Partyflock
 

Drift - Om te dansen

Drift - Om te dansen
26 januari 2024
organisator
SiteSite driftomtedansen.nl
E-mailcommunicatie@driftomtedansen.nl
AdresWinselingseweg 41
6541 AH
Nijmegen
Nederland 🇳🇱
KvK9168310
Oprichting2002
Linksfacebookinstagramlinktreesoundcloudxyoutube
Ook herkend als
  • Drift

Informatie

Drift - Om te dansen biedt de beste elektronische muziek van nu. Al ruim zeventien jaar. Met twee festivals, talloze clubfeesten en een ontembare liefde voor de Waalstad is Drift een springplank voor aanstormend talent en een thuishaven voor dansers uit het hele land.

Nieuws

In december 2023 maakte Nijmegen kennis met Restaurant De Achtertuin. De organisatie pioniert nu verder met vier clubnachten tijdens Pasen waarmee het volledige nieuwe concept afgetrapt wordt: restaurant, club en terras in één.
Na vijf jaar afwezigheid keert Drift tijdens het paasweekend terug naar de club met feesten op Witte Donderdag en Goede Vrijdag op 28 en 29 maart. De speciale avonden vinden plaats in respectievelijkDe Achtertuin enMesh. Tickets kosten €10,- en €15,00 en zijn verkrijgbaar via haar ticketshop.
De lente lonkt al langs de Waal, waar Drift zich opmaakt voor de twaalfde editie van Drift Festival dat op zaterdag 8 juni 2024 gepland staat. De organisatie maakte deze week de line-up van het festival bekend. De kaartverkoop van het festival is gestart. Phase 1 is inmiddels uitverkocht
Nu de herfst hier is, maakt het NYMA-terrein in Nijmegen zich op voor de elfde jaargang van Herfstdrift Festival. De organisatie maakte vandaag de line-up van de editie van 25 november bekend. De kaartverkoop van het festival is gestart.
Over minder dan drie weken slaan Drift en Stichting Sinus de handen ineen. Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni vinden er in Nijmegen evenementen plaats, van Hubert tot LUX en van films tot installaties en een interview onder leiding van Sinan Can: tijdens De Week van Drift worden alle facetten van elektronische muziek en clubcultuur in de spotlight gezet.
Met het NYMA-terrein als iconische backdrop, zeven podia en meer dan 35 artiesten de industriële speeltuin langs de Waal onderdompelen in talloze beats trapt Drift Festival op zaterdag 10 juni haar elfde editie af. De kaartverkoop voor het festival is begonnen.
Na een het volledig opknappen van opvangplek de NuNN in oktober dit jaar, gaat Drift nu een nieuwe samenwerking aan met Homebass. Met de actie 'Buy one, give one', hopen de twee organisaties deze winter veel thuislozen in Nederland een warmere winter te bezorgen. Speciaal voor deze actie is er een limited edition sjaal ontworpen die nu te koop is via de webshop van Drift Om te Dansen.
Een imposant terrein, zeven imposante podia en ontelbare beats als kloppend hart: Herfstdrift trapt op vrijdag 25 en zaterdag 26 november haar 10e editie af. Na drie jaar afwezigheid een prachtig weerzien met het NYMA-terrein afgelopen lente, maakte de organisatie haar meest avontuurlijke line-up tot nu toe bekend. De kaartverkoop van het festival gaat op 23 september van start.
Na twee jaar stilte op het terrein van het Drift Festival kan de Nijmeegse organisatie zich opmaken voor een uitverkochte editie. Op zaterdag 11 juni barst het festival los op het Vasimterrein langs de Waal.
Na twee jaar stilte klinkt er eindelijk weer muziek langs de Waal als het Nijmeegse Drift zich op zaterdag 11 juni opmaakt voor de tiende editie in haar twintigjarige bestaan. De kaartverkoop voor het festival is begonnen.
