Partyflock
 
Nieuws · februari 2014
Op zaterdag 8 maart komt Claude Vonstroke na bijna vier jaar afwezigheid weer terug naar Studio 80. Voor deze speciale gelegenheid neemt hij de enige vrouwelijke Dirtybird mee: Chicago's J.Phlip zal Claude vergezellen.
Op zaterdag 2 augustus gaat de twintigste editie van Dance Valley je van je sokken blazen! Met negen podia en bijna 100 dj's, een hele dag los gaan op onder andere dance, trance, eclectic, house en hardstyle en nog veel meer. Én natuurlijk op dikke vette techno tunes! Ook dit jaar is er weer een dikke internationale line-up om de vallei op zijn kop te zetten: The Bloody Beetroots, Chuckie, Markus Schulz, Phalerieau, Otto Knows, 2000 and One, Steve Lawler, Wildstylez, Ophidian, Chain Reaction, Klingande en Showtek, just to name a few!
Toffler presents Loco Dice
woensdag 26 februari 2014
Vrijdag 7 maart verwelkomt Toffler de frontman van het Desolat label Loco Dice! Sommigen van jullie kunnen de legendarische 'Under 300' editie in 2012 waarschijnlijk nog maar al te goed herinneren. Ook dit wordt gegarandeerd weer een avond voor in de boeken.
Eerste editie Sky City festival
woensdag 26 februari 2014
Op zaterdag 2 augustus vindt de eerste editie van Sky City Festival plaats in het ArenA Boulevard, Amsterdam. Sky City richt zich op liefhebbers van de grootste DJ's en elektronische (live)acts, met een knipoog naar popmuziek. Avicii, Afrojack en Knife Party behoren tot de allereerste namen. De kaartverkoop start donderdag 27 februari om 19:00 uur.
Op zaterdag 31 mei grijpen de Romeinen na 10 jaar weer de macht over De Berendonck te Wijchen. De speciale jubileum editie van Emporium staat volledig in het teken van 'The Roman Empire', net als de eerste editie in 2005. De imposante bouwwerken uit het keizerrijk met alle pracht en praal van weleer zullen aan de oevers van de mooie recreatieplas De Berendonck herrijzen. Negen podia in de vorm van o.a. het Colosseum, Ceasar's palace, het Pantheon en Circus Maximus zullen het Dance-festival Emporium dit jaar sieren.
De line-up van het hardstyle evenement Harder Than Ever heeft een metamorfose gekregen, omdat dj-duo Gunz for Hire wegens gezondheidsredenen van het lid Adaro niet kan optreden.
De organisatie heeft een evenwaardig programma in elkaar gezet voor zaterdagavond 15 maart aanstaande, in Condor City te Den Haag.
Op vrijdag 25 april is het de eerste Koningsnacht in Nederland ooit en daarom alle reden om dit groots te vieren met een nieuw evenement: Koningsnacht Rotterdam!
We all love 80's 90's 00's
dinsdag 25 februari 2014
We all love 80's 90's 00's duikt op zaterdag 29 maart weer in het verleden alsof het de dag van gisteren was dat Wham! en The Village People de hitlijsten bestormden. Verlang jij ook zo terug naar de tijd dat je urenlang zoet was met je rubik cube, je een apart laatje met schoudervullingen had en je eerder opstond om je flippo verzameling te ordenen?
We all love 80's 90's 00's
dinsdag 25 februari 2014
Op vrijdag 28 maart is het weer tijd voor een gloednieuwe editie van We all love 80's 90's 00's in 013 Tilburg. Waan jezelf terug in de tijd met de meest geweldige hits en beelden uit de jaren 80, 90 & 00's in Tilburg.
Kingdance Zwolle, hét dance event op koningsnacht- en dag in Zwolle! Op het parkeerterrein van de IJsselhallen gaat het weer een compleet gekkenhuis worden op 25 en 26 april. Ook dit jaar is er weer dik geïnvesteerd in de line-up, daarnaast krijgt Kingdance er ook nog eens een tweede area bij voor alle liefhebbers van de hardere stijlen. Check hieronder de complete line-up en scoor je tickets vandaag nog!
Metz is a Feeling
maandag 24 februari 2014
Na het vieren van ons unieke 15 jarig bestaan en het succes en de vele enthousiaste reacties op de nieuwe locatie van metz on sunday heeft 'The Real house event' weer een nieuwe datum geprikt: zondag 16 maart 2014! Een intieme editie die menig bezoeker weer terug doet denken aan het vertrouwde Prinsestheater, dat is de nieuwe hotspot van Metz op de zondag in het hartje van Rotterdam: Blender!
