Partyflock
 
Nieuws · mei 2016
Nederlandse artiesten als Martin Garrix, Hardwell, Golden Earring en Nicky Romero willen een financiële vergoeding van onlineplatforms als Facebook voor het gebruik van hun muziek en filmpjes. Ruim tweeduizend kunstenaars, artiesten, auteurs en fotografen hebben een brief aan Nederlandse Europarlementariërs ondertekend waarin ze vragen om betere regelgeving.
Muziekliefhebbers en nachtclubgangers zouden wel goed het doelwit van de volgende grote terroristische aanslag in Groot-Brittannië kunnen zijn, zo waarschuwt een topofficier terrorismebestrijding aan de vooravond van het drukke festivalseizoen.
Net over de Belgische grens is er een nieuw festival ontstaan dat zich focust op de aspecten van de natuur en natuurlijk de muziek. Ze hebben hiervoor een idyllische plaats gekozen in de bosrijke natuur van Hechtel Eksel. Het festival gaat twee dagen duren (8 en 9 juli) en zal plaatsvinden in de Hoefstraat.
Inmiddels een welbekend en hysterisch fenomeen: Milkshake! Voor het 5-jarig jubileum een heel weekend lang op zaterdag 30 en zondag 31 juli. Het Westerpark-terrein wordt opnieuw omgetoverd tot een spektakel met wel 18 stages waar iedereen kan genieten zonder hokjes en grenzen. Milkshake presenteert de line-up, met optredens van onder andere Peaches, New York Divas Amanda Lepore en Lady Bunny, Mykki Blanco, Le1f, Tiga, Phalerieau, Nickie Nicole, Willie Wartaal en Egbert-Jan Weeber. Met daarbovenop een uitgebreide randprogrammering belooft het een magisch weekend te worden!
Metz gaat weer varen
zondag 29 mei 2016
Hoe kun je een zomerse editie op een nog leukere locatie doen dan op het strand? Juist, op het water zelf! De Metz Cruise is weer terug in hartje zomer en wel op de datum van zaterdag 18 juni over de Rotterdamse wateren van de Maas. Omdat de organisatie intimiteit en kwaliteit belangrijk vindt, zijn er voor dit bootfeest een gelimiteerd aantal kaarten verkrijgbaar. Vol is dus ook echt vol!
Universal Music Group neemt voor $1 miljoen cash het marketingbedrijf Fame House van SFX over. Het is het eerste onderdeel van de noodlijdende dance-moloch SFX Entertainment dat van de hand is gedaan. De deal werd op 26 mei goedgekeurd door De Rechter.
Naast de 1 miljoen dollar in contanten zijn er ook afspraken gemaakt over het overnemen van de $400.000 aan schulden en verplichtingen die Fame House is aangegaan.
Volgende week zaterdag is Full Moon Festival in Spaarnwoude Park. De hele dag kan je genieten van goede muziek in verschillende stijlen in 4 area's, lekker slenteren langs de kraampjes, een hapje eten, afspreken met je vrienden en chillen tussen het groen... Full Moon Festival heeft het allemaal! Grote namen uit binnen- en buitenland zorgen ervoor dat het festival helemaal los zal gaan! Full Moon Festival zal worden ingericht met een gezellige hippielook, circusstijl en indianenthema's. Je zal wanen in een sprookjesWonderland waar je verrast zal worden door gekke en mooie (stelten)acts.
Zojuist zijn o.a. de nieuwe namen Joey Bada$$, Kehlani, Baauer, Konshens, Walshy Fire en Branko (Buraka Som Sistema) toegevoegd aan de line-up van de derde editie van Encore Festival op zondag 28 augustus. Eerder strikte Encore Festival namen als Fetty Wap, Metro Boomin, Sevn Alias, WSTRN en MHD. Wederom presenteert het festival hiermee een selectie van de beste hiphop, (elektronische) r&b, bass en dancehall artiesten uit binnen- en buitenland.
