Partyflock
 
Nieuws · april 2013
Na een daverende eerste editie gaan ze verder waar ze toen gebleven zijn. Uitverkochte edities in Rotterdam vroegen om een editie in Amsterdam en dat deden ze gewoon even. In een bomvolle AIR rockte de Engelse UK Garage formatie The Artful Dodger het dak eraf. Na deze editie was het wachten op de volgende editie, en yep hier zijn ze en beloven dat het even hard gaat.
Escape: spring is in the air
maandag 29 april 2013
De lente is nu echt begonnen! T-shirtjes en rokjes kunnen weer uit de kast en Escape heeft daarom een zwoel programma voor je in mei met o.a. Dennis Ruyer (538 Dance Department) bij Brainwash en ook Reveal pakt weer elke donderdag uit op de populairste studentenavond van Amsterdam. Spring is in the air!
Hard feesten en tegelijkertijd de strijd tegen kanker steunen, het kan deze zomer. Op zaterdag 27 juli 2013 zal de Maassilo in Rotterdam op haar grondvesten schudden. Op die dag vindt namelijk het 'BEAT IT! Dance Event' plaats. Alle opbrengsten van dit gigantische feest komen ten goede aan KWF Kankerbestrijding.
8Bahn Night & Day festival
zondag 28 april 2013
Een Koningsinterview en een koningslied verder; volgende week is het menens voor Willem. En voor 8Bahn. Traditiegetrouw worden de laatste dagen van april doorgebracht in en rondom het Musispark. Het Night & Day festival is slechts enkele nachten van ons verwijderd, dus tijd voor een laatste oproep.
Het is nog stil en leeg aan de Baggelhuizerplas in Assen, op een enkele wandelaar na die in het lentezonnetje de hond uitlaat. Dat verandert de komende dagen, als de organisatie van het Bevrijdingsfestival start met de opbouw van het festivalterrein. Op zondag 5 mei barst om 12:15 uur, na het ontsteken van het traditionele vrijheidsvuur, een enorm feest los aan de waterkant. Zoals altijd gratis toegankelijk, en nu voor het eerst ook vanuit diverse Drentse plaatsen met een pendeldienst bereikbaar.
Back in the House, dat op 19 mei wordt georganiseerd op het het Java Eiland in Amsterdam, heeft vandaag de definitieve timetable bekend gemaakt voor dit (nieuwe) festival. Genoeg reden om je eerste Pinksterdag in hartje Amsterdam door te brengen.
Cake is een nacht niet alleen maar gevuld met zoete en hartige lekkernijen, maar ook met die heerlijke oldskool en newskool music vibe die je mee terug neemt in de tijd en weer back to the future. Na alweer zes succesvolle edities te hebben gehad is het weer tijd voor nummer zeven!
Op maandag 29 april (koninginnennacht) verwelkomt Toffler twee koningen van de Rotterdamse dans-scene, namelijk Michel de Hey & Benny Rodrigues!
Q-BASE teaser & kaartverkoop
donderdag 25 april 2013
Enter the Twilight zone. De kaartverkoop voor Q-BASE start op zaterdag 4 mei op Q-dance.com.
EDM liefhebbers opgelet; omcirkel vrijdag 10 mei met een dikke cirkel in je agenda want tijdens deze bijzondere nieuwe avond zullen je zintuigen flink op de proef gesteld worden!
On May 8th PRSPCT will again strike down on the Maassilo in Rotterdam for another mindblowing PRSPCT XL Indoor Festival edition!
Op 30 april aanstaande, is Amsterdam getuige van een historische gebeurtenis. Er wordt geschiedenis geschreven en Koninginnedag zal nooit meer hetzelfde zijn. We krijgen weer een koning! Dat het feestje voortaan met recht Koningsdag gaat heten zullen Sunnery James en Ryan Marciano dan ook dubbel en dwars bewijzen.
'Er wordt veel te weinig hardstyle in het centrum van Nijmegen gedraaid' is een vaak gehoorde klacht. Hier gaat The Viper Room verandering in brengen! Zaterdag 4 mei gaan de bassen knallen in het centrum van Nijmegen bij de eerste editie van Viper Bass. Een hele avond de lekkerste hardstyle van euforisch tot raw gedraaid door upcoming talents en gevestigde namen uit de regio.
