Partyflock
 
Nieuws · december 2014
Partyflockjaaroverzicht 2014
woensdag 31 december 2014
Is er echt alweer een heel jaar voorbij? Biertjes gedronken in de Heineken Music Hall, drie dagen naar de *&@!dfb tijdens Defqon, spierpijn opgelopen tijdens Dominator, een week herstellen na Decibel, afscheid nemen van de Matrixx, massaal SFX afzeiken zonder dat we weten wat de gevolgen zijn van hun overnamen...2014 was een veelbewogen jaar! Vandaag mogen we nog even terugkijken en dat doen we dan ook met het jaaroverzicht!
Na de bekendmaking van de nieuwe editie van Mindcontroller ging het hart van de echte early en millennium-hardcoreliefhebber direct sneller kloppen! Met de historische 'schoen' als campagnebeeld leek het ons een goed idee eens op bezoek te gaan bij de enige echte 'Airmax' kenner van Nederland, Drokz.
De eerste vier edities van Spiksplinter nieuwjaar waren steevast uitverkocht en ook aankomende editie zal een uitverkocht spektakel gaan worden. Met een volledige make-over van de Koekbouw heeft Spiksplinter nieuwjaar dit jaar veel meer te bieden. In de nieuwe opzet is alles op de begane grond, en er wordt een splinternieuw gedeelte van CHV de Noordkade gebruikt. Er is een ruime overdekte entree waardoor iedereen comfortabeler en sneller binnen zal zijn. Zorg dus dat je deze editie niet mist en dat je één van die laatste tickets te pakken krijgt.
Vlak voor de Kerst kreeg RADION een heel mooi cadeau. Zojuist is door het Stadsdeel de exploitatievergunning afgegeven. Dit betekent dat RADION met ingang van januari volledig mag exploiteren als horeca, zeven dagen per week.
Laatste info De Tijdmachine
donderdag 25 december 2014
Klaar om de mooiste reis van je leven te maken? Het is bijna zover! Nu is het tijd om je goed voor te bereiden, daarom heeft Lose Your Mind alle informatie voor je op een rij gezet!
Gabber Temple is een concept dat zich richt op de genres binnen de hardcore/gabber welke volgens de organisatoren Bart Hard en Vague Entity te weinig aan bod komen. De eerste editie vond plaats op 27 september 2014 in de Hall of Fame, Tilburg. De tweede editie vindt op 27 december plaats op dezelfde locatie en De derde Gabber Temple zal 31 januari gehouden worden als onderdeel van Raw Music Invites The Sickest Squad in de Graanbeurs in Breda.
Trance Nation zal zich op 23 mei tijdens de 16e editie afspelen in de legendarische Heineken Music Hall. Ook voor deze editie van Trance Nation is weer alles op alles gezet om een line-up te realiseren die vakkundig en naadloos is volgeramd met het beste wat de trance scene te bieden heeft. Dit alles om de Trance Nation Global Family op hun wenken te bedienen.
Het succesvolle feest Rommelig keert dit jaar met oud en nieuw terug naar hun vaste thuishaven; Backstage Almere. Dhiredj Pahladsingh, Daniël en Stefan Franco, de organisatoren van het feest kijken terug op twee uitverkochte edities binnen een jaar. Op nieuwjaarsnacht barst hun grootste editie tot nu toe om 1 uur 's nachts los in Backstage Almere. Vijftien dj's die hun roots in Almere hebben, zullen elkaar in korte tijd afwisselen achter de draaitafels.
Op 1 januari zal Eindelijk Weer na een spetterende oudejaarseditie haar deuren om 06.00 sluiten en met een klapper voorgoed afscheid gaan nemen van een zeer bevlogen jaar. Met Turn of the Year 2014/2015 zal een muzikaal 2014 worden afgesloten en verwelkomen ze het nieuwe jaar. Eindelijk Weer gaat er in 2015 voor iedereen in alle opzichten een fantastisch partyjaar van maken.