Ibiza geld al jaren als het absolute party-walhalla. Non-stop, 24/7 doorfeesten met weinig restricties. De lokale overheid is het echter beu. Er worden meer en meer besluiten genomen die het de uitgaanswereld en toerist lastiger maken. Zo werd onlangs een toeristenbelasting voor de Balearen ingevoerd waardoor mensen tientallen euro's meer kwijt zijn voor een vakantie van een weekje. De sluitingstijden zijn ook al langer punt van discussie. Het was in oktober al aangekondigd: clubs mogen niet later openblijven dan 6:30 's morgens. Amnesia is de eerste club die een officieel bericht naar buiten brengt om aan te kondigen dat ze inderdaad vroeg🇪🇷 sluit deze zomer.
WhatsApp wil relevanter worden voor bedrijven en voegt extra functies toe die ook voor organisatoren interessant kunnen zijn. Zo kan je binnenkort ook tickets via de dienst verzenden.
Indicator in Martiniplaza is een vast gegeven voor duizenden (early) hardstyle liefhebbers en is hét hardstyle-event van het Noorden. Indicator staat onder meer bekend om de dikke stagedesigns en kwalitatieve programmering. Maar ze blijven altijd kritisch en het kan altijd beter en mooier! Dus verwacht zaterdag 8 oktober een editie van Indicator die de voorgaande edities gegarandeerd gaat overtreffen!
Releases & Aankondigingen
dinsdag 24 mei 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Shelco Garcia & Teenwolf, Yves V & Dimitri Vangelis & Wyman, Sem Vox, Salvatore Ganacci feat. Enya & Alex Aris.
Op 18 juni viert Mystic Garden haar vijfjarig jubileum in het Sloterpark. Het jaarlijkse openluchtfestival, dat bekend staat om de intieme sfeer en de sprookjesachtige setting, pakt extra uit om het jubileum te vieren. Dat zien bezoekers terug in handgemaakte decoratie, beleving en line-up.
Line-up Dour compleet
dinsdag 24 mei 2016
De line-up van Dour Festival is compleet en staat als een huis met acts zoals Underworld, Floating Points, Richie Hawtin en Sigur Rós. Het grootste en meest toonaangevende muziekevenement van onze zuiderburen vindt plaats tussen 13 en 17 juli. Vorig jaar was een top editie, die in een razend tempo uitverkocht. Naast de acht oude en vertrouwde podia heeft het festival een verrassing in het petto: een negende podium, de Cubanisto Dancing.
Behold the lunatic world of Untamed fury.
Thousands of infatuated souls prepare themselves for the annual ritual of slaughter.
Embrace the savagery or be shattered!
Daylight Festival
maandag 23 mei 2016
Met nog een kleine twee maanden te gaan, komt Daylight Festival steeds dichterbij. De zesde editie van Daylight zal voor de tweede keer plaatsvinden op Breda International Airport. Het terrein past perfect bij het thema van dit festival. Dit jaar neemt Daylight je mee naar New York, Cape Canaveral, Bermuda en New Delhi. Nieuw dit jaar is de talent stage, de zogenaamde Flight Academy. Je vindt hier aankomend talent uit de regio.
Begin 2012 was Bright één van de eerste concepten die de verfrissende mix van house, UK garage en grime in Nederland een podium gaf. Artiesten als Dusky, George Fitzgerald, Paul Woolford, Bondax en Oneman verkopen inmiddels de grootste clubs en festivals uit, maar stonden niet lang geleden nog in het knusse EKKO bij Bright. Nu is na ruim 23 edities in EKKO en uitstapjes naar menig ander podium en festival het doel bereikt. Bright stopt. Maar niet voordat een laatste keer het dak van de thuisbasis eraf gaat.
Lief festival kon de eerste feitjes niet langer voor zich houden: afgelopen week zijn alle dames en heren op het artiestenlijstje van Lief dan écht verklapt. Verdeeld over zes verrassende area's met muzikaal geluid variërend van zuivere techno tot aan disco en funky ritmes, zijn onder andere Cari Lekebusch, Chocolate Puma, Curbi, De Sluwe Vos, Function, Gaiser, Marcel Fengler, MOTi, Paco Osuna en Sam Paganini hier te vinden. Wie er verder op staat? Ontdek het hier...
