Partyflock
 
­ Nederland

Vrijland Festival pakt groots uit tijdens tweede editie

gepubliceerd door , op
Na een uiterst succesvolle eerste editie tijdens Bevrijdingsdag 2013, bundelen Amsterdam Roest en Cartel wederom hun krachten en presenteren op 5 mei voor de tweede keer Vrijland Festival. Samen met partners Backstage, Thump en Moderne Hippies nodigt Vrijland jonge Amsterdammers uit om gezamenlijk hun vrijheid te vieren, temidden van kunstzinnige en muzikale acts, performers en de lentezon. Decor van het festival is het industriële terrein van Roest, bestaande uit meerdere loodsen, een café, een stadsstrand en een kavel.

Na de enthousiaste lancering van Vrijland Festival vorig jaar was het direct duidelijk; Amsterdamse jongeren hebben behoefte aan een echt stadsfestival op Bevrijdingsdag. Na een uitverkochte eerste editie kon een vervolg niet uitblijven. In samenwerking met toonaangevende en bevriende organisaties Backstage, Thump en Moderne Hippies staat er ook deze keer een geraffineerde muzikale line-up, maar wordt ook het inhoudelijke aspect naar een hoger plan getild.

Vrijland zoekt thematische diepgang door de samenwerking met het 4 en 5 Comité Amsterdam mei aan te gaan, en brengt dit in de praktijk door een heel scala aan vernieuwende en creatieve initiatieven te betrekken bij het festival. Zo worden bezoekers op een interactieve manier bewust gemaakt van hun vrijheid. Neem bijvoorbeeld Het Boekje, een schrijfproject dat vrijheidsverhalen verzameld van bezoekers en deze bundelt tot een kleurrijk boek, of Def P., legende uit de Nederlandse hiphopscene, die een eigen vrijheidsspeech ten gehore zal brengen. De meisjes Van Papier geven een snelcursus origami vogels vouwen, waarop iedereen vervolgens wensen met elkaar kan delen. Bijzonder is ook dat de bierbrouwers van Oedipus Brewing op ambachtelijke wijze een zonnig en fris vrijheidsbiertje brouwen, dat speciaal op Vrijland Festival te verkrijgen is. Samen proosten op vrijheid!

Tot slot gaat het festival een nieuwe samenwerking aan met de Amsterdamse Voedselbank, tevens de buren van Roest. Vrijland nodigt al haar bezoekers uit om op 5 mei in hun keukenkastjes te duiken of even langs de supermarkt te rennen, om zo (lang houdbaar) eten in te zamelen voor de Voedselbank. Met de overtuiging dat vrijheid iets is om te delen, hoopt Vrijland zo op kleine schaal een bijdrage te leveren aan de vrijheid van anderen.

Op dinsdag 18 februari wordt de gehele programmering bekendgemaakt, dus hou www.vrijlandfestival.nl in de gaten!

2 opmerkingen

Eindelijk!!!
 
YESSSS!