Partyflock
 

Set It Off Tour naar Patronaat

gepubliceerd door , op
Set It Off 2014
21 augustus 2014
De Set It Off tour komt 13 november terug naar Patronaat Haarlem. Na een uitverkochte editie in 2013 (met oa XXYYXX) zijn het dit jaar met zowel live bands als solo acts op het scherpste vlak van elektronische muziek: Odesza, Slow Magic, Craft Spells, Yung Gud, Blue Hawaii en dj Paypal.

Het luisteren naar Odesza werd recentelijk omschreven als "van een waterval glijden op een boeket met rozen, met Flying Lotus als chauffeur" (Thump/Vice). Oftewel heerlijk zonnige stoner jams. Het duo uit Seattle heeft net een nieuw album aangekondigd op Ninja Tune, dat 14 september uit komt. Ze tourden in de VS al met Pretty Lights en deden op eigen kracht Coachella aan.

Wildebeest Slow Magic was er vorig jaar ook bij en stal toen regelmatig de show. Hem live zien betekent instant fan worden, zo bleek ook op Pitch Festival dit jaar. Muzikaal is het synth gedreven bass music, met live percussie die dit zo bijzonder maakt. 9 september komt zijn nieuwe album 'How To Run Away' uit.

Craft Spells heeft ook net de nieuwe plaat 'Nausea' uit, en hun lome delay pop / chill wave klinkt alsof Factory Records een filiaal op Venice Beach heeft geopend. Dit is live in volledige band setting: drum, gitaar, bas, toetsen en meer elektronica.

Yung Gud is oa verantwoordelijk voor de harde beats van Yung Lean (hij produceerde tot nu toe alle singles) en doet tijdens dit event een live set met eigen materiaal vol trippy hiphop beats. Twee maanden terug kwam zijn Jacques Green remix uit op LuckyMe Records.

Het Canadese Blue Hawaii was een van de highlights van SXSW 2013 en heeft sindsdien Europa al een aantal keer aangedaan. Op plaat klinkt dit vaak een fragiele mix van singer-songwriter folk en elektronica, op het podium is het dansbaarder, zelfs richting techno met zanglijnen. Deze avond doen ze een dj set.

Paypal is ook een van de nieuwe gezichten op LuckyMe. Zijn schizofrene stijl kwam subliem naar voren toen hij dit jaar 30 Drake nummers editte met juke-, Jersey club- en reggaeton-beats.

Deze exclusieve Nederlandse editie van de Set It Off tour wordt gepresenteerd door Plafonddienst