Partyflock
 
Trance eindbazen Solarstone en Orkidea brengen ons hun nieuwe concept, welke terugvoert naar de originele trancesound, in hun ogen 'Pure Trance'.
Dots & Pearls 2
woensdag 26 december 2012
Sven Väths 'onderdanen' mogen op 'Dots & Pearls 2' zorgen voor wat extra warmte tijdens de laatste dagen van 2012. De mannen van Cocoon Recordings laten enkele gloednieuwe techno en (tech)house platen horen.
Crypsis - Cryptology
donderdag 6 december 2012
Na Statement Of Intent in 2009 is Crypsis er alweer met een album. Twee discs gevuld met beukende raw hardstyle, een kroon op het werk van deze Poolse Nederlander, naast Thrillogy 2012. Het eerste schijfje is een mix van zijn producties, het tweede enkele full versions van zijn nieuwste creaties.
Zedd - Clarity
donderdag 29 november 2012
Het gaat de 23 jarige Zedd (echte naam: Anton Zaslavski) voor de wind. Niet alleen tourt hij op dit moment met Porter Robinson over de wereld met hun Poseidon tour, maar ook mag hij zich inmiddels tot de grotere talenten in de EDM scene rekenen. Een album liet dan ook niet lang op zich wachten.
Watergate X
woensdag 21 november 2012
De befaamde club Watergate, gevestigd te Berlijn, bestaat alweer tien jaar. Watergate is één van de meest gevierde instituten uit de dancescene. Ter ere van het tienjarig bestaan van de club is er een cd en gelimiteerde boxset op de markt gebracht.
Prins Thomas - II
maandag 19 november 2012
Thomas Moen Hermansen, beter bekend als Prins Thomas, is een uit Noorwegen afkomstige dj/producer. In 2010 kwam hij met zijn eerste soloalbum getiteld 'Prins Thomas' en het onlangs verschenen 'II' is een vervolg hierop.
Swedish House Mafia – Until Now
maandag 19 november 2012
Dit drietal heeft geen introductie meer nodig. De media draagt deze mannen op handen. Seb, Steve en Axwell brengen ons 'Until Now', de (voorlopig) laatste mixcompilatie van deze Zweedse maffiosi.
Flume - Flume
woensdag 7 november 2012
Slechts 20 jaar oud is Harley Streten, beter bekend als Flume. Zijn unieke samensmelting van pop, house, hiphop, dubstep en ambient wint in Australië al flink aan populariteit. Op dit debuutalbum laat de jongeman horen dat hij muzikaal al zeer volwassen is.
Sharam – Night & Day
woensdag 7 november 2012
De naam Sharam doet bij sommigen geen belletje rinkelen, maar dat is geen schande. Toch is het wel één van de meest begaafde dj's/producers die op deze planeet rondwandelt. Hij presenteert ons nu zijn nieuwe compilatie genaamd 'Night & Day.'
Mainstage Volume 1 - Mixed By W&W
zaterdag 3 november 2012
Het is niet zomaar een podium dat de heren Ward van der Harst en Willem van Hanegem geboden wordt. Het is Mainstage. Hun eerste mixcompilatie, een dubbelcd onder de vleugels van Armada. Wis en waarachtig een warm welkom in de wondere wereld van W&W.
De EDM trots van Canada heeft een nieuw album wereldkundig gemaakt; een schijf vol variatie en met een aantal interessante samenwerkingen. We zoomen in op de nieuwste cd van Deadmau5.
Domain Hardcore Volume 3
zaterdag 13 oktober 2012
Het is amper een half jaar geleden dat het tweede deel van de nieuwe serie Domain Hardcore werd uitgebracht. Nu alweer is het tijd voor deel drie van deze reeks, wederom samengesteld en gemixt door Panic en Neophyte.
Balance 022 - Funk D'Void
woensdag 10 oktober 2012
Balance is alweer toe aan het tweeëntwintigste deel. Deze keer heeft Lars Sandberg, beter bekend als Funk D'Void de eer gekregen om het nieuwste deel van de befaamde Australische Balance serie samen te stellen.
DFRNT – Fading
zondag 23 september 2012
Het lijkt wel een trend, zo'n producer alias met louter medeklinkers in kapitalen. SBTRKT is zo'n voorbeeld, maar ook deze DFRNT (alias van Alex Cowles) doet hieraan mee. "Fading" blijkt zijn tweede album en de opvolger van het uit 2009 stammende "Metafiction".
Pedro Del Mar – Playa Del Lounge 3
woensdag 19 september 2012
Zon, zee en strand. Herinneringen van jouw ultieme chillout vakantie terughalen... Liggend in je favo hangplek met een Balearische soundtrack aan kan dat makkelijk teweeg brengen. Pedro Del Mar probeert je met zijn muzikale verzameling aan chillout tracks voor een derde keer onder te dompelen in Balearische sferen. Hoe sterk komt dat vakantiegevoel terug?
Justin Berkovi - Mondrian
woensdag 12 september 2012
Na jaren van relatieve stilte is technoveteraan Justin Berkovi terug met een fabuleus nieuw werkstuk met de naam "Mondrian", dat via het Trapez label (onderdeel van Traum Schallplatten) verschijnt. Zijn eerste langspeler in liefst acht jaar tijd! En wat voor één…
Hybrid - Classics
woensdag 12 september 2012
Hybrid geldt als één van belangrijkste pijlers binnen de zogeheten progressive breaks nuance. Na vier studioalbums vond het Distinctive label de tijd rijp voor een showcase van Hybrid's prestaties door de jaren heen. Een verantwoorde zet, zo blijkt na beluistering van deze schijf/release.
Cerf, Mitiska & Jaren, één van de meest geliefde en productieve trio's in de scene. Na 6 jaar van knallende producties werd het toch weleens tijd voor een debuutalbum. En zie hier 'Give Me A Sound' hun album onder het welbekende Armada label.
Art Bleek - The Time
zondag 2 september 2012
Hoewel de naam Art Bleek Nederlands aandoet, gaat het hier om een Fransman, wiens echte naam Arthur Pochon luidt. Op 11 september aanstaande brengt Bleek zijn nieuwste album 'The Time' uit op het Nederlandse Eevonext label.
Goldfish - Goldfish
maandag 20 augustus 2012
Goldfish, oftewel hét Zuid-Afrikaanse elektronische exportproduct van dit moment, heeft nu hun eerste album uitgebracht in Nederland. Een compilatie van 16 van hun grootste hits en 2 nieuwe nummers. De soundtrack voor de mooie zomeravond.
Sinds de achtste editie van In Search Of Sunrise staat Richard Durand aan het roer van deze wereldwijd succesvolle compilatiereeks. Na Zuid-Afrika en India draagt Durand zijn nieuwste mixalbum op aan het continent Down Under: Australië.
Drie jaar, drie albums... je moet het maar doen!
De Beukplaat 10
dinsdag 24 juli 2012
Mental Theo is heden ten dage nog steeds actief. Al geruime tijd heeft hij een concept waarbij hij zijn favoriete tracks samenstelt op een dubbelaar; 'De Beukplaat'. Intussen is het tiende deel hiervan op de markt uitgekomen.
FabricLive 64 - Oneman
woensdag 18 juli 2012
Na de sprankelende mix door het trio Digital Soundboy Soundsystem is het nu Oneman die de spreekwoordelijke show steelt. Zijn mixsessie heeft, buiten een twijfelachtige opbouw, alles in zich om een klassieker uit de reeks te worden. Waarom? Dat lees je allemaal in deze recensies....
De drijvende kracht achter het "Juicy Beach" concept komt nu met zijn hagelnieuwe artiestenalbum "Dance or Die" wat de opvolger is van "Closer To The Sun" uit 2009.
De Nederlander Steve Rachmad (aka Sterac) wordt door velen gezien als één van de Europese godfathers van de Detroit techno. Eén van die hoogtepunten uit zijn carrière (tot nu toe) is zonder twijfel het uit 1995 stammende "Secret Life Of Machines" album. Een album dat zich reeds bewezen heeft en nu in de herkansing gaat in drie fasen…
Eric Prydz presents Pryda
maandag 9 juli 2012
Uit het land van IKEA, knäckebröd, ABBA, Pippi Langkous, Ibrahimovic en de smeerkaassmeuïge party house van (de onlangs uitelkaar gevallen) Swedish House Mafia komt de alom bewierookte houseklusser Eric Prydz. Acht jaar heeft het geduurd voor dit allereerste artiestenalbum, gericht op zijn proggie Pryda alias, in de handel belandde.
Emma Hewitt - Burn The Sky Down
woensdag 27 juni 2012
Van bescheiden rock podium tot mondiaal trance podium, de Australische zangeres Emma Hewitt is inmiddels een begrip in tranceland. Toch slaat de vocaliste met haar debuutalbum "Burn The Sky Down" een andere weg in. Ze bewandelt een donker en meer ambient geplaveid pad dan we van haar gewend zijn. Maar welke richting gaat het op?
Voor de nieuwste compilatie van Eddie Halliwell's is de Engelsman gestrikt om een bijdrage te leveren aan de Toolroom Knights-serie. Eddie Halliwell fan en Partyflock recensent Martijn zocht uit hoe het de wereldster is vergaan in het Toolroom genre.
Solarstone - Pure
donderdag 21 juni 2012
Nog immer meevoelend met mijn muzikale teleurstelling rond zijn laatste remixalbum, heeft de recensieredactie mij nu de nieuwe artiestenplaat van Solarstone toevertrouwd. En uiteraard kunnen jullie bij de bespreking daarvan op mijn Pure toewijding rekenen.
