Partyflock
 

Duurzaam genieten van je festivalzomer

gepubliceerd door , op
Duurzaam genieten van je festivalzomer
26 april 2022
Festivalorganisatoren zetten steeds meer in op duurzaamheid, onder andere door te kiezen voor groene energievoorziening. Zelf kun je ook stappen ondernemen om duurzaam te genieten van jouw festivalzomer. Geniet van de mensen, gezelligheid en muziek en draag tegelijkertijd jouw steentje bij aan een beter milieu. Hoe? Lees deze vier duurzame festivaltips.

Gebruikte bekers inleveren
Veel festivals schenken drankjes in statiegeldbekers gemaakt van hard plastics. Wanneer je een aantal van deze bekers deze weer inlevert, krijg je een (half) muntje terug. Het is een kleine moeite en scheelt heel veel afval naderhand. Neem ook een eigen waterfles mee, zodat je niet in de rij hoeft te staan voor een glas water én je eigen fles kunt hergebruiken. Vaak mag je op een festival alleen een halve liter fles meenemen zonder dop er op. De Festicap vormt een praktische oplossing voor dit probleem. Deze dop past op iedere fles en nadat jij binnen bent kun je zo toch jouw fles afsluiten.

Regenjas in plaats van poncho
Het weer in Nederland is wisselvallig, dat hoef je festivalgangers niet uit te leggen. Een goede regenjas hoort dus altijd in jouw tas te zitten. Wegwerpponcho's nemen meestal iets minder ruimte in, maar wel zorgen deze voor weer meer onnodig plasticafval. Door te kiezen voor een stijlvolle regenjas, zorg jij ook nog eens voor een toffe aanvulling op jouw festivaloutfit. Er zijn heel veel gave exemplaren om uit te kiezen die je als klein pakketje op kunt vouwen.

Vegetarisch eten
Doe jij aan energie vergelijken, ga je thuis bewust met energie en water om en let jij op de voetafdruk van je voeding? Deze principes hoeven natuurlijk niet overboord als jij op een festival staat te genieten. Tegenwoordig zijn er heel veel foodtrucks met ( h )eerlijke vega en vegan opties. Wist je dat 95 procent van al het eten op Awakenings vegetarisch is? Het vlees dat gebruikt wordt is biologisch. Ook op andere festivals en kleine lokale festivals is altijd wel een lekkere vegamaaltijd te vinden.

Duurzame zonbescherming
Voor zonovergoten festivaldagen bescherm jij jezelf op een duurzame manier tegen de zon. Door een hoedje of pet te dragen bescherm je zowel je hoofd als je ogen tegen de felle zonnestralen. Duurzame zonnebrand is vrij van kunstmatige en overbodige ingrediënten die slecht zijn voor het milieu. Vaak is deze zonnebrandcrème voorzien van een mineraal UV-filter. Kijk op de ingrediëntenlijst of er titaniumdioxide of zinkoxide op staat om er zeker van te zijn dat je een duurzame variant te pakken hebt. Ook over de verpakking van duurzame zonnebrandmerken is nagedacht. De verpakking is vrij van plastic en bijvoorbeeld herbruikbaar.

6 opmerkingen

Duur en gezamenlijk is het sowieso.
Awakenings Easter had echt kansloos eten, jammer.
Waardeloos die bekers inleveren! Wat een drama bij Supersized Kingsday👎
Hmmm... veel woorden om een prijsvergelijker aan te prijzen. Wist je dat mijn barbecue gisteren voor 95% uit vlees bestond. Wil je geen vlees voelen, gebruik dan Durex.
Uitspraak van Genieter op donderdag 28 april 2022 om 10:30:
Awakenings Easter had echt kansloos eten, jammer.


Dat vond ik dus ook en ook een klacht ingediend. Hoewel ik al mn hele leven weinig vlees eet, hoef ik geen soja bende (niet goed voor mannen en slecht voor het milieu) of allemaal nep producten verkocht als vlees. Sowieso bij Awa was het niet veganistisch maar Vegan! dus ook geen melk/ei. Laat lekker een ieder zelf bepalen wat ze willen eten.
Uitspraak van rick65 op donderdag 28 april 2022 om 22:24:
Hmmm... veel woorden om een prijsvergelijker aan te prijzen. Wist je dat mijn barbecue gisteren voor 95% uit vlees bestond. Wil je geen vlees voelen, gebruik dan Durex.


Sowieso dat hele duurzaamheid gezeik: wil je echt wat betekenen voor deze aardbol: stop dan met migraties en neem geen kinderen meer