Partyflock
 

Flashback - Nederlands enige oldschool technofeest is terug

gepubliceerd door , op
Flashback - Nederlands enige oldschool technofeest is terug
4 december 2005
FeestFlashback · Part 2
Datumzaterdag 4 februari 2006
LocatieSimplon Site
Toen de laatste plaat op de 1e editie van Flashback vorig jaar mei gedraaid was bleek wel uit de enthousiaste menigte op de dansvloer dat er een vervolg op moest komen. Immers, waar hoor in Nederland hoor je nog de hele nacht de oude technoklappers uit de periode dat techno echt nog underground was, organisaties als Awakenings nog niet bestonden en er ook geen techno op de zomerfestivals gedraaid werd? Op Flashback dus, en zaterdag 4 februari is part 2 in Simplon, Groningen.

Waarom in Groningen, zo ver van daar waar de meeste mensen in Nederland wonen? De reden is vrij simpel, Groningen heeft een zeer fanatieke undergroundscene waar het techno betreft, misschien tegenwoordig niet meer zo groot als 10 jaar geleden maar als er 1 plaats in Nederland is waar kleine feestjes op illegale en legale locaties werden gegeven was het wel daar.

Op Flashback staan dan ook de DJ’s van toen die de platen van toen draaien. Namen als K.Cee, Andy Jay en Orchid & R.A.T. die in de Grote Zaal staan kent iedereen die wel eens een nachtje (of ochtend) heeft doorgehaald in Groningen. Maar ook Luca, Ven en Dimitry die in de jaren negentig Trinity in Technoland vormden en op Flashback Part 2 de Kleine Zaal voor hun rekening nemen waren graag geziene gasten.

Voor de oude partyrot die graag nog eens terug gaat in de tijd en de knallers gewoon van het zwarte vinyl wil horen (soms zelfs nog met de karateristieke ruis van een persing die niet helemaal goed ging erin) in plaats vanaf de klinische CD. Of voor de muziekliefhebber voor wie het allemaal voor diens tijd was maar die wel benieuwd is naar de techno waar de 1e en 2e generatie technofanaten op dansten tot de zon weer opkwam natuurlijk.

Flashback duurt van 24.00 tot 06.00 uur. De prijs voor dit stukje muziek- en feestgeschiedenis is uiteraard ook afgestemd naar de tijd van toen. Voor slechts 7 euro kan je weer de mooiste herinneringen ophalen aan klappers uit de tijd dat Axis en Tresor nog onbekende labels waren die hun eerste releases hadden, Carl Cox nog in een Fiat Panda paste, Sven Väth nog een hanekam had, Dave Clarke nog sigaretjes rookte in plaats van sigaren, Rocco zelf nog stond te stuiteren en, misschien nog wel het belangrijkste, de muziek nog puur was en niet gemaakt om vooral geld mee te verdienen.

12 opmerkingen

 
Artiest Sinclair
Cool! Andy Jay goat weer eem ploatjes draaien like the good ol days (y)

Bunker Flashback :respect:
Andy gaat afsluiten... O:)

Heb hier vette zin in!!!
laatste aanpassing
De koude rillingen lopen me al weer over de rug bij de gedachte... oooohw, zo fijn! Kippevel alles!

:bounce:
Werkzaam bij Evotions
Bertuz Bijnsdorp? de broer van?
Als we daar Stanley Superstijl niet hebben...
4U>> De 'breur' noemen we dat ja......
 
Artiest Zyris
Luca (Y)

kep nog wel mooie foto van 'm :d ;)