen met een lichamelijke beperking op SWF in Havenpark Amsterdam.
Vol goede moed en met een flinke dosis vertrouwen in de zomer maakt SWF haar stages bekend. Het festival brengt op 14 augustus haar vertrouwde stages van de vorige editie mee, maar komt dit jaar ook met een nieuwe stage op de proppen: Octa by Desperados.
De zomer van 2020 duurde door COVID-19 lang en de partyagenda was leeg. Die van 2021 ziet er rooskleuriger uit, met SWF 2021 dat als eerste festival naar buiten treedt en een plek op de evenementenkalender prikt: op 14 augustus 2021 in het Havenpark Amsterdam. Bij doorgang zal SWF het eerste dancefestival van Amsterdam zijn.
Na een bizar jaar kijken wij vol goede moed naar de zomer. Onlangs kondigde het kabinet 1 juli aan als streefdatum om weer evenementen te laten plaatsvinden. En dat komt voor SWF 2021 meer dan goed uit met 14 augustus als datum. Dit zorgt ervoor dat ook wij weer positief naar de toekomst kijken. Wij zijn er in ieder geval meer dan klaar voor om met jullie te dansen op 14 augustus. En het mooiste nieuws: de gehele line-up van vorig jaar verhuist met ons mee naar de nieuwe datum.
Op 15 augustus 2020 komen artiesten van zowel Nederlandse bodem als grote internationale namen naar het Amsterdamse Havenpark voor SWF 2020. Na de vorige uitverkochte editie op de nieuwe festivallocatie, keert SWF hier voor de tweede keer terug.
SWF 2020
11 februari 2020
15 augustus zijn we terug voor SWF 2020. Na de uitverkochte en zonovergoten editie van vorig jaar, zijn we klaar voor editie #8 bij Havenpark. Natuurlijk met een ijzersterke line-up zoals je van ons gewend bent. Verdeeld over vijf area's kan je terecht voor de vetste house & techno acts van dit moment. Hierover snel meer.
Brabant is vanaf deze zomer een gloednieuw festival rijker. Op 20 juni is Landgoed Duynenwater in Eersel het decor van het nieuwste festivalconcept van Apenkooi Events (DGTL, STRAF_WERK, PLEINVREES).
Een aantal weken geleden werden wij verrast met een teaser rond het STRAF_WERK x Elrow evenement in het Klokgebouw in Eindhoven met de boodschap, 'Something big is coming to Brabant'.
On October 18 Kölsch and his label are going to take over de Kromhouthal. The Danish producer Kölsch started his label called IPSO and transformed it into an ever-expanding brand catalog. But what can you expect from his label that evening?
SWF
24 mei 2019
Het aftellen naar de zevende en grootste editie van SWF is nu echt begonnen. Dit jaar brengt STRAF_WERK onder andere twee nieuwe stages naar het Havenpark: DIMENSION en PARALLEL. Dimension is de plek waar alles samenkomt, een driedimensionale combinatie van house, melodisch en techno.
Van samenwerkingen met zijn label Knee Deep In Sound tot machtige shows op het festival, Hot Since 82 en STRAF_WERK zijn altijd perfect hand in hand gegaan. Het is daarom hoog tijd dat ze de Brit meenemen naar De Marktkantine voor de leukste, Nederlandse feestdag van het jaar. De charismatische Boris Werner is een leidend figuur in de house scene. De Amsterdammer heeft meer dan 15 jaar aan ervaring achter de rug maar blijft voor altijd jong van hart. Boris mixt zonder moeite alle soorten house muziek en brengt dit met zijn typische, toegewijde houding en vrolijke karakter over op het publiek.
Met headliners als Tale Of Us, Ben Klock, Kölsch, Pan-Pot boekt SWF dit jaar een diverse mix van melodische deephouse tot no-nonsense techno. Met deze muzikaal brede line-up zet de organisatie haar trend door om voor iedere smaak een passende artiest te vinden. Het festival verhuist dit jaar van Blijburg naar het in Amsterdam gelegen Havenpark. Dit terrein heeft zich tijdens ADE bewezen als grootschalige feestlocatie.
STRAF_WERK
23 november 2018
Op 9 februari is STRAF_WERK terug in De Marktkantine met een enerverende line-up als altijd. Ze brengen namen die dicht bij STRAF_WERK liggen maar ook artiesten die hun debuut maken. 1
Eerder deze maand kondigden elrow en STRAF_WERK de eerste helft van hun Klokgebouw 2018 editie aan.
Voor het derde jaar op rij keert STRAF_WERK terug naar het Klokgebouw in Eindhoven en dit keer doen zij dit samen met de Spaanse partij elrow. Vandaag zijn de eerste namen bekend gemaakt die op 7 december achter de draaitafels staan.
Op 2 & 3 februari pakt STRAF_WERK groots uit voor haar tweede weekender in de Factory 010, Rotterdam en De Marktkantine, Amsterdam.