De Nijmeegse organisatie viert haar jubileum met een massale oproep aan bezoekers om eigen Drift-materiaal van de afgelopen 20 jaar in te sturen.
Een industriële speeltuin met zeven podia en een machtige fabriekshal als kloppend hart: Drift Festival viert van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 juni haar tiende verjaardag met een dubbeldikke editie op het Nijmeegse Vasimterrein. De kaartverkoop voor het festival is gestart.
Een imposant terrein, zes podia en een machtige fabriekshal als kloppend hart: Herfstdrift trapt op zaterdag 23 november haar 9e editie af. Cultuurspinnerij de Vasim vormt de vertrouwde een industriële speeltuin aan de Waal, waar de beste house, techno, electronica en cultuur samenkomen. De kaartverkoop voor het festival is gestart. 1
Een imposant terrein, zes podia en een machtige fabriekshal als kloppend hart: Herfstdrift trapt op zaterdag 23 november haar 9e editie af. Cultuurspinnerij de Vasim vormt de vertrouwde en industriële speeltuin aan de Waal, waar de beste house, techno, electronica en cultuur samenkomen. De kaartverkoop voor het festival is gestart. 1
Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni heeft Nijmegen dubbel zoveel te vieren, want Drift Festival viert de negende editie twee dagen lang. Zo'n zeventig artiesten geven acte de presence op het vertrouwde Vasim terrein. Vandaag maakt de organisatie het nieuwe Magia podium bekend, een live podium waar gedanst kan worden op muziek van over de hele wereld.
Drie unieke liveoptredens als aftrap van Drift Festival, na een week experimenteren in de iconische Willem Twee studios.
Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni heeft Nijmegen wat te vieren. Drift Festival wordt namelijk een meerdaags evenement. Dubbel zoveel Drift betekent dubbel zoveel muzikaal avontuur. Een heel Pinksterweekend lang kun je dansen en nieuwe artiesten ontdekken op de vele podia van cultuurerfgoed De Vasim. Een verruiming van de tijden betekent ook een vergroting van het muzikale palet. Dit jaar zijn er meer artiesten en stijlen op de zeven podia dan ooit tevoren. Meer dan tachtig artiesten verspreid over zeven podia, inclusief nieuwe live stage.
Met een machtige fabriekshal als kloppend hart en een imposant terrein met zeven podia trapt Herfstdrift op zaterdag 24 november haar 8e jaargang af.
Dansliefhebbers van alle leeftijden komen zaterdag 14 juli samen om te swingen bij de tweede editie van Drift's Danspaleis op de Waalkade.
Op zaterdag 9 juni is het meest bruisende festival van Nijmegen terug met een achtste editie van Drift Festival.
Organisatie verwacht recordaantal bezoekers in en rondom De Vasim.
Antal, DVS1, Ben Ufo en DJ Tennis bevinden zich onder de artiesten die zaterdag 25 november hun opwachting maken op Herfstdrift Festival. Dat maakt organisatie Drift vandaag bekend. De kaartverkoop voor het Nijmeegse festival is gestart.
De Nijmeegse Vierdaagsefeesten openen dit jaar op bijzondere wijze. Op zaterdag 15 juli verwelkomen 'Drift Om Te Dansen' en 'het Danspaleis' jong en oud op de dansvloer van Smkmrkt Labyrinth aan de Waalkade tijdens de eerste editie van Drift's Danspaleis (65+). 1
Op zaterdag 10 juni bruist Nijmegen weer optimaal, tijdens de zevende editie van Drift Festival. De hele dag en avond kun je dansen en nieuwe muziek ontdekken op zeven podia met de meest avontuurlijke techno, house, disco, italo en electronica van het moment.
Waar het de afgelopen jaren misschien steeds gebruikelijker was om oud en nieuw thuis te vieren, breekt Drift dit jaar een lans om het nieuwe jaar ouderwets en met gepaste grandeur te verwelkomen. Temeer omdat de organisatie op zaterdag 31 december bezit neemt van Concertgebouw De Vereeniging, misschien wel de mooiste locatie van Nederland.
