Partyflock
 
Flockonderwerp · 93154
of kan iemand er iets anders van maken?



http://www.youtube.com/watch?v=xjqxvpFn-Gs

History of the Speed of Light Experiments
graphs
The Atomic Constants, Light, and Time

Is the Velocity of Light Constant in Time?

A DETERMINATION AND ANALYSIS OF APPROPRIATE VALUES OF THE SPEED OF LIGHT TO TEST THE SETTERFIELD HYPOTHESIS
laatste aanpassing door een beheerder
natuurlijk verwacht van de alwetende FunkRAum een bevestiging van bovenstaande...
Uitspraak van veewagter milko op woensdag 7 januari 2009 om 04:58:
anders positioneer je jezelf ff als kenner op dit onderwerp... ik wacht tot uwe koninklijke alwetendheid in alle nederigheid uw kennis met ons deeld, in plaats van op een steen gaan staan schreeuwen over de onwetendheid van anderen.

ik positioneer me als niets, jij maakt van mij n kenner...ik heb commentaar op het feit dat meneer alleen maar kan zeiken en niet wilt lezen of onderzoeken, het gaat niet om wie er gelijk heeft...en dat erop ingegaan word alsof ik heb beweerd dat ik weet waar het allemaal om draait, dan moet je nog maar eens teruglezen want dat beweer ik niet, dus je mag zelf wat minder van de toren blazen...
Uitspraak van veewagter milko op woensdag 7 januari 2009 om 04:59:
natuurlijk verwacht van de alwetende FunkRAum een bevestiging van bovenstaande...

:roflol:
Uitspraak van veewagter milko op woensdag 7 januari 2009 om 12:03:
goed voorbeeld doet goed volgen, dikke, dus ik blaas wat ik wil..

ik kan niet tegen vooringenomen onwetendheid van mensen die zo denken puur omdat bepaalde berichten een stigma hebben opgelopen door hun eigen meegaandheid in het aanvaarden van mogelijkerwijs een 'waarheid' of theorie die al jaren achterhaald, terwijl er nwe data is maar ondebelicht is gebleven op school en in de media..Ik acht het ieder zijn plicht zo veel mogelijk te weten over van alles en nog wat, dat voorkomt hokjesgeest. Maar idd ik ben soms n botte, dat is mn zwakke punt...bij deze excusez moi & mea culpa mea maxima culpa...:bloem: :D

Uitspraak van veewagter milko op woensdag 7 januari 2009 om 04:58:
Wat op zijn beurt weer betekend dat alle leeftijd relatief is tot de waarnemer.

idd.
Uitspraak van veewagter milko op woensdag 7 januari 2009 om 04:58:
Ofwel, het heelal is zowel 10164 orbitale - als atomaire jaren oud en het zowel eindig als oneindig, gewichtloos en oneindig zwaar.

alles vanuit perspectief bezien is dit globaal idd waar het mijns inziens op neerkomt...
laatste aanpassing
Uitspraak van veewagter milko op woensdag 7 januari 2009 om 04:58:
Dit houd in dat zowel ruimte als tijd, zoals bepaald door een tot de 3de dimensie gelimiteerde waarnemer, afhankelijk is van de plaats en de snelheid van de waarnemer. Wat op zijn beurt weer betekend dat alle leeftijd relatief is tot de waarnemer.

Ja dat klopt.

Uitspraak van veewagter milko op woensdag 7 januari 2009 om 04:58:
Ofwel, het heelal is zowel 10164 orbitale - als atomaire jaren oud

Dat kan niet, want beide klokken tikken met verschillende snelheden relatief aan de waarnemer.

Degene die zich hier profileert als alwetend is degene die als eerste "onzin!" roept zonder het te kunnen beargumenteren. Van de overige aanwezigen wordt een niveau verondersteld dat het stadium van persoonlijke aanvallen gepasseerd is.
Uitspraak van Coming soon op woensdag 7 januari 2009 om 14:56:
Dat kan niet, want beide klokken tikken met verschillende snelheden relatief aan de waarnemer.

dat kan wel als je toepast dat de afstand waarin deze cyclussen zich afspelen ook weer relatief is aan de beleving van de waarnemer...euhhm damn hoe leg je dat uit....Mensenjaren 'leven' wij als het ware, dat proces speelt zich direct waarneembaar af voor onze ogen...Atomaire cyclussen echter niet, dus de beleving tot de afstand van waarnemer is uit zn verband getrokken..tenminste dat denk ik....


Uitspraak van Coming soon op woensdag 7 januari 2009 om 14:56:
Van de overige aanwezigen wordt een niveau verondersteld dat het stadium van persoonlijke aanvallen gepasseerd is.

:o :bloos: *™FunkRAum© schaamt zich nog dieper*
laatste aanpassing
@ Multi:

als je het eens bent met de eerste citaat kun je het niet oneens zijn met de tweede citaat, tenzij je Einsteins theorie (of mijn brakke vertaling ervan) niet grondig hebt begrepen.

Ik ben het niet met je eens dat je je als alwetend profileerd als je "onzin!" roept. Een ieder heeft recht op zijn eigen mening, deze hoeft niet altijd gestaafd te worden. Als je van aanwezigen iets verwacht mag je eerst de hand in eigen boezem steken, want verlichting betekend ten eerste acceptatie en dan een wel overwogen handeling als reactie...
Uitspraak van veewagter milko op woensdag 7 januari 2009 om 15:12:
Een ieder heeft recht op zijn eigen mening, deze hoeft niet altijd gestaafd te worden. Als je van aanwezigen iets verwacht mag je eerst de hand in eigen boezem steken, want verlichting betekend ten eerste acceptatie en dan een wel overwogen handeling als reactie...

dan hoeft verder niemand zich meer schuldig te voelen want er is niemand in dit flock die verlicht is....
Uitspraak van SuburbanKnight op maandag 5 januari 2009 om 19:54:
waarom? als ons besef van tyd gebaseerd is op iets wat niet de 'echte' tyd zou zijn, dan kan zoiets wel degelijk.
Het is ws een schaalvergroting meer niet, dat veranderd ook helemaal niets aan de geschiedenis of wat dan ook...vergelijk het met het omrekenen van kilometers naar milimeters dan krijg je ook te maken met 'schaalvergroting'.

De kennis en ervaring dat de mens heeft opgedaan m.b.t. ruimte en tijd heeft natuurlijk betrekking op het universum waar wij in leven. We leven in een fysieke universum, dus zijn onze calculaties en berekeningen ook gebaseerd op deze fysieke processen.

Haal je andere universa erbij, dan wordt het onderwerp een stuk complexer en dan ga je inderdaad o.a. over schaalvergroting praten. Als een wetenschapper zich gaat verdiepen in hogere universa, dan komen er andere principes en wetten om het hoekje kijken, dus ook andere calculaties en berekeningen m.b.t. ruimte tijd.