Salsa Fort by Salsa Breeze
zaterdag 20 december 2014
Na een reeks van succesvolle Salsa Breeze edities wordt dit jaar, 2014, afgesloten met het traditionele kerst en nieuwjaarsgala: Salsa Fort- The Red Carpet Edition! De naam zegt eigenlijk al genoeg: ze gaan tijdens de feestdagen extra uitpakken in samenwerking met de Arjan van Dijk Groep!
Levensgevaarlijke XTC aangetroffen
vrijdag 19 december 2014
De afgelopen week is er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als XTC verkochte tablet ingeleverd, waarin een zéér hoge dosering PMMA is aangetroffen die levensgevaarlijk is. Het gaat om een roze "schildvormige" tablet met aan beide zijden een superman-logo. In het verleden is door het DIMS al vaker voor deze stof gewaarschuwd.
Tom Harding & JP presenteren op 10 april een tribute line-up in de Melkweg van artiesten die van belang zijn geweest in hun lange geschiedenis van feesten in de Melkweg. BK, Fausto, JP en Rossie zullen deze avond de zaal voorzien van de beste hardhouse klassiekers.
LatinVillage presents EastVille
donderdag 18 december 2014
Vanaf mei 2015 is Nederland weer een festival rijker! Team LatinVillage komt met een nieuw concept; EastVille festival. Op zondag 31 mei zoeken ze in recreatiegebied 't 't Twiske met dit festival de intimiteit van kleinschaligheid weer op. In het recreatiegebied zullen ze richten op drie essentiële festivalaspecten: de omgeving, de muziek en het gezelschap.
De donkere dagen komen er weer aan, dus is het weer tijd voor een feestje!. Op kerstavond 24 december is Starf*ckerz terug bij Absoluut en vier jee het kerstfeest met een avond vol freestyle en entertainment. Voor deze editie hebben we weer een vette line-up neergezet van house tot de hardere stijlen. Ook deze editie kan je weer all-inclusive drinken voor maar €20!
Tijdens het Valhalla Festival kan er alleen maar betaald worden met 'virtual credits', die op de festivallocatie kunnen worden aangeschaft. Bezoekers krijgen een elektronische armband waarop de virtual credits kunnen worden opgeslagen. Afrekenen gebeurt door de armband tegen een Scanner te houden. Na afloop van het festival kan het bedrag van de niet gebruikte credits online worden teruggestort.
Ho Ho Ho, Merry Christmas everyone! Kerst is de tijd van het jaar om met vrienden en geliefden samen te komen. Na lekker te hebben gegeten tijdens de kerstdagen, is het in de avond van tweede kerstdag op vrijdag 26 december tijd om met vrienden samen te komen bij Soixante Neuf!
Eén van de langstlopende en grootste promotors van Nederland viert zijn 20-jarig bestaan. Om de verjaardag te vieren lanceert Loveland een nieuw concept genaamd Loveland Live op 1 januari 2015 in de nieuwe locatie Mediahaven. Op het verjaardagsfeest wordt tevens nieuw leven geblazen in het eigen muzieklabel Loveland Recordings en een online muziekspeler.
Partysite Guestzone bestaat in januari 2015 vijf jaar en laat dit niet ongemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 3 januari organiseren zij namelijk een groot feest in Club Eindelijk Weer Almere. Guestzone is in enkele jaren uitgegroeid tot één van de grootse danceplatformen van Nederland en bedankt haar members met dit jubileumfeest.
Het nieuwe jaar 2015 meteen goed beginnen? Dat kan natuurlijk! Terug in de tijd met een gloednieuwe editie van We All Love 80's 90's 00's in de Winkel van Sinkel. Waan jezelf terug in de tijd met de meest geweldige hits en beelden uit de jaren 80, 90 & 00's in hartje Utrecht en dat op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar: zaterdag 3 januari 2015!
Het festival Dance Nature zal vanaf 2015 plaatsvinden op Strandbad De De IJzeren Man in Eindhoven. Het afgelopen seizoen vond dit evenement plaats op Landgoed Velder in Liempde. Daar werd het festival bezocht door 3.500 bezoekers. De keuze voor De De IJzeren Man is vooral gebaseerd op de ligging en de aanwezigheid van het Strandbad. Dat zorgt voor een buitengewoon goede bereikbaarheid en een geweldige sfeer.