Zaterdag 11 juni strijkt Drift Festival neer op haar vertrouwde stek voor de zesde voorjaarseditie. Dit keer zijn er vijf podia, gevuld met toonaangevende house en techno artiesten uit binnen- en buitenland. Daarbij komt de nadruk te liggen op het sterke gemeenschapsgevoel waar Drift om bekend staat.
Op zaterdag 28 november heerst de herfst in Nijmegen tijdens de vijfde editie van Herfstdrift Festival. Na de bijzonder fijne edities van afgelopen jaren houdt Drift de traditie in stand en komt het opnieuw met een volwaardig festival in het najaar.
Op zaterdag 6 juni rukt danslievend Nederland uit naar Nijmegen voor het vijfjarige jubileum van Drift Festival. Wederom maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim. Het programma bestaat uit een uitgekristalliseerde mix van wereldtoppers en vers talent. Zoals altijd is er volop ruimte voor vernieuwende kunst.
Op zaterdag 29 november kleurt het Nijmeegse najaar weer fel op tijdens de vierde editie van Herfstdrift Festival. Na de uitverkochte editie van vorig jaar wordt dit jaar het programma verbreed met een extra podium en maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim.
Op zaterdag 24 mei rukt danslievend Nederland uit naar Nijmegen voor de vierde editie van Drift Festival. Ook dit jaar maakt een scherpe selectie smaakmakers zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultureel erfgoed 'De Vasim'. Met een vooruitstrevend en eigentijds house- en technoprogramma kiest de organisatie voor verdieping en verbreding, waarbij kwaliteit en originaliteit hand in hand gaan.
Op zaterdag 30 november kleurt het Nijmeegse najaar weer fel op tijdens de derde editie van Herfstdrift. Wederom maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim. De warmte van de Nijmeegse dansvloer zorgt voor de rest.
Met een keur aan internationale topartiesten op het gebied van house en techno, maakt het Nijmeegse Drift Festival zijn reputatie als progressief en actueel dancefestival wederom waar. De huidige voorhoede van muzikale bolwerken als Detroit, Chicago en Berlijn, is aankomend Pinksterweekend aanwezig op het vertrouwde Vasim-terrein in de Waalstad. 6
Herfstdrift op komst
28 september 2012
Met Herfstdrift wordt op zaterdag 24 november de toon gezet in het verse 11e levensjaar van Drift. De afgelopen jaren heeft Drift Festival zich ontwikkeld tot een smaakmaker voor liefhebbers en danspuristen uit heel het land. Na het succes van vorig jaar keert Herfstdrift terug naar het inspirerende Vasim terrein in Nijmegen waar ruimte is voor maximaal 1300 bezoekers.
Tien jaar geleden richtte Brent Roozendaal samen met een aantal andere jonge dj's Drift op. In de loop der jaren is Drift gegroeid tot een ondergronds evenement met landelijke bekendheid waarbij de nadruk wordt gelegd op progressieve house en techno. 9
Na 5 maanden keihard werken staat Drift in de startblokken voor een grandioze festivaldag. De kaartverkoop loopt als een trein op alle gebieden is er een tandje bovenop gedaan en niets staat een mega succesvolle derde editie in de weg. Met nog drie dagen te gaan is het nu de hoogste tijd voor een aller laatste nieuwsupdate. 1
Op zaterdag 12 mei staat cultuurerfgoed de Vasim weer een volle dag in het teken van eigenwijze techno, een sfeervol cultuurprogramma en een heleboel gezellige fijne mensen. Met groot genoegen presenteert Drift dan ook de eerste vijf artiesten waarmee een blauwdruk wordt gevormd voor hetgeen allemaal nog gaat komen. 3
Naast het muzikale aanbod maakt Herfstdrift festival nu ook het cultuurprogramma bekend. Op 26 november staat de Nijmeegse Vasim namelijk de gehele dag in het teken van een uitgebreid aanbod aan kunst en cultuur dat bestaat uit visuele kunstprojecties en een unieke cultuur bazaar. Hoe, wat en waar wil de organisatie niet langer voor zich houden.