Het bloed giert inmiddels door de aderen van de Multigroove crew; De afsluiting van het 25-jarig jubileum in de legendarische Warehouse Elementenstraat is een feit. Het feest maakt al ongekend veel los vanaf de allereerste aankondiging, iedereen snapt immers dat hier geschiedenis geschreven wordt
DJ's zoals Martin Garrix en De Sluwe Vos deden hun eerste podiumervaring bij Kunstbende op. Het duurt niet lang voordat de volgende succesvolle DJ opstaat, want de pool aan talentvolle DJ's is groot bij Kunstbende en neemt elk jaar toe. Maar liefst 240 jonge DJ's schreven zich dit jaar in. Uit elke voorronde wordt de beste DJ afgevaardigd naar de halve finale DJ in AIR Amsterdam op 11 juni. Dertien DJ's gaan dan de strijd met elkaar aan. De vijf besten gaan door naar de finale en de winnaar mag optreden op Mysteryland 2017.
Het plein aan de Waalkade voor Holland Casino is dit jaar opnieuw het toneel voor Matrixx Live aan de Kade. Zeven dagen lang organiseert Matrixx een gratis feestavond tijdens de 100ste Nijmeegse Vierdaagse van 16 t/m 22 juli. De kar wordt getrokken door de dj's van Q-Music met Het Foute Uur live en elke avond zal er een live-optreden plaatsvinden van een bekende Nederlandse artiest zoals Jan Smit, 2 Unlimited, Ronnie Flex, Romy Monteiro, Brace, Gebroeders Ko, Snollebollekes en een speciaal 25-jarig jubileum concert van de Sjonnies.
Passie & La Mode on the beach
woensdag 18 mei 2016
Na de uitverkochte strandopening keert Passie & La Mode op zaterdag 9 juli terug in location=18886] Scheveningen. Passie & La Mode, het concept waarbij zon, zee, strand en fashion met elkaar gepaard gaan.
Wil je er bij zijn 11 juni? Koop dan nu je kaartje nog bij één van de voorverkoopwinkels in Nederland. De online kaarten zijn allang uitverkocht! Hieronder een lijst waar nog kaarten liggen. Er zijn nog zelfs wat VIP-kaarten te koop! Deze kaarten geven je heel veel extra voor maar 12 euro meer.
Ook dit jaar rockt Zippo weer op Pinkpop met de Limited Edition Pinkpop 2016 Zippo lighter. Niet alleen dé manier om alvast goed in de Pinkpop stemming te komen, maar ook een ultiem aandenken aan jouw favoriete festival.
Van 10-13 juni zal een groot aantal toffe artiesten het podium in Landgraaf weer in vuur en vlam zetten; van The Red Hot Chili Peppers en Skunk Anansie tot aan onze eigen Douwe Bob. En daar kun jij bij zijn! Partyflock mag namelijk namens Zippo niet alleen de Zippo Limited Edition Pinkpop lighters weggeven, maar ook 2 x 2 weekendkaarten voor Pinkpop 2016!
Het zal de gemiddelde feestganger als muziek in de oren klinken: een stijlvol 25+ housefeest in een historisch landhuis midden in de Veluwse bossen. Dat het goed aanslaat blijkt uit de vele bezoekers uit het hele land. Het personeel van Princess Hotel de Wipselberg maakt zich nu, na een uitverkochte derde editie, op voor de vierde editie van Wine, Dine & Dance.
Zondag 15 mei (eerste Pinksterdag) komt Sander Kleinenberg naar Luxor Live voor een exclusieve drie-uurs set tijdens Sundaypeople.
ALDA schikt met SFX
vrijdag 13 mei 2016
SFX en Alda zijn tot een schikking gekomen in een procedure die ging over ruim $23 miljoen. Dat meldt SFX aan Quote. Alda, organisator van de wereldtournees van Armin van Buuren en Hardwell en enkele festivals in Amsterdam, had beslag gelegd op aandelen en bankrekeningen van de Nederlandse bv's ID&T, SFX Europe en Sensation Brazil.