Bassleader 2012
zondag 17 juni 2012
Een goed maandje geleden vond in het Belgische Gent Bassleader 2012, hoog tijd dus om de bijhorende compilatie van dit feest te bespreken.
In 2005 lanceerde jungle/drum & bass held Shy FX het Digital Soundboy label. Een platform voor drum & bass en dubstep waarop artiesten als Breakage tot volle bloei kwamen. Rondom het label is een 'soundsystem' of DJ-trio gevormd: Digital Soundboy Soundsystem. Het drietal is verantwoordelijk voor deze sterke "FabricLive.63" mixcompilatie.
John Daly - Sunburst
woensdag 23 mei 2012
"Sunburst" is John Daly's tweede volwaardige album, dat verschijnt via Drumpoet Community, het Zwitserse sublabel van/samenwerkingsverband met Compost Records. "Sunburst" blijkt een ware zegetocht vol briljante, met zonnestralen overgoten deep-house - compleet met Balearisch gevoel. Laat de zomer maar beginnen...
Kris Menace - Electric Horizon
woensdag 16 mei 2012
De DJ, producer en remixer Kris Menace (alias van de Duitser Christophe Hoeffel) brengt ons met "Electric Horizon" officieel zijn debuutalbum. Voer voor liefhebbers van Daft Punk, Fred Falke & Alan Braxe dus – mensen die belangrijk zijn/waren voor de 'French Touch'-house!
Iason Chronis en Coen Berrier, beter bekend als Mason, brengen ons hun nieuwe mixcompilatie genaamd "Animal Language Refurbished". De schijf bevat een reflectie van hun liefde voor diverse muziekdisciplines waaronder andere pop, italo disco en electro. En tevens geen remixen, maar herinterpretaties, de zogenoemde Refurbs.
Vanwege de populariteit van het genre verschijnen er steeds meer dubstep compilaties en zo af en toe pakken we er daar eentje van mee. Deze keer bespreken we het nieuwste (vierde) deel uit 'The Sound of Dubstep' reeks van het welbekende Engelse Ministry of Sound.
Elke week presenteert Armin van Buuren in zijn radioshow A State of Trance een selectie met de laatste trance, progressive en een dosis exclusieve tracks en remixen. Eén keer per jaar vat de nummer 1 trance DJ deze formule samen in een compilatie. Zo ook in 2012!
Goed nieuws voor de fanschare van de Toolroom Knights reeks: De Britse Toolroom werkruimte is na een siësta van een paar maanden onlangs weer open gegaan. Voor niemand minder dan de Zweedse opzweper John Dahlbäck.
Saschienne - Unknown
zondag 22 april 2012
Saschienne is een samenvoeging van Sascha (Funke) en Julienne (Dessagne) en daarmee tevens de naam van het project dat zij samen begonnen en waaronder zij vorige maand hun debuutalbum 'Unknown' uitbrachten.
Markus Schulz - Los Angeles '12
donderdag 12 april 2012
Markus Schulz presenteerde dit jaar zijn zevende city album. Na onder meer Amsterdam, Toronto en Praag liet Markus zich ditmaal inspireren door een stad die reeds vele muzikanten heeft bezield tot het maken van mooie dingen: Los Angeles.
De meeste mensen zullen Petar Dundov kennen van zijn sfeervolle producties op het Music Man label, waaronder het album 'Escapements', dat hij in 2008 uitbracht. Op maandag 26 maart aanstaande verschijnt er eindelijk een nieuw artiestenalbum van de Kroaat, 'Ideas from the Pond' genaamd.
Imil - A Speedcore State Of Mind
zaterdag 17 maart 2012
Ondanks het feit dat velen nog met argusogen naar speedcore kijken, is de scène de laatste jaren enorm geëvolueerd. Dance Corps is een van de weinige labels die zich bezig houden met de stijl en Imil is een van die talenten in wel heel erg gesegmenteerde sector. A Speedcore State Of Mind kwam recentelijk uit en brengt exact wat het belooft... speedcore.
Hard Bass 2012
zaterdag 17 maart 2012
Net zoals voorgaande jaren krijgen we ook dit jaar een van de beste compilatie's vanuit het B2S front, de Hard Bass vierdubbelaar!
We zitten alweer een maand in 2012; een nieuw jaar met nieuwe feesten, verse festivals en de nodige danskilometers voor de boeg. Maar laten we niet vergeten hoe goed 2011 trance technisch gezien was. Volgens Armin van Buuren zelfs een van de beste trancejaren sinds het ontstaan van het genre. Terugblikken is makkelijk: met de ASOT Yearmix 2011.