Nijmegen valt wederom met zijn neus in de boter. Op zaterdag 26 november geeft Drift Festival gevolg aan haar zomerdebuut met een herfsteditie die zelfs het hardnekkigste bladerdek doet opstuiven. Met Herfstdrift wordt de lijn voortgezet van vooruitstrevende elektronische muziek en culturele activiteiten. In het karakertistieke cultuurerfgoed De Vasim wordt van 13.00 tot 00.00 uur gedanst alsof het festivalseizoen nooit is afgelopen. Niets staat Drift nog in de weg voor een festivaldag van formaat. 4
Drift Festival brengt zaterdag energie van het puurste soort. Met een overweldigend uitzicht vanaf het Vasim terrein op de Elektrabel energiecentrale aan de ene kant en enorme electriciteitsmasten en ingewikkelde transformatoren aan de andere kant spat de energie letterlijk op je af. Dit in combinatie met een muzikaal programma om van te watertanden, een loepzuiver geluidssysteem en prachtige weersverwachtingen in het verschiet maken van Drift Festival niets anders dan de ideale start van je festivalseizoen.
Kleine jongens worden groot. Brent Roozendaal is 30 en dat viert hij aanstaande zaterdag in stijl met een dikke vette verjaardagsrave. Onder de noemer Planeet Roozendaal heeft hij exact 31 (voor ieder jaar 1) bevriende artiesten uitgenodigd om er een uitbundig muzikaal bacchanaal van te maken. Natuurlijk vindt dit alles plaats in Doornroosje. De plek waar hij al vanaf zijn zestiende kind aan huis is, de plek waar Drift bekend is geworden en zeker ook de plek waar hij nog altijd heel erg graag komt. 1
Door de lancering van Drift Festival zou je bijna vergeten dat Drift natuurlijk ook nog de reguliere club Drift avonden heeft. Dacht het niet want op Donderdag 21 april is er in samenwerking met Objektivity een indrukwekkende Witte Donderdag editie geprogrammeerd waarbij niemand minder dan house icoon Dennis Ferrer wordt ingevlogen voor een Doornroosje debuut van zeldzame proporties.
Drift Festival is op drift. Na de lancering en de bekendmaking van de eerste namen volgde een razendsnelle uitverkoop van early bird tickets. Met de bekendmaking van de gehele line-up en de daaropvolgende grootse after wordt de voorpret nog een tandje opgevoerd. 4
Drift organiseert haar eerste festival en opent op 21 mei het festivalseizoen met een outdoor evenement van landelijke allure! Met de Nijmeegse Vasim en haar rauwe ambiance heeft Drift de ultieme, inspirerende locatie gevonden waar ieder technofestival slechts van kan dromen. De eerste bevestigde namen liegen er niet om met technohelden Cari Lekebusch en Joel Mull, Berlijnse eigenheimers Cassy en Shed en livesets van Conforce en Pitto (met zijn exclusieve 'are closer' albumshow). 12
Driftige Nieuwjaarswens
22 december 2010
Dat Drift Oud Hollandsch Nieuwjaar het meest populaire feest van Nijmegen is moge duidelijk zijn. Op 26 november, meer dan een maand voor aanvang, gingen om klokslag twaalf namelijk de laatste kaarten over de toonbank. Drift is natuurlijk blij met deze enorme animo. 1
Drift
11 november 2010
Na een fantastisch 2010 met louter uitverkochtte knaledities in Doornroosje, een fantastische Walk On vierdaagseweek en een fraai Good Life festival zal het jaar geheel in stijl worden afgeklapt met een groots nieuwjaarsfeest in het Nijmeegsche Kolpinghuis en de lancering van de nieuwe drift site. 6
Drift legt de rode loper uit en keert op 30 september eenmalig terug naar de oude vertrouwde donderdag. Want wat begon als studentenfeest groeide uit tot een Nijmeegs begrip met nationale bekendheid. Deze keer wederom een knalfeest van grootse proporties en dat op een doorsnee donderdag. Drift heeft gelukkig wel weten te regelen dat het door gaat tot 6.