Vorig jaar werden ieders verwachtingen ruim overtroffen en mede daarom keert STRAF_WERK op 8 december terug naar haar geliefde Klokgebouw in Eindhoven. Leidend in deze rendez-vous zijn volgroeide artiesten als Seth Troxler, Pan-Pot, Damian Lazarus, Mind Against en Sidney Charles.
Vorig jaar werden ieders verwachtingen ruim overtroffen en mede daarom keert STRAF_WERK op 8 december terug naar haar geliefde Klokgebouw in Eindhoven. 1
Straf_werk host haar ADE tweedaagse in de vertrouwde Kromhouthal op 20 & 21 oktober en haalt hiervoor een wereldprimeur binnen: KiNK live2live Henrik Schwarz.
STRAF_WERK Festival maakt de innovatieve stage-indeling bekend voor haar rentree op het idyllische Blijburg aan Zee op 19 augustus. Voor de vijfde editie zet het festival in op een gevarieerder aanbod van de energieke house-sound en toont op alle stages lef door locals te laten spelen op prominentere tijdsloten. Ook heeft het zomerse festival een primeur met de eerste Nederlandse stagehosting van Knee Deep In Sound.
STRAF_WERK Festival maakt voor de vijfde editie op zaterdag 19 augustus haar rentree op de robuuste vrijhaven Blijburg Aan Zee.
STRAF_WERK maakt zich op voor haar grootste indoor editie tot nu toe. Op 3 december reist de organisatie af naar Eindhoven voor een spectaculaire avond in het Klokgebouw. Echter houdt STRAF_WERK het niet bij één evenement dit weekend, op vrijdag 2 december is als eerste Amsterdam aan de beurt.
STRAF_WERK maakt zich op voor haar grootste indoor editie tot nu toe. Op 3 december reist de organisatie af naar Eindhoven voor een spectaculaire avond in het Klokgebouw. Echter houdt STRAF_WERK het niet bij één evenement dit weekend, op vrijdag 2 december is als eerste Amsterdam aan de beurt.
Vandaag maakt STRAF_WERK haar ADE-line-up bekend. Voor het eerst zullen er niet één, maar twee eigen avonden op het programma staan. Op 21 en 22 oktober zal De Kromhouthal worden omgedoopt tot ADE thuisbasis van STRAF_WERK. Het veelbesproken label van Hot Since 82; Knee Deep In Sound wordt speciaal naar Amsterdam gehaald.
Na drie uitverkochte edities op Sportpark Riekerhaven was het tijd voor de volgende stap en is de organisatie opzoek gegaan naar een nieuwe thuisbasis. STRAF_WERK verhuist haar festival voor de komende jaren naar het Amsterdamse stadsstrand van Blijburg aan Zee! De vierde editie van Straf_werk Festival zal op zaterdag 20 augustus plaatsvinden. Dit jaar heeft STRAF_WERK o.a. Jamie Jones, Joris Voorn, Hot Since 82, De Sluwe Vos en Tom Trago uitgenodigd.
Zondag 3 juli strijkt STRAF_WERK neer bij Woodstock in Bloemendaal voor haar tweede strandeditie. Eerder dit jaar zorgde een grote brand ervoor dat Woodstock volledig werd verwoest maar inmiddels zijn zij weer uit de as herrezen en klaar voor een nieuw seizoen waar STRAF_WERK voor één dag de dienst zal uitmaken.
STRAF_WERK presenteert vandaag het eerste deel van de line-up. Na drie onvergetelijke uitverkochte edities, keert Straf_werk festival ook deze zomer terug. De vierde editie van STRAF_WERK Festival zal op zaterdag 20 augustus plaatvinden. Voor deze editie heeft STRAF_WERK o.a. Jamie Jones, Joris Voorn en Hot Since 82 uitgenodigd. 1
Op 12 februari keert Straf_werk terug in de Amsterdamse Marktkantine. De tickets voor deze kersverse editie gaan als een speer. Nadat de Rotterdam editie binnen één dag was uitverkocht dreigt nu ook de eerste Straf_werk van 2016 uit te verkopen.
Na een succesvolle Straf_werk festival editie keert de organisatie terug tijdens Amsterdam Dance Event 2015 met een overweldigend programma. Tijdens het jaarlijkse festival keert Straf_werk maar liefst drie keer terug op twee verschillende locaties. Internationale grootheden als Skream, Route 94, Kink, Noir, Fritz Kalkbrenner, Gui Boratto zullen dit jaar hun opwachting gaan maken. 3
STRAF_WERK organiseert in samenwerking met het Amsterdamse herenlabel FreshCotton een talent-competitie. In deze contest gaan zij samen opzoek naar verborgen DJ talenten. De winnaar mag op 22 augustus de BLUE stage openen op Straf_werk Festival en bijt het spits af voor onder andere: Noir, Boris Brejcha en Finnebassen.