Het gaat een bijzonder jaar worden. Viersprong in 's-Gravenzande, één van de meest toonaangevende en exclusieve locaties in het Westland, zal in 2014 namelijk het toneel worden van een aantal opvallende dancefeesten.
Welcome Home Festival! Op 29, 30 en 31 mei is het E3-strand in Eersel de beste locatie voor een vakantie in eigen land. Het E3-strand wordt tijdens een volledig nieuw camping festival voor drie dagen je feestelijke thuis. Een vernieuwend festival van techno tot rock-n-roll maken Welcome Home tot een nieuwe vakantie bestemming om nooit meer te vergeten.
'Ik Ben Je Bitch Niet' is terug! Op de allereerste Koningsnacht presenteert bkjn events hun nieuwste concept. Onder de naam 'The Reborn Bitch' zal dit roemruchtige concept uit het verleden opgepoetst en geüpgrade worden naar de kwaliteit die je van bkjn gewend bent. De makers van Beter kom je Niet zijn dan ook trots om de bezoekers naast alle reeds bekende concepten weer een echt nieuw Hardcore & Terror evenement te kunnen aanbieden waar de muziek, hoe kan het ook anders, niet hard genoeg kan gaan.
18 nieuwe namen Best Kept Secret
zondag 23 februari 2014
In totaal 18 nieuwe namen zijn toegevoegd aan de line-up van Best Kept Secret 2014: Angus & Julia Stone, Slowdive, Factory Floor, Miles Kane, Moss, The Horrors, together PANGEA, Archie Bronson Outfit, Ballet School, Bombay Show Pig, Jessy Lanza, Night Beats, Roosevelt, Ry X, september Girls, The Bots, To Kill A King en Young Fathers. Eerder werden onder andere Elbow, Franz Ferdinand, Interpol en Pixies aangekondigd voor de tweede editie van Best Kept Secret dat plaatsvindt op 20, 21 en 22 juni a.s. in Hilvarenbeek. De kaartverkoop is inmiddels gestart.
Royal Dutch Diva's
zaterdag 22 februari 2014
Het stadje Boxmeer in de provincie Noord Brabant telt ongeveer 15.000 inwoners. Oorspronkelijk heette het dorp Mere. In de tweede helft van de 13de eeuw werd de naam van een grote landheer, namelijk Jan Boc de Mere, verbonden aan deze dorpsnaam en is het Boxmeer geworden.
Leave the world behind
vrijdag 21 februari 2014
Bereid je voor op de laatste 'electric' momenten van de wereldwijde muzieksensatie Swedish House Mafia, te zien in een muziekdocumentaire waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Leave the world behind beleeft z'n Nederlandse première op 14 maart 2014 in Amsterdam, ver voor de bioscooprelease later dit jaar. Een beperkt aantal tickets voor dit evenement in De Balie is beschikbaar via Leave the world behind.com. Fans hebben ook de kans om tickets te winnen door mee te doen aan prijsvragen via de verschillende mediapartners.
Het foute feest fluor editie
vrijdag 21 februari 2014
Bij ons is flour weer in helemaal in de mode want zaterdag 22 maart is het tijd voor het foute feest, de flour editie.
Technonacht Junction naar Melkweg
woensdag 19 februari 2014
Vrijdag 28 maart strijkt Junction voor de eerste keer neer in de Melkweg. Na het waardige afscheid van Pand14 met o.a. Dario Zenker en Etapp Kyle wordt er nu teruggekeerd naar het centrum van Amsterdam. De Melkweg wordt daar 11 uur lang het toneel van de vooruitstrevende techno van Junction.
Ensuite invites Café D'Anvers
dinsdag 18 februari 2014
Café D'Anvers, één van de oudste en meeste bekende clubs van België, steekt namelijk de grens over om tijdens de 3e editie van "ENSUITE" in de Oude Rechtbank in Eindhoven, een eigen zaal te hosten
Na het succesvolle feest van Kierewiet en Club Waanzin eind 2013 in Factory 010 in Rotterdam, kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Voor de tweede editie heeft Kierewiet dan ook meteen de hele vloer afgehuurd en er organisaties bij uitgenodigd die al sinds de vroege jaren '90 luidruchtig rondwaren door de underground; SP23 en Zodiak Commune (i.s.m. Zinloos Geluid).
Op zaterdag 22 februari is Heerhugowaard 'the place to be' als je van hiphop, r&b, house, trap, pop, dubstep en drum 'n bass houdt. Kompleks organiseert een drum 'n bass avond en in Cool Theater wordt de grote zaal omgebouwd tot discotheek met o.a. Willie Wartaal en DJ DNS.