Inmiddels is de line-up compleet. Kosten noch moeite zijn gespaard om de top van de dance scene naar Nederland te halen. Ze hebben met niemand minder dan Jordan Suckley een leuke Q&A gehad over alles wat met muziek en dance te maken heeft. Lees hieronder het complete interview met deze zeer sympathieke DJ
Ook dit jaar wordt in Rotterdam het Nieuwjaar weer officieel ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug, ook wel de Nationale Nieuwjaarnacht genoemd. Het vuurwerk in Rotterdam kan onder andere worden aanschouwd vanaf de Boompjeskade bij Social Underground Rotterdam (S.U.R.) waar je een mooi uniek uitzicht hebt op dit spektakel. Maar in principe alle Rotterdamse kades met de moderne architectuur vormen het decor voor het grootste vuurwerk van Nederland! Aftellen naar Oud en Nieuw begint al om 23:00. Toch altijd weer heel spannend en speciaal!
Wat te doen met NYE? Een groot feest of een indoor festival? Nee natuurlijk niet, gewoon gezellig in Club Cinéma te Rotterdam! Want op woensdag 31 december staat het nieuwe jaar voor deur en uiteraard is ook Mascarada weer van de partij in Rotterdam om dit te vieren!
MegaWatt Festival is een groot Indoor Dance Festival wat op 20 december van 22:00 tot 07.00 gaat plaatsvinden in de IJsselhallen Zwolle. Werkelijk alle facetten zijn deze editie aanwezig om er met z'n allen een onvergetelijke nacht van te maken. Met o.a. een scala aan top artiesten, prachtige podia, de nieuwste licht- en geluidstechnieken, special effects, visuals en vuurwerk is MegaWatt Festival hét Indoor Festival van 2014 wat jij écht niet mag missen!
Op zaterdag 23 mei 2015 zal Pacha Festival traditiegtrouw in stijl het festivalseizoen inluiden. De prachtig gelegen locatie met de Amsterdamse skyline als decor, zal voor de laatste keer als klein Balearisch paradijs dienen. Wegens bouwplannen, zal Pacha Festival in 2016 uit moeten wijken naar een andere locatie. Het Java Eiland in Amsterdam is op 23 mei gereserveerd voor Pacha. Markeer deze datum in je agenda voor de vierde editie van Pacha Festival!
Bij deze maakt de organisatie de eerste namen van de line-up van BTB15 bekend! Bigger, Bolder, Better is de belofte en dit zie je meteen terug in deze release! Met een exclusieve live set van B-Freqz onderscheidt BTB zich ook in 2015 weer.
Na succesvolle edities begin dit jaar en in 2013 gaat het sensationele dance-evenement Crazy Town voor de derde keer op avontuur. Niemand minder dan The Partysquad, Thomas Newson, Alvaro & MC KC Jones, The The Darkraver, La Fuente, Dirtcaps, Lady Bee, PLN-B en Mitch The Kiss komen op zaterdag 24 januari 2015 naar Manege De De Molenheide in Schijndel.
De vorst nog in de grond, een brandende kachel in de woonkamer, de muts tot diep over de oren en met misschien nog wel een wintersport in het vooruitzicht. De kou heeft zo zijn charmes, maar we kijken alweer uit naar de lente. b2s gaat er voor zorgen dat je winter leuker en warmer wordt. Want net voordat de winter plaatsmaakt voor de lente, staat er een nieuwe editie van Pussy lounge op de agenda. En of dat nog niet genoeg is, reist het Freestyle circus door naar een nieuwe locatie. Het terrein van Aquabest nabij Eindhoven wordt 14 maart 2015 omgetoverd tot een heus Pussy lounge wintercircus!