Final update P.O.R.N.
woensdag 24 april 2013
Nog een paar nachten kan je rusten tot dat je maximaal kan raven op Neerlands oudste underground hardcore feest. Industrialpartygangers, terrorheads, rauwe Frenchcorers, breakers en liefhebbers van ruige electronica kunnen hun hart ophalen in Skatepark Sweatshop te Den Haag.
Pussy Motherfuckers
maandag 22 april 2013
Hemelvaartsdag is een van de dagen in het jaar waarop bijna iedereen vrij is. Een dag om lekker bij je familie te gaan zitten, een dag om lekker het complete huis onder handen te nemen, maar de beste manier om deze dag door te brengen, is toch echt om bij te komen van Pussy Motherfuckers!
Goed nieuws voor de Rotterdamse Koninginnenacht-aanhangers. Op 29 april opent de Rotterdamse Kunsthal vanaf 20.00 uur haar deuren voor een spectaculaire Koninginnenacht-editie van Snoozebar. Snoozebar is de meest relaxte manier om al dansend Koninginnedag 2013 in te luiden. Funk, disco & electro. Dat is wat de helden I-F, O'Henn, LX Pacific, Onno Paloma & Thelonious achter de DJ-booth van plan zijn.
Met nog iets meer dan vijf weken te gaan zijn de hostingpartijen en organisatie van Edit Festival hard in de weer om de tweede editie op zaterdag 25 mei tot een nog groter succes te maken dan het debuut vorig jaar. Opvallend is dat het festival dit jaar vier stages kent die elk een stuk imposanter en grootser zullen zijn dan vorig jaar.
Fake Blood in Luxor Live
zaterdag 20 april 2013
Fake Blood komt naar Luxor Live in Arnhem. Deze artiest uit Londen mag zich tot de electro-grootheden van de wereld rekenen met hits als 'I Think I Like it', 'Mars' en 'Fix Your Accent'. Stuk voor stuk goed voor honderdduizenden views op Youtube.
YMCGay Springbreak
zaterdag 20 april 2013
Zondag 19 mei is YMCGay terug met een nieuwe editie. Deze editie valt met Pinksteren, dit zal betekenen dat YMC de nacht weer in gaat met tijden van 23.00 tot 05.00. Met als thema dit keer Springbreak, zullen ze de Thalia omtoveren tot een waar lente/zomers paradijs!
Op vrijdag 17 mei vindt in de Amsterdamse WesterUnie de tweede editie plaats van Karousel, de nieuwe clubnacht van De Man Zonder Schaduw. Na de knallende Grand Opening in maart pakt de nieuwe organisatie wederom uit met twee artiesten van wereldformaat.
21.04 Bloomingdale XXL
donderdag 18 april 2013
De lente is begonnen en na een schitterende opening van het seizoen maakt Bloomingdale zich op voor de beste editie: Bloomingdale XXL! Op 21 april vanaf 16:00 uur staan de deuren open voor jou en je vriendengroep om gezellig te komen socializen, een dansje te wagen op de beste beats en te genieten van een prachtige zonsondergang aan zee. Tot middernacht los gaan!
Kamervragen over hardcorefeest
woensdag 17 april 2013
Al jarenlang staat Hemelvaartsdag bekend als de sufste feestdag van het jaar. Dit heeft er toe geleid dat er in het kabinet Rutte 2 en de oppositie vragen zijn gesteld over het afschaffen van deze vrije dag. Crystal Venue heeft hier een stokje voor gestoken door op donderdag 9 mei te komen met een knalhard en gratis early hardcore feest: Bloody Thursday. D
Na een succesvolle lancering afgelopen vrijdag 5 april, zal SPRKL het openingsfeest van Strandzuid verzorgen. Deze exclusieve samenwerking belooft een combinatie van top entertainment, een sfeervolle setting en zomerkriebels. Let's celebrate the beginning of the summer in style!
Afgelopen week vonden de EMPO Awards plaats tijdens het internationale EMPO festival in Mexico. Deze prestigieuze prijzen zijn uitgereikt in verschillende genres binnen de internationale dance scene. Het genomineerde Spinnin' Records sleepte de prestigieuze prijs voor 'Beste Platenlabel' in de wacht. Alsof dat niet genoeg is heeft Spinnin' Records de magische grens van 1 miljoen Youtube abonnees bereikt.