De conclusie die iemand maakt over hoe lang het universum bestaat kun je pas meten als je weet vanuit welke punt/context/universum hij het berekend. De bovenstaande wetenschapper zal wellicht gelijk kunnen hebben met zijn berekeningen, maar dit geldt niet vanuit de context van het fysieke universum, noch van vele andere universa. In essentie is het universum oneindig, dus is zijn conclusie onjuist. Dat is wat ik ermee bedoel.

Uitspraak van SuburbanKnight op maandag 5 januari 2009 om 19:54:
Wat bedoel je hiermee? Als je ergens informatie kunt vinden die aansluit bij de ideen die je eerder had waarom dan niet ook daaruit putten? wat is het probleem? De dingen waar ik mij voor intresseer zijn ontstaan op eigen kracht, maar soms is het wel degelijk handig om informatie van derden erbij te betrekken...al is het alleen maar om dingen te verduidelijken

Het probleem ligt in het feit dat bij vele discussies altijd 1) wordt door gelinked naar een andere site/video 2) wordt er gekopieerd en geplakt. Hiermee wil ik dus zeggen dat de meeste discussies niet vanuit de eigen kracht en realisatie van de persoon wordt gehouden, maar vanuit die van anderen. Wat willen ze ermee bereiken? Zijn punt duidelijk maken door niet eens zijn eigen woorden te gebruiken?

Natuurlijk zijn links en video's handig, maar dat moet niet volledig fungeren als basis van alle argumentaties en discussiepunten. Het probleem is dat het hier voornamelijk wel alleen maar gebeurt. Dit is de reden waarom ik het eens ben met [h3], omdat bij een discussie voornamelijk links en video's in je reet wordt geduwt, waarbij vervolgens gezegd wordt dat je met tegenargumentaties moet komen. Behoorlijk de omgekeerde wereld naar mijn mening.
Uitspraak van Hermes Trismegistus op woensdag 7 januari 2009 om 19:23:
de omgekeerde wereld naar mijn mening

Naar mijn mening niet. Post iemand een link met informatie die algemeen geaccepteerd wordt, dan zal van iemand met een afwijkende mening ook een beargumentatie verlangd worden. Dus als de informatie niet algemeen geaccepteerd is, maar wel ondersteund door data, dan is beargumentatie van het tegendeel ook op zijn plaats. Wat algemeen geaccepteerd is blijft dat immers meestal hooguit een paar honderd jaar.

Rest nog het gegeven dat ik enkel links postte en geen eigen tekst. Het alternatief zou zijn dat ik de theorie in eigen woorden opstel en als ik daar tot het einde der tijden mee bezig ben heeft niemand hier daar iets aan, helemaal aangezien ik het zelf misschien niet 100% begrijp. Daarbij is dit niet mijn theorie, ik ben erop gestuit en leg hem voor ter beoordeling.
Uitspraak van Hermes Trismegistus op woensdag 7 januari 2009 om 19:23:
Zijn punt duidelijk maken door niet eens zijn eigen woorden te gebruiken?

Wie bedoel je met "Zijn" en wie bedoel je met "zijn"? Hoe dan ook, mijn punt is niet dat het universum zo-en-zo oud is, mijn punt is dat er data zijn die daarop wijzen, en ik ben het met Setterfield eens dat we data niet mogen negeren wanneer ze niet overeenkomen met de theorie die we willen aanhangen omdat die zo mooi is. Dat meen ik hier al meerdere malen duidelijk gemaakt te hebben in eigen woorden.
Uitspraak van Coming soon op maandag 5 januari 2009 om 20:24:
Ik heb je in dit topic drie keer (3 X) opgeroepen om deze theorie te ontkrachten.
al lang gedaan. Maar dat wordt weer niet gezien:
Uitspraak van [H³] op maandag 5 januari 2009 om 17:28:
Modern geologists and geophysicists consider the age of the Earth to be around 4.54 billion years (4.54 × 109 years).[1][2] This age has been determined by radiometric age dating of meteorite material and is consistent with the ages of the oldest-known terrestrial and lunar samples.

Hier het hele stuk:
Modern geologists and geophysicists consider the age of the Earth to be around 4.54 billion years (4.54 × 109 years).[1][2] This age has been determined by radiometric age dating of meteorite material and is consistent with the ages of the oldest-known terrestrial and lunar samples.

Following the scientific revolution and the development of radiometric age dating, measurements of lead in uranium-rich minerals showed that some were in excess of a billion years old.[3] The oldest such minerals analysed to date – small crystals of zircon from the Jack Hills of Western Australia – are at least 4.404 billion years old.[4][5][6] Comparing the mass and luminosity of the Sun to the multitudes of other stars, it appears that the solar system cannot be much older than those rocks. Ca-Al-rich inclusions (inclusions rich in calcium and aluminium) – the oldest known solid constituents within meteorites that are formed within the solar system – are 4.567 billion years old,[7] giving an age for the solar system and an upper limit for the age of Earth. It is hypothesised that the accretion of Earth began soon after the formation of the Ca-Al-rich inclusions and the meteorites. Because the exact accretion time of Earth is not yet known, and the predictions from different accretion models range from a few millions up to about 100 million years, the exact age of Earth is difficult to determine. It is also difficult to determine the exact age of the oldest rocks on Earth, exposed at the surface, as they are aggregates of minerals of possibly different ages. The Acasta Gneiss of Northern Canada may be the oldest known exposed crustal rock.[8]


*edit: het gaat hier om normale grote mensen jaren.
laatste aanpassing
Uitspraak van [H³] op donderdag 8 januari 2009 om 05:05:
It is hypothesised that the accretion of Earth began soon after the formation of the Ca-Al-rich inclusions and the meteorites. Because the exact accretion time of Earth is not yet known, and the predictions from different accretion models range from a few millions up to about 100 million years, the exact age of Earth is difficult to determine.

dit is een hypothese waarbij word uitgegaan van een model waarbij er 'aanwas' is of aangroei door space-debris waardoor de aarde zou zijn ontstaan, dit op zich zijn al punten waarbij er geen enkele consensus bestaat in de wetenschap over het ontstaan van het zonnestelsel zeker met de nwe data van heden ten dage...die doen veronderstellen dat de aarde en andere planeten in het zonnestelsel hol zijn en de aarde niet door ruimte-stof aan zijn huidige massa is gekomen....
Wow, uit de hele lap tekst pluk jij de zin over een hypothese.
Opzich nog best knap dat je de feiten (de wetenschappelijke onderzoeken en metingen) totaal weet te negeren.