TivoliVredenburg heeft de komende jaren miljoenen van de gemeente Utrecht nodig om te overleven. Dat concludeert het Onderzoeks- en Adviesteam onder leiding van de voormalig Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels.
Het advies van de Onderzoeks- en Adviescommissie geeft handvatten om een streep te zetten onder het verleden.
De temperaturen komen voor het eerst weer ruim boven de twintig graden en dat betekent maar één ding het Nederlandse strand seizoen is nu echt begonnen! Op zaterdag 18 juni is het daarom tijd voor een "ouderwets" strandavondje met ROOG & Erick E (Housequake) in Bloemendaal aan Zee. Het strand waar in het verleden talloze legendarische HouseQuake-avonden plaats hebben gevonden.
Het is niet verboden rugzakken mee te nemen op Belgische muziekfestivals en grote concerten. Bezoekers moeten deze zomer wel door een metaaldetector. De maatregel gaat maandag al in bij de show van rockgroep AC/DC.
Ook op de festivals Rock Werchter, Graspop, Tomorrowland en Pukkelpop, waar veel Nederlandse fans naartoe gaan, komen detectiepoorten te staan. Bovendien worden meer agenten en beveiligers ingezet.
Releases & Aankondigingen
donderdag 12 mei 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: : Strange People, Tiësto & Ummet Ozcan, ShockOne, TV Noise.
Apple zou van plan zijn om muziekdownloads uit iTunes te verwijderen. Het zou dan alleen nog maar mogelijk zijn om te streamen. Dat stelt Digital Music News op basis van bronnen die met Apple spreken. Het is nog onduidelijk wanneer Apple de downloads precies zou verwijderen. Mogelijk gebeurt dit al binnen twee jaar, maar er zou ook worden gesproken over het uitfaseren van de downloads in de komende drie of vier jaar.
Mallorca en dan vooral Magaluf is vooral enorm populair onder Britse toeristen, maar ook Nederlandse jongeren gaan graag naar het eiland om zich gedurende een week of wat volledig te laten gaan. Televisieseries als 'Zon,Zuipen,Ziekenhuis' schieten graag en veel materiaal in het Zuid Europese party-walhalla. Maar: het eiland is er helemaal klaar mee lezen we in Metro.
Sensation heeft donderdagochtend de line-up van de nieuwe show Angels and Demons bekendgemaakt. Een grote naam daartussen is de Franse dj David Guetta. Ook Nicky Romero, Yellow Claw en Don Diablo zijn voor het dancefeest aangetrokken dat op 2 juli voor de zestiende keer plaatsvindt in de Johan Cruijff ArenA.
Doorgaans bekend als 'Pleinvrees Heroes' gaat het jaarlijkse evenement van Pleinvrees in 2016 door onder de noemer 'Pleinvrees Festival'. Dit jaar valt de eerste zaterdag in september op de derde en zal Pleinvrees Festival 2016 op deze datum plaatsvinden. Vandaag is de organisatie naar buiten gekomen met de volledige line-up voor het festival en – erg verrassend – nieuw artwork en website!
Komende Shoeless weekender op 4 en 5 juni wordt de aller-, allerlaatste. Na negen jaar vindt de organisatie Alter Ego het tijd voor een nieuwe stap. Shoeless dat ooit begon als een huiskamerfeestje van vrienden voor vrienden, groeide uit tot een instituut in de festivalwereld. Nagenoeg alle 25 edities waren uitverkocht.
Club Monte Carlo aan de Wijchenseweg in Nijmegen moet definitief een half jaar dicht. Dat heeft burgemeester Bruls bepaald. Volgens hem heeft de club de afgelopen tijd voor te veel overlast gezorgd.
De sluiting was half april al aangekondigd. Bruls reageert daarmee op een reeks incidenten bij club Monte Carlo (voorheen The Matrixx).
Marco Carola is al sinds het begin van de jaren '90 betrokken in de techno-scene alhoewel zijn geluid zich tegenwoordig heeft gevormd tot rollende techhouse en minimal die zich vooral kenmerken door pompende basslines. Zaterdag 14 mei komt de Napolitaanse DJ en producer terug naar Toffler en deze keer voor een maar liefst vijf uur durende set!