Slowlands is op Drift
8 september 2010
In september heeft Drift - Om te dansen twee uiterst prettige evenementen op de agenda. Te beginnen met zaterdag 11 september waarop Drift een eigen area host op het super toffe Slowlands festival in Deventer. Verder viert Drift op 30 september het 8 jarig jubileum in Doornroosje. Hieronder alle informatie in een notendop. 2
Good Life Festival
27 augustus 2010
Onder het motto. “En God zag dat het Good was” organiseert Drift aanstaande zaterdag een ideale afsluiting van je zomer. Aan al het goede komt helaas een eind, maar dus niet voordat het in de intieme setting van Nijmeegs openluchttheater “de De Goffert” nog een keer helemaal los gaat. 3
Op zaterdag 28 augustus sluit Drift de zomervakantie officieel af met Good Life festival in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. In een intieme setting met een heleboel leuke mensen en minstens zo veel vette muziek beloofd Good Life festival dit jaar weer een eindbazen feest vanjewelste te worden. Als kers op de taart heeft Drift er met een entree van slechts tien euro voor gezorgd dat niemand dit festijn hoeft te missen. 6
Zaterdag is het dan eindelijk zover. Dan begint veruit de aller aller leukste week van het Nijmeegse kalenderjaar. Bier, tieten, vette muziek, lol en dat met een heleboel fijne mensen. Ow ja.. en het wandelen natuurlijk. Traditiegetrouw doet Drift deze feestweek een stevige duit in het zakje door onder de klinkende naam “Walk on!” voor het tweede jaar een nachtelijke dansvierdaage op poten te zetten. Deze zevendaagse club marathon is voor iedereen. Dus ook voor Henk en Ingrid.
Walk On
5 juli 2010
Vanuit het roemruchte credo: "You'll never walk alone" organiseert Drift - Om te dansen voor het tweede jaar een zevendaags evenement tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Walk on! is bekend geworden als zijnde de enige echte alternatieve dans-vierdaagse en na het weergaloze succes van vorig jaar kon deel 2 niet uitblijven. Met ruim 2400 bezoekers en een zeventig tal artiesten in zeven dagen tijd kan gesteld worden dat het voor Drift - Om te dansen een week was om nooit te vergeten. 7
Hou je vast, want Crackhouse is op Drift! Woensdag 12 mei slaat het hoofdstedelijke Crackhouse haar vleugels uit naar Doornroosje, waar in samenwerking met de Nijmeegse knalfeest organisatie Drift - Om te dansen een Hemelvaart van epische proporties is gepland. Een plus een is twee. Met niemand minder dan levende legende DJ Rush die na tien jaar zijn rentree maakt in het Nijmeegse – en wel met een speciale Chicagohouse/discoset. Tel daarbij op het Crackhouse Abc, Riso, Dimzen, Merites en Davy Brandts en je weet waar je moet zijn de twaalfde. 3
Na een weergaloos en uitverkocht oud en nieuw feest staat Drift ook dit jaar weer garant voor een ieder die driftig wil dansen. Om de daad dan ook maar direct bij het woord te voegen staan er in april en mei twee dikke edities gepland. Ten eerste pakt Drift op 1 april uit met een eindbazen festijn vol hoogwaardig techno vertier waarbij niemand minder dan Cari Lekebusch zijn Doornroosje debuut gaat maken. Daarnaast slaan Drift en Crackhouse op 12 mei de handen ineen voor "Crackhouse is op Drift" waarbij technokoning dj Rush (die tien jaar niet in Doornroosje is geweest) komt rocken met een speciale disco en house set. Het moge duidelijk zijn dat Drift - Om te dansen met deze edities weer twee uiterst prettige en bijzondere knalfeesten heeft gepland. 6