Maar goed, dit blaast dat "10.000 jaar" kaartenhuis omver. Mag duidelijk zijn.
of moet ik iemand filmen die dit voorleest, en het op youtube plaatsen?
laatste aanpassing
Uitspraak van [H³] op donderdag 8 januari 2009 om 22:08:
dat je de feiten (de wetenschappelijke onderzoeken en metingen) totaal weet te negeren.

Die feiten hebben betrekking op
Uitspraak van [H³] op donderdag 8 januari 2009 om 05:05:
radiometric age dating

en dat geeft je geen datum. Je kunt niet aan een atoom zien hoe vaak het rond de zon heeft gedraaid. Wat je wel kunt zien is hoe vaak bepaalde processen zich in dat atoom hebben voorgedaan. De snelheid van die processen is niet constant ten opzichte van de rotatie van de Aarde rond de zon. Dat het atoom 4,54 miljard keer dat proces heeft ondergaan wil dus niet zeggen dat dat in 4,54 miljard aardse jaren is gebeurd. Misschien begrijp je het nu.
Uitspraak van Coming soon op donderdag 8 januari 2009 om 22:25:
en dat geeft je geen datum. Je kunt niet aan een atoom zien hoe vaak het rond de zon heeft gedraaid. Wat je wel kunt zien is hoe vaak bepaalde processen zich in dat atoom hebben voorgedaan. De snelheid van die processen is niet constant ten opzichte van de rotatie van de Aarde rond de zon. Dat het atoom 4,54 miljard keer dat proces heeft ondergaan wil dus niet zeggen dat dat in 4,54 miljard aardse jaren is gebeurd. Misschien begrijp je het nu.
Ik begrijp het wel, ik maak me meer zorgen om jou.
Het vervallen van uranium in lood gebeurd met een constante snelheid. Als je dat dan weet, kan je berekenen hoevaak de atoom rond de zon is geweest, oftwel hoeveel jaar deze is.

Uitspraak van Coming soon op vrijdag 9 januari 2009 om 02:01:
Evidence For a Young Earth
Uitspraak van [H³] op donderdag 8 januari 2009 om 22:08:
of moet ik iemand filmen die dit voorleest, en het op youtube plaatsen?

Misschien begrijp je het nu.
Uitspraak van [H³] op vrijdag 9 januari 2009 om 05:07:
Het vervallen van uranium in lood gebeurd met een constante snelheid. Als je dat dan weet, kan je berekenen hoevaak de atoom rond de zon is geweest, oftwel hoeveel jaar deze is.

het vervallen van atomen, grote vriend :o word gemeten bij een constante atmosfeer..Oftewel er word uitgegeaan van een verval bij een atmosfeer die nooit veranderd is..de chemische samenstelling is echter in de miljarden atomische jaren wel degelijk veranderd en zo krijg je data die niet klopt omdat er geen rekening is gehouden met een veranderende atmosfeer, daardoor zijn zulke methodes zo onbetrouwbaar als de pest...;)
laatste aanpassing
nog het een of ander om mijn 'betoog' te bekrachtigen, stuk txt, komt 'ergens' vandaan waar ik de exacte bron niet meer van kan herleiden...maar hier heb ik nog een alternatieve bron; http://www.xs4all.nl/~kiel0/radioactieve_datering.htm


Radioactieve methoden kloppen niet omdat van de volgende vooronderstellingen wordt uitgegaan:

(1) dat alle in een gesteente gevonden radiogene isotoop inderdaad uit primaire isotoop ontstaan is en niet al voor een deel in het oorspronkelijk gesteente aanwezig was; en (2) dat de snelheid van het radioaktieve afbraakproces vroeger dezelfde was als nu.

Wat komt hiervan uit de Bijbel?

Bijna zonder uitzondering heeft fossiel organisch materiaal een C-14/C-12 concentratie. Na 100.000 of meer jaar (vaak miljoenen jaren) zou er geen C-14 meer over moeten zijn. Toch zit het erin. Uitgebreide analyse is er gedaan om te kijken of er teruglek uit de omgeving in het materiaal gebeurt is. De conclusie is dat dit niet in grote mate het geval is. De methode die daarbij onder andere gehanteerd wordt is dezelfde als R.C. Wiens beschrijft met de argon-argon methode: door langzaam verhitten laat teruggelekt C-14 en C-12 het eerst los. De laatste fractie komt van echt opgeslagen C-14. Oud materiaal lijkt geologisch recent te zijn! en wat sterker is, vele fossielen uit verschillende lagen, onderling miljoenen jaren schelend lijken allemaal ongeveer even oud te zijn. Als je het artikel onbevangen durft te lezen is het heel overtuigend. R.C. Wiens zal waarschijnlijk zeggen: zo’n methode mag je niet gebruiken voor iets dat heel oud is. Het is maar hoe je er tegen aankijkt. Ik kan ook zeggen: lange halveringstijd methodes mag je niet gebruiken voor een jonge aarde. Wie heeft er gelijk?

De Rubidium/Strontium methode werkt volgens het principe dat dochter product strontium gewoon oorspronkelijk aanwezig is, maar dat de isotopen verhouding van Strontium in het begin vanwege goede menging van het lava een natuurlijke constante waarde had, en dat later door verval van Rb-87 er meer Sr-87 bij komt. Door samples te nemen met verschillende Rb – concentraties kun je heel slim de oorspronkelijke concentraties bepalen en dus de absolute ouderdom van het gesteente. De Uranium-Lood methode werkt in principe op dezelfde manier, maar is zeer onbetrouwbaar, zoals R.C. Wiens toegeeft

Een heel precies onderzoek van het ICR toont aan dat Lood en Uranium makkelijk verhuizen in gesteente en zinloze dateringen voor aardlagen geven.

Radioactieve dateringsmethoden:

a) kunnen niet gebruikt worden om sediment lagen te dateren. De triomf dat in een laboratorium meerdere methoden een constant getal opleveren, staat in contrast met de vele keren dat een monster geherdateerd moet worden, omdat de resultaten niet overeenstemmen met de verwachting van de veldonderzoekers. Dit is de indruk die ik niet zelf verzin, maar die eerlijk vermeld wordt door evolutionistische onderzoekers, zoals ik bijvoorbeeld lees in het boek: De evolutie van de mens, uitgave van Natuur en Techniek ISBN 90 0157 20 9. Op blz 69 van dit boek wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat de K-Ar methode bij sediment niet werkt. In dit boek wordt op blz 156 de methode fission track- datering uitgelegd, die uitgaat van het tellen van de kr asjes die splijting van U-238 veroorzaakt. Deze methode levert bij gesmolten beginsituatie (mens: aardewerk, glas, brandlagen) een interessante klok op, die echt op nul is gezet. Helaas staan er in dit boek geen resultaten. Helaas heeft ook Dr Roger C. Wiens het niet over deze methode.

b ) Hebben te maken met een schijnbare ouderdom.

c) Zijn te verdelen in korte tijden methoden (tot 100.000 jaar terug) , die prima naast alternatieve methoden gelegd kunnen worden, en in lange tijden methoden, die vanwege hun halfwaarde tijd van miljoenen tot miljarden jaren, altijd getallen opleveren van ouderdom in die zelfde orde van grootte. Als je recent vulkanisch gesteente dateert met deze laatste methode, dan kun je gezien de meetfouten nooit een leeftijd van 100 jaar oud ver kr ijgen, maar standaard een paar miljoen jaar. Vergeleken met 3,6 miljard jaar halveringtijd (Uranium-Lood) is een miljoen jaar minder dan 0,1%. Als ik dan nog geen eens kijk naar de onzuiverheden in de samples, maar gewoon wijs op het feit dat 5% meetfout in de wetenschap een zeer normale waarde is, dan is de conclusie duidelijk.

