Partyflock
 

Gezellig griezelen in de Cathedral of Despair in Breda

published by , on
Dat zich in de partycultuur voortdurend veranderingen voordoen heb je ongetwijfeld zelf ervaren. Er zijn feesten die tegenwoordig anders gevierd worden dan vroeger, de animo voor sommige feesten neemt af, maar ook komen er nieuwe feesten bij. Halloween is een sprekend voorbeeld van zo'n geheel nieuw feest. Halloween wordt gevierd op de avond en in de nacht van 31 oktober. Misschien heb je wel eens iets van de viering van dit feest gezien, in je omgeving of via de media. De kans is groot dat je er wat onwennig tegenover stond, want Halloween is in Nederland een betrekkelijk nieuw fenomeen. Al is Halloween in vroegere eeuwen ook in Engeland, Schotland en Ierland gevierd, het heeft vooral als een Amerikaans feest Nederland bereikt.

Langs diverse kanalen raakte men in Nederland met Halloween bekend. Grote invloed is uitgegaan van de reeks Amerikaanse griezelfilms met 'Halloween' in de titel, van de eerste uit 1978 tot Halloween H20 (1998), aangeprezen als "een avondje bloederige pret". Ook in hier uitgezonden Amerikaanse televisieseries bijvoorbeeld Buffy the Vampireslayer, was regelmatig iets van het feest te zien. Op televisie en in de pers verschenen rapportages en artikelen over de Halloweenviering. Halloween vieren sluit goed aan bij de levensstijl van jonge Nederlanders die regelmatig en als het kan verkleed naar een feest gaan. Zij bevinden zich overal in het land, zowel in steden, groot en klein, als in dorpen. Halloween bood hen in dit circuit een nieuwe gelegenheid om zich creatief te uiten.

Op 31 oktober 2015 zal de locatie De Boulevard in het centrum van Breda worden omgetoverd in de Cathedral of Despair voor een spetterende Halloween party. Vanaf 21 uur zal het centrum van Breda 7 uur lang trillen op zijn grondvesten in Halloween style. DJ's zoals onder andere Black Death, ToXic Inside, Hellcreator en Lord of Speed zullen de bezoekers verwennen met de beste hardcore, terror en speedcore van dit moment. Extra licht, geluid, halloween live acts en Halloweendecoratie zullen ook daaraan bijdragen dat deze avond onvergetelijk wordt. De entree is vanaf 18 jaar en tot middernacht is de entree 7,50 euro en na middernacht 10 euro.

4 comments

Works for {SHOWLIST organization 13676, 11843, 7805}
;D
Artist {SHOWLIST artist 53730, 96470, 92462, 32852, 30416, 98446}
Het zal afschuwelijk walgelijk worden :devil: It's going to be horrifically disgusting :devil: