Partyflock
 

Sense

gepubliceerd door , op
Sense
3 maart 2004
Hind, C-Mon & Kypski & Kypski, Ernesto vs Bastian, OD07 en DJ Don Diablo op muziekevenement voor doven én horenden Sense: een nieuwe vorm van uitgaan Op zaterdag 27 maart vindt in poppodium 013 te Tilburg het muziekevenement voor dove, slechthorende en horende jongeren, Sense, plaats. Op deze avond worden verschillende middelen ingezet om de emotie en sfeer van de muziek over te brengen op een publiek dat wellicht niet kan horen, maar des te meer kan zien, voelen en ruiken. Naast optredens van artiesten als zangeres Hind, de draaitafelspecialisten C-Mon & Kypski & Kypski, de danceformatie Ernesto vs Bastian en deejay Don Diablo, zijn er VJ's, dansers, trillende dansvloeren, muziekgebarentolken en de aroma jockey OD07. Zo ontstaat een nieuwe manier van uitgaan gepresenteerd waarbij muziek op alle mogelijke manieren wordt beleefd.

Sense is een vervolg op het evenement Deaf Valley dat vorig jaar maart in Nighttown plaats had. Geprikkeld door videobeelden, dansers, gebarentolken, een trillende vloer en een spetterend optreden van Zuco 103 gingen dove en horende jongeren helemaal uit hun dak. Naar aanleiding van het enthousiasme waarmee dit initiatief is ontvangen en de vele positieve reacties van de bezoekers heeft de Stichting Skyway, ontstaan uit de projectgroep van Deaf Valley, besloten tot een voortzetting.

Sense richt zich op zowel dove als horende jongeren ondanks dat muziek verschillend wordt ervaren. Er wordt een vernieuwende, grensverleggende, intense belevenis van muziek gecreëerd. Dansinstituut ‘The New Artist Institute’ werkt samen met dove jongeren en vertaalt de muziek naar een expressieve dans. Muziekgebarentolken zetten muziek om in gebaar. Veejays projecteren speciaal ontworpen creaties en de aroma jockey verspreidt geuren door de zaal die de sfeer van de muziek ondersteunen. Bovendien wordt opnieuw de butt-kicker ingezet. Deze wordt onder vloerdelen gemonteerd waardoor de trillingen van de muziek versterken en het ritme goed voelbaar wordt. De aanwezigheid van doventolken maakt het te allen tijde mogelijk voor doven en horenden om gesprekken met elkaar aan te gaan. Daarnaast dragen de barkeepers T-shirts met afbeeldingen. De bezoekers kunnen zo aanwijzen wat ze willen drinken, iets wat zowel voor doven als horenden erg handig is!

De doorgaans geïsoleerde wereld van doven is transparanter dan zij zelf denken. Deaf Valley heeft doven bewust gemaakt van hun eigen capaciteiten. Organisator Stichting Skyway zet in op een lange termijn ontwikkeling. De faciliteiten die zij biedt zijn ontworpen om op brede schaal toe te passen. Op het gebied van visuals voorziet Skyway een revolutie: nu verzorgen VJ's nog te vaak het achtergrondbehang in discotheken. Met de partijen die participeren in dit project (V2, Geert Mul, Hogeschool van Utrecht e.a.) wil Skyway technologische ontwikkelingen bevorderen die VJ's de tools geven te transformeren tot prominente performers die in staat zijn het publiek, horend of doof, autonoom te genieten.

Sense, 27 maart in 013, Tilburg 21.00-04.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ticketservice.

12 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
(Y) :yes: (Y)
vriendin van mn broer studeert voor gebarentolk, dus ik moet hier verplicht heen :P
Goed initiatief!!! (y)
laatste aanpassing
 
die trillende vloer staat me wel aan eigenlijk 8)
 
:yes:
 
ODO7 die aromajockey is koel!!
aparte persoonlijkheid zeg maar :D
(y) vet!
laatste aanpassing
 
i'll be there !!!!!
Een vriendin van me gaat ivm haar opleiding ( docent voor doven kinderen), maar hoe meer ik er over lees hoe vetter het klinkt vooral dat ding genaamd the butt-kicker maak me gek