5) Er hebben catastrofes plaatsgevonden die invloed hebben op sedimentlagen, magnetische omkering en eventueel tempo van radioactief verval.

De uranium methode:

Net zoals bij de C-14-methode is de oorspronkelijke hoeveelheid uranium niet gekend en is het mogelijk dat de vervalsnelheid veranderlijk geweest is. Maar wat meer is, is het feit dat geen enkel systeem in de natuur gesloten is. Enerzijds wordt uranium in een gesteente gemakkelijk door water weggespoeld. Anderzijds neemt gewoon lood gemakkelijk kleine deeltjes (vrije neutronen) op van de omliggende rotsen zodat het bijzondere lood ontstaat dat van uranium afkomstig is. Door het wegspoelen van uranium en het veranderen van lood lijkt het dat er veel uranium is uiteengevallen en dat de rotsen dus heel oud zijn.

Voorbeelden:

De kalium-argonmethode en de rubidium-strontiummethode worden geijkt op de uranium-loodmethode en zijn dus even onbetrouwbaar. Zo leverde modern vulkanisch gesteente, in 1801 gevormd bij Hawaï, met de kalium-argonmethode een ouderdom op van meer dan 1 miljard jaar.

Hersenbrekertjes:

Jaarlijks valt op de aarde 14 miljoen ton kosmisch stof. Dit stof bevat 2,5 % nikkel. Jaarlijks komt dus ongeveer 350.000 ton nikkel op de aarde terecht. Wanneer we aannemen dat al dat stof door de rivieren naar de oceanen gebracht wordt en wanneer we weten dat de oceanen ongeveer 3.300 miljoen ton nikkel bevatten, komen we op een ouderdom van de aarde van 9000 jaren.

Bij het uiteenvallen van uranium tot lood wordt helium gevormd. Dit helium ontsnapt na verloop van tijd uit het gesteente waarin het is ontstaan en komt zo in de atmosfeer terecht. Maar de hoeveelheid helium in de atmosfeer is zo klein, dat dit kan zijn ontstaan in amper een paar duizend jaar. Indien het uiteenvallen van uranium al 5 miljard jaar bezig zou zijn, dan zou er 100.000 maal zoveel helium in de atmosfeer aanwezig moeten zijn.

Aangezien de maan ontstaan zou zijn uit dezelfde oermassa en op hetzelfde moment als de aarde, loont het de moeite na te gaan hoe oud de maan is. Eind jaren 60 hebben de Amerikanen dit onderzocht en kwamen ze tot verrassende vaststellingen.

Geleerden hadden berekend dat per jaar meer dan een miljoen ton stof uit de ruimte op de maan valt. In de waan dat de maan 5 miljard jaar oud was, verwachtten ze een stoflaag van vele meters dik. Uit voorzorg werden zelfs grote platte schotels onder de poten van de maanlander geplaatst opdat hij niet al te ver in het stof zou wegzakken. Tot hun grote verbazing troffen ze op het maanoppervlak slechts één centimeter kosmisch stof aan!

De rotatiesnelheid van de aarde neemt gestadig af. Indien de aarde miljarden jaren oud zou zijn, zou de aardrotatiesnelheid vroeger zo hoog zijn geweest dat alle land bij de evenaar zou terechtgekomen zijn in een 10 km hoge wal.

Het is een feit – hoewel niet algemeen gepubliceerd – dat het aardmagnetisch veld tamelijk snel aan het vervallen is. Sinds 1835 zijn gegevens bekend over het magnetisch veld van de aarde. Uit deze gegevens kan men afleiden dat het aardmagnetisme elke 1400 jaar halveert. 10.000 jaar geleden moet het magnetisch veld van de aarde even sterk geweest zijn als van een ‘magnetische ster’. Een aarde die ouder is dan 20.000 jaar is onmogelijk aangezien de energie, gepaard gaande met het aardmagnetisme, zo groot zou zijn dat de aardkern gewoonweg niet bij elkaar zou hebben kunnen blijven.

Tegen deze feiten werpen evolutionisten hun ‘dynamohypothese’ op. In de aardkern zou een dynamo zijn die elektrische stromen opwekt, nodig om het magnetisme te bekrachtigen gedurende meer dan 4,5 miljard jaar. Ten eerste moet men zich realiseren dat er geen mechanisme bekend is dat de elektrische stroom zou kunnen opwekken in de dynamohypothese. Ten tweede is het zo dat er geen echt bewijs is dat de dynamo bestaat.
laatste aanpassing
http://revolutietheorie.mysites.nl/mypages/revolutietheorie/362913.html
In sommige gevallen zijn de radiometrische ouderdommen die met deze drie geologische klokken zijn bepaald,
De rubidium-strontiumklok, De kalium-argonklok, De uranium-loodklok; nauw met elkaar in overeenstemming en wekken ze het vertrouwen dat de ouderdommen in zulke gevallen zeer waarschijnlijk correct zijn. Het moet echter benadrukt worden dat zulke gevallen laten zien welke mate van overeenkomst mogelijk is — MAAR SLECHTS ONDER IDEALE OMSTANDIGHEDEN. En de omstandigheden zijn gewoonlijk niet ideaal. Er kunnen veel langere lijsten worden gegeven van strijdige uitkomsten..