Eden Rave - The Reunion was een reünie zoals een reünie hoort te zijn: Gezelligheid, herkenning, goede muziek en bovenal feest! Reden genoeg voor Dance 2 Eden om hier een mooie traditie van te maken, dus: See you op Eden Rave - the Reunion in 2014. Check de aftermovie en de livesets.
Op 3 mei as is er een techno avond in 22.24 in Doetinchem waarbij maar liefst vier verschillende DJ's zullen draaien. Deze technoparty is georganiseerd voor een goed doel. Initiator Jessica ten Berge doet namelijk mee aan de Alpe d'HuZes.
Passie naar een nieuwe locatie! Met Corso Rotterdam heeft TheRealWorldEvent een locatie gevonden die nog beter aan de eisen van het evenement voldoet. Met ruimte voor live optredens en een intiemere setting zal zondag 19 mei de eerste editie van Passie in deze Rotterdamse hotspot plaatsvinden.
Na de succesvolle kick off van Gatecrasher Global Amsterdam van afgelopen 22 maart in de Escape Club is de organisatie druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de tweede editie. De line-up is rond en de organisatie van Gatecrasher presenteerd met trots, niemand minder dan het DJ duo Showtek als de headliner, naast Bassjackers en de resident Chris Cortez.
Queenscore 2013
zondag 14 april 2013
Dit jaar zal Hare Majesteit plaats gaan maken voor Zijne Koninklijke Hoogheid. Dat is Inner Vision natuurlijk niet ontgaan, reden genoeg voor een feestje! En niet zomaar één als voorgaande edities... Iedereen kent inmiddels de jaarlijkse Queenscore party's. Deze laatste Queenscore zal Inner Vision nóg harder, nog wreder en nog grootser uit gaan pakken.
Kiesgrube start eind april met een nieuwe serie feesten. Het welbekende Duitse openlucht evenement, gedurende de zomermaanden op meerdere zondagen op de natuurrijke locatie Am Blankenwasser (vlakbij Düsseldorf), belooft een hoop nieuwe namen én een uitermate idyllische partysfeer; het ultieme Eutopia opent haar poorten.
'Terwijl jij jezelf op zaterdagavond in het zweet staat te dansen in een rokerige club wordt op datzelfde moment ergens anders in de wereld een boom uit het regenwoud weggekapt, botst een rode auto tegen een lantaarnpaal en raakt een meisje met krullen smoorverliefd op een Japanse postbode.'
Na een geweldige start van 2013, zal Flirterz zondag 19 mei (eerste Pinksterdag) niet één stad, maar twee steden op zijn kop zetten. Ze beginnen 15 uur op Bloemendaal in Beachclub Vroeger tot middernacht, vervolgens gaan ze naar Amsterdam in The Sand! In The Sand beginnen 't 22 uur en ga je keihard door tot 5 uur!
Ibiza goes Hard is terug
vrijdag 12 april 2013
Ibiza goes Hard is terug! In 2012 heeft Ibiza goes Hard geschiedenis geschreven door internationale gabber- en hrdstyle-headliners naar 's werelds ultieme partyeiland Ibiza te brengen. De datums staan vast, de line-up is bekend. Vrijdag 9 tot dinsdag 13 augustus 2013 zal de geschiedenis zich herhalen, maar deze keer wordt het groter en beter!
Mazzo is back (again)
vrijdag 12 april 2013
Bekend met namen als Manic Monday, Lucid Interval, Per's Paradise, Choice, The Gathering en/of Sex, Love & Motion? Dan heb je ooit een tijd in Mazzo rondgehangen. De legendarische nachtclub aan de Rozengracht in Amsterdam is niet meer, maar voor de echte liefhebber is er zaterdag 4 mei weer een onvervalst avondje Mazzo in Studio 80.
Zomerpark 2013
donderdag 11 april 2013
15 Juni is het festivalterrein ArenA Boulevard in Amsterdam Zuid-Oost weer het toneel van Zomerpark. Nadat de legendarische organisatie GZG vorig jaar aankondigde te stoppen, werd gelukkig als snel duidelijk dat Zomerpark zou blijven bestaan. Als geheel zelfstandige organisatie gaat een deel van de oude GZG crew samen met De Man Zonder Schaduw verder.