De Raad Van 11 zet op 15 februari weer alle dj's op een stokje, in haar nieuwe onderkomen De De Marktkantine. Om Carnaval op zijn Mokums in stijl te vieren, heeft De Raad een gouden greep uit de Amsterdamse nacht geprogrammeerd. Naast de Usual Suspects ook een hoop nieuwe dj's, met speciale notering voor culthelden DJ Jean, Lexxxus The Don en de enige echte Technoviking.
Het waren de dagen dat dance nog puur was, de tijd dat dansmuziek nog simpelweg house heette, zonder verdeling tussen mellow, gabber, trance of techno. Klinkt sentimenteel, toch stond iedereen vanaf de eerste housegolf, eind jaren '80, tot 1994 op dezelfde muziek te feesten. Reden genoeg voor classics-feest The Beginning om terug te blikken op deze unieke periode met dj's die ook toen al van de partij waren.
De line-up voor de finale van 3FM Serious Request is bekend! Niemand minder dan Chef'Special, Jett Rebel, Dotan, Kensington, Jacqueline Govaert, Afrojack en Mr. Probz zijn op woensdag 24 december te vinden op het Houtplein in Haarlem.
Het aftellen is begonnen, nog even en dan ontmoeten we elkaar op Secret Affair NYE, 31 december 2014 in het bijzondere Taets Event Park, Zaandam. Na de overweldigende successen van 2012 en 2013, is Secret Affair NYE terug; met een nog dikkere line-up en in een nog mooiere locatie!
Op zondag 21 december 2014 wordt voor de vijfde keer in Nederland een uniek familie-dance-event 'Dancing with Children indoor winterfestival' georganiseerd. De locatie waar dit plaatsvindt is 'Fabulous Food & Fun Company' Condor City in Den Haag. Dit kindvriendelijke event is alleen toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 15 jaar met hun ouders of begeleiders.
Amsterdam verruimt openingstijden
maandag 8 december 2014
De gemeente Amsterdam verruimt de openingstijden voor de nachtelijke horecazaken. Vanaf 1 juli 2015 mogen 26 nachtzaken op het Rembrandtplein en het Leidseplein in het weekeind tot 08.00 uur openblijven. Nu is dat 06.00 uur. Zestig zaken met een avondvergunning mogen vanaf 1 juli op vrijdag- en zaterdagavond tot 6.00 uur openblijven, waar dat nu nog 4.00 uur is. Terrassen mogen voortaan in het weekeinde ook in de winter tot 2.00 uur 's nachts openblijven.
Na een succesvolle indoor editie afgelopen november kijkt de organisatie van Groove Garden alweer uit naar mei 2015 en om precies te zijn zaterdag 16- en zondag 17 mei. Dat weekend wordt Groove Garden voor de 11e keer georganiseerd en bij het gekkengetal '11' hoort natuurlijk ook een te gekke earlybird actie!
Oud & Nieuw zal dit jaar in stijl gevierd worden! Op woensdag 31 december 2014 zal Club Stairway Utrecht haar deuren wagenwijd openslaan en jou toegang bieden tot The Empire. The Empire is een party concept met alles erop en eraan. Een exclusief concept waar urban lifestyle, Art&Design, music en entertainment samenkomen.
Contra houdt op vrijdag 26 december het allereerste dance-evenement in Ferro Dome! Deze jonge Rotterdamse techno-partij onder leiding van DJ's Nino & Frankie vertrok in mei dit jaar uit de vaste clubs met de belofte om terug te komen op unieke locaties in de stad. Als belangrijkste ingrediënten bieden ze hun bezoekers vernieuwing en avontuur.
Op zaterdag 17 januari 2015 organiseert Pulse Events de eerste editie van het hardstyle event TimeLapse in het City Theater in Schijndel. Een perfecte locatie om 15 jaar nadat de eerste hardstyle platen op de draaitafels lagen, terug in de tijd te gaan! Vanaf 21.00 uur tikt de klok door de hele hardstyle revolutie van early hardstyle naar mainstream tot extra rauwe hardstyle.