Helaas zijn de optredens van Zatox dit weekend in Nederland inderdaad geannuleerd. De organisatie heeft lang gezocht naar een oplossing en heeft uiteindelijk besloten om de timetable aan te passen. Desondanks zal deze editie van Hardclassics er weer eentje worden voor in de boeken!
De muziek tijdens concerten en dancefeesten moet zachter worden gezet. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn (PvdA) tekent hiervoor vrijdag een convenant met organisatoren van muziekevenement en poppodia. Ook moeten bezoekers actief worden voorgelicht over de risico's van harde muziek voor hun gehoor zodat ze zich daar tegen kunnen beschermen.
Op 1 maart organiseert Nieuwe Electronische Waar (NEW) in Doornroosje de derde editie van de NEW Conference. Een dag vol showcases van bekende producers, panels met professionals uit de muziekindustrie en workshops. Wil je meer weten over produceren, dan kun je hier meekijken met de profs.
F*ck it, niet meer dat gedoe. Lekker drum & bass en dubstep weer terug samen op één avond. Zoals het een flink aantal jaren terug ook begon. De drum & bass heren van Future Flavour en dubstep hero's van Strijkijzer brengen samen de avond van je leven.
2013 Stond in het teken van de hegemonie van SFX Entertainment. Overnamegesprekken, fusies, nieuwe festivallocaties, de beursgang....het was vooral positief nieuws dat de media domineerde. Niet iedereen was enthousiast over deze (poging tot) werelddominantie of de manier waarop het concern te werk gaat. Deze week is SFX voornamelijk in het nieuws door twee rechtszaken. En zoals het de US of A betaamt, gaat het om een flinke bom dollars...
Toffler presents Huxley
woensdag 12 februari 2014
Zaterdag 22 februari komt Huxley op bezoek in Toffler! Deze zeer gewaardeerde DJ en producer uit de UK komt de tunnel op zijn grondvesten doen schudden met zijn typische mix van UK house, garage en techno!
Op dinsdag 21 maart 1984, werd er voor het eerst mond en klauwzeer geconstateerd in Nederland, in '87 verruilde Ruud Gullit PSV voor AC Milan voor een bedrag van 17 miljoen gulden, vrijdag 21 maart 2014 gaat in de boeken als de dag dat het circus genaamd Class-X 'The Freestyle Community' het nachtleven in Heerenveen onderhanden nam.
Life 072 mag van de rechter voorlopig geen dancefeesten meer houden. De buren van de club hadden een rechtszaak aangespannen, omdat ze veel geluidsoverlast en parkeerhinder ondervinden. Volgens de uitspraak van de bestuursrechter had de gemeente nooit een vergunning mogen geven voor de feesten.
Op zaterdag 22 maart gaat het meest vrouwvriendelijke concept weer eens groots uit uitpakken met een XXL editie en in welke locatie kan dat het beste? Juist, in de Matrixx in Nijmegen! Al eerder deed Latin Lovers daar met veel succes een unieke grote editie en deze datum wordt alles weer uit de kast getrokken met oa La Fuente, Gregor Salto, ROOG, Chris Rox & Jasper Clash, Brian Loui John, Timothy Fall en MC Haits!
Gatecrasher opent club op Ibiza
woensdag 12 februari 2014
Er werd al maanden gespeculeerd, maar het grote nieuws is dan nu eindelijk aangekondigd: Gatecrasher Ibiza is een feit! De Eden is grondig aangepakt en zal vanaf deze zomer 3000 clubbers huisvesten.
Een van Amsterdams meest uitgesproken underground electronic dance music organisaties steekt op 14 maart met kop en schouders boven de grond uit.. En hoe?! Met een goed feest natuurlijk! White Rabbit Celebrates @ A'DAM Toren!
All you need is... Passie! Op vrijdag 14 februari, de meest liefdevolle dag van het jaar, komt de TheRealWorldEvent met een speciale Valentine Edition van Passie! Op wie richt jij je Cupido-pijlen? TRW richt haar pijlen in ieder geval op jullie!
De organisatie heeft inmiddels vier van de vijf area's bekend gemaakt. De laatste area, de Drum'n Bass/Crossbreed, maakt de line-up 100% compleet. Deze area is nieuw dit jaar en heeft de raw hardstyle vervangen. Hardshock Festival wil een écht hardcore festival zijn en vind de nieuwe toevoeging dan ook beter bij haar imago en doelgroep passen. Check hier de complete line-up van Hardshock Festival 2014!