Feestneuzen der Nederlanden. Spits allen uw oren want deze shit is aaaaan! Na veel gelobby is het gelukt. Drift en Waalhalla presenteren onder de noemer Waalzinnig Nieuwjaar een dijk van een nieuwjaarsrave. Samen slaan zij de handen ineen en dragen zorg voor een geweldig begin van het jaar 2010 waar feesten tot kunst zal worden verheven. En zeg nou zelf. In deze tijden van crisis is dit alles behalve een luxe. 11
Drift al 7 jaar clean
23 september 2009
Onder de sprekende noemer "Drift, al zeven jaar clean" pronkt er op vrijdag 2 oktober een niet te missen clubnacht op het Doornroosje programma. Met hoogkaliber en oergigant Raresh in het huis kan het namelijk niet anders dan een zeer uitbundig gebeuren worden. 12
Walk on
15 juli 2009
Van 18 tot en met 24 juli is het zover. De week waar iedere rechtgeaarde Nijmegenaar naar uit kijkt gaat dan van start. Traditiegetrouw betekent dit dat de stad zeven dagen lang in het teken staat van twee dingen. Wandelen en feesten. 7
Walk on
9 juli 2009
Van 18 tot en met 24 juli is het weer tijd voor de Nijmeegse vierdaagse. Traditiegetrouw betekent dit dat de stad zeven dagen lang in het teken staat van twee dingen. Wandelen en feesten. Voor velen blijft dit mega event steken bij punt twee. Te noemen: het feesten. Daarom komen de mensen die de vorige vier jaren actief zijn geweest in "Old Cave" met een splinternieuw concept. 23
Have a nice Drift
12 juni 2009
Op zaterdag 13 juni komt Drift met een uiterst intiem feestje in de vorm van “Have a nice Drift”. Drift en Have A Nice Day festival slaan deze zwoele zomeravond de handen ineen en komen met een kneiters dikke preparty waarbij niemand minder dan technotopper Deetron de Waalstad komt verwennen met een stuwende hypnotiserend en verrassend stukkie muzak. Plaats delict is het voormalige Diogenes, dat tegenwoordig beter bekend staat als “Villa van Schaijk”. Deze avond wordt tevens een test drive voor de komende Nijmeegse vierdaagse. Dan zal hier namelijk het spinternieuwe “Walk On” concept worden gelanceerd wat zoiets betekent als een zeven nachtse waarbij het beste van de Nijmeegse underground samen komt binnen èèn en dezelfde locatie om er een onvergetelijke feestweek van te maken. De organisatie voor beide producties is momenteel in volle gang. Test, test, test. Waalravers opgelet!! 5
Drift
28 maart 2009
De dag voor goede vrijdag komt Drift traditiegetrouw met een waanzinnige knalavond. Dit jaar dus ook. Want wat hebben we er zin in. Zeker wanneer je weet dat het gezelligste en meest originele deejay duo van Duitsland naar Nijmegen komt. De Wighnomy Brothers op Drift. Dat is liefde in zijn puurste vorm. 12
Driftige beestenboel
2 oktober 2008
Met nog maar drie edities per jaar verkiest Drift kwaliteit boven kwantiteit. Daarom heeft iedereen een tijdje moeten wachten, maar gelukkig was dit niet voor niets. Want op vrijdag 3 oktober mogen we weer. Pak die agenda en een dikke rode viltstift. Deze nacht voor dierendag staat er namelijk een driftige beestenboel op stok. 5
Drift
29 juni 2008
Omdat een grote vakantie, groots behoort te beginnen zorgt Drift ieder jaar in juni voor een knallende inwijding. Twee violen en een trommel en een fluit. Op vrijdag 27 juni vangt het aan. Met een programma vol toppers en een heel scala aan snode plannen lacht deze potentiële topavond je toe. 6