Er kunnen veel langere lijsten worden gegeven van strijdige uitkomsten..dus kunnen we ervan uitgaan dat deze methoden niet betrouwbaar zijn, en dat de wetenschappers voor de zoveelste keer bij gebrek aan iets beters, DATA-SELECTIE hebben toegepast om hun gelijk te krijgen, iets wat altijd in de 'wetenschap' gedaan word...En iets waar steeds meer wetenschappers tegen in opstand komen, daarom zijn er zoveel tegenstrijdigheden, er word iiedere dag zo veel nieuws ontdekt dat is bijna niet bij te houden....het is zaak niet te erg willen vast te houden aan iets...alles is dynamisch, zeker ten aanzien van waarheden, wij zijn mensen en zijn lerende dus we zitten in een proces...bekijk alles vanuit perspectief
laatste aanpassing
Uitspraak van SuburbanKnight op vrijdag 9 januari 2009 om 07:37:
het vervallen van atomen, grote vriend :o word gemeten bij een constante atmosfeer..Oftewel er word uitgegeaan van een verval bij een atmosfeer die nooit veranderd is..de chemische samenstelling is echter in de miljarden atomische jaren wel degelijk veranderd en zo krijg je data die niet klopt omdat er geen rekening is gehouden met een veranderende atmosfeer, daardoor zijn zulke methodes zo onbetrouwbaar als de pest...;)
Als dit gemeten wordt in een lab, en dus onder ideale omstandigheden, vriend, makker, gabber, kameraad, betekend dit dat in de werkelijkheid de Aarde dus NOG ouder is dan ze berekend hebben.

Waar zijn nou je argumenten? Je bewijzen?
laatste aanpassing
Uitspraak van [H³] op vrijdag 9 januari 2009 om 17:41:
Waar zijn nou je argumenten? Je bewijzen?

kerel 't is goed met je, vind het wel best zo..
 
Uitspraak van SuburbanKnight op vrijdag 9 januari 2009 om 12:09:
Er kunnen veel langere lijsten worden gegeven van strijdige uitkomsten..­dus kunnen we ervan uitgaan dat deze methoden niet betrouwbaar zijn

Uitspraak van SuburbanKnight op vrijdag 9 januari 2009 om 12:09:
DATA-SELECTIE hebben toegepast om hun gelijk te krijgen, iets wat altijd in de 'wetenschap' gedaan word...

Wat je eigenlijk dus zegt is dat wetenschap vrijwel nooit klopt etc etc. De hele reden dat wij hier nu op een computer zitten te typen is omdat de wetenschap in de grote lijn gewoon gelijk heeft. In het flatscreen dat hier voor me staat zit zo veel natuur, schei- en wiskunde aan wetenschap dat je er niet goed van wordt.

En de hele reden dat dat scherm draait is omdat men vooraf - aan de hand van wetenschap - een voorspelling maakten: als wij al die onderdelen op deze manier in elkaar zetten zal het beeldscherm werken. En ja... het werkt. Geen enkele matrixtheorie zal zo'n scherm draaiende krijgen, wetenschap wel. Just face it dat er gewoon wel heel veel sterke waarheden zijn in de wetenschap.

Voorbeeld:
Iedereen ziet de wereld op zijn eigen manier en ons brein maakt een beeld van de wereld, het is niet de realiteit, maar slechts een beeld. Bijvoorbeeld omdat we maar tussen de X en Y golflengte zien is er een realiteit die wij niet zien en ervaren. Dat is wel zo, maar dta betekent niet dat dat wat je ziet geen reet waard is! Als ik een straat oversteek dan is de realiteit dat ik auto's aan kan zien komen. En ook al bestaan atomen voor 99,99% uit lucht.. de realiteit is dat als die auto vol lucht tegen mij aankomt dat ik gewoon dood ben.

Ik snap eigenlijk ook niet zo goed waarom je zou willen ontkrachten dat koolstofdatering niet klopt. Misschien is je motief dat we allemaal het recht hebben om het juiste inzicht te hebben, nml: koolstofdatering klopt niet. Dat recht hebben we en dat gaat gebeuren zodra de bewijzen de er zijn voor dat het niet zo is. Maar je zal toch moeten erkennen dat ontelbare tests die volkomen los van elkaar staan* tot nu het beeld geven dat koolstofdatering gewoon klopt?

* bv een japanner die een zeeschelp test en dezelfde resultaten krijgt als een braziliaan.

Tuurlijk is het mogelijk dat de hele aarde 10k jaar geleden uit het niets is ontstaan, met alle koolstofatomen in 'vervallen staat' waardoor we nu dergelijke resultaten krijgen. Maar wat heb je eraan?
Wat ik zeg is dat, in veel gevallen de wetenschap om hun theorie extra kracht bij te zetten, data die groter of kleiner is dan een bepaalde marge, te negeren bv....;)

Uitspraak van verwijderd op zaterdag 10 januari 2009 om 01:49:
Maar je zal toch moeten erkennen dat ontelbare tests die volkomen los van elkaar staan* tot nu het beeld geven dat koolstofdatering gewoon klopt?

dat is dus gewoon niet zo...ga voor jezelf dan eens lezen kale....Zeker C-14 dateringstechnieken zijn het onbetrouwbaarst van alle radiometrische dateringstechnieken, zeker op hele oude samples omdat de halveringstijd korter is dan het varval van uranium in lood bv....Ik begrijp je punt, maar het gaat niet over dat de samenstelling van een atoom uit lucht bestaat in dit topic, of over realiteit...Het gaat erover dat er iemand is met een theorie, die data heeft gegenereerd die niet overeenkomt met eerdere veronderstellingen. En daarbij komt dat de data veelal aansluiten bij andere theorien die het bestaan van een allesomvattende, scheppende energie onderzoeken...
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 10 januari 2009 om 01:49:
Tuurlijk is het mogelijk dat de hele aarde 10k jaar geleden uit het niets is ontstaan, met alle koolstofatomen in 'vervallen staat' waardoor we nu dergelijke resultaten krijgen. Maar wat heb je eraan?

als je de moeite had genomen die links te lezen had je kunnen constateren dat het verval niet constant hoeft te zijn, er is te weinig over bekend om te zeggen dat het verval al die jaren constant is gebleven en daar zijn verschillende oorzaken voor genoemd..Bovendien worden op sommige daterings-samples alle drie de dateringstechnieken losgelaten die, vaak de foutmarge's nog eens vergroten, omdat er word doorgerekend zonder data die echter wel van toepassing is op de uitkomst...
laatste aanpassing
 
Uitspraak van SuburbanKnight op zaterdag 10 januari 2009 om 08:50:
Het gaat erover dat er iemand is met een theorie, die data heeft gegenereerd die niet overeenkomt met eerdere veronderstellingen.

ok, dat is het altijd waard om te odnerzoeken! Ik heb inderdaad niet al de links doorgelezen. En eigenlijk omdat ik me niet echt aan de discussie wil wagen. Toen ik scheikunde had wist ik hoe die methode werkt, logaritme berekenen en je hebt een tijd. Maar nu weet ik er het fijne niet meer van, en nooit heb ik er ook genoeg van afgeweten om te snappen op wat voor manier een halveertijd kan veranderen..