De Rotterdamse dansnacht Lovebirds komt op vrijdag 31 mei voor het eerst naar de Amsterdamse Melkweg. Na een jaar lang succesvolle edities in Rotterdam, waaronder een speciale editie met de wereldwijd gerenommeerde dj Spinna 🇺🇸 werd het hoog tijd om de vleugels uit te slaan en Amsterdam kennis te laten maken met deze warme mix van soul, funk, hiphop, jazz, boogie, disco en house.
In de reeks van succesvolle discofeesten organiseert Disco-Train op zaterdag 20 april bij Dekker Warmond de Disco & classics Party XL. De Disco & classics Party XL, een vernieuwde wijze van uitgaan voor mensen van 25 jaar en ouder, is éénn groot feest der herkenning, met leeftijdsgenoten die, als vanouds, een avond uit hun dak gaan.
FreaX
donderdag 11 april 2013
Na weer een tijdje stil te zijn geweest, keren de mannen van X-Beats op zaterdag 1 juni weer terug in Tivoli de Helling met een nieuwe editie FreaX. Dit zal de tiende editie worden in een Frans jasje, vandaar dat er iets speciaals gedaan moest worden. Laat nou net het muzieklabel Astrofonik tien jaar bestaan dit jaar!
KNIP
woensdag 10 april 2013
Je ziet een levend standbeeld dat niet gediend is van ongewenste aanrakingen en we zien ook dat je goeie grappen kunt uithalen in de drive thru. En ook nog een compilatie in de categorie 'Een geluk bij een ongeluk'.
WLC Resident Sunday Woodstock 69
woensdag 10 april 2013
WLC brengt dit zomerseizoen eigen producties bij Woodstock. Voor deze editie artiesten die hun publiek, de strandsfeer en het geven van een lekker feest naadloos aanvoelen, ze staan er immers het vaakst.
8 Mei staat er namelijk eindelijk weer een nieuwe editie van Bass Academy gepland. 'Het instituut van de Kunde in losgaan' presenteert hiermee de eerste les van het nieuwe jaar in de nacht voor Hemelvaartsdag. En met het vak 'Mathematics in Insanity' zullen de leerlingen een pittige wiskundeles voorgeschoteld krijgen.
Na een geslaagd indoorseizoen wordt er buiten nog een dikke schep bovenop gedaan. Op zaterdag 6 juli 2013 viert Zomerkriebels Festival samen met Showtek, Thomas Gold, Deniz Koyu, Quintino, André Galluzzi, Shermanology, The Flexican & Sef, Housequake en vele andere topartiesten het mooiste seizoen van het jaar. Dansend met je vrienden op knallende zomerbeats in een heerlijk zonnetje op een festivalterrein waar je van top tot teen de kriebels van krijgt.
Na een uitverkochte AIR tijdens Amsterdam Dance Event 2012 is We Love terug in Amsterdam om dit succesverhaal voort te zetten. Met wereldwijde edities en een vaste basis in Ibiza, mag Amsterdam uiteraard niet worden overgeslagen.
Goed nieuws voor alle Pussy lounge liefhebbers en dan met name degene die buiten de boot zijn gevallen bij de spectaculaire voorverkoop van Pussy lounge at the park. Twee weken later, op zondag 30 juni, host b2s een onvervalste Pussy lounge area op het Belgische Sunrise Festival! Na talloze geslaagde en uitverkochte edities in Nederland, werd het de hoogste tijd dat Pussy lounge op bezoek bij onze zuiderburen zou gaan!
Rol je mouwen maar op en zet je meest verleidelijke glimlach op, want daar is dit absoluut het feest voor. Zaterdag 11 mei slaat de lente in volle omvang toe op Soundsexy – Musical Springtime in Club Eindelijk Weer. Opnieuw een feest van het alom gewaardeerde Decisions duo en dan weet je eigenlijk bij voorbaat al dat het goed zit!
Op De Valrave werkt samen met de Boefjes aan een hele speciale avond in wat zij nu hun twee vaste thuisbasissen mogen noemen: WesterLiefde en WesterUnie. Op vrijdagavond 10 mei staat de avond in het teken van legertje spelen en ga je met onder andere ONNO, Bram Fidder, La Vondèl (live), Nakadia en de Franse held Popof mee op oorlogspad.
Ken je Klassiekers
vrijdag 5 april 2013
Vroeger was alles beter, we horen het steeds vaker om ons heen... Termen als 'die goeie ouwe tijd' en 'weet je nog toen we daar heen gingen' passeren steeds vaker de revue bij de huidige 25 plussers en daaromheen. Tijd voor verandering dus en tijd om in het weekend van de bank af te komen.