Het festivalseizoen is weer gestart en dat betekent voor veel jongeren dat er elk weekend weer een feestje op het menu staat. Maar nog steeds stappen jonge festivalgangers regelmatig met drugs en/of alcohol op achter het stuur. Jongerenorganisatie TeamAlert gaat het komende seizoen met het Witte Waas project langs zoveel mogelijk festivals om met jongeren in gesprek te gaan over dit thema. Wanneer jongeren beloven drank- en drugsvrij aan het verkeer deel te nemen, mogen ze met vrienden op de foto of krijgen ze een leuke gadget als aandenken.
Tijdens de 'Frank en Vrijdag Show', live vanuit de Ziggo Dome, maakten Armin van Buuren en 538 bekend hun samenwerking te verlengen. Ook de komende twee jaar is 'A State of Trance' wekelijks te horen op 538. De bekendmaking ging vooraf aan de wereldpremière van 'Armin Only Embrace' in de Ziggo Dome.
I Love House in Terneuzen
zaterdag 7 mei 2016
Het feest in Terneuzen waar je bij moet zijn geweest, waar de beste EDM gedraaid wordt door verschillende DJ's. Met deze keer special guests als STTRBSTN en MC Tricky Gullivan, o.a. bekend van NightHype.
De volledige line-up van Ibiza Goes Hard is bekend! Deze vijfde editie heeft de grootste line-up tot dusver voor deze hardcore-ervaring op de nummer één feestlocatie Ibiza...
De Freestyle Maniacs kwamen pas twee weken geleden met het idee om op 5 mei weer eens een spontane, dikke fuif te geven. Nadat ze eerst een mooie line-up naar buiten brachten met onder andere Brennan Heart, Jason Payne, Luna, Josh & Wesz was de uitdaging om alle tickets aan de man te brengen. Met nog maar tien dagen de tijd onder het mom: 'wij zijn fucking aardig en gunnen iedereen een topfeest' is het ze dan toch gelukt. Keihard gaan ze de vrijheid vieren met 3000 vrijheidsravers!
Traditiegetrouw heeft technolegende Dave Clarke weer als eerste de eer om zijn ADE-avond uit de doeken te doen. Na elf legendarische Dave Clarke Presents edities in de Melkweg, keert Clarke terug voor een nieuwe ronde, met "The Dirty Dozen": 12 jaar Dave Clarke Presents en 12 DJ's die 12 uur lang steenharde techno door de speakers jagen. Zo staan onder andere Luke Slater & Ø [Phase], Marcel Fengler, Miss Kittin, Tommy Four Seven, Rebekah, Black Asteroid, Louisahhh en meer op het programma.
Zon, feest en héél véél kleurtjes: aanstaande donderdag belooft het waanzinnig lekker weer te worden! Onder anderen FeestDJRuud, La Fuente, Dirtcaps, Bougenvilla en Kris Kross Amsterdam hebben de zonnebrand dus al klaar staan... Vier jij Bevrijdingsdag op Mumbai Color Festival?
Zondag 3 juli strijkt STRAF_WERK neer bij Woodstock in Bloemendaal voor haar tweede strandeditie. Eerder dit jaar zorgde een grote brand ervoor dat Woodstock volledig werd verwoest maar inmiddels zijn zij weer uit de as herrezen en klaar voor een nieuw seizoen waar STRAF_WERK voor één dag de dienst zal uitmaken.
Op zaterdag 7 mei is het eindelijk zo ver en opent Flanders Expo haar poorten voor de eerste editie van Bass Events' Flashback! Wat je kunt verwachten is een adembenemende tocht door de geschiedenis van de hard dance. Pure nostalgie met alleen de beste classics van de afgelopen tien jaar!
Releases & Aankondigingen
maandag 2 mei 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Sacha Vee & I.N.T., Revealed Recordings, Darude, Krewella x Diskord, Paki & Jaro ft. Tim Schou.