Als je aan een techno liefhebber vraagt welk label er om bekend staat om de fluctuerende kwaliteit van het uitgebrachte materiaal is de kans groot dat dan de naam Cocoon valt. Op het twaalde deel van 'The Sound Of The Season' laat Sven Väth horen welke tracks zoal hot waren het afgelopen jaar.
Sharam, in Nederland vooral bekend van de top 40 hit "PATT (Party All The Time)", is naast producer ook nog eens een degelijke plaatjesdraaier. Dat heeft hij in april afgelopen jaar zelfs 10 uur achter elkaar gedaan in Warung, een Braziliaanse superclub. Naar aanleiding van de lovende kritieken op deze set is onlangs een dubbel-cd uitgebracht met een gedeelte hiervan.
Frontliner - Producers Mind
woensdag 18 januari 2012
Begonnen als Abject. Nu al jaren beter bekend als Frontliner. Hij is niet alleen letterlijk een groot figuur, maar intussen heeft hij ook al de figuurlijke variant aangenomen. Hij staat immers al de nodige tijd in de frontlinie van de hardere stijlen. Producers Mind is zijn langverwachte nieuwe wapenfeit.
Miss Nine - Around The World
woensdag 18 januari 2012
Eén van de mooiste vrouwen van de wereld komt met haar nieuwe mixcompilatie genaamd "Around The World". We hebben het natuurlijk over Miss Nine, fotomodel en dj/producer. Is haar sound net zo mooi, als haar foto's?
Defected Most Rated 2012
zondag 15 januari 2012
In de periode van het jaar waarin de jaaroverzichten (van het afgelopen jaar) uitkomen, kan ook het Defected label natuurlijk niet achterblijven.
Crookers - Dr Gonzo
zaterdag 7 januari 2012
Phra en Bot, beter bekend als Crookers brengen ons hun nieuwe wapenfeit "Dr. Gonzo". Een album waarin voorgoed wordt afgerekend met de hokjesgeest?
Solarstone presents Pure Trance – Mixed By Solarstone & Orkidea30 dec 2012
Dots & Pearls 226 dec 2012
Crypsis - Cryptology6 dec 2012
Zedd - Clarity29 nov 2012
Watergate X21 nov 2012
Prins Thomas - II19 nov 2012
Swedish House Mafia – Until Now19 nov 2012
Flume - Flume7 nov 2012
Sharam – Night & Day7 nov 2012
Mainstage Volume 1 - Mixed By W&W3 nov 2012
Deadmau5 - >album title goes here<21 okt 2012
Domain Hardcore Volume 313 okt 2012
Balance 022 - Funk D'Void10 okt 2012
DFRNT – Fading23 sep 2012
Pedro Del Mar – Playa Del Lounge 319 sep 2012
Justin Berkovi - Mondrian12 sep 2012
Hybrid - Classics12 sep 2012
Cerf, Mitiska & Jaren – Give Me A Sound10 sep 2012
Art Bleek - The Time2 sep 2012
Goldfish - Goldfish20 aug 2012
Richard Durand - In Search Of Sunrise 10: Australia17 aug 2012
Dr. Rude & Transfarmers present: Schizophrenic29 jul 2012
De Beukplaat 1024 jul 2012
FabricLive 64 - Oneman18 jul 2012
Robbie Rivera – Dance or Die15 jul 2012
Sterac aka Steve Rachmad - Secret Life Of Machines (Remastered & Remixed)12 jul 2012
Eric Prydz presents Pryda9 jul 2012
Emma Hewitt - Burn The Sky Down27 jun 2012
Toolroom Knights - Mixed by Eddie Halliwell24 jun 2012
Solarstone - Pure21 jun 2012
Bassleader 201217 jun 2012
FabricLive 63 - Digital Soundboy Soundsystem17 jun 2012
John Daly - Sunburst23 mei 2012
Kris Menace - Electric Horizon16 mei 2012
Mason - Animal Language Refurbished16 mei 2012
Ministry of Sound - The Sound of Dubstep 41 mei 2012
Armin van Buuren - A State of Trance 201225 apr 2012
Toolroom Knights – Mixed by John Dahlbäck25 apr 2012
Saschienne - Unknown22 apr 2012
Markus Schulz - Los Angeles '1212 apr 2012
Petar Dundov - Ideas from the Pond21 mrt 2012
Imil - A Speedcore State Of Mind17 mrt 2012
Hard Bass 201217 mrt 2012
Armin van Buuren - A State Of Trance Yearmix 201129 jan 2012
Sven Väth - The Sound Of The Twelfth Season24 jan 2012
Sharam - Warung Beach Club (Live | Brasil)24 jan 2012
Frontliner - Producers Mind18 jan 2012
Miss Nine - Around The World18 jan 2012
Defected Most Rated 201215 jan 2012
Crookers - Dr Gonzo7 jan 2012