Als ik dat van 1 of 2 sitees probeer af te lezen weet ik niet of dat klopt.. dat heeft voor mij geen zin.
Uitspraak van SuburbanKnight op zaterdag 10 januari 2009 om 08:50:
Zeker C-14 dateringstechnieken zijn het onbetrouwbaarst van alle radiometrische dateringstechnieken, zeker op hele oude samples omdat de halveringstijd korter is dan het varval van uranium in lood

Maar blijkbaar is het niet ZO onbetrouwbaar dat het een ONWERKBARE methode heeft opgeleverd! Wat dat betreft kan je wetenschap zelf een beetje als evolutie zien: als een theorie in de praktijk niet werkt dan sterft hij na een tijdje uit..


Uitspraak van SuburbanKnight op zaterdag 10 januari 2009 om 08:54:
vaak de foutmarge's nog eens vergroten, omdat er word doorgerekend zonder data die echter wel van toepassing is op de uitkomst...

Ik zou de links inderdaad moeten lezen, ik heb wel wat geposte teksten gelezen. Maar op wat manier kan het toevoegen van foutmarges de uitkomst ZO drastisch beinvloeden? Als ik 1000 mensen interview en in eerste instantie komt eruit dat 20 mensen zeggen dat homoseksueel zijn. En iemand levert kritiek: vraagstelling is te christelijk mensen zullen sneller hetero invullen, je hebt alleen in staphorst getest, je hebt niet naar biseksualiteit gevraagd etc... de uitkomst zal na de goede test NOOIT op 976 uit 1000 die homoseksueel zijn, uitkomen. En dat is eigenlijk het verschil tussen 4,5 miljard vs 10.000 jaar..
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 10 januari 2009 om 12:18:
Maar blijkbaar is het niet ZO onbetrouwbaar dat het een ONWERKBARE methode heeft opgeleverd! Wat dat betreft kan je wetenschap zelf een beetje als evolutie zien: als een theorie in de praktijk niet werkt dan sterft hij na een tijdje uit..

dat bedoelde ik door in eerste instantie te zeggen dat je alles in perspecteif moet kunne plaatsen omdat er constant nwe dingen ontdekt worden...

Uitspraak van verwijderd op zaterdag 10 januari 2009 om 12:18:
Toen ik scheikunde had wist ik hoe die methode werkt, logaritme berekenen en je hebt een tijd. Maar nu weet ik er het fijne niet meer van, en nooit heb ik er ook genoeg van afgeweten om te snappen op wat voor manier een halveertijd kan veranderen..
Als ik dat van 1 of 2 sitees probeer af te lezen weet ik niet of dat klopt.. dat heeft voor mij geen zin.

zelfs op n site die redelijk positief is over radiometrisch dateren staat dat bij het opeengooien van foutieve marge's, dus bij gebruikmakend van een doorberekening van de 3 nauwkeurigste methoden, grove fouten kan opleveren..het is notabene de site die H3 opdraagt als bron, en waarvan de schrijver aandraagt dat radiometrisch dateren neerkomt op 'gissen'.

ik ben ook geen wetenschapper, maar ik heb genoeg 'kennis' opgedaan om te weten dat bepaalde wetenschappelijke theorien die vandaag de dag nog grotendeels het paradigma opmaken, in feite al jaren out of date zijn, en dat we op n punt staan van wetenschappelijke revolutie waarin het paradigma waarin consensus bestond over waaruit onze realiteitsbeleving bestaat drastisch zal veranderen...en dan praat ik niet direct specifiek over deze dateringsmethoden...


Uitspraak van verwijderd op zaterdag 10 januari 2009 om 12:18:
de uitkomst zal na de goede test NOOIT op 976 uit 1000 die homoseksueel zijn, uitkomen. En dat is eigenlijk het verschil tussen 4,5 miljard vs 10.000 jaar..

http://revolutietheorie.mysites.nl/mypages/revolutietheorie/362913.html
http://www.grenswetenschap.nl/permalink800x600.asp?grens=1449

lees ook eens die andere stukken als je tyd hebt...
laatste aanpassing
Uitspraak van SuburbanKnight op zaterdag 10 januari 2009 om 08:54:
vaak de foutmarge's nog eens vergroten, omdat er word doorgerekend zonder data die echter wel van toepassing is op de uitkomst...

of in dit geval, doorberekend met data die eigenlijk niet klopt en daardoor krijg je uitkomsten die dus foutief kunnen zijn....
laatste aanpassing
The earth's magnetic field: evidence that the earth is young
„Koolstofdatering wijst op jonge aarde”
Fossieldeskundigen (paleontologen) gebruiken vaak de C-14- dateringsmethode om resten van planten, dieren en mensen te dateren. Maar als ze veronderstellen dat de ouderdom groter is dan 75.000 jaar, stappen ze algauw over op een andere ouderdomsbepaling. Ze veronderstellen dat er dan te weinig C-14 aanwezig is om nog te kunnen detecteren.

Geofysicus dr. John Baumgardner onderzocht of die gedachte terecht is. Hij maakt deel uit van het zogenoemde RATE-team -”Radioisotopes and the age of the earth”-, dat in 1997 werd opgericht. Het team verrichtte jarenlang fundamenteel onderzoek naar ouderdomsdateringen en de leeftijd van de aarde. Ook de veelgebruikte C-14-methode is door hen onderzocht.

Plantenweefsel
Koolstofatomen zijn de bouwstenen van onder meer houtskool, diamanten en steenkool. Koolstof heeft verschillende vormen of isotopen. Een daarvan is de radioactieve isotoop koolstof-14 (C-14).

De radioactieve C-14 ontstaat in de atmosfeer door binnendringende kosmische straling. Het merendeel van deze straling bestaat uit protonen - positief geladen deeltjes uit de atoomkern. Een proton dat met bijna de snelheid van het licht de atmosfeer inkomt, botst met een zuurstof- of stikstofatoom. Daarop volgt een bijna-explosie, waarbij neutronen -neutraal geladen deeltjes uit de atoomkern- ontstaan.

Als deze neutronen botsen met stikstofatomen, ontstaan C-14-atomen. Dit proces gaat continu door. De hoeveelheid C-14 in de atmosfeer is gering. Slechts een op de 1 biljoen (1.000.000.000.000) koolstofatomen is een C-14-atoom, aldus Baumgardner.

Planten nemen C-14 met CO(in2( op uit de lucht en vormen daarmee nieuw plantenweefsel. „Zolang een plant leeft, heeft zijn weefsel dezelfde verhouding C-14 en C-12 -de meest voorkomende isotoop van het element koolstof- als de atmosfeer. Dieren eten de planten op en hebben ook dezelfde C-14/C-12-verhouding in hun weefsels”, aldus Baumgardner.