Na het grote succes van afgelopen jaar keer Fête des Têtes terug! Dit feest is dé uitgelezen gelegenheid voor Haarlemse 25plussers om oudejaarsavond buiten de deur te vieren. Het wordt op 31 december in het café van de De Toneelschuur één groot toneelspel waar iedereen straalt en in de spotlights staat. Laat jezelf van een andere kant zien op dit smaakvolle feest!
Kingdance in Zwolle wordt in 2015 groter dan ooit! Waar vorig jaar ruim 20.000 dance liefhebbers het parkeerterrein van de IJsselhallen wisten te vinden, gaat High Energy Events in 2015 voor een compleet uitverkocht huis. Met een nóg dikkere line-up en een cheap-ass Early Bird ticketprijs van slechts €5,- (ex. fee) zet de organisatie Kingdance ook in 2015 weer keihard op de kaart!
On March 14th 2015, Dance 2 Eden is about to forge a new alliance, consisting of hardcore, Millennium and early. Three area's, one alliance! The time has come to reveal the line-up. Trust us, it's insane. It will blow every hardcore comrade's mind! Check out and enjoy the trailer.
Zaterdag 3 januari keert Resist terug op de plek waar het 2,5 jaar geleden begon; het Klokgebouw in Eindhoven. Na twee edities in Amsterdam gaat Resist weer naar zijn basis en komt het met de grootste line-up tot nu toe. Volledige line-up: Sigma, Wilkinson, Metrik, Alix Perez, Must Die, p0gman, Gomes en Karimooo.
Het enige nachtfestival van Nederland heeft in minder dan 4 uur al haar Early Bird Tickets verkocht! Op woensdag 3 december om 19:00 uur zijn de tickets in de verkoop gegaan voor de die-hard Ground Zero Festival fans. Nadat de Early Bird Tickets binnen no-time waren uitverkocht is Ground Zero Festival, in tegenstelling tot vorig jaar, gelijk gestart met de verkoop van de overige tickets.
Het moet makkelijker worden om festivals te organiseren in Amsterdam, vinden VVD en D66. Daartoe willen de partijen een einde maken aan de verschillen tussen stadsdelen bij de vergunningverlening. Organisatoren die al jaren hun best doen om in samenspraak met de buurt een festival te organiseren verdienen dat. Ook moeten organisatoren die het er al een paar jaar goed vanaf brengen, makkelijker een meerjarige vergunning kunnen krijgen.
De nacht van zaterdag 20 december wordt een speciale nacht want dan zal Kings of Core een meer dan waardig afscheid nemen van de geliefde thuisbasis Huize Maas. Naast een dikke line-up met o.a. Ophidian, Noize Suppressor, Miss K8 en Dyprax, gaat er ook veel aandacht uit naar de show. Dit wordt een ongekend feest voor Huize Maas begrippen.
Met NYE ben je natuurlijk met bij TIKTAK aan het partyen, dus laten we bij de laatste Girls Love DJs #invites van 2014 op zaterdag 6 december knallen als oud en nieuw!
Aftermovie Ghosttown 2014 online
woensdag 3 december 2014
15 November 2014 was zo'n dag dat alles klopte. De line-up van Ghosttown 2014 was al veelbelovend en dat werd helemaal waar gemaakt. Er werd heerlijk gedraaid, het geluid was top, de artiesten hebben met hun geniale platenkeuzes het dak eraf geblazen, waardoor alle drie de zalen volledig los gingen. Ook het decor en de lichtshow zaten perfect in elkaar. Om 't allemaal over te doen, moet je helaas wachten tot Hardcore Alliance op 14 maart 2015, maar via de aftermovie kun je 't sfeertje gelukkig nog een klein beetje herbeleven!
's Ochtends vroeg wanneer de vogeltjes beginnen te fluiten en de deuren van Club Fifties open gaan, zullen de eerste mainstream beats door de speakers knallen. Vervolgens zullen deze beats worden opgevolgd door de snelle bpms van de uptempo hardcore. Want op zondag 14 december organiseert Warriors of the Core een nieuwe editie van Slapen Is Voor Mietjes.
