Partyflock
 

Sonic Warfare

anoniem gepubliceerd op
Sonic Warfare
29 oktober 2007
Op zondag 23 december viert Sonic Warfare, de dubstep-avond van de Melkweg, haar eenjarig bestaan. Met deze nieuwe avond gaf de Melkweg een jaar geleden een podium aan de snel opkomende, nieuwe undergroundstroming dubstep. Sindsdien is er veel gebeurd: het diepe, bijzonder dansbare geluid van dubstep is doorgedrongen in Nederland en veel andere Europese landen. In thuisland UK neemt de dubstephype steeds grotere vormen aan. De Melkweg heeft met vier toonaangevende avonden een centrale positie in het internationale dubstep-landschap ingenomen; zo werd de laatste editie, de Deep Medi labelnight, verkozen tot één na beste internationale event van 2007 door het dubstepforum.

De vijfde editie van Sonic Warfare staat in het teken van de eerste verjaardag en voert ons terug naar de roots van de dubstep. The Bug, RSD en Coki zijn muzikanten die hun roots veelal hebben liggen in de dub en dancehall, twee stromingen waar dubstep uit is voortgekomen. Ze zijn nu stuk voor stuk vooraanstaand in de dubstepscene.

The Bug is het muzikale alterego van producer Kevin Martin. In zijn producties is dancehall, noise,grime en hiphop terug te horen. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met dubstep en wordt hij gezien als één van de meest invloedrijke producers van het moment. MC Warrior Queen wordt voor de gelegenheid rechtstreeks ingevlogen vanuit Jamaica. Als een ware natuurkracht spit ze haar teksten en haalt ze de Jamaicaanse roots in dubstep naar boven. Producersduo RSD is al sinds begin jaren ’90 bekend onder de naam Smith & Mighty. In deze hoedanigheid speelden ze een belangrijke rol in het ontstaan van de triphop, waarin hun geboorteplaats Bristol een centrale plek was. Met name Smith is altijd op zoek naar vernieuwende geluiden en zo vond hij zijn weg via breakbeat en dub richting dubstep, een scene waarin hij een relatieve nieuwkomer is, en startte het project RSD. Coki, producer van Digital Mystikz, is één van de belangrijkste mannen in de scene. Vanaf de opkomst van de dubstep is Digital Mystikz toonaangevend. Een jaar geleden stond zijn partner Mala op de allereerste editie, we zijn trots om Coki nu voor het eerst in Amsterdam te mogen ontvangen.

Uit eigen land komt DJ Gomes, die met zijn Oi! avonden de kop uitsteekt voor grime en dubstep in het Nederlandse clubcircuit. Meest recent was een succesvolle avond in Paradiso tijdens Amsterdam Dance Event. U Dub is de drijvende kracht achter Sonic Warfare en de man achter Viral Radio: het enige Nederlandse dubstep-radioprogramma. Hij zal als altijd het publiek op stoom brengen met zijn diepe, zoemende mix. (vind Viral Radio op www.lijn5.com)

1 opmerking

dit gaat eeecht n VET feestje worden ! B)