Partyflock
 

Yung Nnelg kondigt album, show, tour en webserie aan

gepubliceerd door , op
Yung Nnelg spreidt in 2020 zijn vleugels en lanceert in eigen beheer op 31 januari zijn eerste langverwachte album 'BALANS', welke op 30 januari tijdens Red Bull presents - Yung Nnelg wordt gepresenteerd. De plaat is de climax van de persoonlijke groei die de artiest de afgelopen jaren doormaakte; hij heeft letterlijk de balans opgemaakt en geeft nu prioriteit zijn eigen creatieve impulsen. Naast de plaat komt hij in 2020 met een tour en eigen webserie op de kanalen van Red Bull Music.

Bezinnen
Tussen 2017 en 2019 heeft Yung Nnelg onder Sony zijn werk op een lager pitje gezet en de tijd genomen om rustig te bezinnen. Als gevolg van deze periode verbrak Yung Nnelg zijn contract met Sony, vormde hij het 'ZES NULLEN'-label en collectief om zich heen en ging een intensieve creatieve samenwerkingsovereenkomst aan met Red Bull. Zodoende dook hij de Red Bull Music Studios in met 'BALANS' en de webserie tot gevolg. De eerste aflevering is vanaf 13 januari hier te zien.

Yung Nnelg over het album
"Ik hoop dat ik mensen met dit album in een flow kan brengen, een flow waarin alles mogelijk is - als je maar de juiste balans vindt en vasthoudt, van wat voor jou belangrijk is. BALANS bestaat uit verschillende lagen; over een bepaalde rust vinden in mijzelf. Als artiest moet ik altijd energiek blijven en creatief 'aan staan', maar daarnaast ook een zekere kalmte behouden. Het gaat ook over balanceren tussen overleven/geld verdienen en tegelijkertijd mijn creatieve grenzen opzoeken zodat ik zoveel mogelijk mensen kan raken en verlichten met mijn muziek. Maar het gaat ook echt over de balans in het leven, van alles is teveel gewoon slecht, behalve teveel liefde. Dat is altijd goed."

Showtime - 30 januari Lofi Amsterdam
De eerste tracks van 'BALANS', Niet normaal ft. Ares en 100 Acres ft. Henkie T, werden in 2019 gelanceerd. Het hele album zal op 30 januari tijdens Red Bull presents: Yung Nnelg voor het eerst live ten gehore worden gebracht in Lofi te Amsterdam. De show is gratis te bezoeken, maar RSVP is verplicht, dus meld je vanaf 8 januari 12:00 uur aan via deze link en claim je ticket.

Over Yung Nnelg - muzikale verbinder van 2 werelden
Glenn Ascencion (18 juli, 1994 Amsterdam) groeide als kleine jongen van Ghanese migranten op in Amsterdam Zuidoost. De 'je moet je eigen kansen creëren'-mentaliteit werd hem thuis én in de Ghanse Pinkstergemeenschap met de paplepel ingegoten. Als een rustige bewuste jongen balanceerde hij moeiteloos tussen contrasten van verschillende sociale klassen en etniciteiten; van dankbare doeners tot de dromerige creatieven uit Amsterdam.

In zijn tienerjaren startte Glenn met muziek maken, samen met de mannen van TNO en SMIB uit de Bijlmer. Na het releasen van twee solo-EP's, CONTRA (2017) en SERENA (2017) was hij niet meer weg te denken uit de line-ups van grote festivals in Nederland. Met zijn eigen "GRAND SLAM" tour in 2017/2018, met als afsluiter een uitverkocht Paradiso. Met zijn sterke drive heeft hij de afgelopen jaren een unieke positie in de Nederlandse Hip Hop-scene veroverd. Met zijn SMIB-roots in de undergroundmuziek en een groeiende fanbase onder het mainstream publiek, vormt hij als geen ander in Nederland een brug tussen twee werelden.