Escape in mei
maandag 2 mei 2016
Na internationale sterren als Fedde le Grand, Roger Sanchez, Jason Derulo en DJ Chuckie staan de lokale helden in mei centraal bij Escape.
Kom dan naar 'Like a Millionaire' het feest op 21 mei in 2 Venue! Ervaar hier een compleet verzorgde avond en maak kans op een vakantie naar party-eiland Ibiza voor 10 personen! Jullie verblijven in een luxe villa in Sant Rafael met 7 slaapkamers, 5 badkamers, een eigen zwembad met jacuzzi, op loopafstand van de beroemde discotheken en een prachtig uitzicht die tot aan de zee reikt! Deze kans laat jij toch niet voorbij gaan?!
31 mei 2016
Martin Garrix, Hardwell, Nicky Romero e.v.a. willen financiële vergoeding online platforms
UK veiligheidschef: Muziekliefhebbers kunnen volgend slachtoffer terrorisme zijn
Splinternieuw festival Forest 808 net over de Belgische grens
30 mei 2016
Line-up Milkshake Festival compleet
29 mei 2016
Metz gaat weer varen
27 mei 2016
SFX verkoopt Fame House aan Universal
Full Moon Festival: 85% van de tickets is al weg
Joey Bada$$, Kehlani, Baauer en meer nieuwe namen voor Encore Festival
26 mei 2016
Amnesia Ibiza wijzigt gedwongen door overheid haar sluitingstijd
25 mei 2016
Binnenkort je tickets via WhatsApp ontvangen?
Indicator op 8 oktober weer in Martiniplaza
24 mei 2016
Releases & Aankondigingen
Mystic Garden viert vijfjarig jubileum
Line-up Dour compleet
23 mei 2016
Dominator Festival 2016 - Methods of Mutilation line-up release
Daylight Festival
Na 4,5 jaar laatste editie Bright in Ekko met Loefah
21 mei 2016
Lief festival verklapt haar artiestenlijst van 2016
20 mei 2016
25 Jaar Multigroove in de Elementenstraat
Jonge DJ's strijden om optreden op Mysteryland
19 mei 2016
Matrixx Live aan de Kade tijdens Vierdaagsefeesten
18 mei 2016
Passie & La Mode on the beach
17 mei 2016
B.I.T.C.H festival 95% uitverkocht
Rock on met de limited edition Pinkpop Zippo Lighter & win 2 weekendkaarten voor Pinkpop
16 mei 2016
De Wipselberg maakt zich weer klaar voor Wine, Dine & Dance
14 mei 2016
Sander Kleinenberg draait exclusieve set in Luxor Live tijdens Eerste Pinksterdag
13 mei 2016
ALDA schikt met SFX
TivoliVredenburg heeft miljoenen nodig van gemeente
Beachclub Fuel presents Roog b2b Erick E op 18 juni in Bloemendaal aan Zee
12 mei 2016
Belgische festivals: rugtassen niet verboden, wel door de metaaldetector
Releases & Aankondigingen
'Apple wil stoppen met iTunes-muziekdownloads'
Mallorca wil einde aan feest- en zuiptoerisme
Line-up Sensation Angels and Demons bekend
11 mei 2016
Pleinvrees geeft Ten Walls een tweede kans tijdens Pleinvrees Festival
Het allerlaatste Shoeless Festival
Club Monte Carlo moet half jaar dicht
10 mei 2016
Marco Carola vijf uur lang in Toffler
Controle over je kaken en het stuur tijdens het festivalseizoen
9 mei 2016
Armin van Buuren langer bij Radio 538
7 mei 2016
I Love House in Terneuzen
5 mei 2016
Volledige line-up Ibiza Goes Hard bekend
4 mei 2016
Laatste 75 kaarten The Free Project in Amsterdam met o.a Brennan Heart
Dave Clarke presents The Dirty Dozen tijdens ADE in de Melkweg
Mumbai Color Festival · Laatste info
Straf_werk gaat naar het strand
Flashback · a throwback to the roots of the harder styles
2 mei 2016
Releases & Aankondigingen
Escape in mei
Win: Met 10 van je beste vrienden 5 dagen naar party-eiland Ibiza?