Drift is toe aan de zomer. Het kriebelt en daarom een korte update voor de komende maanden. 11
Inderdaad, het heeft even geduurd, maar het was het wachten waard. Nu is het alweer bijna zover, want op donderdag 20 maart staat de legendarische Drift witte donderdag editie weer voor jullie klaar. 14
Drift 5 years on
29 september 2007
Drift is jarig en viert op 5 oktober haar vijfjarig bestaan. Vijf jaar, “poeh heej”. Waar blijft de tijd? Hoe je het ook wendt of keert, vijf jaar Drift kan maar een ding betekenen: een jubileum van jewelste, dat zijn weerga niet kent. We hebben ons in allerlei bochten gewrongen om de grandeur van vorige Drift met Karotte te evenaren. En niet zonder succes: met een vier uur durende set van niemand minder dan Cocoon veteraan André Galluzzi kan dit niet anders dan een legendarische avond worden. 15
Drift
14 juni 2007
Drift is in een nieuwe fase belandt. Na bijna vijf jaar is de stap tot verdere proffesionalisering gezet. Vanuit een gezond groeiproces is Drift onlangs officieel een stichting geworden. Een grote sprong voorwaarts en met vernieuwde kracht zal Drift het concept verder uitbouwen. 4
De dag voor goede vrijdag komt Drift - Om te dansen traditiegetrouw met een waanzinnige knalavond. Deze XL editie zal alle voorgaande doen verbleken. Karotte voor het eerst in Nijmegen en dan ook nog eens vier uur lang op Drift in technotempel Doornroosje. Twee zalen vol Driftige sounds, fijne mensen en fraaie extra’s. Zinderend, legendarisch en magistraal dat zijn de eerste woorden die opborrelen. 42
Drift vrijdag 1 december
10 november 2006
Drift is een Nijmeegs begrip geworden. De formule werkt en het concept staat. De liefde die er in is gestopt heeft zich terug betaald in een groeiend aantal vaste bezoekers en dat doet deugt. Een feest zonder vast publiek is namelijk een moeilijke zaak. Daarnaast is het publiek op Drift ook nog eens van een zeldzame kwaliteit. Enthousiast, divers en open minded. Het gevoel en de filosofie zijn nog altijd hetzelfde. Een dikke vette dansavond met goede muziek en een bijzondere sfeer, voor weinig geld. 10
Drift blijft Drift
13 september 2006
De vakantie is alweer ruimschoots voorbij. Na grote festivals en verre landen zijn wij allen zongebruind en tevreden huiswaarts gekeerd. Heel leuk die nieuwe ervaringen, maar Drift blijft Drift en eigen haard is goud waard. 11
De afgelopen Drift was er eentje voor in de boeken! Een absolute topavond. De sfeer was weergaloos en fijne muziek van begin tot eind. Een vaste bezoeker typeerde Drift als volgt. “Het is een soort Planet Rose, maar dan anders’. Het publiek ging inderdaad op z’n "planeet roosjes” los. Lachende gezichten en dansende mensen die een week later nog expliciet komen bedanken voor de toffe avond. Wat wil een mens nog meer? Dat is de reden waarom we het doen. Het schept echter ook verwachtingen en alles staat dus weer op scherp. Om de standaard hoog te houden hebben we gelukkig weer een erg fijn avondje in petto. 19
Goede Vrijdag is de vrijdag vóór Pasen. De Kerk herdenkt dat Jezus Christus werd gegeseld en, aan het kruis genageld, stierf. Door zijn kruisdood, zo leert de kerk, heeft Jezus Christus iedereen van zijn zonden verlost. 14
Na twee weergaloze edities heeft BASS in slechts een jaar tijd vele harten veroverd. . Precies een jaar geleden werd Doornroosje overspoeld door gulzige BASS liefhebbers. 10