Partyflock
 

Major League viert 10-jarig bestaan in de Melkweg

gepubliceerd door , op
In 2012 viert Major League haar 10-jarig bestaan. Op vrijdag 10 februari is de kick-off in de Melkweg. Speciaal voor deze avond zijn onder andere Fabio & Grooverider uitgenodigd. Twintig jaar geleden ontstond in Engeland een nieuwe sound die binnen no-time clubs in het hele land domineerde: drum 'n bass. Artiesten zoals Goldie, Grooverider, LTJ Bukem en Roni Size stonden bovenaan de charts. In 2002 zette Major League drum 'n bass definitief op de kaart in Nederland met uitverkochte feesten. Op vrijdag 11 mei is Major League wederom te gast in de Melkweg. Voor deze editie is niemand minder dan drum 'n bass grootheid Andy C uitgenodigd, waarbij hij een live show zal neerzetten.

Op vrijdag 17 februari staat klinch in het teken van het Nederlandse label Rwina Records. Rwina Records is in 2008 opgericht door Chafik Chennouf, beter bekend als Akkachar. Binnen korte tijd wist Akkachar het label tot het meest toonaangevende 'bass heavy & abstracht music' label van Nederland neer te zetten. Deze avond is de Rwina familie te gast tijdens klinch, waarbij het voor de Finse DJ Desto de eerste keer is dat hij in Nederland staat. Naast Desto neemt Akkachar ook Eprom en Krampfhaft mee. Tevens is DJ+, voormalig Sonic Warfare resident, van de partij.

Voor de dubstepliefhebber is februari een goede maand. Op vrijdag 3 februari is er wederom een editie van 50Hurtz. Op zaterdag 18 februari is de Engelse dubstepband Modestep te gast tijdens Ctrl+Alt+Dance en donderdag 23 februari heeft Cable Benga & Youngman als special guests. Daarnaast worden de volgende shows verwacht voor de komende tijd: Rara Aves @ klinch met o.a. Audionite en Baskerville (2 maart), 5 Days Off (7 t/m 11 maart), Traffic @ klinch met o.a. Cari Lekebusch (30 maart), Traffic @ klinch (13 april) en Andy C: Alive tijdens 10 years of Major League (11 mei).

Dit is slechts een kleine greep uit het programma. Voor een volledig overzicht, zie Melkweg.nl.