Partyflock
 
­ Nederland

Massive Moments bij Mayday

anoniem gepubliceerd op
Massive Moments bij Mayday
7 maart 2009
Na het recordaantal bezoekers in 2008 wordt het nieuwe floorconcept voortgezet. Innovatie ook in de line-up van Mayday op 30 april in Dortmund (Duitsland). Vorig jaar vierden maar liefst 25.000 bezoekers de grootste Mayday aller tijden. ‘Massive Moments’ is het motto voor 2009 en Mayday zet het nieuwe concept met vier grote en gelijkwaardige floors voort. Op 30 april worden alle stijlen elektronische muziek onder het dak van de Westfalenhallen in Dortmund verenigd. 28 van de meer dan 50 dj’s en live-acts spelen voor de eerste keer op Mayday en zorgen zo voor een van de spannendste line-ups van de laatste jaren. Tijdens de negentiende editie van dit evenement zijn de schijnwerpers gericht op onder andere Paul van Dyk, Sven Väth, Fedde le Grand, Turntablerocker, Collabs 3000 feat. Chris Liebing & Speedy J en nog vele anderen. Vorig jaar heeft Mayday alle records gebroken. Nog nooit waren er zoveel bezoekers. Nog nooit werd een zo grote oppervlakte van de Westfalenhallen voor één muziekevenement gebruikt. Het nieuwe concept raakte een gevoelige (dans)snaar bij de scène. Voor de eerste maal waren er vier onafhankelijke, grote floors voor de populairste stijlen van de elektronische muziek.

Deze nieuwe indeling en uitbreiding van de hallen wordt behouden en zelfs nog verbeterd. De ‘Empire’, de zone voor compromisloze techno en hardtechno, wordt nu nog groter en biedt zo meer plaats om te dansen dan de ‘Arena’. Als nieuwe, bijkomende floor kwam vorig jaar de ‘Factory’ erbij, waarin de hardste stijlen van elektronische muziek onderdak vinden. De muzikale bandbreedte wordt nu nog uitgebreid: hardcore en hardstyle worden aangevuld met jumpstyle, industrial en speedcore. Housetunes en clubsfeer treft men aan in het “Mixery-Casino”.

De line-up van ‘Massive Moments’ behoort tot de meest veelbelovende van de laatste jaren. In totaal spelen 28 van de 50 acts voor de eerste keer op Mayday. Zo zijn bijvoorbeeld Fedde le Grand (Tilburg), Turntablerocker (Berlijn), ATB (Bochum) of Judge Jules (Londen) er voor de eerste keer bij. Uiteraard geen echte nieuwkomers, maar wereldwijd gerenommeerde kunstenaars van de elektronische muziek. “Er duiken heel bewust enkele onverwachte namen in de line-up op”, vertelt Oliver Vordemvenne van I-Motion. “Net door het nieuwe en het onverwachte ontstaan er vaak massieve momenten”, benadrukt hij. Daarvoor zorgen ook headliners als Paul van Dyk (Berlijn), Sven Väth (Frankfurt), Josh Wink (Philadelphia), Westbam (Berlijn), Felix Kröcher (Frankfurt) of MOGUAI (Ruhrgebied).

Mayday is niet alleen de belangrijkste rave ter wereld, maar ook een van de grootste indoorproducties voor organisatietechniek. Honderden ingenieurs, riggers, technici en assistenten werken 80 uur lang om een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter zo optimaal mogelijk te ensceneren. 200 ton licht-, geluid- en lasertechniek worden verbouwd, kabels worden aangelegd, en video- en led-techniek wordt geïnstalleerd.

Als om 9.00 uur ’s ochtends het laatste plaatje is gedraaid, kunnen de echte doorzetters nog naar de Wupptertaler Club ‘Butan’ voor de officiële afterparty. Onder andere Chris Liebing zal daar tot in de middaguren voor de laatste massieve momenten zorgen.

Tickets zijn verkrijgbaar bij alle gekende voorverkooppunten, op Ticketonline +31 (0) 90 03 00 60 00 // www.ticketonline.nl // Primera +31 (0) 90 07 29 56 442 // +31 (0) 90 09 00 05 00 // www.paylogic.nl en op www.mayday.de.

Op vertoon van je toegangskaart is de heenen terugreis gratis met alle openbare vervoersmiddelen van de VRR (bij de Deutsche Bahn in 2de klasse) binnen het dienstgebied van de VRR. Zie www.vrr.de.

15 opmerkingen

VET !!!!!
 
:cheer: w00t w00t
Vind de line up juist tegenvallen dit jaar :nocheer:
Uitspraak van Tha Clown op zaterdag 7 maart 2009 om 15:46:
Vind de line up juist tegenvallen dit jaar :nocheer:

En snap de combinaties niet.
No Mayday dus.
Uitspraak van Ibu op zaterdag 7 maart 2009 om 16:05:
En snap de combinaties niet.
No Mayday dus.

De programmering zal wel opbouwend zijn. Dus eerst hardstyle, dan hardcore. eerst softe, relaxte techno, dan beuktechno, etc
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 87534, 3403}
Uitspraak van Tha Clown op zaterdag 7 maart 2009 om 15:46:
Vind de line up juist tegenvallen dit jaar

Uitspraak van Ibu op zaterdag 7 maart 2009 om 16:05:
En snap de combinaties niet.

line up is super!
4 verschillende zalen, voor ieder wat wils....

Zekers weer aanwezig......:yes:
 
Artiest {SHOWLIST artist 13438, 76468}
kwam 1994 maar eens terug zucht wat een vette toen,
:S moet de volgende dag werken :S :cry: anders had ik echt wel moeite gedaan :( :@
Ik ga hier dit jaar proberen bij aanwezig te zijn. Vette trance en ook vette hardstyle 8)
 
Uitspraak van HEIKster™ op zaterdag 7 maart 2009 om 20:28:
trance

qua trancenamen veeeel minder dan vorig jaar

toen stond Menno de Jong nog te knallen op de main met oude trance klappers, dat was wel cool
laatste aanpassing
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
(Y) Syco......... :D
niet veel vernieuwends
 
mayday (L)
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Uitspraak van toerist op zaterdag 7 maart 2009 om 17:07:
De programmering zal wel opbouwend zijn. Dus eerst hardstyle, dan hardcore. eerst softe, relaxte techno, dan beuktechno, etc

Vorig jaar gooide ze anders wel alles door elkaar :/ Lekker onlogisch.
Vorig jaar was super :lief: Maar deze line-up doet weinig met me....K denk dat k oversla :(
laatste aanpassing