Dode organismen nemen geen C-14 meer op uit de atmosfeer. In de overblijfselen neemt de verhouding C-14/C-12 af door radioactief verval. Hoe langer de plant of het dier dood is, hoe kleiner de ratio C-14/C-12 in de weefsels.

C-14 heeft een halfwaardetijd van 5730 jaar. Dat betekent dat na elke 5730 jaar de helft van de aanwezige C-14 vervallen is tot stikstof-14 (N-14). Daardoor is deze methode geschikt voor het bepalen van de ouderdom van voorwerpen waarvan wetenschappers een niet te hoge ouderdom veronderstellen. Voor gesteenten gebruiken ze liever andere methoden -zoals de kalium-argondatering en de uranium-thorium-looddatering- omdat die een halfwaardetijd hebben van meer dan 1 miljard jaar (zie tabel).

Steenkool
Baumgardner onderzocht de C-14-gehalten in steenkoollagen en in diamant. „C-14 in steenkool was ooit C-14 in levende bomen en planten, die begraven zijn door de zondvloed. Door de hoge druk veranderden ze in dikke lagen steenkool.”

Hij vraagt zich af hoe het kan dat er na de veronderstelde 350 miljoen jaar na het ontstaan van de steenkoollaag nog C-14 over is. „Er zijn geen technieken bekend die C-14-niveaus kunnen bepalen in materiaal ouder dan 100.000 jaar of ouder dan in totaal 17,5 halfwaardetijden. Dat we nog zo veel C-14 vinden in steenkool en andere fossiele organismen geeft aan dat hun ouderdom minder is dan 100.000 jaar.”

De geofysicus verzamelde tien steenkoolmonsters op de voorgeschreven manier en liet die door de beste laboratoria ter wereld analyseren. „Verrassend genoeg was er geen significant verschil in C-14-niveau boven en onder in de steenkoollaag. Dit materiaal leefde en stierf dus tegelijkertijd.”

Volgens hem zijn er sterke bewijzen dat ook het hele fossiele archief dezelfde ouderdom heeft. „De niveaus C-14 die wij aantreffen geven aan dat al de fossielen tegelijk leefden en begraven zijn, duizenden jaren geleden.” Voor Baumgardner is dit een duidelijke aanwijzing voor de realiteit van een wereldwijde zondvloed.

Volgens de gangbare koolstofdateringsmethode zou het steenkool nu maximaal 50.000 jaar oud zijn. Evolutionistische wetenschappers gebruiken de hoge ouderdomsdateringen vaak als bewijs tegen de jonge aarde. Ze gaan -zonder bewijs- uit van een altijd constant verval van C-14 en een altijd constant C-14-gehalte in de atmosfeer. Lage gehalten C-14 interpreteren ze als lange perioden van verval. Maar die kunnen ook het gevolg zijn van de veel lagere concentraties C-14 van voor de zondvloed, veronderstelt Baumgardner.

Zijn berekeningen wijzen uit dat het C-14-gehalte in de atmosfeer voor de zondvloed 500 keer lager was dan nu. De geofysicus dateert de zondvloed op grond daarvan op zo’n 4500 jaar geleden.

Diamant
Baumgardner analyseerde ook het C-14-gehalte in diamanten. Diamanten bestaan uit zuivere koolstof en zijn diep in de aarde -zo’n 160 kilometer diep- gevormd onder hoge druk en bij hoge temperatuur. Wetenschappers denken dat diamanten vroeg in de geschiedenis van de aarde zijn ontstaan, zodat ze nu miljarden jaren oud moeten zijn.

Tot zijn verbazing vond hij C-14-gehalten van 100 keer de detectiedrempel - 55.700 jaar oud volgens de gangbare koolstofdatering. „Omdat diamant het hardste materiaal is dat bestaat, is het onmogelijk om het te verontreinigen met andere stoffen. Omdat deze C-14 moet dateren van de oorspronkelijke schepping moet de aarde zelf jong zijn, slechts enkele duizenden jaren oud, en geen miljarden. Anders zou alle C-14 in diamanten allang tot N-14 zijn vervallen.”

De onderzoeker vraagt zich af hoe het kan dat er nog radioactief koolstof in gesteenten aanwezig is die miljarden jaren oud zouden zijn. „Waardoor bevatten diamanten nog zo veel C-14? Waardoor bevatten fossielen van het complete fossiele archief een vergelijkbare hoeveelheid C-14, als de aarde miljarden jaren oud zou zijn voor het verschijnen van planten, dieren en andere organismen?” Voor Baumgardner is dit een wetenschappelijk bewijs dat de aarde slechts duizenden jaren oud is.




--------------------------------------------------------------------------------





”Duizenden… niet miljarden. Wetenschappelijke informatie over de ouderdom van de aarde”; uitg. Stichting De Oude Wereld, 2008; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld; ISBN 978 9057 982 56 9; dvd 48 min; € 15,95;

”Radioisotopes and the age of the earth, volume 1”
Auteur: Larry Vardiman (red.), Andrew A. Snelling, Eugene F. Chaffin
Uitgeverij: Institute for Creation Research, El Cajon, California; Creation Research Society, St. Joseph, Missouri, 2000
ISBN 0932766 62 5
Pagina’s: 667
Prijs: $ 49,99;

”Radioisotopes and the age of the earth, volume 2”
Auteur: Larry Vardiman (red.), Andrew A. Snelling, Eugene F. Chaffin
Uitgeverij: Institute for Creation Research, El Cajon, California; Creation Research Society, Chino Valley, Arizona, 2005
ISBN 0932766 81 1
Pagina’s: 818
Prijs: $ 79,99.

Meer informatie: www.evolutie.eu.

http://refdag.mobi/m/25/1392435
 
Geloof je toch zelf niet! Same shit volgens de gevestigde religies: dat we maar 6000 jaar bestaan en fosielen het werk des Satan betreft.
Oke tijd/ruimte zijn relatief. Maar het universum bestaat miljarden jaren. Gewoon het simpele feit hoe idioot lang het duurt dat er uit een ontplofte nevel van moleculaire partikels (supernova) nieuwe sterrenstelsels ontstaan. ONZIN! Zegt mijn gevoel en elk sterrenstof vezeltje dat ik bezit! 10000 jaar geleden zwierven mammoeten hier rond!
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 april 2009 om 18:15:
Gewoon het simpele feit hoe idioot lang het duurt dat er uit een ontplofte nevel van moleculaire partikels (supernova) nieuwe sterrenstelsels ontstaan.

Dat komt dan omdat de tijd daar sneller [edit: langzamer] gaat dan hier ofzoiets. Dat de tijd sneller verloopt naarmate hij vordert is inmiddels in brede kring geaccepteerd.
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 april 2009 om 18:15:
10000 jaar geleden zwierven mammoeten hier rond!