Tot nu toe is de winter redelijk gemoedelijk geweest. Iedereen wacht met smart tot het nieuwe strandseizoen van 2014 weer start! Op 16 maart vindt dan ook de start van de mooiste periode van het jaar plaats in Beachclub Bloomingdale met het strandfeest Bloomingdale XXL 'Grand Opening 2014'. Nederlands bekendste strandclub pakt tijdens het begin van het seizoen ook daadwerkelijk 'XXL' uit! Met een mix van nieuw aanstormend talent en grote gevestigde namen die de juiste sfeer neer weten te zetten, beleeft de echte strandliefhebber de tijd van zijn leven.
UP! invites Mark with a K
maandag 10 februari 2014
Het beste op het gebied van jump en tek komt terug, want op 5 april vindt in 013 te Tilburg een nieuwe editie van UP! plaats! Dit concept zit al lang in de b2s portfolio en is al jaren een goed bezochte stage op Decibel en daarom werd het tijd om UP! weer een eigen evenement toe te kennen op een dikke locatie. Tijdens deze editie wordt jump/tek held Mark with a K uitgenodigd om samen met een aantal andere bekende namen en talenten uit de scene Tilburg op zijn kop te zetten!
Op 22 februari zal in Eindelijk Weer wederom een early hardcore & oldschool editie van Decade 1990-2000 plaatsvinden. Tevens ook de Leviathan aka Tellurian & Tommy Decade Birthday Bash. Samen met Vince, Dr. Z-Vago, Leviathan, Bass-D, Rheeza, Skorp, Jordens, Raoul - D.K.C., Damian, Baba, Backfire, Riddles, Tellurian, RDK, Mainstage Maffia & MC I See wordt dit weer een reis terug in de tijd.
Na een uiterst succesvolle eerste editie tijdens Bevrijdingsdag 2013, bundelen Amsterdam Roest en Cartel wederom hun krachten en presenteren op 5 mei voor de tweede keer Vrijland Festival. Samen met partners Backstage, Thump en Moderne Hippies nodigt Vrijland jonge Amsterdammers uit om gezamenlijk hun vrijheid te vieren, temidden van kunstzinnige en muzikale acts, performers en de lentezon.
Het evenement Kings of Techno gaat alsnog plaats vinden in Gloppe Leeuwarden. Er zullen praktisch weinig veranderingen zijn alleen heeft Techno Department besloten de Online Tickets te schrappen en zal nu deurverkoop gehanteerd worden, deurverkoop bedraagt slechts €5!
Vanaf 2 maart 2014 maakt Utrecht kennis met CZ Labs, het kleine zusje van Culturele Zondagen. CZ Labs is in het leven geroepen om experiment, nieuwe creatieve makers en ongebaande culturele paden in Utrecht te ondersteunen.
Art of Dance lanceert Hardkingz
woensdag 5 februari 2014
Zaterdag 26 april lanceert Art of Dance de eerste editie van Hardkingz. Op loopafstand van de Johan Cruijff ArenA ligt het outdoor evenemententerrein ArenA Boulevard, dit biedt ruimte aan meer dan 10.000 bezoekers en zal tijdens Koningsdag worden omgetoverd tot een koninklijk beuk-domein. Met Hardkingz heeft Amsterdam eindelijk het grootse Koningsdag event waar de harder styles liefhebber naar verlangde.
Rechtstreeks uit het nachtleven van Londen ontvangt Toffler op vrijdag 14 februari het muzikale duo Dusky! Een naam die zich inmiddels ontwikkeld heeft tot synoniem voor UK house en techno. Inmiddels hebben zij de internationale dansvloeren veroverd en hun plek in de underground house-scene geclaimd.
Bax-shop.nl organiseert in samenwerking met EMstudios de Red Bull Studio Sessions. Op 19, 20 en 21 februari worden er in de Red Bull Studio in Amsterdam drie dagen lang gratis masterclasses gegeven over produceren, mixen en masteren.
Art of House organiseert een old skool house feest zoals feesten tussen 1985 en 1995 werden gehouden. Goed georganiseerd maar weinig opsmuk; geen mooie aankleding aan de wand maar wel danskooien, stroboscopen en opzwepende house-muziek.
Woensdag 1 januari presenteerde Free2party haar eigen visie op 'verplicht gezellige' nieuwjaarsrecepties: Hardcore classics 1992/2002. Een goed begin is het halve werk en om meteen maar door te pakken kan de organisatie jullie alvast een volgende editie aankondigen: zaterdag 10 mei 2014 kun je alvast vrijhouden in je agenda, dan zal de Amsterdamse The Sand namelijk wederom het decor vormen voor een Hardcore classics 1992/2002 - A trip down memory lane.