Fade In is het gloed nieuwe elektronische muziekfestival van de Fuse, de wereldvermaarde techno club in Brussel en Time Warp, de festivalorganisatoren met als thuisbasis Mannheim. Fade in vind plaats op woensdag 8 mei 2013 in Tour & Taxis in Brussel, een unieke historische locatie.
De beruchte Putsch feesten, welke Amsterdamse raver is er niet groot mee geworden? Herr Arter is terug met een feest én een release! Zaterdag 20 april dus een speciale editie van Putsch: Herr Arters Release Party in Canvas te Amsterdam.
De liefhebbers van vieze rauwe breaks en kicks komen weer aan hun trekken in Baroeg; Neerlands herrie-vriendelijke-poppodium gebouwd aan de Spinozaweg te Rotterdam Zuid. Waar op de vorige editie een grootheid als Switch Technique zijn debuut in Rotterdam maakte en eRRe voor het eerst naar de lage landen kwam, pakt de Ninth Circle-crew het nu nog fanatieker aan.
30 april 2013
Vintage keert terug naar de hoofdstad
29 april 2013
Escape: spring is in the air
BEAT IT! Dance Event voor KWF Kankerbestrijding in de Maassilo op 27 juli
28 april 2013
8Bahn Night & Day festival
27 april 2013
Bevrijdingsfestival Drenthe in de startblokken
Back in the House maakt timetable bekend
26 april 2013
Cake presents RBDjan releaseparty
Michel de Hey en Benny Rodrigues beiden vijf uur lang in Toffler
25 april 2013
Q-BASE teaser & kaartverkoop
Premier Affair beleeft vrijdag 10 mei premiere met Dyro in Escape
PRSPCT XL · The Indoor Festival Edition
Sunnery James & Ryan Marciano op Koninginnedag terug in Amsterdam
24 april 2013
Viper Bass · Hardstyle in the city of Nijmegen
Final update P.O.R.N.
22 april 2013
Pussy Motherfuckers
21 april 2013
Koninginnenacht met Snoozebar in de Kunsthal
20 april 2013
Laatste kaartjes voor Edit 2013 in de verkoop
Fake Blood in Luxor Live
YMCGay Springbreak
19 april 2013
Karousel viert tweede clubnacht met Ellen Allien & Tom Demac
18 april 2013
21.04 Bloomingdale XXL
17 april 2013
Kamervragen over hardcorefeest
SPRKL verzorgt de opening van Strandzuid
Spinnin' Records behaalt 1 miljoen Youtube abonnees en wint Zuid-Amerikaanse EMPO award
16 april 2013
Eden Rave - The Reunion aftermovie
Dansen op technobeats voor het goede doel
15 april 2013
Passie naar een nieuwe locatie Corso Rotterdam
14 april 2013
Showtek & Bassjackers op Gatecrasher Amsterdam 24 mei
Queenscore 2013
13 april 2013
Kiesgrube opent eind april haar poorten
12 april 2013
Nuno dos Santos begint eigen platenlabel en lanceert Tivoli De Helling
Mega earlybird actie Flirterz beach edition
Ibiza goes Hard is terug
Mazzo is back (again)
11 april 2013
Zomerpark 2013
Rotterdamse dansnacht Lovebirds strijkt neer in Amsterdam
Terug naar de 70s, 80s & 90s met het ultieme discofeest voor 25-plussers
FreaX
10 april 2013
KNIP
WLC Resident Sunday Woodstock 69
9 april 2013
Ministerie van onderwijs waarschuwt voor nieuwe lesmethode
8 april 2013
Zomerkriebels Festival 2013 presenteert line-up
We Love Amsterdam vrijdag in AIR
Pussy lounge gaat over de grens
6 april 2013
Soundsexy verfrissend, sexy concept van Decisions in Club Eindelijk Weer
5 april 2013
Op De Valrave en Boefjes spelen legertje in Westerliefde en Westerunie
Ken je Klassiekers
4 april 2013
Fade In gedurfde nieuwkomer op de Europese festivalmarkt
Putsch is terug met Herr Arters releaseparty in Canvas
Ninth Circle met drum & bass, crossbreed & beyond