En nog minstens 1500 jaar eerder zijn de pyramiden gebouwd. Ik ben mij ervan bewust dat hier een probleem ligt. Desalniettemin wijst al het bewijsmateriaal op een jonge leeftijd, het enige bewijs voor een leeftijd van miljarden jaren (radiometrische methoden) zou door een rechtbank ongeldig worden verklaard.
Ik zou nog nader onderzoek moeten verrichten, maar op grond van het huidige bewijsmateriaal gelooft de wetenschapper in mij dit. Hebben die gristenen toch nog één ding goed doorgegeven.
laatste aanpassing
tijd loopt als een vortex..van breed naar smal en van smal naar breed. ws zitten we in een convergentie van tijd die uiteindelijk zal overgaan in tijdsexpansie...net als 'brahma' in en uitademen...onder filmpje tijdscompressie
laatste aanpassing door een beheerder
Dat bracht mij ooit het volgende idee:
Stel dat de zgn. Big Bang echt heeft plaatsgevonden, en het universum uitdijdt tot het "Zero Point" in of rond 2012, in het brandpunt van de tijdsvortex, zou het dan vervolgens gedurende eenzelfde periode (hoe lang die is in het midden gelaten) weer inkrimpen tot de singulariteit, waarbij alles weer fysiek letterlijk met elkaar verbonden is?
Uitspraak van Coming soon op maandag 6 april 2009 om 19:19:
Stel dat de zgn. Big Bang echt heeft plaatsgevonden, en het universum uitdijdt tot het "Zero Point" in of rond 2012, in het brandpunt van de tijdsvortex, zou het dan vervolgens gedurende eenzelfde periode

Alleen hoe jij het nu schetst zou precies omgekeerd zijn aan de beleving die we nu hebben...Tijd lijkt nl sneller te gaan, hoe moet ik dit rijmen met de vorm van een vortexijah?

metafysische voorstelling "Dharmata" universum (in phase)
laatste aanpassing
t->
BB/Volume (space)\BC
\ . /


t->
BB\velocity (time)/BC
/ . \


LEGENDA
BB = Big Bang (t = 0)
BC = Big Crunch
t = tijd
. = zero time

Het komt misschien niet helemaal goed uit de verf maar het bovenste is een grafiek, het volume tussen de (doorlopende) lijnen is het volume van het universum.

Het onderste is de tijdsvortex, het volume tussen de lijnen wordt kleiner naarmate zero time nadert, daardoor loopt de tijd sneller door de vortex tot aan zero point en vertraagt die weer in het Kali Yuga waarin het universum inkrimpt.
De / en \ horen onder de \ en / te staan en de . in het midden daarvan.
Uitspraak van Coming soon op maandag 6 april 2009 om 20:45:
Het komt misschien niet helemaal goed uit de verf maar het bovenste is een grafiek, het volume tussen de (doorlopende) lijnen is het volume van het universum.

Uitspraak van Coming soon op maandag 6 april 2009 om 20:48:
De / en \ horen onder de \ en / te staan en de . in het midden daarvan.

hmm lastig
Zo moet ie, de _ moet je wegdenken.

t->
BB/Volume(space)\BC
__\______._____ /


Omloopsnelheid van t (rounds per eon)->
BB\velocity (time)/BC
___/_____.____ \


LEGENDA
BB = Big Bang (t = 0)
BC = Big Crunch
t = tijd
. = zero time

Het komt misschien niet helemaal goed uit de verf maar het bovenste is een grafiek, het volume tussen de (doorlopende) lijnen is het volume van het universum.

Het onderste is de tijdsvortex, het volume tussen de lijnen wordt kleiner naarmate zero time nadert, daardoor loopt de tijd sneller door de vortex tot aan zero point en vertraagt die weer in het Kali Yuga waarin het universum inkrimpt.
laatste aanpassing
Nu is ie zo perfect als mogelijk is. Het bovenste is een diamantvorm en het onderste een zandloper die plat ligt.
Cool!

Hieruit volgt ceteris paribus wel dat v van t constant is, en het de omloopsnelheid van t is die variabel is. Dat neemt niet weg dat v van t om een andere reden variabel kan zijn.
Boh en dat op een lege maag.
Uitspraak van Coming soon op maandag 6 april 2009 om 21:14:
Het bovenste is een diamantvorm en het onderste een zandloper die plat ligt.

dat is de bevestiging die ik nog ff nodig had..:lol:
Uitspraak van Coming soon op maandag 6 april 2009 om 21:23:
Hieruit volgt ceteris paribus wel dat v van t constant is, en het de omloopsnelheid van t is die variabel is. Dat neemt niet weg dat v van t om een andere reden variabel kan zijn.

tja precies wat mn gedachten erover zijn idd..alleen omdat ik er al een voorstelling van had op basis van mn gevoel en niet zozeer op ratio kost t me ff om je id te implementeren..ik vind t makkelijker om in metafysische bewoordingen erover te spreken, dat is om de een of andere manier directer voor mij, maar gelukkig begrijp k nog wel t een en ander van natuur en scheikunde.:lol: school toch nog ergens goed voor geweest...
Dan zou vanaf 2011/12/13, gedurende 10.164 of 6 miljard jaar, wat dat ook moge zijn, de omloopsnelheid van de tijd, en daarmee de beleving van de snelheid van de tijd, versnellend vertragen, en het volume van de ruimte, gemeten in kubieke lichtjaren of parsecs, vertragend afnemen, dan even verspringen naar heel erg klein en dan nog even versnellend afnemen totdat beide 0 zijn bij de Big Crunch. Maar de ruimte is dan al zo versnellend afnemend klein en de tijdsbeleving al weer zo versnellend vertragend langzaam dat enig levend wezen weinig van die versnellende afname in volume zal merken, los van de vraag of de dermate versnellende vertraging in tijdsbeleving op te merken is in een dermate vernellend afnemende ruimte.
laatste aanpassing
Maar indien zich uiteindelijk een staat van bewustzijn aandient waarin gedachtes sneller dan nu, direct, of zelfs nog vóór de gedachte gemanifesteerd worden, kan de tijdsbeleving alleen maar vertragen. Wellicht is het zero-time brandpunt van de vortex het fractale begin van een nieuwe tijdvortex die altijd blijft convergeren?
laatste aanpassing
Uitspraak van Coming soon op dinsdag 7 april 2009 om 03:37:
Wellicht is het zero-time brandpunt van de vortex het fractale begin van een nieuwe tijdvortex die altijd blijft convergeren?

idd dat denk ik ook net zoals een lichaams-cel die zich afsplitst/vermenigvuldigd aan het einde van een cyclus...zou op deze manier multiversa ontstaan?