Partyflock
 

Progressive City laat zich van zijn donkere kant zien

gepubliceerd door , op
Progressive City
1 februari 2011
In februari gaat Progressive City zich van zijn donkere kant laten horen. Op donderdag 24 februari krijgt Merleyn bezoek van de heren van Wicked Jazz Sounds. Phil Horneman en Leroy Rey hebben de afgelopen jaren bewezen dat At Jazz wel degelijk leeft en daarnaast ook nog eens uiterst geschikt is om op te dansen. Met hun grensverleggende Wicked Jazz Sounds avonden, waarin ze jazz, maar ook house, boogie en funk in een sexy jasje stoppen hebben ze velen poppodia en clubs helemaal plat gespeeld. Tijd om Nijmegen ook eens op zijn kop te zetten. Voor deze avond zullen de beide heren een speciale back-2-back house set verzorgen. Nijmeegs eigen blanke neger en Progressive City's rots in de branding Niels van Mil zorgt voor de support van beide heren.

Phil Horneman is de man achter Wiked Jazz Sounds en is inmiddels geen onbekende meer in het Nederlandse nachtleven. Zijn avonden hebben zich op verschillende plekken in het land succesvol bewezen. Ook hebben ze door het hele land residenties. Naast een gevierd promotor is Phil Horneman ook de trotse eigenaar van de gelijknamige compilatiereeks, waarop hij velen geweldige mix-compilaties uit heeft gebracht. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Phil Horneman ook een eigen jazz band, waarmee hij door het land tourt.

Een veelzijdige baas dus. En dat kun ook goed in zijn sets terug horen. Zijn sets bevatten niet alleen jazz, maar ook soul, funk, house en disco. Alle ingrediënten om je heupen los te krijgen. Dat is hij ook precies van plan om te doen in Nijmegen. Trek dus je stoutste schoenen maar aan.

Phil's trouw partner Leroy Rey en de tweede vaste resident van de Wicked Jazzsounds avonden en zal op deze avond ook aanwezig zijn. Leroy Rey is geen onbekende meer in het Amsterdamse nachtleven. Hij heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst en heeft op veel toonaangevende feesten in Amsterdam en omstreken gedraaid. Hij heeft een tijdje geleden nog een enorm inspirerende mix-cd voor Wicked Jazzsounds voor zijn rekening genomen. Ook maakte hij deel uit van de Amsterdamse house collectief RiskSoundsystem. Als dj draait hij de fijnste en puristische soulvolle houseplaten, met uitstapjes naar disco en funk.

Progressive City's eigen Niels van Mil zal op een passende wijze en zoals hij dat alleen kan de avond opwarmen. Met zijn jazz en souldoordrenkte platen is hij de aangewezen persoon om de bezoekers in de vroege uurtjes al in de stemming te brengen. Om de entree hoef je je helemaal geen zorgen te maken, want die is gratis!

Zet 31 maart ook gelijk in je agenda. Marco Young, bekend van het duo Marco & Orpheo en Rush Hour en the new kid on the Block Marcel Vogel aka. Em Vee zijn dan te gast bij Progressive City. Deze twee jonge telgen behoren tot de nieuwe generatie house dj's in Amsterdam en zijn op productioneel vlak ook flink bezig. Marco Young is de trotste eigenaar van Hand Of God label en Marcel Vogel maakt sinds kort furore met zijn edits onder Em Vee.

1 opmerking

Goed bezig (Y)