Remember the good old times? De tijden waarin Club DéjàVu voor het eerst plaatsvond en de classics van nu toen nog voor het eerst kersvers van de vinyl-persen kwamen? Waarin de dj's nog dagelijks op jacht gingen naar zeldzame bootlegs en whitelabels bij obscure platenzaakjes en jij je elk weekend met de handen hoog en de ogen dicht als in de hemel voelde? Those were the days... En voor één keer komen ze weer tot leven, voor jou en voor iedereen die deze gouden tijden nooit heeft meegemaakt.
Op zaterdag 5 april 2014 keert ST8MENT voor de tweede keer dit jaar terug met een vernieuwde ST8MENT presents Music is Melody editie! Met meester van de melodie; Noisecontrollers en onder andere aankomende sterren Atmozfears en Audiotricz in de gelederen moet dat geen enkel probleem zijn. Daarnaast presenteert ST8MENT de volledige agenda voor 2014 met een dikke 'outdoor' editie op de planning!
Zaterdag begint op Release de countdown naar Rebirth Festival 2014. Lees snel verder voor de timetable en de laatste info!
Club Poema RAW is een unieke locatie in de binnenstad van Utrecht. Quest4Trance heeft daar in het verleden diverse en zeer succesvolle edities georganiseerd. Club Poema RAW is onlangs verbouwd en heeft een vernieuwde moderne look gekregen. Club Poema RAW beschikt over een fantastisch Funktion One geluidssysteem. Het event begint om 2200 en zal duren tot 0530.
28 februari 2014
Claude VonStroke's album release in Studio 80
26 februari 2014
Twintigste editie Dance Valley: Here comes the Valley Fever
Toffler presents Loco Dice
Eerste editie Sky City festival
Matrixx presenteert line-up Emporium · The Roman Empire
Harder Than Ever krijgt nieuwe nieuwe line-up
25 februari 2014
Vier Koningsnacht Rotterdam in Cruise Terminal
We all love 80's 90's 00's
We all love 80's 90's 00's
24 februari 2014
Kingdance Zwolle programmeert tweede podium met hardere stijlen!
Metz is a Feeling
BricAble Invites (blue edition): line up & info.
Welcome Home Festival 29-31 mei 2014 E3-strand
Ik Ben Je Bitch Niet – The Reborn Bitch
23 februari 2014
18 nieuwe namen Best Kept Secret
22 februari 2014
Royal Dutch Diva's
21 februari 2014
Leave the world behind
Het foute feest fluor editie
19 februari 2014
Technonacht Junction naar Melkweg
18 februari 2014
Ensuite invites Café D'Anvers
Kierewiet invites SP23, Zodiak Commune & Zinloos Geluid
14 februari 2014
Heerhugowaard in het teken van hiphop, drum 'n bass, house en dubstep
Timetable HardClassics met Alpha twins, Thera, The Prophet, Luna en meer
Staatssecretaris Van Rijn wil muziek bij concerten en dancefeesten zachter
13 februari 2014
NEW Conference · Leven om te produceren
Future Flavour vs Strijkijzer morgen in Perron55
Rechtszaken tegen SFX entertainment stapelen zich op
12 februari 2014
Toffler presents Huxley
Hardstyle vs freestyle tijdens Class-X
Gemeente Alkmaar verbiedt dancefeesten in Life072
Latin Lovers terug in de Matrixx met XXL-editie
Gatecrasher opent club op Ibiza
White Rabbit Celebrates in Toren Overhoeks
11 februari 2014
Vier valentijn met Passie in The Vip Room Rotterdam
10 februari 2014
Hardshock Festival maakt complete line-up bekend
Bloomingdale XXL Grand Opening 2014 op 16 maart
UP! invites Mark with a K
Decade 1990-2000 met early hardcore en oldschool · Leviathan & Tellurian b-day bash
9 februari 2014
Vrijland Festival pakt groots uit tijdens tweede editie
8 februari 2014
Kings of Techno verplaatst naar Koningsnacht
6 februari 2014
CZ Labs maakt ruimte voor vernieuwing en experiment
5 februari 2014
Art of Dance lanceert Hardkingz
Toffler ontvangt vrijdag 14 februari Dusky
Bax-shop en EMstudios organiseren Red Bull Studio Sessions
4 februari 2014
Eerste Art of House met DJ Jean in Manifesto
Hardcore Classics met Shadowlands Terrorists, Stunned Guys, Viper en The Dream Team
3 februari 2014
Club DéjàVu 10 Years Anniversary: golden classics en een super line-up
ST8MENT presents Music is Melody & verrassing agenda 2014
Release · timetable en laatste info
Quest4Trance presents Back to Basic