Partyflock
 

Experimentele Elektro Dance am Deutsch

gepubliceerd door , op
Voor wie de CHICKS al eens live heeft gezien of ze kent van hun looks en albums, zou het zich wel eens af kunnen vragen; zijn de Chicks echt on Speed? Of het nou speed is of een ander middel.. ‘bijzonder’ zijn ze zeker. Chicks on Speed bewijst deze tijd dat de ware culttraditie nog steeds leeft! Chicks on Speed is eigenzinnig, over-the-top en stoer; dames met ballen, yeah! De Chicks gaan inmiddels al wat jaren mee en richten zich naast de muziek ook op fashion, kunst, schilderen en zoveel meer creatieve uitspattingen. Kiki (Duits), Melissa (New York) en Alex (Australië) volgenden gezamenlijk een studie aan de kunstacademie in Munchen en zo ontstonden de ‘roots’ van een gefreakte samensmelting. ‘We don’t play guitars’, ‘Fashion Rules!’; stuk voor stuk heerlijke electro/dance/punk-knallers, en dat alles onder het eigen motto ‘We’re having fun here!’. Twee jaar geleden traden Chicks on Speed voor het laatst op in Nederland, tijdens het tweejarige verjaardagsfeestje van platenzaak La La Land. Nú komen ze, wederom op uitnodiging van La La Land, terug voor een exclusieve show in het Paard (enige optreden in Nederland!). Rondom het concert vindt een modeshow plaats met creaties die de Chicks samen met Haagse mode studenten en TAG in de dagen voor het concert hebben ontworpen.

Kid Ginseng is op dit moment dé electro hype in New York City en omstreken. Ongrijpbaar, ondefinieerbaar en onnavolgbaar combineert Ginseng turntabalism en strakke dark-electro in de stijl van Bunker en Adult. tot een unieke combinatie. Voor Kid Ginseng is het optreden in het Paard het allereerste buiten de VS; hij treedt maar zelden op, weigert stelselmatig zijn muziek op plaat te laten uitbrengen en is vrijwel niet te boeken - maar wij hebben 'um zover gekregen om helemaal naar Den Haag af te reizen!

Nog een debuut op Haagse bodem, en wat voor één: Chris Frantz en Tina Weymouth, de onafscheidelijke rhythm section van Tom Tom Club en de legendarische new wave band Talking Heads maken op deze avond hun Europese debuut als DJ Team. Voor, tussen en na de sets zullen ze laten zien wat ze als plaatjesdraaiers in huis hebben. Totaal onvoorspelbaar, maar per definitie verrassend (en had je altijd al eens je exemplaar van "Stop Making Sense" willen laten signeren, dan is dit je kans ;-)

1 opmerking

Artiest Holmen
ja ok...:s


chicks on speed niet zo boeiend, maar kid ginseng is wel een reden om te kijken