Hardcore, Hardcore classics, Hardcore4ladies en Darkcore & harder: alles wat Hardcore te bieden heeft keert op zaterdag 28 februari 2015 tijdens Hardcore4life terug in de Maassilo te Rotterdam. Voor de tweede keer op rij zijn er vier verschillende area's aanwezig, allen met een eigen thema. Hardcore4life is vaste prik voor de echte Hardcore liefhebbers. Omcirkel 28 februari in je agenda, want deze editie mag je niet missen! Hardcore4life gaat altijd uitverkocht, wees er dus snel bij.
31 december 2014
Partyflockjaaroverzicht 2014
29 december 2014
Drokz over de Airmax in Mindcontroller 2015 trailer
Laatste tickets SpikSplinter Nieuwjaar nu in de verkoop
26 december 2014
RADION heeft haar exploitatievergunning
25 december 2014
Laatste info De Tijdmachine
Gabber Temple op 27 december en 31 januari
24 december 2014
Trance Nation presenteert line-up 2015
23 december 2014
Rommelig keert terug in de Backstage met een XL editie
21 december 2014
Club Eindelijk Weer neemt afscheid van 2014
20 december 2014
Salsa Fort by Salsa Breeze
19 december 2014
Levensgevaarlijke XTC aangetroffen
Tom Harding & JP presenteren tribute line up in de Melkweg
18 december 2014
LatinVillage presents EastVille
17 december 2014
Starf*ckerz met Christmas edition in Absoluut Sint Michielsgestel
Alleen electronisch betalen met polsbandje op Valhalla festival
Soixante Neuf Christmas edition op tweede kerstdag in Groningen
16 december 2014
Loveland viert 20-jarig bestaan met nieuw concept en muzieklabel
Guestzone kondigt line-up aan voor vijfjarig jubileumfeest
Het nieuwe jaar 2015 meteen goed beginnen met een gloednieuwe editie van We All Love 80's 90's 00's
15 december 2014
Festival Dance Nature verhuist naar Eindhoven
13 december 2014
Jordan Suckley op Quest4Trance · Winter edition
12 december 2014
Oud en nieuw in Rotterdam @ Early & Harder
Mascarada weer van de partij in Cinéma tijdens NYE
Timetable, floorplan en laatste info MegaWatt Festival
Pacha Festival 2015 start ticketverkoop
Eerste namen Beat the Bridge bekend gemaakt
11 december 2014
Derde editie Crazy Town opnieuw met vette namen
Geniet van het echte wintergevoel op het Pussy lounge wintercircus
10 december 2014
De Raad Van 11 in De Marktkantine: Mokumse dj-helden op een stokje
The Beginning presents HouseClassics '89/'95
9 december 2014
Afrojack en Mr. Probz in line-up eindshow Serious Request
Secret Affair NYE; when we meet we create fireworks…
Dancing with Children indoor winterfestival
8 december 2014
Amsterdam verruimt openingstijden
Groove Garden start met verkoop earlybird tickets elfde editie!
Welcome to The Empire · New Years Eve 2014 in Club Stairway
7 december 2014
Rotterdamse clubnacht Contra trapt af in de Ferro Dome
6 december 2014
TimeLapse · Early to raw in Citytheater Schijndel
Fête des Têtes: oudejaarsfeest voor Haarlemse 25plussers
5 december 2014
Eerste namen Kingdance 2015 ·Early bird tickets slechts €5
Dance 2 Eden presents line-up Hardcore Alliance
Resist 3 januari terug in het Klokgebouw
4 december 2014
Kaartverkoop Ground Zero Festival vliegend van start
VVD en D66 willen makkelijker vergunningen verlenen voor festivals
Kings of Core zegt met 'final ode' Huize Maas 20 december vaarwel
3 december 2014
De allerlaatste Girls love DJs invites van het jaar
Aftermovie Ghosttown 2014 online
2 december 2014
Warriors of the Core presents Slapen is voor Mietjes
1 december 2014
Hardcore4life neemt de Maassilo over op 28 februari 2015