Straf_werk presenteert vandaag het eerste deel van de line-up. Na twee onvergetelijke uitverkochte edities, keert Straf_werk festival ook deze zomer terug. De derde editie van Straf_werk Festival zal op zaterdag 22 augustus plaatsvinden. Voor deze editie heeft Straf_werk o.a. Jamie Jones, Huxley & Henrik Schwarz (live) uitgenodigd.
Waarom het einde van het jaar niet een dagje eerder vieren op 30 december? Net als de voorgaande jaren vindt het plaats in de WesterUnie, WesterLiefde en Transformatorhuis. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd 2014 met ADE, STRAF_WERK festival, Kingsnight en natuurlijk de Noir Music Showcase. Genoeg reden voor een feestje!
De organisatie kan terugkijken op flink wat geslaagde edities in de afgelopen drie jaar. Op sinterklaasavond komt STRAF_WERK met een bijzondere jubileum editie. Hiervoor nodigt STRAF_WERK een aantal van haar favoriete artiesten uit. Dit maal op een niet eerder gebruikte locatie; De De Marktkantine.
Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event organiseert STRAF_WERK een speciale ADE editie. Op zaterdag 18 oktober brengt STRAF_WERK grote internationale en nationale artiesten samen in de Kromhouthal. STRAF_WERK heeft een flink aantal van haar favoriete artiesten uitgenodigd, waaronder Julio Bashmore, Skream, Adana Twins en Finnebassen.
Na een onvergetelijke uitverkochte eerste editie, keert Straf_werk Festival dit jaar terug. Op zaterdag 23 augustus word je getrakteerd op een uitgebreide muzikale programmering. Opnieuw zal de speelse omgeving van Sportpark Riekerhaven het decor zijn van het festival.
Met de vorige edities van Straf_werk in het achterhoofd gaat STRAF_WERK verder. Deze keer met een Koninklijke editie op een bijzondere locatie. De De Overkant zal uit haar voegen barsten door de sterren line-up die STRAF_WERK heeft gestrikt.
Op 26 april bundelen Bla Bla Music, STRAF_WERK, The Core & de WesterUnie de krachten samen met een nieuw concept: The Union. Dit in- en outdoor festival is het nieuwe Amsterdamse stadsfestival in het Westerpark. Een eenheid, een formatie, een sterk verbond van Amsterdamse organisaties.
Nu de ergste kater van alle gekte rond de jaarwisseling is opgetrokken, en iedereen weer met frisse tegenzin aan het werk is. Geeft STRAF_WERK je iets om naar uit te kijken, op vrijdag 28 februari is de Amsterdamse WesterUnie het domein van het Deense Noir Music. 1
Na het succes van de Deep House Closing vorig jaar kon STRAF_WERK ook dit jaar niet achterblijven en viert het einde van het jaar op 30 december. De kaartverkoop is vorige week gestart en de earlybird tickets vlogen dit jaar sneller over de digitale toonbank als ooit tevoren.
Na twee jaar is het tijd voor het echte werk. Geen massa en stampij, maar STRAF_WERK haar eerste eigen knusse en keiharde zomerfestival! 1
Na de Straf_werk closing van 30 december willen ze jullie in 2013 graag verrassen met iets dat jullie nog niet van de organisatie gewend zijn. De handjes gaan dit keer niet alleen de lucht in, ze mogen ook even uit de mouwen gestoken worden!
Na uitverkochte edities in de WesterUnie, op het strand, tijdens de waanzinnige ADE Deep House Special en een nog komende uitverkochte editie in de Melkweg, sluit Straf_Werk het jaar af met de Deep House Closing 2012. Dertien uur lang feest met zeventien artiesten, vier areas, grote international atcs. 2
De tweede editie van Straf_Werk komt eraan, dus bereid je maar voor op een flinke pot straf. Iedereen wordt weer verwacht tot laat na te blijven op Straf_Werk. Ook deze keer is er een hele bijzondere line-up neergezet om er weer een keiharde knaller van te maken.
Op 2 december is het tijd voor Straf_werk. Alle ongehoorzame dwarsliggers worden verwacht om na te blijven op deze nieuwe clubavond. Straf_werk komt uit de koker van twee straffe meiden met een enorme passie voor house muziek. Alle artiesten die zijn uitgenodigd voor Straf_werk staan garant voor warme en diepe house/techhouse tunes. 2
Struinen over de vrijmarkt, meezingen op het Museumplein? Iedereen bouwt zijn of haar eigen feestje. Maar wil je op Koninginnedag rondjes rennen en 'met je voetjes van de vloer' op het leukste plein van Amsterdam? Kom dan naar Ray-Ban presents Apenkooi op het Marie Heinekenplein. Voor de vijfde keer viert Apenkooi, op de mooiste dag van het jaar, haar feestje in Amsterdam. En dit jaar is het niet zomaar een feestje, maar het wordt een groots jubileumfeest! Kortom, een kraker van jewelste die je niet mag missen.